Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ

Πέντε καταδικασμένες αποστολές στους γήινους Πόλους

Οι παγωμένες περιπέτειες των πιονέρων της κατάκτησης των τελευταίων πλανητικών συνόρων


Πέντε καταδικασμένες αποστολές στους γήινους Πόλους


Δεν είναι δα μυστικό ότι ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος αποτελούν δυο από τα πλέον επικίνδυνα και αφιλόξενα στον άνθρωπο μέρη του πλανήτη Γη, με τον κατάτι θερμότερο Βόρειο Πόλο να λογίζεται διαχρονικά ευκολότερος στόχος από την εξερεύνηση της Ανταρκτικής.
Δεν είναι μόνο το δριμύ ψύχος που πνίγει τα πάντα στο παγωμένο πέπλο του, αλλά και οι ξαφνικές χιονοθύελλες που καταπίνουν το σύμπαν εντός τους. Οι μανιασμένοι άνεμοι που πνέουν και η έλλειψη φυσικών καταφυγίων και βλάστησης κάνουν ακόμα και σήμερα τις αποστολές στους Πόλους πανδύσκολες και επικίνδυνες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις αρχές του 20ού αιώνα!
Αν μάλιστα προσθέσουμε τους κινδύνους που καραδοκούν διαρκώς σε κάθε βήμα, οι αποστολές στους Πόλους λογίζονται σωστές αυτοκτονίες. Παρά το εντελώς εχθρικό περιβάλλον όμως, ο άνθρωπος θέλησε να κατακτήσει τα παγωμένα σύνορα του πλανήτη μας εδώ και αιώνες, αν και το πλήρωσε με έναν ζοφερό φόρο αίματος…

ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΥΣΟ

Οικονομικός γίγαντας η Ρωσία – Αύξησε τα αποθέματα χρυσού κατά 6 δισ. δολάρια σε μια βδομάδα


http://www.prisonplanet.gr/images/LiakoDim1/prison21075_russia.jpg

Απ’τις αρχές του Μαρτίου η Ρωσία κατάφερε να αυξήσει τον χρυσό της 
και τα αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα σε συνολικά 370 δισ. δολάρια. 
Η αξία του χρυσού της Ρωσίας ανέβηκε κατά 5,8 δισ. δολάρια ενώ, 
από 381,1 δισ. σε 386,9 δισ. δολάρια μεταξύ 11 Μαρτίου και 18, 
σύμφωνα με την ρωσική κεντρική τράπεζα. 
Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα η Ρωσία αύξησε τον χρυσό και τα ξένα συναλλάγματα 
κατά 1,5%. Από τη 1 Μαρτίου , τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,7%, δηλαδή 
άγγιξαν κοντά τα 380 δισ. δολάρια.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ…)


https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/03/ceb4ceb9ceb5ceb8cebdceb7cf83-ceb1ceb5cf81cebfcebbceb9cebcceb5cebdceb1cf83-ceb1ceb8ceb7cebdcf89cebd.jpg

Το 2015 χάνουν το Αεροδρόμιο οι Καναδοί και περνάει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο…

Γι’ αυτό το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει να επεκτείνει τη σύμβαση παραχώρησης μέχρι το 2046…

Άπλετο φως στο μεγάλο κόλπο που έχει στηθεί… Αποκαλύπτεται ο λόγος που ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας έχει κυριολεκτικά φαγωθεί να παραδώσει στην την κατοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών μέχρι το 2046, χωρίς να έχει καμιά νομική υποχρέωση από τη σύμβαση παραχώρησης. Και μάλιστα έναντι πινακίου φακής την ώρα που υπάρχει κερδοφορία, η οποία τα επόμενα χρόνια θα εκτοξευθεί, δεδομένου ότι η κίνηση του Αεροδρομίου θα πολλαπλασιασθεί.


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΗΣ

Η επόμενη γενιά της αυτοκίνησης στις πόλεις

Ένα νέο πρωτότυπο όχημα, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, παρουσιάζει η Nissan


Η επόμενη γενιά της αυτοκίνησης στις πόλεις


Η Nissan διερευνώντας συνεχώς τις αναδυόμενες τάσεις στον τρόπο μετακίνησης των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις, παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ένα νέο πρωτότυπο όχημα, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με την κωδική ονομασία NNMC (Nissan New Mobility Concept).
Στο πλαίσιο μιας πειραματικής δοκιμής, ένας στόλος δέκα οχημάτων NNMC  κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους του San Franscisco, μιας πόλης που αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις  στην κυκλοφορία και την στάθμευση οχημάτων, με την Νέα Υόρκη.  Τα συγκεκριμένα NNMC  δοκιμής  διατίθενται με ενοίκιο 6 δολαρίων για μισή ώρα, ή εναλλακτικά με 80$ για ένα 24ωρο.