Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΜΑΤΙΚΑ

ΣΑΝ ΜΑΡΑΜΕΝΑ ....

ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Γνωστός έμπορος, έβαλε λουκέτο λόγω κρίσης και... έγινε παπάς!


Τα παράτησε όλα... και έγινε παπάς!
Τα χρέη τον έπνιγαν, το μαγαζί που είχε ανοίξει δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε να κάνει...
τη μεγάλη στροφή στη ζωή του!

Τα παράτησε όλα... και έγινε παπάς! Ο λόγος για γνωστό έμπορο που διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της πόλης! Το λειτουργούσε εδώ και χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε δεν μπορούσε να καταφέρει να ορθοποδήσει και αποφάσισε να βάλει τέλος στο επιχειρηματικό του εγχείρημα! Κατέβασε ρολά και άλλαξε... ρότα!

Ο συγκεκριμένος έμπορος είχε σχέση με την εκκλησία, θεωρείτο πιστός, και αποφάσισε να φορέσει... το ράσο! Μάλιστα αναζήτησε την λύση του προβλήματός του στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr, είχε «κολλητό» έναν πρωτοπρεσβύτερο. Μόλις έλαβε το θετικό μήνυμα, ανάρτησε στο κατάστημά του πινακίδες για το επικείμενο «ξεπούλημα» και προχώρησε στην υλοποίηση των στόχων του προκειμένου να ξεφύγει από τα επιχειρηματικά του δεινά!

Ανέβηκε στην Αθήνα, χειροτονήθηκε διάκονος και σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών... λειτούργησε και ως παπάς (οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη του λειτουργία έγινε ανήμερα των Θεοφανείων)!

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με το κλείσιμο του καταστήματός του άφησε πίσω του οικονομικές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα αρκετοί να τον ψάχνουν... και να μην τον βρίσκουν! Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για προμηθευτές ή για πρόσωπα με τα οποία είχε άλλου τύπου οικονομικές συναλλαγές, όμως κάποιοι από τους πιστωτές του έφθασαν στο σημείο να ρωτούν τον περιπτερά της γειτονιάς ή άλλους εμπόρους της περιοχής για το αν γνωρίζουν την τύχη του εμπόρου!
newsit

ΡΩΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ρώσοι - Οι "άρχοντες" των εξοχικών!


Σαρώνουν σε Χαλκιδική και Βουλγαρία

Συνεχίζεται και το 2012 η κάθοδος των Ρώσων στα Βαλκάνια όπου αγοράζουν εξοχικές...
κατοικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς ακινήτων οι Ρώσοι θα είναι και φέτος οι βασικοί "παίκτες" στην αγορά εξοχικών.

Εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική αγοράζουν πολλοί Ρώσοι, καθώς θεωρούν τις τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την αγορά εξοχικής κατοικίας αποτελεί γι’ αυτούς η θέα προς τη θάλασσα ή η ύπαρξη πισίνας. Σύμφωνα με τους μεσίτες, οι Ρώσοι αγοράζουν εξοχικά στην Κασσάνδρα και την Σιθωνία, που ανάλογα με τα τετραγωνικά ξεκινούν από 48.000 ευρώ και φθάνουν ακόμη και το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια ώρα στην Βουλγαρία, η μείωση των τιμών κατά 50% την τελευταία διετία, αναμένεται να αυξήσει, περαιτέρω, το ενδιαφέρον των Ρώσων για την αγορά εξοχικής κατοικίας.
Βασική αιτία για αυτή την εξέλιξη θα αποτελέσει η σημαντική πτώση των τιμών των ακινήτων σε μικρές πόλεις, όπου η αγορά έχει συρρικνωθεί, επισημαίνει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ακίνητης Περιουσίας.


Στην Χαλκιδική τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αγοραστεί από Ρώσους, εκτάσεις γης στην περιοχή μεταξύ Ιερισσού και Ουρανούπολης, στον Μαρμαρά, τη Σάρτη κ.λπ. Στην παραθεριστική κατοικία έντονο είναι το ενδιαφέρον στην περιοχή της Σάνης, σε όλη τη Σιθωνία και στην Ουρανούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 450 - 500 χιλιάδες Ρώσοι, το 7% των οποίων είναι εν δυνάμει επενδυτές, δηλαδή εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά ακινήτων σε Χαλκιδική, Κρήτη, Ρόδο κ.λπ.

protothema