Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΟΧΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ

25 παραμυθένια ξύλινα σπίτια στην εξοχή

 
25 παραμυθένια ξύλινα σπίτια στην εξοχή (1)
Ελάτε μαζί μας σε ένα φωτογραφικό ταξίδι που θα σας κάνει να θέλετε να αφήσετε την πόλη για ένα μικρό σπίτι στο δάσος ή δίπλα σε μια γαλήνια λίμνη…

25 παραμυθένια ξύλινα σπίτια στην εξοχή (2)
25 παραμυθένια ξύλινα σπίτια στην εξοχή (3)

ALEXANDERLAND

Θεσσαλονίκη: Alexanderland στα πρότυπα της Disneyland!



Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να "ζωντανέψει" η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της... Disneyland.
Το όνομά του θα είναι Alexanderland και θα εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής κατά τη σημερινή παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να επισκέπτονται μια περιοχή 300 στρεμμάτων για να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις και εκθέσεις με πληροφοριακό υλικό.

Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις (στην ανατολική και τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά) για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της Alexanderland.

Για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας ενημερώθηκε ήδη ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα απευθυνθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές.

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ

Η κρίση «χτύπησε» και τις γεννήσεις

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στην Ελλάδα της κρίσης, όπου το ποσοστό της ανεργίας μεγαλώνει μήνα με το μήνα και ο φόβος της απόλυσης κυριαρχεί, οδηγεί τα νέα ζευγάρια στο να το σκέφτονται διπλά ή και τριπλά πριν πάρουν τη μεγάλη απόφαση να γίνουν γονείς. Το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των γεννήσεων και ο αριθμός των εκτρώσεων, ο οποίος στη χώρα μας σπάει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ: 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας aggelioforos, οι τοκετοί στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωθεί κατά περίπου 20% και είναι αμφίβολο αν φτάνουν τους 8.000 ετησίως.

Την ίδια ώρα γίνονται καθημερινά, κατά μέσο όρο 40 εκτρώσεις. Συνολικά και σύμφωνα με εκτιμήσεις μαιευτήρων - γυναικολόγων οι διακοπές κυήσεων φθάνουν το χρόνο τις 9.500.

Επίσημα συγκριτικά στοιχεία δεν υπάρχουν για να δημιουργηθεί μια σαφής εικόνα, ωστόσο, σύμφωνα με γυναικολόγους και μαιευτήρες της Θεσσαλονίκης, οι γεννήσεις στη συμπρωτεύουσα δεν αγγίζουν πλέον σε καμία περίπτωση τις 12.000 - 14.000, όπως συνέβαινε πριν ξεσπάσει η κρίση.

Την περίοδο 2007-2009 γεννιούνταν στην Ελλάδα 100.000 με 110.000 παιδιά το χρόνο. Ωστόσο, από το 2010 και μετά οι γεννήσεις πέφτουν και οι εκτιμήσεις γίνονται δυσοίωνες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μετά βίας θα αγγίζουν πλέον τις 80.000.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα aggelioforos, τα τελευταία τρία χρόνια μειώνονται σταδιακά σε ποσοστά που κυμαίνονται στο 15%-30%. Ετσι, από τα μέσα του 2011 η μείωση των γεννήσεων γίνεται πιο εμφανής και υπολογίζεται ότι γεννιούνται πλέον περίπου 8.000 - 9.000 μωρά, ίσως και λιγότερα, το χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Πτώση παρουσιάζει και ο αριθμός των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση στα κέντρα γονιμότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι καταγράφεται μείωση της τάξης του 20%-25%.

Οσον αφορά τις εκτρώσεις, σύμφωνα πάντα με τους μαιευτήρες ο αριθμός τους προσδιορίζεται ετησίως στις 7.000 με 9.000, ωστόσο δεν είναι δυνατό να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για το αν παρουσιάζει αυξητική τάση γιατί η Ελλάδα κατέχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων.

Η ακριβής καταγραφή των εκτρώσεων είναι δύσκολη, καθώς το 85% γίνεται ιδιωτικά, ωστόσο, σύμφωνα με υπολογισμούς στην Ελλάδα γίνονται 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες, αριθμός που εκτιμάται ότι ίσως φτάνει πλέον και τις 300.000 ετησίως.

Οσο για τους παράγοντες που οδηγούν τα ζευγάρια στην απόφαση να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης σύμφωνα με τους γιατρούς της συμπρωτεύουσας, αυτοί συμπυκνώνονται στους εξής: Οικονομική κρίση, αβεβαιότητα, αύξηση της ανεργίας, άγχος, πολλές ώρες εργασίας και έλλειψη χρημάτων.


Πηγή: iefimerida.gr           

ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ

Βρέθηκε ο τάφος του Φρέντι Μέρκιουρι 22 χρόνια μετά το θάνατό του

Δημοσιευμένη  εικόνα

Περισσότερα από 20 χρόνια πέρασαν, από την ημέρα που ο θρυλικός Φρέντι Μέρκιουρι έφυγε από τη ζωή, αλλά, μέχρι και σήμερα, ο τόπος της τελικής του ανάπαυσης ήταν ένα άλυτο μυστήριο για τους εκατοντάδες θαυμαστές του.


Ο «αστικός μύθος» ήθελε τις στάχτες του σώματος του ροκ σταρ, να έχουν διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία, ανά τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Όμως, πριν από λίγες μέρες, ανακαλύφθηκε μια τύμβος, σε νεκροταφείο του δυτικού Λονδίνου, το οποίο έχει πάνω της το πραγματικό όνομα του Μέρκιουρι, Farrokh Bulsara!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο θάνατός του ήρθε στην ηλικία των 45 ετών, καθώς ο μεγάλος τραγουδιστής έπασχε από AIDS, ενώ, ταυτόχρονα, οι ημερομηνίες που βρίσκονται χαραγμένες επάνω στο μάρμαρο συμπίπτουν με τα γεγονότα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το μήνυμα που είναι γραμμένο πάνω στον τύμβο είναι: : «Στη μνήμη του Farrokh Bulsara. Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour»., το οποίοι και σημαίνει «Πάντα θα είμαι μαζί σας με όλη μου την αγάπη» ενώ υπογράφεται με το γράμμα M.

Η ανακάλυψη, αυτή, έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στις τάξεις των οπαδών του, οι οποίοι αναμένεται να σπεύσουν στο σημείο, αλλά και να προσπαθήσουν να βρουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αναπάντεχη αποκάλυψη.









ΠΗΓΗ:pkool.gr