Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΣΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δείτε το πιο πρωτότυπο ξενοδοχείο της Ελλάδας. Μετέτρεψαν τις στάνες σε δωμάτια χωρίς ρεύμα και οι τουρίστες κάνουν ουρά!




Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα και όχι στην υπερβολή. 

Με επίκεντρο τον σεβασμό στο περιβάλλον οι ιδιοκτήτες ενός συγκροτήματος ενοικιαζόμενων κατοικιών στην Νοτιοανατολική Κρήτη αναστήλωσαν έναν ερειπωμένο οικισμό μετατρέποντας τον σε έναν από τους 

κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Όχι στην υπερβολή. Μετέτρεψαν τις στάνες σε δωμάτια χωρίς ρεύμα και οι τουρίστες κάνουν ουρά!


 Ο Άσπρος Ποταμός ήταν ο αρχαιότερος συνοικισμός της περιοχής των Πεύκων. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική Κρήτη, χίλια μέτρα βόρεια από τη θάλασσα και τον Μακρύ Γιαλό. Η περιοχή φημίζεται για τις πολυάριθμες, παρθένες παραλίες της, τα παραδοσιακά, γραφικά χωριά της, τα τέσσερα φαράγγια της και το φυσικό της κάλλος. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Στοιχεία σοκ: Αυτό λέγετε γενοκτονία – 
Eφυγαν 450.000 Έλληνες σε οκτώ χρόνια




Χρόνιες παθογένειες στην αγορά εργασίας, προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά αυτή σήμερα και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την τόνωση της απασχόλησης, διέκριναν οι ομιλητές σε ημερίδα που οργάνωσε το ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνάει με πολύ μεγάλη ταχύτητα – υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 ετών το 2030 – ενώ διαπιστώνεται και «διαρροή εγκεφάλων»: οι περίπου 450.000 Ελληνες που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο 2008 – 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες έχουν αποδώσεις στις οικονομίες των χωρών αυτών, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, 50 δισεκατομμύρια ευρώ.



Ο ΕΛΛΗΝ - ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

Παναγιώτης Ποταγός: Ο μεγάλος εξερευνητής από τη Βυτίνα που αποθεώθηκε παντού εκτός.. από την Ελλάδα
Ο μεγάλος Έλληνας εξερευνητής που αποθεώθηκε παντού εκτός.. από την Ελλάδα


Παναγιώτης Ποταγός, ο σύγχρονος Αργοναύτης Ασίας και Αφρικής που ανέτρεψε τον Μάρκο Πόλο 
Όταν ένας γιατρός από τη Βυτίνα προσκλήθηκε στις Βρυξέλλες από τον βασιλιά του Βελγίου και πρόεδρο της Παγκόσμιας Γεωγραφικής Εταιρίας για να υπογράψει στη Χρυσή Βίβλο των Εξερευνητών, τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορούσε να λάβει ένας εξερευνητής, το ελληνικό κράτος και πάλι δεν συγκινήθηκε.


Ο Λεοπόλδος Β’ τίμησε κι αυτός με τη σειρά του τον παραγνωρισμένο στον τόπο του Παναγιώτη Ποταγό, αν και εκείνος δεν θα άφηνε τους πολιτικάντηδες να του στερήσουν την παροιμιώδη φιλοπατρία του. Όταν του παρουσιάζουν τη Βίβλο των Εξερευνητών και είναι έτοιμος να περάσει στην Ιστορία απαθανατίζοντας το όνομά του στους αιώνες, εκείνος αρκείται να χαράξει δυο λέξεις.



«Εις Έλλην», υπογράφει, αφήνοντας έτσι το όνομά του υποσημείωση στην ιστορία των μεγάλων ανακαλύψεων. Κληροδότησε όμως στην αγαπημένη του πατρίδα, την Ελλάδα, την ύψιστη τιμή, καθώς κανείς άλλος Έλληνας δεν θα έμπαινε ποτέ στη Χρυσή Βίβλο των Εξερευνητών!