Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ

Κλωνοποίηση ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση!

perierga.gr - Κλωνοποίηση ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση!
Στην κλωνοποίηση οκτώ ειδών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως το τζάγκουαρ, σκοπεύουν να προχωρήσουν επιστήμονες στη Βραζιλία. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων, ενώ αυτά που θα κλωνοποιηθούν θα βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Οι επιστήμονες επίσης θα προχωρήσουν σε τεχνητή γονιμοποίηση και στη συνέχεια στην εμφύτευση γονιμοποιημένων εμβρύων. Τα ζώα που θα προκύψουν από αυτές τις δύο διαδικασίες, ενδεχομένως αργότερα να αφεθούν στη φύση. Η κλωνοποίηση των ζώων θα είναι προϊόν συνεργασίας του Ζωολογικού Κήπου της Μπραζίλια και της κυβερνητικής υπηρεσίας αγροτικών ερευνών Embrapa Cerrado....



Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Carlos Frederico Martins, ερευνητής της Embrapa Cerrado, στόχος είναι να ξεκινήσουν από ζώα που είτε βρίσκονται σε εξαφάνιση είτε ο αριθμός αναπαραγωγής τους μειώνεται σημαντικά, όπως το τζάγουαρ, ο γκρι-κοκκινωπόςς λύκο και ένα τοπικό είδος ελαφιού. Σύμφωνα με τον Carlos Frederico Martins θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να γίνουν οι κλωνοποιήσεις και να εκληφθούν τα πρώτα συμπεράσματα.

πηγή: skai.gr

Ο.Τ.Α. ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ


Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012






Οι ελληνικοί ΟΤΑ ήταν, το 2011, οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν στον Έλληνα ευρωβουλευτή  Ν. Χουντή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τα οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα κατά το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
 Σύμφωνα με τον πίνακα που προώθησε ο κ. Ρεν, τα υψηλότερα ποσοστά χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ το 2011 παρουσιάζουν η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες με ποσοστό 8,6%.
Ακολουθούν η Γαλλία με χρέος 8,4% του ΑΕΠ, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%. Στα άλλα κράτη το ποσοστό χρέους των ΟΤΑ είναι μικρότερο. Το μικρότερο χρέος μεταξύ των 27 παρουσιάζουν η Ελλάδα με χρέος της Τ.Α. 0,9% του ΑΕΠ και η Μάλτα με χρέος 0,1% του ΑΕΠ.
Y.Γ
Ναι αλλά εμάς διασύρουν, εμάς ξεσκίζουν και από τους δικούς μας δήμους ζητάνε απολύσεις...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ <ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ>

19 Νοε 2012

Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο: Δεν εξελέγη κανείς εργάτης!

Με 198 ψήφους πρώτευσε ο νυν πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης στις χθεσινές εκλογές. Εξελέγησαν επίσης γνωστά ονόματα από μεγαλοσυνδικαλιστές μέχρι βουλευτές. Αυτοί που απουσιάζουν από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου είναι οι ....εργάτες!!!! Όλοι
σχεδόν οι εκλεγμένοι  (οι 23-24 από τους 31) ανήκουν στην κατηγορία των "βολεμένων" ή "επαγγελματιών" συνδικαλιστών, που δεν έχουν ρόζους στα χέρια τους. Εργάτης με την έννοια που ξέρουμε όλοι, που να δουλεύει σήμερα σε εργοστάσιο, είναι πέντε ή έξη !!! Εκτός αν θεωρούνται εργάτες ο Ζαριανόπουλος, η Καλαντίδου, ο Τσερμενίδης κ.λ.π. Ένας "εργάτης΄" είναι ο Χρήστος Κυπριανίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο μετρό.