Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




ΠΗΓΗ  VISALTIS

ΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

Ο ήχος 100 διαφορετικών supercars σε 6 λεπτά (Video)

 
Ήχος 100 supercars


Για να γιορτάσει τα 200 βίντεο, το κανάλι του YouTube «WorldSupercars» δημιούργησε ένα εκπληκτικό βίντεο με τους χαρακτηριστικούς ήχους της μηχανής 100 διαφορετικών supercars, που αποτελούν όνειρο για κάθε λάτρη των αυτοκινήτων.


ΜΑΣΤΟΡΙΑ

Πως "χτίζεται" ένα αεροπλανοφόρο - Εκπληκτικό βίντεο



17.11.2013 | 07:35
 
Πως είναι να "χτίζεις" μια ολόκληρη πλωτή πολιτεία όπως είναι ένα αεροπλανοφόρο; Το βίντεο μας εξηγεί σε πολύ γρήγορο ρυθμό, δείχνοντας πως οι αμερικανοί "έχτισαν το Gerald Ford. Είναι εκπληκτικό πως το αεροπλανοφόρο αρχίζει σιγά σιγά να διαμορφώνεται. Όπως εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το κλίμα συγκίνησης που επικρατεί σε τελετές όπως τα "βαφτίσια" ενός νέου πολεμικού πλοίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ

10 πράγματα που είναι πιο πιθανά από το να κερδίσεις το τζόκερ

Το να γεννηθείς με ένα επιπλέον δάχτυλο στο χέρι ή στο πόδι.
Πιθανότητες: 1 στις 500
9. Το να τραυματιστείς από μια τουαλέτα.
Πιθανότητες: 1 στις 10.000
8. Το ενδεχόμενο να πέσει στη Γη το 2032 ένας αστεροειδής με ισχύ 2.500 ατομικών βομβών.
Πιθανότητες: 1 στις 63.000
7. Το να κάνεις σχέση με ένα supermodel.
Πιθανότητες: 1 στις 88.000
6. Το να πάρεις από το μοίρασμα μιας παρτίδας πόκερ ένα απευθείας Φλος Ρουαγιάλ.
Πιθανότητες: 1 στις 649.739
5. Το να σε χτυπήσει κεραυνός.
Πιθανότητες: 1 στις 1.000.000
4. Το να γίνεις πρόεδρος των ΗΠΑ (αν είσαι Αμερικανός πολίτης).
Πιθανότητες: 1 στις 10.000.000
3. Το να αποκτήσεις πανομοιότυπα τετράδυμα.
Πιθανότητες: 1 στις 13.000.000
2. Το να πετύχεις δύο συνεχόμενες τρύπες με τη μία παίζοντας γκολφ.
Πιθανότητες: 1 στις 67.000.000
1. Το να σε καταπλακώσει θανάσιμα ένα μηχάνημα αυτόματου πωλητή.
Πιθανότητες: 1 στις 112.000.000

ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Και εγένετο... «Ευρωπαϊκή Αστυνομία»
Ας ετοιμαζόμαστε. Μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει
Συνημμένη Εικόνα: 1791739MMOIcrpY.jpg



Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής European Gendarmerie Force μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο και περιορισμούς, λαμβάνοντας εντολές μόνο από την ΕΕ

Σε προχθεσινό άρθρο σχετικό με το αν υπάρχει κίνδυνος να καταστεί η Ελλάδα «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» είχα γράψει μεταξύ άλλων ότι «… κίνδυνος συνταγματικής εκτροπής θα υπάρξει μόνον σε περίπτωση που οι αντιδράσεις των λαών θα είναι τέτοιες, ώστε να υπάρξει ανάγκη
κλήσης του στρατού για να τις καταστείλει. Άλλωστε, σε κάθε χώρα του ΝΑΤΟ, ο Στρατός ασκείται στην καταστολή ταραχών».



Χωρίς να διαφαίνονται -με τα σημερινά δεδομένα- λόγοι που θα οδηγούσαν σε επανάληψη των υποκινούμενων από ξένες δυνάμεις ταραχών του Δεκεμβρίου του 2008,
εν τούτοις κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι τα πράγματα μετά από καιρό. Καλό είναι λοιπόν να δοθούν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι θα κάνει «ο Στρατός που ασκείται στην καταστολή ταραχών», όπως έγραψα παραπάνω.

Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής European Gendarmerie Force (EGF) -με έδρα την Ιταλία- έχει δημιουργηθεί για την πάταξη εξεγέρσεων και αναταραχών στην Ευρώπη και είναι μια πρωτοβουλία από 6 κράτη μέλη της ΕΕ -Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία , Ισπανία και Ρουμανία- με στόχο την βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης κρίσεων σε ευαίσθητες περιοχές.

Η εν λόγω δύναμη μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο και περιορισμούς, λαμβάνοντας εντολές μόνο από την ΕΕ.
Αυτές οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής θα είναι στην ουσία ένας στρατός που θα χρησιμοποιούν τα κράτη, στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν αναμειγνύουν το δικό τους στρατό, αλλά Ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.

Σύμφωνα με τον Ινφογνώμονα, η παραστρατιωτική αυτή αστυνομική δύναμη ενώνει όλες τις εξουσίες και στρατιωτικά μέσα, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών και μπορεί να δράσει σε συνεννόηση με τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις και τον στρατό, αφού η αποστολή ανατέθηκε από μια διυπουργική μονάδα κρίσης σε κάθε τόπο, για την καταπολέμηση ταραχών, εξεγέρσεων και μεγάλων διαδηλώσεων.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας εξήρε την EUROGENDFOR στις ιστοσελίδες του, λέγοντας:
«Αστυνομία η Στρατός: Μια Ευρωπαϊκή Χωροφυλακή υπόσχεται τη λύση».

Θεωρητικά, η ηγεσία της ΕΕ μπορεί να προσφύγει στην «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής», όπου βλέπει μια κρίση.

Καθιερώθηκε στη Συνθήκη του Velsen που ρυθμίζει τις επεμβάσεις της EUROGENDFOR.

Το λόγκο της είναι: «Lex paciferat» που μπορεί να μεταφραστεί ως: «Ο νόμος φέρνει την ειρήνη».

Υπογραμμίζει «την αρχή της στενής σχέσης μεταξύ της υποβολής των νομικών αρχών και την αποκατάσταση ενός ασφαλούς και προστατευόμενου περιβάλλοντος».

Ένα «πολεμικό συμβούλιο» υπό την μορφή μιας διυπουργικής επιτροπής που αποτελείται από τους υπουργούς Άμυνας και Ασφάλειας των χωρών μελών της ΕΕ που συμμετέχουν στην οργάνωση, αποφασίζει για τη στρατηγική επέμβασης. Το στράτευμα μπορεί να ξεκινήσει είτε με αίτηση ή μετά την απόφαση της ΕΕ.

Στο άρθρο 4 του ιδρυτικού καταστατικού σχετικά με τα καθήκοντα και τις αποστολές, μπορούμε να διαβάσουμε: «Η προσφυγή για χρήση της ΕΔΧ μπορεί να γίνει για την προστασία προσώπων και ιδιοκτησιών και για τη διατήρηση της τάξης σε περίπτωση διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Η Ε.Ε. καταργεί με αυτόν τον τρόπο το εθνικό δίκαιο καταργεί, επίσης, σε περίπτωση αποστολών κατά των ταραχών.

Όπως έχει διαμορφωθεί η Δύναμη αυτή, κάθε χώρα θα εκπαιδεύει στρατιώτες στην καταστολή ταραχών, οι οποίοι θα επεμβαίνουν σε τρίτη χώρα. Οι εκπαιδευόμενοι ήδη στρατιώτες μας, δεν θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος αλλά στην Ρώμη. Στην πλατεία Συντάγματος θα έρθουν ίσως Ιταλοί. Και θα παίρνουν εντολές όχι από το δικό μας Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά από διυπουργική Επιτροπή της Ε.Ε.

Αυτός είναι ο αυριανός κόσμος μας.

attikanea.blogspot.gr

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ

Σκόπελος: Έκαψε το σπίτι και πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό για να μην του τα κατασχέσουν!

Φωτογραφία για Σκόπελος: Έκαψε το σπίτι και πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό για να μην του τα  κατασχέσουν!

Ένας 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας απασχόλησε σήμερα το πρωί την Π.Υ. Ναυπάκτου και την αστυνομία αφού αποφάσισε να κάψει το σπίτι του παρά να του το κατασχέσουν.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο 50χρονος έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.

Ήδη έχει συλληφθεί από την πυροσβεστική για εμπρησμό και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα πάρουν τίποτα….

Ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο θα βρει η τράπεζα και τα "fund απελπισίας" για τα οποία έγραφε προςχθες ο Β.Πολύδωρας...

Η τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο. Ο Ντοστογιέφκσι μοιάζει πολύ μικρός, για την ελληνική πραγματικότητα.

Μόνο ένας Αισχύλος θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτή την σκηνή...

Ο δυστυχισμένος συμπατριώτης μας έχει συλληφθεί από την αστυνομία για εμπρησμό (!) και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία ότι "Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες'"...

Πόσο ψυχή και απελπισία χρειάζεται κάποιος για να κάψει το ίδιο του το σπίτι;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Η υγιεινή διατροφή σε ... σώζει από το θάνατο!!! Ορίστε τι πρέπει να τρως!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Είναι κατανοητό πως μια διατροφή που περιέχει λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ψάρι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό μας και επίσης μας επιτρέπει να διατηρούμε το βάρος μας σε...
φυσιολογικά επίπεδα. Για πάμε να δούμε όμως τι αποκάλυψε μια πρόσφατη έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα:

Το περιοδικό Circulation δημοσίευσε πριν λίγο καιρό μια μελέτη, η οποία υποστηρίζει πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μιας καρδιακής προσβολής, ενός εγκεφαλικού, της καρδιακής ανεπάρκειας και γενικά τον θάνατο από κάποια καρδιακή νόσο. «Οι ασθενείς πιστεύουν πως αφού παίρνουν κανονικά τα φάρμακά τους για την πίεση και την χοληστερόλη δεν χρειάζονται να ακολουθούν και μια συγκεκριμένη και υγιεινή διατροφή. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος», λέει ο Mahshid Dehghan, διατροφολόγος στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Πληθυσμού, στο Πανεπιστήμιο McMaster και ένας εκ των υπευθύνων της συγκεκριμένης μελέτης.


Στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν έλαβαν μέρος 31.546 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 66,5 έτη. Οι συμμετέχοντες είχαν ιστορικό καρδιακής νόσου ή βλάβη οργάνου λόγω διαβήτη. Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν αφορούσαν την διατροφή τους τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή το πόσο συχνά έτρωγαν προϊόντα όπως γάλα, κόκκινο κρέας, ψάρι ή πουλερικά και αν έπιναν γάλα, αλλά και τις γενικότερες συνήθειές τους, όπως η άσκηση, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν πιο συχνά φρούτα και λαχανικά και προτιμούσαν το ψάρι περισσότερο από το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από λόγους που σχετίζονται με την καρδιά , 14% χαμηλότερο κίνδυνο για μια νέα καρδιακή προσβολή, 28% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και ένα 19% χαμηλότερο τον κίνδυνο του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αφού λοιπόν είδαμε την έρευνα και τα αποτελέσματά της ας προχωρήσουμε λίγο παρακάτω για να μάθουμε κάποια τρόφιμα που ίσως δεν γνωρίζαμε ότι είναι σύμμαχοι της καρδιάς μας:

Σολομός

Ψάρια πρέπει να τρώμε τουλάχιστον δύο φορές την βδομάδα. Ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός έχουν είναι πλούσια σε Ωμέγα -3 λιπαρά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της αρρυθμίας, και τη χοληστερόλη, να επιβραδύνουν την συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και να χαμηλώσουν ελαφρώς την πίεση του αίματος.


Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη. Τα υγιή μονοακόρεστα λίπη που περιέχει όμως παραμένουν λίπη για αυτό με πάντα με μέτρο!


Καρύδια

Μια μελέτη του 2011 αποφάνθηκε πως τα καρύδια αντί του κόκκινου κρέατος ως πηγή πρωτεΐνης χαμήλωσαν κατά 17% τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Θέλουν όμως και αυτά κατανάλωση με μέτρο γιατί περιέχουν λιπαρά και θερμίδες.


Μούρα

Τα μούρα είναι πλούσια σε ένα είδος αντιοξειδωτικών που ονομάζονται πολυφαινόλες. Τα αντιοξειδωτικά αυτά μπορούν να μειώσουν την πίεση του αίματος και να ενισχύσουν την «καλή» HDL χοληστερόλη


Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κάποιες ενώσεις που ονομάζονται φλαβονοειδή και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Έτσι μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση αλλά και τον κίνδυνο θρομβώσεων...


Ποπκορν

Τα αγαπημένα μας ποπ κορν , όταν δεν είναι βουτηγμένα στο βούτυρο και ποτισμένα με αλάτι, είναι σύμμαχοι της καρδιάς μας γιατί περιέχουν αντιοξειδωτικά φυτικές ίνες.


Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του ίσως μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Χρειάζονται όμως περαιτέρω έρευνες.


Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν φυτικές ίνες και κάλιο που χρησιμεύουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.


Φύκια

Τα φύκια, όπως ακριβώς και οι συγγενείς τους τα λαχανικά, κατέχουν μερικά εντυπωσιακά οφέλη για την καρδιά συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών αλλά και μερικών «καλών» λιπαρών.