Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΔΕΠΑ: Δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου για την τροφοδοσία αυτοκινήτων που θα κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο

 
Δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου για την τροφοδοσία αυτοκινήτων που θα κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) δημιουργεί η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ανακοινώθηκε απόψε σε εκδήλωση της εταιρείας στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός της ΔΕΠΑ προβλέπει το άνοιγμα 12 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, από τα οποία 6-7 εντός του έτους και περαιτέρω επέκταση του δικτύου το 2014.

Τα δύο πρώτα πρατήρια είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ίλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά.


Από τα υπάρχοντα πρατήρια τροφοδοτούνται 600 λεωφορεία της ΟΣΥ (αντιστοιχούν στο 20% των λεωφορείων του ΟΑΣΑ), 102 απορριμματοφόρα δήμων καθώς και ταξί και ΙΧ. Πρόσφατα, επίσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων της πόλης.

Η τρέχουσα τιμή του φυσικού αερίου κίνησης είναι 0,976 ευρώ ανά κιλό, που αντιστοιχεί περίπου σε 1,5 λίτρο βενζίνης. Το αέριο είναι κατά μέσο όρο 45% φθηνότερο σε σχέση με τη βενζίνη.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν ήδη μοντέλα αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο τα οποία κυκλοφορούν ευρέως σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και σε ευρωπαϊκές.

Σε χαιρετισμό του στην αποψινή εκδήλωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), κ. Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται δραστικά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, όπως αποδείχθηκε και με την επιλογή της για τη διέλευση του αγωγού ΤΑP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες που δρομολογήθηκαν για την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που θα αναβαθμίσουν περισσότερο τη χώρα στην Ευρώπη, αλλά και στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας, φθηνότερη ενέργεια και εν τέλει αποτελούν βήματα προς τα εμπρός».

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μάκης Παπαγεωργίου, τόνισε ότι η αυτοκίνηση με χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου είναι με τα σημερινά δεδομένα βιώσιμη και εφικτή εναλλακτική πρόταση στα συμβατικά καύσιμα, ενώ υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια λειτουργούν δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς ανεφοδιασμού στην Ευρώπη.
Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η νέα τεχνολογία πρέπει να μπει στη ζωή και την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και σημείωσε ότι θα ανοίξουν σύντομα νέα πρατήρια σε όλες τις περιοχές που περιλαμβάνει το δίκτυο φυσικού αερίου, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, το συμπιεσμένο φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο (μειωμένες εκπομπές σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα).
Η διείσδυσή του στην κίνηση οχημάτων αναμένεται να οδηγήσει σε τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της φθηνότερης διακίνησης εμπορευμάτων.
Παράλληλα, η εφαρμογή του στους εμπορικούς και τους επαγγελματικούς στόλους εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το στρατηγικό στόχο της χώρας μας να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο και πύλη εισόδου της Ευρώπης.

ΣΟΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου. Με ένα λίτρο κάνεις 500 χιλιόμετρα !!!
Συνημμένη Εικόνα: id1.JPG



Τι να πει κανείς για το λαό του, όταν εκείνος βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του; Μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατασκεύασε αυτοκίνητο υδρογόνου, που είναι μάλιστα έτοιμο να βγει στην αγορά, ενώ έχει ήδη λάβει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση. Ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός... συνόρων.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ....ΑΛΟΓΑ....

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που "γεννήθηκε" στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού καταναλώνει ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Το ήξερες πως μπορείς να χάσεις 5 κιλά xωρίς δίαιτα απλά αντικαθιστώντας γεύματα; Δες πως

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ξέρω ότι θέλεις να χάσεις μερικά κιλά. Όμως δεν μπορείς να ακολουθήσεις πιστά κάποιο διαιτολόγιο. Όλο και κάτι θα ξεχάσεις, όλο και κάτι δεν θα μπορείς να μαγειρέψεις, όλο και κάτι...
θα σε καταπιέσει και θα τα παρατήσεις. Ας κάνουμε κάτι άλλο λοιπόν. Πιο εύκολο. Πιο πρακτικό. Θα αντικαταστήσεις κάποια γεύματα με κάτι άλλο. Και κάπως έτσι θα γλιτώσεις περισσότερες από 300-400 θερμίδες την ημέρα -ενέργεια που θα ήθελες τουλάχιστον μία ώρα ποδήλατο για να την κάψεις. Με λίγα λόγια θα χάσεις 5 κιλά σε ένα μήνα, χωρίς δίαιτα. Απλά κάνοντας εξυπνότερες επιλογές. Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς ετοιμάσε για εσένα ένα πλήρες εβδομαδιαίο μενού με τα Do's και τα Don'ts που αν τα επιλέξεις θα καταφέρεις να χάσεις κιλά.
Μπορείς αν θέλεις να εκτυπώσεις κάθε ημερήσιο πρόγραμμα για το γραφείο ή το... ψυγείο σου!

ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ποιες είναι οι μικρότερες χώρες στον κόσμο;;
Ημερομηνία: 03 Ιουλίου 2013
Ποιες ειναι οι μικροτερες χωρες στον κοσμο;;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι «τα σπάνια αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια» και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς δεν είναι πάντα το μέγεθος που μετράει. Στο πλαίσιο αυτό οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις μεγαλύτερες σε έκταση. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πολλές από αυτές έχουν διακριθεί για απίθανες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά τοπία, πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα αλλά και φιλόξενους κατοίκους. Άλλωστε τι να τα κάνεις τα πολλά τετραγωνικά όταν σε ένα μικρό κομμάτι εδάφους συγκεντρώνεις όλες τις ομορφιές του κόσμου;

1. Μαλδίβες
ζ Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!

Οι Μαλδίβες καλύπτουν μόλις 115 τετραγωνικά μίλια, ωστόσο, μόνο 200 από τα 1.000 νησιά του Ινδικού Ωκεανού κατοικούνται. Οι Μαλδίβες είναι η πατρίδα περίπου 400,000 κατοίκων και κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1965. Επί του παρόντος, η κύρια ανησυχία για τα νησιά αυτά είναι η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, καθώς το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι μόλις 7,8 μέτρα (2,4 μ.) πάνω από την επιφάνειά της.

2. Σεϋχέλλες
ψ - Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!

Οι Σεϋχέλλες είναι ένα νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, έκτασης 107 τετραγωνικών μιλίων, περίπου 1.500 χλμ ανατολικά της αφρικανικής ηπείρου. Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών με πάνω από 100 τροπικά νησιά θεωρείται μερίδιο της Αφρικής. Πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη Βικτώρια.

3. Saint Kitts and Nevis
ψ- Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!

Τα νησάκια Saint Kitts and Nevis θεωρούνται η μικρότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου με βάση την έκταση (104 τετραγωνικά μίλια) και τον πληθυσμό τους (50.000). Βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα μεταξύ Πουέρτο Ρίκο, Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Αποικία παπαγάλων στην αθηνα! (video)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι παπαγάλοι, ένα εξωτικό είδος που μέχρι πρότινος δεν εντοπιζόταν στη χώρα μας σε άγρια μορφή, έχουν...

σχηματίσει εκατοντάδες αποικίες σε αρκετές περιοχές της Αθήνας και συχνά πετούν ανά σμήνη στον αττικό ουρανό.

Εύκολα τους αναγνωρίζει κανείς από το έντονο πράσινο χρώμα τους και τη χαρακτηριστική φωνή τους.

Η Γλυφάδα, η Φιλοθέη, το Ψυχικό, το Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, ακόμη και το κέντρο της πρωτεύουσας, με τον Εθνικό Κήπο και το Πεδίον του Αρεως, είναι μερικές από τις περιοχές αυτές, ενώ ο φακός του «Εθνους» εντόπισε μια αποικία στην Αγία Παρασκευή.

«Ενίοτε μπορεί κανείς να δει σμήνη που αποτελούνται από 80 έως 100 πουλιά» εξηγεί η Ρούλα Τρίγκου, συντονίστρια Ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. «Εξάλλου» προσθέτει, «τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί επιτυχείς αναπαραγωγικές προσπάθειες του είδους στο Ψυχικό, στη Φιλοθέη και αλλού».

Η πρώτη αποικία εντοπίστηκε στη Γλυφάδα πριν από σχεδόν 20 χρόνια. «Το γεγονός αυτό μας κάνει να υποθέτουμε ότι η πρώτη αποικία παπαγάλων στην Αττική σχηματίστηκε από την απελευθέρωση πουλιών που βρίσκονταν σε καραντίνα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Είτε είχαν μείνει στα αζήτητα είτε υπήρχαν υποψίες ότι ήταν θύματα του διεθνούς εμπορίου πουλιών» εξηγεί ο Παναγιώτης Λατσούδης, δασολόγος που έχει εκπονήσει σε συνεργασία με την Ορνιθολογική σχετική έρευνα για τους παπαγάλους της Αττικής.
 


newscity1.com