Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ

Έλληνας σχεδιαστής έβαλε τα γυαλιά στους Αυστραλούς με το πρωτοποριακό του όχημα!
Ημερομηνία: 02 Μαΐου 2012
Ελληνας σχεδιαστης εβαλε τα γυαλια στους Αυστραλους με το πρωτοποριακο του οχημα!
Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «James Dyson Awards» κέρδισε ο Ελληνοαυστραλός Δημήτριος Σκούτας σχεδιάζοντας ένα οικολογικό πρωτοποριακό όχημα, για εκείνους που δεν οδηγούν μηχανή, αλλά επιθυμούν να νοιώσουν την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει ο δικυκλισμός.
Το όχημα Skipee είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανακυκλωμένα υλικά και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα για την κίνησή του, τοποθετημένο στον πίσω τροχό.
Οι άξονες που συνδέουν τον βασικό κορμό με τους τροχούς κινούνται ανεξάρτητα ώστε να επιτρέπουν στο όχημα να λαμβάνει την απαραίτητη κλίση στις στροφές, ενώ η κεντρική άρθρωση λειτουργεί και ως ανάρτηση.
Οι δύο μπροστινοί τροχοί είναι εξοπλισμένοι με φωτιστικά σώματα ώστε το όχημα να μοιάζει με αυτοκίνητο στο δρόμο.
Το Skipee παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μελβούρνης.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Το μνημόνιο σκοτώνει τους Έλληνες


Yποσιτισμένα βρέφη και καρκινοπαθείς χωρίς θεραπείες!

Στοιχεία σοκ για καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, για...
βρέφη που υποσιτίζονται λόγω έλλειψης χρημάτων των γονέων, αλλά και για μικρά παιδιά άρρωστα και παραμελημένα λόγω φτώχιας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι γιατροί οι οποίοι εργάζονται σε 6  Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Πρόκειται για περιστατικά οικογενειών στα οποία  οι γιατροί κλήθηκαν να δώσουν λύσεις.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν:
. Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.
. Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτος
. Άστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και Aids.
. Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.
. Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.
. Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄ όλο το διάστημα της κύησης.

Οι γιατροί έξι Κοινωνικών Ιατρείων τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «όλα αυτά τα περιστατικά  αποτελούν υγειονομική βόμβα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και όχι οι κυνηγημένοι απόκληροι, τους οποίους η συγκεκριμένη πολιτική σκοπεύει να εγκλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης...

Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται - σε όσες χώρες εφαρμόστηκε - με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής - παιδικής και μητρικής θνησιμότητας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την  επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ( 2000 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)».
iatropedia

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Κλαίει όλη η Κύμη για τον πατέρα δύο ανήλικων παιδιών


Οι γείτονες άκουσαν πυροβολισμό και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. 
Δευτερόλεπτα μετά, μάθαιναν ότι ο 44χρονος είναι νεκρός από σφαίρα...


Ο 44χρονος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας.

Σύμφωνα με το EviaNews, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του. Δίπλα στο άψυχο σώμα του άτυχου άντρα υπήρχε ένα όπλο...

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του 44χρονου που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται στην γειτονιά και κάνουν έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ

Οι άγνωστες σύζυγοι του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά

Συνημμένη Εικόνα: athinmet_300___.jpg


Τον πρώτο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης Κωνσταντίνο Καραμανλή τον είχαμε συνηθίσει χωρίς κάποια γυναικεία παρουσία δίπλα του. Τον Ανδρέα Παπανδρέου αρχικά με την σκληρή αμερικανίδα Μαργαρίτα και στη συνέχεια με την… πληθωρική Δήμητρα Λιάνη.
Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τη δυναμική Μαρίκα. Τον Κώστα Σημίτη με την αθόρυβη Δάφνη. Τον Κώστα Καραμανλή με την γοητευτική και διακριτική Νατάσσα και τον Γιώργο Παπανδρέου με την Άντα «φάντασμα». Τώρα δύο νέες γυναικείες παρουσίες μπήκαν στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Η Γεωργία Σαμαρά και η Λίλα Μπακατσέλου, οι σύζυγοι των δύο «μονομάχων» στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.