Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ

Μάθετε πως να αναγνωρίζετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί το γάλα!

Φωτογραφία για Μάθετε πως να αναγνωρίζετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί το γάλα!

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να….ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και δ ιατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του.

Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που αναγράφει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.

Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί.

Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5.

Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού.

Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Μάθετε πως να αναγνωρίζετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί το γάλα! - Φωτογραφία 2

ΩΚΕΑΝΟΙ

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τους ωκεανούς

Το ξέρατε ότι το… ψηλότερο σημείο του πλανήτη βρίσκεται στον ωκεανό; Ποιο είναι το βαθύτερο σημείο του; Και το μεγαλύτερο τσουνάμι; Και τι γίνεται με την υπερθέρμανση; Αν ζητάτε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, θα τις βρείτε παρακάτω, στα 10 πιο καταπληκτικά θέματα που ισχύουν για τους ωκεανούς.
Ο μεγαλύτερος ωκεανός
Ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι ο μεγαλύτερος ωκεανός στη Γη με 179.700.000 χμ², από τη Βερίγγειο θάλασσα στην Αρκτική, μέχρι την Θάλασσα του Ρος στην Ανταρκτική. Στα δυτικά βρέχει την Ασία και την Αυστραλία και στα ανατολικά την Αμερική. Για να καταλάβετε μόνο το μέγεθός του, αρκεί να πούμε ότι όλη η ξηρά του πλανήτη μαζί, δεν ξεπερνά τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Αλάτι και χρυσός
Αν βγάζαμε όλο το αλάτι από τους ωκεανούς, θα κάλυπτε την ξηρά με 1,5 μέτρο στρώμα. Εκτός όμως από αλάτι, υπάρχουν τόσα κοιτάσματα χρυσού στα βάθη των ωκεανών, ικανά να μοιραστούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό του πλανήτη!
Το πιο ψηλό σημείο
Μπορεί να νομίζετε ότι το ψηλότερο σημείο στη Γη είναι το Έβερεστ στα Ιμαλάια, αλλά μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας αφού το Mauna Kea στη Χαβάη, που βρίσκεται μέσα στον ωκεανό, είναι πιο ψηλό. Συγκεκριμένα, η κορυφή του Έβερεστ βρίσκεται στα 8.847 μέτρα, ενώ η κορυφή του Mauna Kea φτάνει τα 10.200 μέτρα μετατρέποντάς το στο ψηλότερο βουνό του πλανήτη. Το Έβερεστ διατηρεί τον τίτλο του πιο ψηλού βουνού, μόνο πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.
Το μεγαλύτερο τσουνάμι
Τα τσουνάμι έχουν μεγάλο μήκος κύματος και μεταφέρουν τεράστια ποσά ενέργειας. Είναι θαλάσσια φαινόμενα, που δημιουργούνται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε έναν υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας ωκεανός. Το μεγαλύτερο τσουνάμι που έχει καταγραφεί στα χρονικά, έφτασε τα 64 μέτρα ύψος και «χτύπησε» την Kamchatka Peninsula της Σιβηρίας το 1737.
Φυτοπλαγκτόν
Καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του πλανήτη είναι κάποιοι μικροοργανισμοί που επιπλέουν στους ωκεανούς και ονομάζονται φυτοπλαγκτόν. Το φυτοπλαγκτόν συμμετέχει σε πολλές σημαντικές οικολογικές διεργασίες των υδάτινων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τον άνθρωπο κατά ποικίλους τρόπους. Σχεδόν ολόκληρη η θαλάσσια ζωή βασίζεται σε αυτό. Πάνω από 200 εκατομμύρια τόνοι φυτοπλαγκτόν αναπτύσσονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο και αυτό είναι 10 φορές το βάρος του πληθυσμού της γης. Το φυτοπλαγκτόν είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του 50% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Το ότι μπορείτε και ανασαίνετε λοιπόν, οφείλεται εν μέρει σε αυτούς τους μικροσκοπικούς οργανισμούς.
Η γαλάζια φάλαινα
Η γαλάζια φάλαινα είναι το μεγαλύτερο γνωστό ζώο που έχει ζήσει στον πλανήτη. Πλήρως ανεπτυγμένη, ζυγίζει περίπου 170 με 190 τόνους, δηλαδή παραπάνω από 50 πλήρως ανεπτυγμένους ελέφαντες. Η καρδιά της έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και τα αιμοφόρα αγγεία της είναι τόσο μεγάλα, που μέσα τους μπορεί να κολυμπήσει μια πλήρως ανεπτυγμένη πέστροφα. Για να διατηρήσει το μέγεθός της, η γαλάζια φάλαινα πρέπει να καταναλώνει 4 τόνους κριλ (είδος γαρίδας) κάθε μέρα!
Κυανόπτερος τόνος
Ο κυανόπτερος τόνος είναι ένα από τα πιο γρήγορα ψάρια στους ωκεανούς, φτάνοντας την ταχύτητα των 89 χιλιομέτρων την ώρα και κατά μέσο όρο ζυγίζει 680 κιλά. Είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό. Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα σούσι μπαρ της Ιαπωνίας, κάτι που έχει μειώσει αισθητά τον πληθυσμό του. Επίσης, η μεγάλη εμπορική του αξία (ένας τόνος έχει πουληθεί για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια), έχει οδηγήσει στην υπεράλιευση του είδους. Τα αποθέματα των τόνων στο δυτικό Ατλαντικό έχουν μειωθεί κατά 82% και στον ανατολικό κατά 72% από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα.
Τα κοράλλια
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι ωκεανοί είναι γεμάτοι από κοραλλιογενείς υφάλους. Τα κοράλλια, ως οργανισμοί, είναι από τους παλαιότερους στον πλανήτη και είναι τόσο κοντά στη χημεία του ανθρώπινου σώματος, που πλέον χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν ή να επιδιορθώσουν κόκκαλα στο ανθρώπινο σώμα.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Όλοι έχουμε ακούσει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ποιες είναι οι ακριβείς τους επιπτώσεις; Μια αύξηση 4 βαθμών Κελσίου στη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, είναι αρκετή για να λιώσουν οι πάγοι στους πόλους, κάτι το οποίο θα επιφέρει άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 70 μέτρα εξαφανίζοντας κάθε παράκτια πόλη στον πλανήτη.
Το βαθύτερο σημείο
Το βαθύτερο σημείο των ωκεανών είναι η τάφρος των Μαριανών, η οποία βρίσκεται βόρεια των Μαριανών νήσων, κοντά στην Ιαπωνία. Έχει βάθος 10.971 μέτρα και εξερευνήθηκε το 1951 από το βρετανικό ναυτικό σκάφος Challenger II, το οποίο και έδωσε το όνομα Challenger Deep στο βαθύτερο σημείο της τάφρου.


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz2cnu3md2g

ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Βολτάρουμε στα πιο εντυπωσιακά λιβάδια σε όλα τον κόσμο!!
Ημερομηνία: 15 Αυγούστου 2013
 
Βολταρουμε στα πιο εντυπωσιακα λιβαδια σε ολα τον κοσμο!!

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη Γαλλία και την Ολλανδία, πολλές χώρες διακρίνονται για συγκεκριμένες καλλιέργειες φυτών που γεμίζουν τα λιβάδια ανάλογα με την εποχη της άνθισής τους και δημιουργούν εντυπωσιακά σκηνικά. Οι ορυζώνες της Κίνας, οι καλλιέργειες τσαγιού, οι ολλανδικές τουλίπες, το βαμβάκι, η κανόλα αλλά και η λεβάντα της Γαλλίας και άλλες καλλιέργειες συνθέτουν ένα χρωματιστό σκηνικό που κερδίζει τα βλέμματα. Γιατί οι καμβάδες της φύσης είναι το δίχως άλλο απίθανοι και τα λουλούδια βάζουν τις δικές τους πινελιές πάνω τους...

1. Λιβάδια τσαγιού, Κίνα
ζ Καλλιέργειες φυτών στον κόσμο!
2. Τουλίπες, Ολλανδία
χ - Καλλιέργειες φυτών στον κόσμο!
3. Ορυζώνες, Κίνα
χ Καλλιέργειες φυτών στον κόσμο!


ΜΕΞΙΚΟ

Το αληθινό Inception: Η Πόλη του Μεξικού μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας
Συνημμένη Εικόνα: a1.jpg



Μοιάζει με ένα τσιμεντένιο κύμα, ωστόσο δεν είναι τίποτα άλλο από την Πόλη του Μεξικού και συγκεκριμένα μία περιοχή του η οποία θεωρείται μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες του πλανήτη.


Η αστυφιλία έφτασε σε τέτοιο σημείο όπου ο άνθρωπος δεν υπολόγισε λόφους και ανηφόρες και έχτισε όπου έβρισκε ελεύθερο χώρο.


Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα