Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙΜΙΟΣ

Το ανέκδοτο που σαρώνει: Ο ξυλοκόπος, το τσεκούρι, η Angelina Jolie και η Monica Bellucci!!!

Το ανέκδοτο που σαρώνει: Ο ξυλοκόπος, το τσεκούρι, η Angelina Jolie και η Monica Bellucci!!!
 
Μια μέρα ένας ξυλοκόπος εκεί που πελεκούσε ένα κορμό δίπλα σ’ ένα ποτάμι, του φεύγει το τσεκούρι και πέφτει μέσα στο θολό νερό.
Μεγάλη η ζημιά και τον είχαν πάρει σχεδόν τα κλάματα, όταν εμφανίζεται ο Κύριος και τον ρωτάει:
- Γιατί κλαις;
Ο ξυλοκόπος του λέει για το τσεκούρι! Ο Κύριος βυθίζεται στο ποτάμι και, όταν ξαναεμφανίζεται, κρατάει
ένα χρυσό τσεκούρι:
- Αυτό είναι το τσεκούρι σου; τον ρωτάει.
Ο ξυλοκόπος απαντάει:
- Όχι!
Ο Κύριος ξαναβυθίζεται και εμφανίζεται με ένα ασημένιο τσεκούρι:
- Αυτό είναι το τσεκούρι σου; ρωτάει.
Ο ξυλοκόπος:
- Όχι!
Τρίτη βουτιά ο Κύριος και βγαίνει με ένα σιδερένιο τσεκούρι:
- Μήπως, αυτό είναι το τσεκούρι σου;
- Ναι!
Ο Κύριος χάρηκε για την τιμιότητα του ξυλοκόπου και του χάρισε ΚΑΙ τα άλλα δυο πολύτιμα τσεκούρια.
Ο ξυλοκόπος γύρισε σπίτι του πασιχαρέστατος…
Μετά από καιρό, καθώς έκαναν βόλτα με τη γυναίκα του άκρη – άκρη στο ποτάμι, τρώει αυτή μια γλίστρα και παρ’ την μέσα. Ο ξυλοκόπος, που δεν ήξερε μπάνιο, το ‘ριξε στο κλάμα, οπότε να σου πάλι ο Κύριος:
 

ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ

Μαύρα διαμάντια: Γιατί οι τρούφες στοιχίζουν 200 δολάρια το γραμμάριο;

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η μαύρη τρούφα Perigord , δημοφιλής στους κύκλους των καλοφαγάδων για τη μοναδική μυρωδιά της, έχει γίνει τόσο σπάνια που πωλείται για περίπου 200 δολάρια το γραμμάριο. Ωστόσο ομάδα χημικών πιστεύει ότι βρήκε τη «μυστική συνταγή» ώστε να μπορέσει να αναπαράγει εργαστηριακά τον σπάνιο μύκητα.



Η τρούφα Perigord χαρακτηρίζεται ως μαύρο διαμάντι στους μύκητες – που φυτρώνει μόνο στις ρίζες της βελανιδιάς και τις φουντουκιάς και όπως λένε οι ερευνητές σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να κατανοήσει την συμβιωτική σχέση με την οποία οι τρούφες δημιουργούνται και αναπαράγονται.
Ετσι μέχρι τώρα, οι Perigord βρίσκονταν μόνο στη φύση, γεγονός που ευθύνεται για την σπανιότητα και την υψηλή τιμή τους, αφού η συλλογή τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη λόγω των κλιματικών αλλαγών και της ραγδαίας αύξησης των χωροκατακτητικών ειδών.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη γεύση της τρούφας τόσο πολύπλοκη και επιθυμητή;

ΟΙ ερευνητές κατάφεραν να βρουν το «μυστικό» της και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει να κάνει με το άρωμα του μύκητα, το οποίο ανέλυσαν τόσο το γονιδίωμα όσο και το πρωτέωμα (το σύνολο των πρωτεϊνών) του που διαμορφώνουν την τελική οσμή.
Οι ερευνητές συνέκριναν τις πρωτεΐνες που βρίσκονται σε μερικώς συνθετικές ενώσεις στην αγορά και χρησιμοποιούνται για να μιμηθούν το άρωμα της Perigord, και βρήκαν κάποιες ομοιότητες, ωστόσο χρειάζεται ακόμα πολλή έρευνα για να δημιουργηθεί ο τέλειος αντικαταστάτης.


Δημοσιευμένη  εικόνα


ΚΟΥΚΛΕΣ

Είχαν όνειρο να μεταμορφωθούν σε κούκλες και...τα κατάφεραν... -
Τα συμπεράσματα δικά σας... (PHOTOS)

Είχαν όνειρο να μεταμορφωθούν σε κούκλες και...τα κατάφεραν... - Τα συμπεράσματα δικά σας... (PHOTOS)
 
Για ορισμένους ανθρώπους οι κούκλες με τις οποίες έπαιζαν ως παιδιά αποτελούσαν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι, αφού μεγαλώνοντας θέλησαν να τους μοιάσουν... Δείτε 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις της περίεργης αυτής μόδας.
 
 
 
Venus Isabelle Palermo, γνωστή ως VenusAngelic


Valeria Lukyanova από την Ουκρανία


Wang Jiayun από την Κίνα

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Διασκεδαστικές ευκαιρίες καριέρας: 10 πρωτότυπες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ περιμένουν ενδιαφερόμενους

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ψάχνετε για μία νέα ευκαιρία καριέρας; Δέκα πραγματικά σουρεαλιστικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ψάχνουν ταλαντούχους ενδιαφερόμενους με χιούμορ και όρεξη για να κάνουν μία δουλειά που ξεπερνάει τα συνηθισμένα.


Δείτε τις 10 πιο διασκεδαστικές επιχειρήσεις που διατίθενται στην αγορά εργασίας.

Self-Service πλύσιμο και περιποίηση σκυλιών – Πλέινο, Τέξας

Αν αγαπάτε τα σκυλιά είναι η επιχείρηση που ονειρεύστε. Οι περισσότερες από τις εργασίες καλλωπισμού γίνονται από τον ιδιοκτήτη του σκύλου , το μόνο που έχει απομείνει για σας τον τυχερό επιχειρηματία είναι να καθίσετε και να απολαύσετε τους χνουδωτούς επισκέπτες σας.

Ρουστίκ εστιατόριο σε αγρόκτημα με δύο διαμερίσματα – Γουότερμπέρι, Βέρμοντ

Βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από τρία χιονοδρομικά κέντρα υψηλής κυκλοφορίας και τον Μύλο Cold Hollow Cider Mill που αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό στο Βέρμοντ. Μια πλήρη τραπεζαρία με δύο διαμερίσματα στο χώρο του ξενοδοχείου , αυτό το ρουστίκ εστιατόριο είναι ιδανικό για κάθε σεφ που αγαπά τον αέρα της χώρας και το μαγείρεμα με τα πιο φρέσκα υλικά .


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

22 Φωτογραφίες - 22 Ιστορίες

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η γνωστή φράση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ειπώθηκε για πρώτη φορά το 1911 από τον Αμερικανό εκδότη Άρθουρ Μπρίσμπειν...


Τη μεγάλη «επιτυχία» της φράσης αυτής, μάλλον την οφείλει στο ότι βρίσκει εφαρμογή σε πολλές φωτογραφίες, κυρίως όμως στις ιστορικές.

Δεν είναι ψέμα ότι μια εικόνα μπορεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και γλαφυρότητα να διηγηθεί ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός από οποιοδήποτε έγγραφο, όποιος και αν είναι ο συγγραφέας.

Οι 22 φωτογραφίες που ακολουθούν κάνουν αυτό ακριβώς: Διηγούνται 22 ιστορίες. Κάποιες από αυτές είναι λυπητερές, κάποιες αισιόδοξες, όλες όμως απεικονίζουν το παρελθόν με τέτοιο τρόπο ώστε σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, να το κατανοούμε και να το συμβουλευόμαστε.

Ίσως οι πόλεμοι, η φτώχεια, οι αγώνες για την ελευθερία και τα μικρά θαύματα του παρελθόντος να μας διδάξουν πως να γίνουμε καλύτεροι, πως να δημιουργήσουμε μια πιο όμορφη κοινωνία για τα παιδιά μας..

Γυναίκα έτοιμη για χημικό πόλεμο, Αγγλία, 1938



Δημοσιευμένη  εικόνα



Η Ανέτ Κέλλερμαν φωτογραφίζεται προσπαθώντας να προωθήσει το δικαίωμα των γυναικών να φορούν μαγιό. Τελικά συνελήφθη για απρέπεια, 1907

Δημοσιευμένη  εικόνα


Μια 106 ετών γυναίκα από την Αρμενία προστατεύει το σπίτι της, 1990


Δημοσιευμένη  εικόνα