Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο εντυπωσιακός υπόγειος καταρράκτης Ruby

Δείτε φωτογραφίες


Ο εντυπωσιακός υπόγειος καταρράκτης Ruby

Στα 700 μέτρα κάτω από το έδαφος της οροσειράς Lookout στο Σατανούγκα του Τενεσί στις ΗΠΑ μπορεί να δει κανείς ένα μοναδικό και συνάμα άκρως εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Έναν υπόγειο καταρράκτη που λέγεται Ruby και καθηλώνει με την ομορφιά του τους επισκέπτες.
Ο καταρράκτης ανακαλύφθηκε το 1928 από τον Leo Lambert και μια ομάδα σπηλαιολόγων οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι μπροστά στο θέαμα. Αν και το σπήλαιο είχε εξερευνηθεί νωρίτερα, δεν είχαν φτάσει ωστόσο οι έρευνες και στον, σπάνιας ομορφιάς, καταρράκτη. 
Το σημείο άνοιξε για το κοινό το 1930 και σήμερα ο καταρράκτης Ruby, που πήρε το όνομά του από τη γυναίκα του Lambert, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο αποτελώντας ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της περιοχής για 85 χρόνια. 

ΘΥΜΑΡΙ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ

Αυτό είναι το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου! 
Δείτε το ...



Η ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.

Ο λόγος γίνεται για το θυμάρι. 

Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ανθρώπους για τη θεραπεία της διάρροιας, του πόνου στο στομάχι, της αρθρίτιδας, των κολικών, του πονόλαιμου, του βήχα (συμπεριλαμβανομένων του κοκκύτη), της βρογχίτιδας, αλλά και ως διουρητικό.