Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΑΡΑ

Γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.
Πρόκειται για μία σπανιότατη περίπτωση εγκυμοσύνης όπως ανέφεραν και οι γιατροί που επέβλεπαν τη γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, καθώς όπως ανέφεραν δεν είναι τόσο το γεγονός ότι συνέλαβε τόσα πολλά έμβρυα, αλλά το γεγονός ότι όλα γεννήθηκαν χωρίς πρόβλημα!
Η κύηση της νεαρής γυναίκας, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς άκρως ικανοποιητική για την περίπτωση, χωρίς κάποια επιπλοκή, που θα έβαζε σε κίνδυνο τα βρέφη.
Συμπέρασμα της ιστορίας; Χαρά στο κουράγιο της τόσο εκείνης, όσο και του συζύγου της!


ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο!

Tags
Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!
Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!
Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».
Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».
Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!
Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.
Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.
Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.
Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.
Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.
Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!
Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.
Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ

Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία για την άρση απορρήτου των πολιτικών

Συνημμένη Εικόνα: 86696-847c085fde8f456ff78ac043700392f6.jpg




Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία των 90 βουλευτών, με την οποία προτεινόταν η άρση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτικών προσώπων κατά τις έρευνες των κρατικών οργάνων για την περιουσιακή τους κατάσταση και οικονομική τους δραστηριότητα. Η τροπολογία συζητήθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επίσπευση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως σημειώθηκε, απ' την εκεί συζήτηση να προκύψει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, αντί να υιοθετήσει μια τροπολογία συνταχθείσα «εν θερμώ».




<<Βρισκόμαστε υπό το άγρυπνο βλέμμα των πολιτών που απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια. Πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε, όταν ελέγχονται δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων, να μην ισχύουν οι διατάξεις αυτές» υποστήριξε ο Χάρης Καστανίδης.

«Δεν πιστεύω πως πρέπει να νομοθετούμε εν θερμώ» ήταν η απάντηση του Μ. Παπαϊωάννου. «Υπήρξε ένα ατυχές γεγονός που προκάλεσε θλίψη σε όλους μας, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ και την ολομέτωπη επίθεση των μέσων ενημέρωσης κατά της πολιτικής και των πολιτικών που γίνεται αυτές τις μέρες. Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί οι κύριοι, "μετά την πολιτική τι;"» επεσήμανε.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι ο υφιστάμενος νόμος για τη διερεύνηση του ύποπτου πολιτικού χρήματος χρειάζεται συμπλήρωση - αλλά κάτι τέτοιο «πρέπει να αποτελέσει δημιουργική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ώστε να καταλήξουμε σε κάτι ολοκληρωμένο, σοβαρά και υπεύθυνα».

«Πράγματι η Βουλή δεν πρέπει να νομοθετεί εν θερμώ, αλλά η προσπάθεια πολλών συναδέλφων ήταν ευγενής. Η ανάγκη τους όμως να αποδείξουν πως δεν είναι όλοι ίδιοι και απατεώνες, οδηγεί στην υπερβολή: Ό,τι και να κάνουν οι βουλευτές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεισθεί η κοινή γνώμη για οτιδήποτε» σημείωσε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Υπέρ μιας άμεσης υπερψήφισης της τροπολογίας εμφανίστηκε ωστόσο ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας. «Μπορούμε να πούμε πως δεν προστατεύονται από τον υφιστάμενο νόμο οι περιπτώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που έχουν αιρετά αξιώματα, γιατί αυτό επιβάλλει - και αυτονόητα το επιβάλλει - η λογική των θεσμών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

«Πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες κι επιτέλους να μην φοβηθούμε να είναι ξεκάθαρη η θέση μας απέναντι στην κοινωνία» παρατήρησε ο Θ.Πλεύρης (ΛΑΟΣ). «Η πλήρης διαφάνεια είναι ώριμο αίτημα» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσας. «Ας δεχθώ τη λογική ότι δεν χρειάζεται να νομοθετήσουμε σήμερα εν θερμώ, αλλά το αίτημα είναι ώριμο».

www.tvxs.gr

ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ

Ισπανικό "χαστούκι" εκεί που οι δικοί μας προσκυνάνε...

Συνημμένη Εικόνα: image.ashx.jpg




Ενώ η Ελλάδα του Λ.Παπαδήμου "σκύβει το κεφάλι" και αποδέχεται στην πράξη (άσχετα αν βερμπαλιστικά μιλάει για "ανάπτυξη") μία θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τους Γερμανούς, ότι "Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει"!




Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως η Ισπανία θέτει χαμηλότερα τον πήχη για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με το νέο στόχο για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά με την ΕΕ από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο.

Χαρακτηρίζοντας το νέο στόχο «λογικό» και επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος στόχος είχε κριθεί μη ρεαλιστικός από «έναν ικανό αριθμό οικονομολόγων» δήλωσε ευθέως πως στο επίσημο κείμενο του προϋπολογισμού του 2012 «το ποσοστό για το δημόσιο έλλειμμα δεν θα είναι αυτό που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες».

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοεί και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στις – αναμενόμενες – αντιδράσεις των Ευρωπαίων, συμπληρώνει: «Δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω Αυτή εξάλλου είναι μια απόφαση που παίρνουν οι Ισπανοί».

Που να βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός ηγέτης να δώσει τέτοια απάντηση; Και αυτό βέβαια αναδεικνύει ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως αυτή η αλλαγή του στόχου δεν θα έχει συνέπειες στις αγορές ή στη δημοπράτηση ομολόγων της Ισπανίας, «καθώς η κυβέρνηση θα δείξει ότι κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Προς ενίσχυση της απόφασής του να ακυρώσει την συμφωνία με τις Βρυξέλλες, επικαλέστηκε την αδυναμία της ΕΕ να κάνει ορθέςς προβλέψεις για το ισπανικό ΑΕΠ. Ανακοίνωσε δηλαδή τα στοιχεία που δείχνουν πως η Ισπανία θα αντιμετωπίσει ισχυρή ύφεση το 2012, με συρρίκνωση 1,7% του ΑΕΠ της, έναντι 1% που προέβλεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Και δήλωσε σχετικά: "'Εχετε πέσει έξω σε όλες σας τις προβλέψεις και με αναγκάζετε να αναθεωρήσω τις δικές μας προβλέψεις"!΄


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Αυτά γίνονται στην Ισλανδία: Σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός για το οικονομικό ναυάγιο


Ο Γκέιρ Χάαρντε, πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, οδηγείται ενώπιον ειδικού δικαστηρίου την Δευτέρα

κατηγορούμενος ότι έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας αποτυγχάνοντας να αποτρέψει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα το 2008.



Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για αμέλεια και παράβαση καθήκοντος διότι παρέμεινε άπρακτος όταν οι τράπεζες Kaupthing, Landsbanki και Glitnir κατέρρευσαν. Εάν κριθεί ένοχος, αναμένεται να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.



Στην δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 50 μάρτυρες, περιλαμβανομένων πρώην διευθυντικών στελεχών των τριών τραπεζών και μελών του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.



Στην πορεία προς το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, οι τράπεζες της Ισλανδίας επισώρευσαν χρέη 10πλάσια του ΑΕΠ της χώρας, κατά ορισμένες εκτιμήσεις.



Η υπόθεση προκαλεί πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς ο Χάαρντε είναι το μόνο πρώην μέλος της κυβέρνησης που προσάγεται σε δίκη. Το κοινοβούλιο αποφάσισε το Σεπτέμβριο του 2010 να μην προσαχθούν σε δίκη τρεις υπουργοί για το ρόλο τους στην υπόθεση.



Υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού και πρώην μέλη του κόμματός του προσπάθησαν να επιτύχουν την ακύρωση της δίκης, αλλά η τελευταία προσπάθειά τους γι' αυτό απορρίφθηκε την Πέμπτη.



Το ειδικό δικαστήριο αποτελούν πέντε μέλη του ανώτατου δικαστηρίου, ένας περιφερειακός δικαστής του Ρέικιαβικ, ένας καθηγητής συνταγματικού δικαίου και οκτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους νομικοί, που διόρισε η βουλή.



Οι υποστηρικτές της διεξαγωγής της δίκης λένε ότι μπορεί να ρίξει φως στο γιατί το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε, σημείωσε η Στεφανία Οσκαρσντότιρ, επίκουρη καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας. Η κρίση έπληξε σοβαρά το πολιτικό σύστημα, εξήγησε, και πρόσθεσε πως «πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι σε θέση να τους προστατεύσει». Κατά την ίδια, η διαδικασία φιλελευθεροποίησης της οικονομίας που εφαρμόστηκε την δεκαετία του 1990 πιθανότατα οδήγησε στα γεγονότα του 2008.



Η δίκη του Χάαρντε αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.


onalert

ΟΜΙΛΙΑ ΓΛΕΖΟΥ

Ομιλία Γλέζου για τις γερμανικές επανορθώσεις...
Ομιλία Γλέζου για τις γερμανικές επανορθώσεις...Σήμερα, στις 7 η ώρα το απόγεμα, στο αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ., θα μιλήσει ο Μανώλης Γλέζος με θέμα: Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα .

Ο ... Μανώλης Γλέζος είναι πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε.).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Επιτροπή Θεσσαλονίκης του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία και θα συνεδριάσει αμέσως μετά την ομιλία του Μ. Γλέζου.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ο ΠΑΠΑΚ/ΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Σήμερα στις 2-3-2012 ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ



3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΑΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠ/ΚΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ