Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Σκάνδαλο με την ΕΥΔΑΠ

Μόλις ο νέος ιδιοκτήτης της ΕΥΔΑΠ βάλει το "κλειδί στην πόρτα", αυτόματα θα βάλει στην... τσέπη του και καθαρό κέρδος ύψους τουλάχιστον 232 εκατομμυρίων ευρώ. Το κέρδος, μάλιστα, μπορεί να περάσει και το μισό δισ. ευρώ. Την αποκάλυψη του σκανδάλου έκανε η Κομισιόν, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Oι οφειλέτες της εταιρείας, δημόσιο και δήμοι, θα πληρώσουν άμεσα τον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος μόνο με την αγορά θα κερδίσει καθαρά 550 εκατ. ευρώ.
.enimerwsi.gr

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΙΚΟ


Φθινοπωρινή βόλτα στο πανέμορφο όρος Πάικο

Στην κεντρική Μακεδονία, στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς, ανάμεσα στην πεδιάδα της Αριδαίας και της Αξιούπολης βρίσκεται το όρος Πάικο με ψηλότερη κορυφή την Γκόλα-Τσούκα σε υψόμετρο 1.650 μέτρα. Δεν είναι από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, όμως σίγουρα είναι από τα ομορφότερα. Το Πάικο έχει πλούσια βλάστηση, πυκνά υπέροχα δάση, ρεματιές, λιβάδια και αρκετές πηγές με γάργαρα νερά.  

Αποτελεί το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας. Στο βουνό υπάρχουν περί τα 4.500 στρέμματα καστανιών, εκ των οποίων τα 2.500 είναι καλλιεργήσιμα. Γύρω στις 300 οικογένειες έχουν ως δεύτερη ασχολία το κάστανο και υπολογίζεται ότι η ετήσια παραγωγή φτάνει στους 500-600 τόνους, ανάλογα με τη χρονιά. Λόγω του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή το κάστανο που παράγεται είναι ιδιαίτερα γλυκό και γευστικό.
Έχουν καταμετρηθεί 57 διαφορετικά είδη πεταλούδας στο Πάικο αναδεικνύοντας τον πλούτο της εντομοπανίδας της περιοχής. Στην πλούσια πανίδα του συγκαταλέγονται όλα τα μεγάλα θηλαστικά, όπως το ζαρκάδι, η αρκούδα και ο λύκος. Ξεχωριστή θέση στην πανίδα του βουνού έχει το αγριογούρουνο που συναντάται σε όλο το Πάικο. 
 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Απίθανες σκηνές με πέτρες που ισορροπούν!

|  -8 Δεκεμβρίου 2012
Ο Michael Grab δηλώνει «καλλιτέχνης της γης» και δεν μπορεί παρά να είναι αλήθεια αυτό αφού τα βασικά υλικά της δημιουργίας του είναι πέτρες, βράχια και βότσαλα. Αυτά μαζί με την τέχνη της εξισορρόπησης που την ξέρει καλά δεν μπορεί παρά να δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
perierga.gr - Απίθανες σκηνές με πέτρες που ισορροπούν!
Ο λόγος για τα μοναδικά γλυπτά που κατασκευάζει σε ακτές και παραποτάμιες εκτάσεις ισορροπώντας διάφορες πέτρες τη μία πάνω στην άλλη!
perierga.gr - Απίθανες σκηνές με πέτρες που ισορροπούν!
Με μεγάλη υπομονή και ακόμα μεγαλύτερη την αίσθηση της ισορροπίας, ο Michael Grab δημιουργεί εκπληκτικούς πύργους που ισορροπούν στο κενό, χωρίς ίχνος… κόλλας ανάμεσά τους!
perierga.gr - ΗΑπίθανες σκηνές με πέτρες που ισορροπούν!
«Η διαδικασία της εξισορρόπησης είναι θεραπευτική και με βοηθάει στο διαλογισμό, μου προσφέρει ψυχική ευεξία και ευχαρίστηση. Τα πέτρινα γλυπτά είναι μια ποιητική μορφή του χορού και της ενέργειας, υποδηλώνουν την τελειότητα και την ατέλεια», λέει ο καλλιτέχνης.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟ

Κεραυνός χτυπά τον Πύργο του Άιφελ!!! Δείτε την απίστευτη φωτογραφία...
Ημερομηνία: 08 Δεκεμβρίου 2012
Κεραυνος χτυπα τον Πυργο του Αιφελ!!! Δειτε την απιστευτη φωτογραφια...
Η εντυπωσιακή εικόνα που κατάφερε να τραβήξει ένας ερασιτέχνης φωτογράφος
Ο ουρανός είχε πάρει ήδη μια όμορφη, μπλε απόχρωση δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ. Ξαφνικά άρχισε να αστράφτει.

Ένας 31χρονος κάτοικος της πόλης του Παρισιού, ερασιτέχνης φωτογράφος, άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή, την έστησε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΤΟ

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

ΦΡΙΚΗ! Ομαδικός βιασμός και... πρόστιμο!

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ιστορία της 28χρονης Βρετανίδας που βιάστηκε από τρεις Ιρανούς στο Ντουμπάι και μετά βρέθηκε να πληρώνει πρόστιμο επειδή ήταν... 

...μεθυσμένη (χωρίς να έχει σχετική άδεια) όταν της έγινε η επίθεση.

«Τους παρακαλούσα να με αφήσουν να φύγω, αλλά εκείνοι απλά γελούσαν μαζί μου και μιλούσαν ο ένας στον άλλο σε σπασμένα αγγλικά». Αυτό δήλωσε στην κατάθεσή της η 28χρονη μάνατζερ πολυεθνικής που βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Niaf του Ντουμπάι μαζί με τρεις Ιρανούς οι οποίοι την βιάζαν και την κινηματογραφούσαν ταυτόχρονα.
Όταν κάποια στιγμή την βαρέθηκαν, απλά έφυγαν αφήνοντάς της αναίσθητη πάνω στο στρώμα. Εκείνη σηκώθηκε, ντύθηκε, πήγε στο διαμέρισμά της, άλλαξε ρούχα και πήγε στο αστυνομικό τμήμα Rashidiya. Τότε δηλαδή που ξεκίνησε η πραγματική περιπέτεια της.
Οι αστυνομικοί της πήραν την κατάθεση (και όντως συνέλαβαν δυο από τους δράστες), αλλά ταυτόχρονα της έριξαν πρόστιμο 200 ευρώ γιατί τους είπε ότι ήταν μεθυσμένη όταν συνέβη το περιστατικό. Κάτι που απαγορεύεται στο Ντουμπάι αν δεν έχεις την σχετική άδεια.