Κυριακή 13 Απριλίου 2014

SUPERLEAGUE - ΤΕΡΜΑ Η ΜΠΑΛΑ


Ισοβαθμοι ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος στα πλέι οφ

Σώθηκε η Βέροια, μπαράζ η Ξάνθη, έπεσε ο Απόλλων

Σώθηκε η Βέροια, μπαράζ η Ξάνθη, έπεσε ο Απόλλων
 
Ο Σαβιόλα έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, στο βάθος δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του και οι παίκτες του Απόλλωνα συμβιβάζονται με τον υποβιβασμό της ομάδας τους...
 
Ο Απόλλων Σμύρνης έδωσε τη μάχη του στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός άργησε, αλλά σκόραρε (Ολυμπιακός - Απόλλων 1-0) και έτσι, η ομάδα της Ριζούπολης αποχαιρέτησε την κατηγορία μαζί με τον Άρη (Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0).

Όσο για την ομάδα που θα παλέψει για τη σωτηρία της στα μπαράζ (με τον 3ο της Β' Εθνικής), αυτή θα είναι η Ξάνθη που νίκησε τον Παναθηναϊκό (Ξάνθη - ΠΑΟ 3-1). Αντίθετα, η Βέροια έσωσε την παρτίδα με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (Βέροια - Αστέρας 1-0).

Στην υπόθεση των πλέι οφ, η ήττα του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά (Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 3-2) και η νίκη του Ατρομήτου στην Κομοτηνή (Πανθρακικός - Ατρόμητος 1-3), σε συνδυασμό και με την ήττα του Παναθηναϊκού, φέρνει στα ίσα ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στην εκκίνηση του μίνι πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα ματς, ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό με τον Πλατανιά (Πανιώνιος - Πλατανιάς 0-0), ο Εργοτέλης πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Καλλονή (Εργοτέλης - Καλλονή 3-0) και ο Πανατωλικός απέναντι στον ΟΦΗ (Παναιτωλικός - ΟΦΗ 1-0).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 15:00, στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ.

3D ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 3D καλλιτέχνης
1
2
 

ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ

Στα Σκόπια για βενζίνη, λαϊκή και… οδοντίατρο

 
Στα Σκόπια για βενζίνη, λαϊκή και… οδοντίατρο
 

Σε οικονομικό μαρασμό η οικονομία της Μακεδονίας

Δρόμος διαφυγής, αναγκαστική λύση ή και τα δύο μαζί; Ο λόγος για την επιλογή πολλών Βορειοελλαδιτών να πηγαίνου στα Σκόπια αναζητώντας φθηνά αγαθά και υπηρεσίες με σοβαρό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία.

Αποτέλεσμα να συντελείται οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής πλευράς, λόγω ασυναγώνιστων τιμών με αιχμή της βαριάς βιομηχανίας της ΠΓΔΜ, η οποία στήθηκε μία ανάσα από τα σύνορα των δύο χωρών, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».
 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ

Κυριακή των Βαΐων σήμερα! Τι γιορτάζουμε την τελευταία ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα;;;
13 - 4 - 14

Κυριακή των Βαΐων σήμερα! Τι γιορτάζουμε την τελευταία ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα;;;

Κυριακή των Βαΐων σήμερα, η τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα που ανοίγει την λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα, ή Εβδομάδα των Παθών.

Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε τον ερχομό του Ιησού στα Ιεροσόλυμα επάνω σε ένα γαϊδουράκι, όπου οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάγια (κλαδιά φοίνικα) και απλώνοντας στο έδαφος τα ενδύματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Σύμφωνα με την παράδοση, έτσι επιβεβαιώθηκε η προφητεία του Ζαχαρία που έλεγε «μὴ φοβοῦ, θύγατερ Σιών· ἰδοὺ ὁ βασιλεύς σου ἔρχεται καθήμενος ἐπὶ πῶλον ὄνου».

Παραδοσιακά, κατά την Κυριακή των Βαΐων, οι εκκλησίες στολίζονται με κλαδιά από βάγια, ή από άλλα νικητήρια φυτά, όπως δάφνη, ιτιά, μυρτιά και ελιά, τα οποία μετά τη λειτουργία μοιράζονται στους πιστούς.

Μάλιστα, τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, στα Ιεροσόλυμα, ο επίσκοπος έμπαινε στην πόλη καθισμένος σε πουλάρι αναπαριστώντας το γεγονός, ενώ κατά τη βυζαντινή περίοδο, στην Κωνσταντινούπολη γινόταν «ο περίπατος του αυτοκράτορα», από το παλάτι προς τη Μεγάλη Εκκλησία και στη διαδρομή ο αυτοκράτορας μοίραζε στον κόσμο βάγια σταυρούς και κεριά.

ΤΑΧΙΝΙ < SUPERFOOD >

ΤΑΧΙΝΙ: Ενα ΘΑΥΜΑ για την υγεία! Διαβάστε πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας....

ΤΑΧΙΝΙ: Ενα ΘΑΥΜΑ για την υγεία! Διαβάστε πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας....

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες (Ε, Β1, Β2, νιασίνη κ.α.), αμινοξέα και υδατάνθρακες.
Σπάνια μία και μόνο τροφή καταφέρνει να συνδυάζει όλα αυτά τα συστατικά, που είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και για το λόγο αυτό, το ταχίνι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως υπέρ-τροφή (superfood).

Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΡΟΔΑ

 Αυτή είναι η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ του κόσμου! Πώς είναι η θέα από εκεί πάνω;;;(photos)

Ίλιγγος! Αυτή είναι η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ του κόσμου! Πώς είναι η θέα από εκεί πάνω;;;(photos)

Η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο άνοιξε στο Λας Βέγκας στις 31 Μαρτίου 2014 προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες σε ύψος 170 μέτρων!

Το εντυπωσιακό «High Roller» είναι ένας γιγαντιαίος τροχός που ξεπέρασε σε ύψος το περίφημο Flyer της Σιγκαπούρης αλλά και το London Eye στη βρετανική πρωτεύουσα.