Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Απίστευτα μέρη τον χειμώνα!!! Πρέπει να τα επισκεφτείτε κάποια στιγμή στην ζωή σας!

Απιστευτα μερη τον χειμωνα!!! Πρεπει να τα επισκεφτειτε καποια στιγμη στην ζωη σας!!!
 
Ο χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή του έτους, αλλά είναι τόσο λευκή, φρέσκια ​​και υπέροχη ταυτόχρονα. Το χιόνι κάνει τον κόσμο να μοιάζει μαγικός και δροσιστικός και υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη το χειμώνα που θα πρέπει να επισκεφθείτε στη διάρκεια της ζωής σας. Μερικά μέρη του κόσμου είναι ακόμη πιο όμορφα τον χειμώνα. Σε αυτά τα μέρη υπάρχουν καταπληκτικά τοπία που αξίζει να δείτε μια ημέρα. Όλοι τους έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά τον χειμώνα. Και για να πάρετε μια ιδέα που είναι τα καλύτερα για το χειμώνα έχουμε φτιάξει για εσάς μια λίστα. Απολαύστε το ταξίδι!
 
Tadami River,Φουκουσίμα, Ιαπωνία
Το βόρειο τμήμα της British Columbia, Καναδάς
Βέρνη, Ελβετία

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Hövding: ένα πρωτοποριακό…”κράνος” για ποδηλάτες! [video]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οταν ανέφεραν στον καθηγητή τους τη σκέψη τους, εκείνος κάθισε στη καρέκλα του και μονολόγησε: “πω πω, θα γίνετε πλούσιοι…
”. Και σίγουρα αυτό θα γίνει με τους 2 Σουηδούς φοιτητές, τους Anna Haupt και Terese Alstin, που δημιούργησαν το Hovding, ένα νέο είδος “κράνους” για ποδηλάτες, ένα αερόσακκο στην ουσία, που φοράει κανείς γύρω από το λαιμό του σαν κασκόλ και ο οποίος ενεργοποιείται και τυλίγει το κεφάλι στη περίπτωση σύγκρουσης. Ο αερόσακκος περιέχει ήλιο και έχει ειδικούς αισθητήρες που καταγράφουν τη κίνησή του και αν δουν απότομη αλλαγή τον ανοίγουν μέσα σε 0.1 δευτερόλεπτα. Αν και υπήρχε η δυνατότητα προπαραγγελίας εδώ και 2 χρόνια, η παραγωγή του καθυστέρησε, αλλά πλέον μπορεί κανείς να το παραγγείλει για 399€.



ministryofmen.gr

LIVE ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Οι διασημότερες πολιτικές δολοφονίες on camera

Δημοσιευμένη  εικόνα


Live but not Alive...
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του JFK, ας θυμηθούμε τις διασημότερες πολιτικές δολοφονίες που κινηματογραφήθηκαν ζωντανά.


Η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη από δολοφονίες πολιτικών προσώπων. Από τα αρχαιότατα χρόνια, η εξουσία και οι αντιπρόσωποί της βρέθηκαν συχνά στο στόχαστρο επίδοξων δολοφόνων, άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι.

Οι μαρτυρίες που έχουμε για κάθε μια από αυτές, προέρχονται κυρίως από τις περιγραφές που έδιναν οι αυτόπτες μάρτυρες. Όμως η ανακάλυψη της κινηματογραφικής κάμερας στη διάρκεια του 20ου αιώνα, έδωσε τη δυνατότητα καταγραφής τέτοιων στιγμών, κυρίως όταν αυτές διαδραματίζονταν σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.

Ας δούμε παρακάτω τις πιο γνωστές πολιτικές δολοφονίες της πρόσφατης ιστορίας, όπως αποτυπώθηκαν στο ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό φιλμ. Τονίζουμε πως πρόκειται για δολοφονίες και όχι για εκτελέσεις, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο απουσιάζουν βίντεο όπως εκείνα του Σαντάμ Χουσεΐν ή του Νικολάε Τσαουσέσκου...


● Αλέξανδρος 1ος, βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας – 9/10/1934

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η δολοφονία του Αλέξανδρου του 1ου, βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας, είναι από τις πρώτες που καταγράφηκαν σε φιλμ. Τον μεγαλειότατο – που τριγυρνούσε με το αυτοκίνητό του στους δρόμους της Μασσαλίας – πυροβόλησε ο Βούλγαρος επαναστάτης Βλάντο Τσερνοτσέμσκι στις 9 Οκτωβρίου του 1934. Εκτός από τον Αλέξανδρο, δολοφονήθηκαν επίσης ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λουί Μπαρτού, ο σοφέρ, αλλά και ο ίδιος ο Τσερνοτσέμσκι που έπεσε νεκρός από πυρά Γάλλων αστυνομικών. 

● Ινεχίρο Ασανούμα, ηγέτης του Ιαπωνικού Σοσιαλιστικού κόμματος – 12/10/1960

Δημοσιευμένη  εικόνα
Ο 17χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής Οτόγια Γιαμαγκούτσι δολοφόνησε στις 12 Οκτωβρίου του 1960 τον αρχηγό του Ιαπωνικού Σοσιαλιστικού κόμματος, Ινεχίρο Ασανούμα, καρφώνοντας στα πλευρά του ένα wakizashi (παραδοσιακό γιαπωνέζικο σπαθί), την ώρα που το θύμα εκφωνούσε λόγο στην τηλεόραση. Ο φονιάς αυτοκτόνησε 3 εβδομάδες αργότερα μέσα στη φυλακή.