Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΣΑΝΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Νέο ''κανόνι'' στην αγορά

Η κρίση σαρώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη... Ακόμη και μεγάλες εταιρίες με τεράστιους τζίρους, μακροχρόνια ιστορία και μεγάλη φήμη καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι!

Το νέο κανόνι στην αγορά είναι γεγονός και αφορά τη πασίγνωστη αλυσίδα...

ζαχαροπλαστείων με την επωνυμία “Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα το “ΕΘΝΟΣ”, η εταιρία κατέθεσε αίτηση προσωρινής πτώχευσης. Ειδικότερα κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο για να περιληφθεί σε σχέδιο Πτώχευσης και Υποβολής σχεδίου Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο του άρθρου 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007). Αυτό το άρθρο διαφέρει από το γνωστό άρθρο 99.

Η “Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ” όπως είναι η επωνυμία της εταιρίας που απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους βρίσκεται τώρα σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση αποφάσεων για απαιτήσεις σε βάρος της. Στις 14 Δεκεμβρίου ήταν να συζητηθεί η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 107 ωστόσο η συζήτηση στο Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για τις 8 Μαρτίου.

Τι ζητάει η Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ;

Η Αγαπητός έχοντας πια φτάσει σε οριστική οικονομική αδυναμία, έχοντας εξαντλήσει τα ίδια κεφάλαιά της και και μπροστά στον κίνδυνο αναγκαστικής εκποίησης παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ζήτησε την προστασία του Δικαστηρίου τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της προς τις τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιοργώνωσης που θα την καταστήσει βιώσιμη και θα κρατήσει στην αγορά.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ζητάει από τις τράπεζες “κούρεμα” των χρεών κατά 30% και περίοδο χάριτος 18 μηνών, από τις εταιρείες leasing αναδιάρθρωση των μισθωμάτων για 8 χρόνια και περίοδο χάριτος 18 μηνών. Τέλος από προμηθευτές και πιστωτές ζητά ζητά να γίνει δεκτή μείωση των απαιτήσεών τους κατά 50%.

Η εταιρία βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης όταν επιχειρούσε ένα σημαντικό επενδυτικό άνοιγμα. Τα τελευταία 4 χρόνια είδε τις πωλήσεις να σημειώνουν τεράστια πτώση. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις από 6,6 εκατ. Ευρώ το 2008 έπεσαν στα 2,96 εκατ. ευρώ το 2012 με ζημιές στις 540.000 ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 10,6 εκ. ευρώ ενώ 5 καταστήματα της αλυσίδας που ήταν ζημιογόνα έχουν κλείσει και “πάγωσε” η ανάπτυξη άλλων 5 στην επαρχία.

Η ιστορία 67 ετών...

Ο “Αγαπητός” έχει γράψει τη δική του ιστορία ξεκινώντας ως ένα απλό ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη πριν από 67 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο το 1944 ο Αγαπητός Βαλογιώργης δημιούργησε το ζαχαροπλαστείο του σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Ήταν ένα από εκείνα τα ζαχαροπλαστεία που έγιναν σήμα κατατεθέν για τα γλυκά της Θεσσαλονίκης! Το περίφημο ροδίνι ήταν η ξεχωριστή σπεσιαλιτέ του!Τα 4 παιδιά του, δυο κόρες και δυο γιοι συνέχισαν την οικογενειακή επαγγελματική παράδοση για να φτάσουμε σήμερα στην τρίτη γενιά με τους Αγαπητό, Θεόδωρο και Αλέξη Βαλογιώργη.

Οι τελευταίοι δημιούργησαν μία αλυσίδα καταστημάτων που έφτασαν τα 11 και μία γκάμα προϊόντων που έφτασαν τα 500. Στράφηκαν επίσης και στην ανάπτυξη του “Αγαπητού” μέσω franchising. Δυστυχώς όμως η εταιρία δεν κατάφερε να αντισταθεί στην οικονομική κρίση!

24 εισηγμένες εταιρίες στο άρθρο 99 μέσα στο 2012

Η "Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ" έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις εταιρίες που έχουν ήδη υπαχθεί ή ή έχουν καταθέσει σχετικά αίτημα στο άρθρο 99 μέσα στο τελευαταίο έτος. Αυτές είναι η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η αλυσίδα καταστημάτων FOKAS, η NEOSET και η SATO από τον κλάδο επίπλου, η εταιρία Μπάμπης Βωβός, η Μάρακ, η Imperio, η Alsinco, η Ridenco, η lak του Λάκη Γαβαλά, η Expert Hellas, η Elite, η Leo Burnett Publicis, το Alter κ.α











Πηγή: newsit.gr

ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΛΑΙΝΕ


ΓΙΟΥΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ

Έτσι έσπασε τα ρεκόρ ο Μπολτ! [PICS] Γράφει ο GreekLemon   
1


Έτσι έσπασε τα ρεκόρ ο Μπολτ! [PICS]
Η σκανδαλοθηρική εφημερίδα "Sun" αποκαλύπτει πώς ο Μπολτ σάρωσε τα μετάλλια και τα ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αξίζει να διαβάσετε και (κυρίως) να δείτε!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sun", πριν την κούρσα του Γιουσέιν Μπολτ στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Τζαμαϊκανός είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με την τότε κοπέλα του, Μέγκαν Έντουαρντς.

Η "καυτή" Μέγκαν θέλοντας να τον …ανεβάσει πριν την κούρσα έστειλε τη φωτό που βλέπετε στο θέμα και έπειτα του έγραψε… "σκέψου τον πισινό μου στη γραμμή του τερματισμού"!
Πώς, λοιπόν, μετά ο Μπολτ να μην πάρει το χρυσό μετάλλιο; Το σχετικό σκιτσάκι της "Sun" είναι όλα τα λεφτά…



Στη συνέχεια ο Μπολτ ζήτησε ακόμα μια φωτογραφία για την κούρσα των 200 μέτρων, αλλά αυτή τη φορά η Μέγκαν δεν του έκανε τη χάρη...

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν το έβαλε κάτω και έκανε το ίδιο και πριν τα 4x100. Η Μέγκαν του έστειλε ακόμα μία sexy φωτό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο Μπολτ έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ! Αυτά είναι…

Απολαύστε παρακάτω τη Μέγκαν σε μερικές όμορφες στιγμές της…

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ << ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ>> ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

 Ιανουαριος 2013

Αυτός είναι ο λόγος που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Βογιατζής!

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η μητέρα του Δημήτρη Βογιατζή μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του...

«Είχε μελαγχολία γιατί ήταν άνεργος. Είχε πέσει σε κατάθλιψη γιατί δεν είχε δουλειά. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα ως νέος. Του έλεγα να πάει μια βόλτα, να ξεσκάσει λιγάκι, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά του προκαλούσε μελαγχολία. Γιατί; Γιατί; Αυτό το γιατί θα με φάει σαν μάνα, αλλά θα φάει και όλη την Ελλάδα τελικά» λέει με πικρία η μητέρα του Δημήτρη Βογιατζή.

«Τον σκότωσε η ανεργία. Δεν δούλευε δύο χρόνια. Δεν μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά. Και ήρθε στον Βόλο για καλύτερα. Προσπαθήσαμε ακόμα και να βάλουμε μέσο έστω για να σκουπίζει τον Δήμο, να ασχοληθεί κάπου, έστω για έναν μήνα, να βγάζει τα τσιγάρα του, να κάνει κάτι για να ξανακερδίσει την ζωή του» εξομολογήθηκε η μητέρα του Δημήτρη Βογιατζή στη Real News.

«Τίποτα. Εγώ του έπαιρνα τσιγάρα. Και ήταν περήφανος, δεν έλεγε ποτέ του τίποτα. Προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Ήταν άψογος από μικρό παιδί. Τελείωσε την δραματική σχολή δεύτερος ανάμεσα σε 500 παιδιά. Ο Κουν τον εκτιμούσε απεριόριστα. Τι να σας πω; Είχε την τέχνη μέσα του. Και όλα αυτά άλλαξαν» συμπληρώνει η μητέρα του Δημήτρη Βογιατζή.

«Ήρθε στο Βόλο και δεν πήρε κανένας τηλέφωνο να τον ειδοποιήσει για δουλειά. Δεν μπορούσα να τον κρατήσω δυνατό, δεν μπορούσα να τον συνεφέρω, δεν μπορούσα να του δώσω αυτό που ήθελε» δηλώνει η μάνα του Δημήτρη Βογιατζή.

Τόσες και τόσες αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια! Αθώοι άνθρωποι «πληρώνουν» την κρίση με τη ζωή τους και οι πραγματικοί «δολοφόνοι» παραμένουν ακόμα ελεύθεροι...

Πηγή: newsbomb.gr