Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

12+1 highlights από το πάντα γοητευτικό Ναύπλιο!!!
 
12+1 highlights απο το παντα γοητευτικο Ναυπλιο!!!            
 
Στις επόµενες σελίδες θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όλα τα θέλγητρα της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.  Δεν είναι τυχαίο που το Ναύπλιο θεωρείται µια από τις ωραιότερες πόλεις                                                                         και σύντοµα (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) θα το διαπιστώσετε...
Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή!
 

Η θέα από το επιβλητικό Παλαµήδι.

Ο γύρος της Αρβανιτιάς.

•Η επίσκεψη στο νησάκι Μπούρτζι.

•Τα διατηρητέα αρχοντικά της Παλιάς Πόλης.

Η αναβίωση της Ιστορίας σε διάφορα σηµαντικά αξιοθέατα και ιστορικές µονές.

Τα µουσεία, κάποια από τα οποία είναι ιδιωτικά. Το Αρχαιολογικό, το Πολεµικό, το Λαογραφικό, το Εκκλησιαστικό, το Μουσείο Κοµπολογιού, το Μουσείο Ποτοποιίας Καρώνη και το Παιδικής Ηλικίας.
 

ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΟΥ

Maserati κάνει ρεκόρ ταχύτητας στον Ατλαντικό!

Maserati κάνει ρεκόρ ταχύτητας στον Ατλαντικό!

 
Θεωρείται ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά ιστιοπλοϊκά σκάφη στον κόσμο. Έχει καταρρίψει αμέτρητα ρεκόρ και πριν λίγες μέρες έσπασε ένα ακόμα, στη διαδρομή Κέιπ Τάουν – Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το Maserati VOR 70 με κυβερνήτη τον Ιταλό Giovanni Soldini και το εννιαμελές πλήρωμα, κάλυψε την απόσταση των 3.300 μιλίων, τη μεγαλύτερη διαδρομή ανάμεσα σε δύο ηπείρους στο νότιο ημισφαίριο, σε 10 ημέρες, 11 ώρες, 29 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

SCARY MOVIE 5

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
 
Scary Movie 5 (2013) Poster
 

Directed by

Malcolm D. Lee
David Zucker... (additional scenes) (uncredited)

Writing Credits (WGA)

David Zucker... (written by) &
Pat Proft... (written by)

Cast (in credits order) complete, awaiting verification

Ashley Tisdale ...
Simon Rex ...
Gracie Whitton ...
Kathy
Ava Kolker ...
Lily
Dylan Morris ...
Aidan
Ryan Morris ...
Aidan
Lidia Porto ...
Maria
Darrell Hammond ...
Dr. Hall
Snoop Dogg ...
Ja' Marcus
 
 
 
H TAINIA
 

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

18 Ιανουαρίου 2014



Αυτό είναι το πιο ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΙΡΙΟ του κόσμου... Πώς είναι μέσα;;; (VIDEO)
Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου άνοιξε τις πύλες του στο Τσενγκντού της επαρχίας Σετσουάν στην Κίνα.
Το New Century Global Center έχει μήκος 500 μέτρα, 400 μέτρα πλάτος, 1,76 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρο δαπέδου, ενώ το ύψος του φτάνει τα 100 μέτρα.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μέσα σε αυτό θα μπορούσε να χωρέσει 20 φορές η Όπερα του Σίδνεϊ και τρεις φορές το Αμερικανικό Πεντάγωνο.
 

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο μύθος της Αλκυόνης και οι Αλκυονίδες ηλιόλουστες μέρες του Ιανουαρίου σαν άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ποιες είναι οι "Αλκυονίδες Μέρες";
Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται οι μέρες εκείνες του Ιανουαρίου, οι οποίες έχουν καλό καιρό και ηλιοφάνεια. Πρόκειται για αρχαία ελληνική ονομασία, που προέρχεται απ' τον Αριστοτέλη.



Μετεωρολογικά εξηγείται με την εξίσωση των βαρομετρικών πιέσεων μεταξύ της Νοτίου και Βορείου Ευρώπης, ενώ μυθολογικά υπάρχουν πολύ όμορφες ιστορίες για το φαινόμενο αυτό.
Δεν υπάρχουν κάθε χρόνο Αλκυονίδες μέρες, π.χ. το έτος 1947 δεν υπήρξαν καθόλου. Στην Ελλάδα το 2011, έκαναν την έναρξή τους τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Το πουλί Αλκυόνα

Οι Αλκυονίδες μέρες έχουν πάρει την ονομασία τους από το ψαροπούλι Αλκυόνα, που κλωσά τα αυγά του εκείνες τις ημέρες. Η Αλκυόνα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα πουλί που συμβολίζει τη γαλήνη, την προστασία και παύει τη θαλασσοταραχή. Αν και αποδημητικό πουλί, δε φεύγει, αλλά έρχεται το φθινόπωρο, ενώ φεύγει αρχές Μαρτίου. Γεννά τα αυγά του στις σχισμές των βράχων της θάλασσας.


Δημοσιευμένη  εικόνα

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ Zach King! ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ με τα κόλπα του! (VIDEO)




ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ Zach King! ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ με τα κόλπα του! (VIDEO)
Απίστευτα κόλπα από έναν άνθρωπο που... μαγεύει με τις ικανότητές του.
Τα μαγικά του έχουν ξετρελάνει κόσμο και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς τα κάνει.
 Ονομάζεται Zach King και είναι... σκηνοθέτης.
Όχι σαν αυτούς που έχουμε συνηθίσει, αλλά με τα δημιουργήματά του αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Σας αποκαλύπτουμε τα 7 ΜΥΣΤΙΚΑ του Παναθηναϊκού Σταδίου!!!!
Ημερομηνία: 18 Ιανουαρίου 2014
 
Σας αποκαλυπτουμε τα 7 ΜΥΣΤΙΚΑ του Παναθηναϊκου Σταδιου!!!!
 
Τι κρύβεται κάτω από τα κατάλευκα μάρμαρα και τους γύρω λόφους. Τα στοιχεία- κλειδιά για να καταλάβουμε το μεγαλοπρεπές έργο της αρχαιότητας
Μια μνημειώδης κλίμακα άρχιζε από το Παναθηναϊκό Στάδιο και ανέβαινε στον Αρδηττό, όπου βρισκόταν ο ναός της θεάς Τύχης, που κυβερνούσε τους πάντες στην πόλη. Στην απέναντι πλευρά μια δεύτερη κλίμακα έφθανε στην κορυφή του λόφου της Αγρας.
Εκεί φυλασσόταν το ιερό πλοίο των Παναθηναίων. Στη ρίζα τους το ίδιο το Στάδιο αποτελούσε θαύμα τελειότητας. Τότε όπωςκαι τώρα. Ελάχιστοι όμως σήμερα γνωρίζουν τι κρύβεται κάτω από τα κατάλευκα μάρμαρα, γύρω από το Στάδιο και στους διπλανούς λόφους.
Τα μυστικά του είναι καλά κρυμμένα: το νεκροταφείο, ο λεγόμενος τάφος του Ηρώδη, η σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, η αφετηρία των αγώνων δρόμου, η κρυπτή (στοά) εισόδου στο στάδιο, τα αρχαία αποδυτήρια… Νεότερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί από την αρχαιολόγο κυρία Εφη Λυγκούρη, προϊσταμένη σήμερα της Εφορείας Πειραιά, αποκαλύπτουν στοιχεία-κλειδιά για την κατανόηση αυτού του μεγαλοπρεπούς έργου της αρχαιότητας.
Οι γραπτές πηγές είναι σαφείς παραδίδοντας ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για την τέλεση των γυμνικών αγώνων στα Μεγάλα Παναθήναια του 330-329 π.Χ.
Μια χαράδρα ανάμεσα σε δύο λόφους είχε επιλεγεί ως το ιδανικό σημείο κατασκευής του Σταδίου, που ήταν ευθύγραμμο αρχικώς, για να αλλάξει ριζικά από τον Ηρώδη Αττικό, που το έκανε πεταλόσχημο και του προσέθεσε λάμψη:
Εδώλια από λευκό, πεντελικό μάρμαρο για 50.000 θεατές! (Αργότερα θα γινόταν ασβέστης ή άλλο οικοδομικό υλικό.) «Η λαμπρή κατασκευή του Σταδίου προκαλούσε τον γενικό θαυμασμό και εθεωρείτο από τους συγχρόνους του συγγραφείς ότι δεν υπήρχε εφάμιλλο έργο στον τότε κόσμο» λέει η κυρία Λυγκούρη.
Ο Ερνέστος Τσίλλερ έκανε την πρώτη ανασκαφή (1869-1870) αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων και ένα αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής Εποχής όπου ελάμβαναν χώρα μονομαχίες, θηριομαχίες και άλλα θεάματα.
 
Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου:
 
1. Η κρύπτη εισόδου στο στάδιο
αr : diodos Τα 7 μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου
Επάνω από την είσοδο της αρχαίας υπόγειας διόδου την οποία χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για να εισέλθουν στον στίβο βρίσκεται σήμερα το αποδυτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια σκάλα οδηγεί από το εσωτερικό του στη δίοδο (στη φωτογραφία), ενώ η δεύτερη είσοδός της βρίσκεται στη σημερινή οδό Αρχιμήδους. Η στοά πρέπει να διανοίχθηκε την εποχή του Λυκούργου, έχει μήκος 57 μέτρα και πλάτος 4 μ.