Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

Βρέθηκε ανέπαφο θηλυκό μαμούθ… 39.000 ετών!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Αξιοθέατο κατέστη ένα ανέπαφο θηλυκό μαμούθ που είχε ζήσει στη Γη πριν από 39.000 χρόνια και βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στη Σιβηρία διατηρημένο από τον πάγο.....


Η Γιούκα, το μικρό μαμούθ, ανακαλύφθηκε από επιστήμονες τον περασμένο Μάιο σε ένα νησί, κοντά στη Σιβηρία. Το ζώο είχε παγιδευτεί κάτω από τεράστιους όγκους πάγου, οι οποίοι, όπως φαίνεται, συντήρησαν το σώμα της για δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Παράλληλα, οι επιστήμονες έλαβαν δείγμα από τους μύες του ζώου και κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι ήταν 50 με 60 ετών όταν πέθανε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τώρα θα εκτεθεί για δύο μήνες, ως τις 16 Σεπτεμβρίου, στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Εξάλλου, οι επιστήμονες πήραν και δείγμα αίματος από το παγωμένο σώμα του ζώου, γεγονός που ενδέχεται να τους επιτρέψει να αναγεννήσουν με κλωνοποίηση τα μαμούθ…


Δημοσιευμένη  εικόνα


Δημοσιευμένη  εικόνα


Δημοσιευμένη  εικόνα

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

Λούσιμο μαλλιών στο διάστημα



Λούσιμο μαλλιών στο διάστημα [VID]

σας άρεσε το άρθρο;


Η αστροναύτης και μηχανολόγος μηχανικός της ΝASA, Κάρεν Νάιμπεργκ, μας δείχνει πως λούζει τα μαλλιά της σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Σχετικά Video

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ

12 Ιουλίου 2013
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΑ ΜΜΕ ΣΙΩΠΟΥΝ! Δολοφόνοι ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ... στις ελληνικές θάλασσες! (VIDEOS)
ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ 6 ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ 25/2/2012 ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!!!

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο χάνονται ανθρώπινες ζωές το καλοκαίρι στην Ελλάδα!!! Κάθε χρόνο έχουμε θανάτους στην θάλασσα και πότε από ''πνιγμό'',πότε από ''έμφραγμα'' πότε από χτυπήματα ''προπέλας''κ.τ.λ.Επίσης είναι πάρα πολλές οι εξαφανίσεις ανθρώπων ενώ κολυμπούσαν και φυσικά δεν βρέθηκαν ποτέ!!!

Την πραγματική αιτία την κρύβουν!!!Τηρείται απόλυτη μυστικότητα εδώ και πολλές δεκαετίες από τους έχοντες συμφέροντα λόγω τουρισμού [βλέπε ξενοδοχεία σε κάθε μέρος της Ελλάδος] που θησαυρίζουν αδιαφορώντας αν πεθαίνουν άνθρωποι!!!

Ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου θαλασσίων ερευνών κ.Παπακωνσταντίνου μας είπε ότι τα καρχαριοειδή είναι θερμόφιλα είδη και για τον λόγο αυτό η παρουσία τους στα Ελληνικά νερά αυξάνεται το καλοκαίρι.Στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 35 είδη καρχαριοειδών από τα οποία όμως,7 με 8 είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον άνθρωπο!!!

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ανάμεσα στα επικίνδυνα είδη την πρώτη θέση στις Ελληνικές θάλασσες κατέχουν ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ και Ο ΤΙΓΡΗΣ!!!!

Το μικρό αλλά πολύ βαθύ λιμανάκι στο ΠΌΡΤΟ ΚΟΥΦΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,είναι αυτό που κάθε χρόνο μαζεύονται τεράστιοι καρχαρίες δολοφόνοι,ο λευκός και ο τίγρης για να γεννήσουν. Δυστυχώς έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά σε όλη την Ελλάδα,από επιθέσεις καρχαριών αλλά τηρείται άκρα του τάφου σιωπή!!!

Άλλα είδη καρχαριών που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο γλαυκός,ο σφυροκέφαλος,ο οξύρυγχος,το σκυλόψαρο,η λάμνα κ.τ.λ.
Εδώ θα σας αναφέρω μερικά περιστατικά, που δεν έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας γιατί το χρήμα είναι γλυκό και όλοι πληρώνονται για να μη βγάλουν το θέμα στα ΜΜΕ κι ας είναι θανατηφόρο
το τίμημα!!!Θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές στον βωμό του χρήματος!!!

Από το παρελθόν μέχρι και πρόσφατα έχουν επιτεθεί καρχαρίες δολοφόνοι σε διάφορα μέρη της
Ελλάδος!!

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ
ΣΕ 23ΑΧΡΟΝΗ ΣΕΡΦΕΡ!!!
ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ 5-6 ΜΕΤΡΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΠΑΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ!!!
ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΙΜΟΦΥΡΤΟΣ!!!!

Ο 36ΑΧΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΨΑΡΕΜΑ!!!ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΦΩΚΙΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ
ΨΑΡΕΥΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΝ Κ. Χ. ΣΚΙΑΔΑ 46 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΑΝ. ΠΙΤΤΑ 29 ΕΤΩΝ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ
ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΛΑ!!!


ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ 6 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ 25/2/2012!!!

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 4 ΜΕΤΡΑ!!!
15/10/2010
 
ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ 4 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ Β. ΛΕΣΒΟ!!!
 

ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ! Βρέθηκαν κάδμιο και αρσενικό στην ατμόσφαιρα μεγάλων ελληνικών πόλεων!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυξημένες συγκεντρώσεις καδμίου και αρσενικού, σε σχέση με τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντόπισαν στην ατμόσφαιρα της...
Κοζάνης, από τα τέλη του 2010 μέχρι τα τέλη του 2011, τα μέλη επιστημονικής ομάδας του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του προγράμματος μετρήσεων που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στην τελευταία του συνεδρίαση. Πρόκειται για ρύπους που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις αστικές περιοχές ενώ έχουν καταγραφεί και σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη» εξηγεί ο καθηγητής του ΤΕΙ, Σάκης Τριανταφύλλου, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Κοζάνης..

Σημειώνει, παράλληλα, ότι για τα συγκεκριμένα «συστατικά» των αιωρούμενων σωματιδίων «ενοχοποιούνται» η καύση ορυκτών καυσίμων, η μεταλλουργία, η φθορά των ελαστικών και των φρένων των αυτοκινήτων κατά τις οδικές μεταφορές αλλά και η αυθαίρετη καύση σκουπιδιών. Διευκρινίζει, ακόμη, ότι δεν αποκλείεται κάδμιο και αρσενικό να προϋπήρχαν στην ατμόσφαιρα της Κοζάνης, καθώς αναλύσεις δειγμάτων για τον εντοπισμό τους δεν είχαν γίνει πριν από το 2010.

Κάδμιο και αρσενικό βρίσκουμε τα τελευταία χρόνια και στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης» σχολιάζει η καθηγήτρια του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Κωνσταντίνη Σαμαρά. Γνωστοποιεί, επίσης, ότι από τις αρχές του 2013 τέθηκε σε εφαρμογή η τέταρτη θυγατρική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρεται στα παραπάνω και σε άλλα επικίνδυνα καρκινογόνα συστατικά.

Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική την κινητοποίηση των υπευθύνων αρχών ώστε να ξεκινήσουν μετρήσεις και αναλύσεις με τη μέθοδο που ορίζει η οδηγία καθώς έχει διαπιστωθεί ότι διαφορετικές μέθοδοι οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Έτσι στη συνέχεια, μετά από μια περίοδο προετοιμασίας, θα είναι εφικτή η θέσπιση των επίσημων ορίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σχολιάζει η κ. Σαμαρά.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΑΠΘ έχει απευθυνθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διατηρούν σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προκειμένου να ξεκινήσουν εργαστηριακές αναλύσεις καθώς ρύποι όπως το κάδμιο και το αρσενικό δεν εντοπίζονται από τα αυτόματα όργανα των σταθμών αλλά μόνο από αναλύσεις στο εργαστήριο.

Για τις συγκεντρώσεις, πάντως, των εν λόγω συστατικών στον αέρα της Θεσσαλονίκης σχολιάζει ότι δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από εκείνες άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως το Μιλάνο και η Βιέννη.

Σε κάθε περίπτωση το κάδμιο και το αρσενικό είναι από τα πιο επικίνδυνα συστατικά των αιωρούμενων σωματιδίων» προσθέτει. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τριανταφύλλου υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται η παρακολούθηση τέτοιων συστατικών ώστε να λαμβάνονται μέτρα ενημέρωσης του κοινού και προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και για λόγους έγκαιρου εντοπισμού περιστατικών βιομηχανικών ατυχημάτων, ειδικά σε βιομηχανικές περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία.

Ωραίες οι εξηγήσεις σας και οι δικαιολογίες σας, αλλά όσοι έχουν ψαχτεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς κι επίσης δεν είναι θύματα της επεξήγησης περί Γεωμηχανικής, έχουν κάνει τις αναλύσεις τους -είτε σε έδαφος είτε σώματος- κι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μας ψεκάζουν μόνο με αλουμίνιο και βάριο αλλά και πολλά άλλα, που δεν κολλάνε με την Γεωμηχανική.

Μέσα σ' αυτά τα πολλά 'άλλα' είναι το κάδμιο και το αρσενικό.

Για κάντε, λοιπόν, ένα κόπο και συλλέξτε και δείγματα ΕΚΤΟΣ μεγαλουπόλεων, στην εξοχή, που δεν έχει λάστιχα αυτοκινήτων, ούτε είναι κοντά εργοστάσια και θα εκπλαγείτε!











Γιατί όλοι παραπονιούνται για τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα μετά από δυνατούς αεροψεκασμούς;

Αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκαν τα τζάκια... Γύρω γύρω όλοι, στη μέση... ακόμα να δούμε λίγη από την αλήθεια στη μέση...

sahiel.gr

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Ενα «βουνό» παραιτήσεις - Την αποχώρηση και των 325 δημάρχων προτείνει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσιευμένη  εικόνα


«Θύελλα» παραιτήσεων και λουκέτο σε όλους τους δήμους την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των υπολοίπων που αναφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή είναι η πρόταση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, που θα ζητήσει την παραίτηση και των 325 δημάρχων.


Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας πήρε την απόφαση αυτή κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή της, ενώ θα καταθέσει την πρόταση στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, που θα γίνει την Παρασκευή.

«Αν ψηφιστούν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα επέλθει θανάσιμος στραγγαλισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δήμοι δεν θα μπορούν να εκπονήσουν προϋπολογισμούς», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπράξει ένα «μεγάλο και τραγικό πολιτικό λάθος».