Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Η «Κιβωτός του Νώε» και το «βιβλικό» εγχείρημα του ταξιδιού στη Βραζιλία

Στόχος να φτάσει από την Ολλανδία στη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων - Δείτε φωτογραφίες


Η «Κιβωτός του Νώε» και το «βιβλικό» εγχείρημα του ταξιδιού στη Βραζιλία

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Ολλανδός Johan Huibers κατάφερε να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα και έφτιαξε μια ρέπλικα της Κιβωτού του Νώε σε φυσικό μέγεθος.
Σήμερα ο Huibers έχει ένα εξίσου φιλόδοξο όνειρο: η κιβωτός του να πλεύσει μέχρι τη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η κιβωτός του, γεμάτη ξύλινα ζώα, κόστισε περίπου 1,6 εκατ. δολάρια και αποτελεί δημοφιλή τουριστική ατραξιόν στο Dordrecht, νότια του Άμστερνταμ.
Εκτιμάται πως το κόστος για το ταξίδι του σκάφους μέχρι τη Βραζιλία διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό θα φτάσει τα 1,97 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό από την Καλιφόρνια που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον αποφασισμένο Huibers να υλοποιήσει την επιθυμία του.
Η κιβωτός μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 5000 επιβάτες και από την έναρξη της λειτουργίας του το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες το έχουν επισκεφθεί για να το εξερευνήσουν.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗ

Υποκλιθείτε: Αυτοί είναι οι 27 Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα με τους σημαντικότερους επιστήμονες στον κόσμο!

Η εταιρεία Thomson Reuters παρουσιάζει τους επιστήμονες 
με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το 2015. 
Είναι η δεύτερη χρονιά που κυκλοφορεί η συγκεκριμένη λίστα. 
Τα επιστημονικά μυαλά που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα
 επηρεάζουν την μελλοντική κατεύθυνση της επιστήμης τους
 αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ

Απίστευτο: Βρέθηκε το σπήλαιο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά;

Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα!
Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο... σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!