Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΑΓΓΟΥΡΟΚΑΡΠΟΥΖΑ

Τα μικρότερα καρπούζια του κόσμου

Στη ζωή μας όλα τα αντικείμενα τείνουν να γίνονται όλο και μικρότερα. Κάτι τέτοιο μας φαίνεται φυσιολογικό όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες ή άλλα προϊόντα τεχνολογίας. Όταν όμως μιλάμε για καρπούζια τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Το πρώτο που θα μας ερχόταν στο μυαλό είναι ότι πρόκειται για γεννετικά τροποποιημένο προϊόν. Αντίθετα όμως από τη σκέψη μας τα Pepquinos είναι 100% φυσικά και προέρχονται από ένα φυτό που ευδοκιμεί για χιλιάδες χρόνια στη Νότια Αμερική.

Perierga.gr - Μίνι καρπούζια!

Έχουν μήκος 3 εκατοστά και διάμετρο 2 και εκτός από το μέγεθός τους είναι πανομοιότυπα εξωτερικά με τα καρπούζια. Μια κάθετη τομή βέβαια μας αποδεικνύει ότι στο εσωτερικό τους υπάρχει μια πράσινη σάρκα σαν του αγγουριού. Πράγματι έχουν την υφή και τη γεύση του αγγουριού και χρησιμοποιούνται σαν ορεκτικά, συστατικό σε καλοκαιρινές σαλάτες ή ακόμη και τηγανητά.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕ


Η μαγεία των ειδικών εφέ σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα (Video)


Η μαγεία των ειδικών εφέ σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα Ηομάδα «The Mill» που ειδικεύεται στα VFX, παρουσιάζει ένα καταπληκτικό βίντεο που περιλαμβάνει βραβευμένα ειδικά εφέ που καθηλώνουν και εντυπωσιακές εικόνες που έχει δημιουργήσει για διαφημιστικά, ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα.


ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Χωριό των Γρεβενών θα βγάλει δίσκο για να πληρώσει το κοινόχρηστο δημοτικό ρεύμα
Wednesday, 22 May 2013 17:00
 
















Προκειμένου να μην μείνει χωρίς φως το χωριό τους τα βράδια, οι κάτοικοι αποφάσισαν να βγάλουν δίσκο στην εκκλησία για να πληρώσουν αυτοί το ρεύμα!
Το ενδεχόμενο το χωριό τους να μην έχει φως στους δρόμους μετά τη δύση του ηλίου, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.
Πριν λίγες μέρες αντιδήμαρχος του δήμου επισκέφτηκε το χωριό και ενημέρωσε ότι για λόγους οικονομίας πρόκειται να αποσυνδεθούν τα φωτιστικά των πεζοδρομίων. Σε διαφορετική περίπτωση, αν θα συνεχιστεί δηλαδή ο νυχτερινός φωτισμός, θα πρέπει να γίνει αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη.
Οι κάτοικοι πάντως, αφού ξεπέρασαν την αρχική αναστάτωση, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή θα βγάλουν δίσκο στην εκκλησία προκειμένου να πληρώσουν με αυτό τον τρόπο το κοινόχρηστο δημοτικό ρεύμα και να κρατήσουν το χωριό τους φωτισμένο τα βράδια.
Πληροφορίες από grevenamedia.gr


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=98265:xorio-ton-grebenon-tha-bgalei-disko-gia-na-plhrosei-to-koinoxrhsto-dhmotiko-reuma&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2U2JVqiiI
Seleo.gr News

FAST AND FURIOUS



Κλιπ από το "Fast and Furious 6" από Oneman

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΞΥΠΝΗΣΑΝ

Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν θα αντέξει για πολύ, τόσο υψηλή ανεργία

17:52 22/5

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, αποτελούν σήμερα κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν θα αντέξει για πολύ, τόσο υψηλή ανεργία

Σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Βίτορ Γκασπάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο, επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της.

 Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν και για την δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινού ως «εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης».

Όπως τονίζουν οι δύο υπουργοί, η αντιμετώπιση των οικονομικών εμποδίων είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και να αντιμετωπίζουν την ανεργία και κυρίως αυτήν των νέων.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ  ΑΡΘΡΟ... "Ρατσιστική" επίθεση κατά του Θ.Πάγκαλου από το BBC: Τον αποκαλούν "Χοντρομπάσταρδο"!!



"Xοντρομπάσταρδος" αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που επιφύλασσε για τον πρώην αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου ο δημοσιογράφος του BBC Γκρεγκ Πάλαστ για τον πρώην υπουργό σε ένα εκπληκτικό άρθρο με τίτλο "Έτσι εκνεύρισα τον Πάγκαλο" το οποίο σίγουρα θα τον οδηγούσε στην φυλακή αν βρισκόταν στην Ελλάδα και μάλιστα σε εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού που απαγορεύει σε κάποιον να αποκαλεί έναν "χοντρό".

Πώς τον εκνεύρισε; Ερωτώντας τον αν νομίζει ότι "Θα πάει εν τέλει και ο ίδιος φυλακή;"!!!
Ο δημοσιογράφος,συνάντησε τον Θ.Πάγκαλο στομ Eurasia Media Forum στο Καζακστάν και ξεκινάει το άρθρο του με την φράση "Δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον χοντρομπάσταρδο ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομηχάνους και μιντιάρχες".
"Αν μη τι άλλο θέλαμε και οι δυο απεγνωσμένα καφέ και ήμασταν στην ίδια ουρά" αφηγείται ο δημοσιογράφος. "Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγω να αναφέρομαι στο βάρος ενός ανθρώπου ή στην ηλικία του δεδομένων και των δικών μου μειονεκτημάτων. Αλλά ο συγκεκριμένος χοντρομπάσταρδος το αποζητά. Είχα προσπαθήσει να βγάλω την εικόνα της κοιλιάς του από το μυαλό μου, αλλά ένα απόκομμα των New York Times βάραινε την τσέπη μου, καθώς αναφερόταν στα υποσιτισμένα παιδιά των δημοτικών σχολείων".

Ο αρθρογράφος με τον Θεόδωρο Πάγκαλο την ημέρα της συνάντησής τους.
 

ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΝΟΥΝ

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο Ι. Βρούτσης
      




 
Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ). Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του ΞΕΕ, η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, σημειώνοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός, ειδικά σήμερα, προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Τσακίρης, η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου αποτελεί «ανάσα» για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.
Κάνοντας λόγο για το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαρτίου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει, σε απόλυτους αριθμούς και εγκυρότητα, τα στοιχεία της απασχόλησης πανελλαδικά.
Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς τού μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1%, εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1%, ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου, και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

ΑΡΧΑΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό του Παρθενώνα!!!!
Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2013
 
Σας αποκαλυπτουμε το μυστικο του Παρθενωνα!!!!

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Οπως καταγράφεται στο ιστολόγιο arxaia-ellinika σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνας ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι κολώνες -τέλος- με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

9+1 παραλίες της Θεσσαλονίκης που πρέπει να ξέρετε!!!

Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2013
 
9+1 παραλιες της Θεσσαλονικης που πρεπει να ξερετε!!!

Μέχρι το πολύ, μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη κρύβονται μικροί καλοκαιρινοί παράδεισοι. Οι επιλογές που έχετε για βουτιές είναι πολλές και ξεχωριστά μοναδικές η κάθε μία.
Αυτό που χαρακτηρίζει τις παραλίες της Θεσσαλονίκης είναι τα καταγάλανα νέρα, οι χρυσές αμμουδιές, αλλά και το πράσινο που τις περιβάλλει. Πολύ καλά οργανωμένες όλες αποτελούν ιδανικές επιλογές για κοντινές αποδράσεις το σαββατοκύριακο, αλλά και σταθερές επιλογές των Θεσσαλονικέων για διακοπές.

Παραλία Βρασνών και Νέων Βρασνών



Η παραλία έχει ψιλή άμμο και μήκος 3 χιλιόμετρα μεταξύ Ασπροβάλτας και Σταυρού. Διαθέτει αρκετά σημεία ντους και ξαπλώστρες, καθώς και εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κάνει τους καλοκαιρινούς μήνες δρομολόγιο προς την παραλία των Βρασνών κάθε ώρα.

Ποταμός - ναυάγιο Επανομής



Βρίσκεται νοτιανατολικά της Επανομής, πολύ καλά οργανωμένη, με εγκαταστάσεις βόλεϊ και τένις. Το πιο εντυπωσιακό σημείο της παραλίας είναι τα απομεινάρια ενός πλοίου που βυθίστηκε πριν 40 περίπου χρόνια και τα φουγάρα του παραμένουν ακόμα ορατά.

Παραλία Οφρυνίου



Ανάμεσα στην Μηχανιώνα και το Αγγελοχώρι, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η άμμος χρυσή, το νερό δροσερό, οι ψάθινες ομπρέλες σε απόσταση, γήπεδα μπιτς βόλεϊ, χώρος για ρακέτες, αλλά και τέρματα για πόλο. Το μπιτς μπαρ βρίσκεται στο κέντρο της Παραλίας Οφρυνίου για εύκολη πρόσβαση από παντού και η μουσική ακούγεται τόσο όσο να μην ενοχλεί.

Ασπροβάλτα



Αμμώδης παραλία βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να επισκεφτείτε την Ασπροβάλτα για τα καθαρά νερά και τα καταπράσινα βουνά που την περιβάλλουν.

ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Οι αριθμοί αποκαθηλώνουν τον Παπαδήμο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άλμα στα 309 δισ. ευρώ πραγματοποίησε το χρέος της Ελλάδας στο τέλος Μαρτίου 2013 σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους...
που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, το χρέος του Δημοσίου, από 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Μαρτίου του 2012, αμέσως μετά το πρώτο κούρεμα (PSI), αυξήθηκε σε 309,3 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8 δισ. ευρώ και από τα 305,5 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Μέσα σε 12 μήνες, Μάρτιος 2012 - Μάρτιος 2013, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ, παρά τη δεύτερη αναδιάρθρωσή του (ανταλλαγή ομολόγων) που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και οδήγησε σε εξοικονόμηση της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.
Η αιτία της βραδείας αποκλιμάκωσης του χρέους δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα, το σύνολο δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα από ΕΕ-ΔΝΤ από το 2010 ως τώρα φθάνουν τα 205,1 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, δόθηκαν 73 δισ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα (52,9 δισ. από κράτη μέλη ευρωζώνης και 20,1 δισ. από το ΔΝΤ) και 132,1 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα από το 2012 και μετά (127,3 από τον EFSF και 4,84 από ΔΝΤ).
Μη βιώσιμο τότε, μη βιώσιμο και τώρα
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου του 2010, λίγο πριν από την προσφυγή στο Μνημόνιο, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 310,3 δισ. ευρώ, πάντα με βάση το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών.
Επομένως μετά από τρία χρόνια προσπαθειών η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το χρέος της σε απόλυτους αριθμούς κατά μόλις... 1 δισ. ευρώ.
Το άσχημα νέα είναι ότι παρά το γεγονός ότι το ύψος του χρέους είναι σχεδόν ίδιο με τα επίπεδα προ του μνημονίου η κατάρρευση του ελληνικού ΑΕΠ λόγω των μέτρων λιτότητας κατά περίπου 25% από το 2008 κατέστησε το χρέος (και πάλι) μη βιώσιμο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα φτάσει το 175% του ΑΕΠ το 2013 και το 2014 για να αποκλιμακωθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2016.
Επιμήκυνση το όφελος
Τα μόνα καλά νέα είναι η βελτίωση του προφίλ του χρέους καθώς τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα είναι πλέον χαμηλά ενώ έχει επιμηκυνθεί σημαντικά η περίοδος αποπληρωμής του.
Τον Μάρτιο του 2010 το 52,5% του χρέους ήταν μακροπρόθεσμο ενώ η «μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκεια χρέους κεντρικής κυβέρνησης» ήταν 7,65 έτη. Τον Μάρτιο του 2013 μακροπρόθεσμο είναι πλέον το 73,2% του χρέους ενώ η μέση διάρκεια έχει υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας τα 15,41 έτη.
Ως και το τέλος του 2020 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 82 δισ. ευρώ σε ομόλογα και δάνεια. Το κύριο μέρος θα πρέπει να καλυφθεί εφέτος (11,3 δισ. ευρώ), και ακολουθούν 25 δισ. ευρώ το 2014 και 16,1 δισ. ευρώ το 2015 ενώ στη συνέχεια το ύψος της εξυπηρέτησης πέφτει στα επίπεδα των 4 ως 8 δισ. ευρώ ετησίως.

newsbomb.gr