Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ

 βίντεο-ντοκιματέρ του Τάσου Δούση για το Άνγκορ Βατ! Το κορυφαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας παγκοσμίως!!!
Ημερομηνία: 12 Μαΐου 2013
Δειτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο travelstyle.gr το βιντεο-ντοκιματερ του Τασου Δουση για το Ανγκορ Βατ! Το κορυφαιο μνημειο πολιτιστικης κληρονομιας παγκοσμιως!!!
Ο Τάσος Δούσης μας συστήνει το μεγαλύτερο και αξιολογότερο αρχαίο μνημείο στην ΝΑ Ασία, το κόσμημα της Καμπότζης και πλέον το μνημείο που κατέχει την 1η θέση στη λίστα του CCN για τα 20 κορύφαια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς!!
Τα Προμ, Καμπότζη.
Πολλοί ταξιδιώτες γνωρίζουν το Άνκορ Μπατ στην Καμπότζη. Το Τα Προμ συγκαταλέγεται στο σύμπλεγμα, αλλά πρέπει να το γνωρίζεις για να το επισκεφτείς. Οι περισσότεροι τουρίστες κάνουν τη βόλτα τους στο επιβλητικό Άνκορ Βατ, αγνοώντας ότι το Τα Προμ είναι ο πιο ατμοσφαιρικός από τους ναούς των αρχαίων Χμερ. Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση είναι τα δένδρα μπάνιαν, που κυριολεκτικά κυκλώνουν και σφιχταγκαλιάζουν τα ερείπια. Εγώ τη συγκεκριμένη περιοχή τη χαρακτηρίζω ως «πόλη φάντασμα». Στο Τα Προμ θα φτάσετε από την πόλη Σιεμ Ρίεπ στα 5΄με ταξί. Στην Καμπότζη θα πετάξετε από την Ευρώπη για την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
 

ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! Tι περιέχει μια οδοντόκρεμα;;; Με τι πλένουμε τα δόντια μας;;;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καθημερινά οι οδοντόκρεμες εξελίσσονται. Σήμερα έχουμε οδοντόκρεμες κατά της πλάκας, της τερηδόνας, της ουλίτιδας, για λεύκανση, για ευαίσθητα δόντια, λευκές, με ρίγες, ακόμα και με γεύση βοδινού για τα σκυλιά!!!

Ας δούμε αναλυτικά τα συστατικά μιας οδοντόκρεμας του εμπορίου και ας βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Η οδοντιατρική φιλοσοφία δεν απέχει πολύ από την ιατρική φιλοσοφία. Δυστυχώς και οι δύο προσανατολίζονται στη θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι την πρόληψη. Η προσπάθεια πρόληψης των οδοντιατρικών παθήσεων θα έπρεπε να είναι στραμμένη προς την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα, που εξ' ορισμού είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο project.

Οι οδοντόκρεμες καθαρίζουν τα δόντια και αφαιρούν τη πλάκα, γεγονός που είναι πλεονέκτημα, αλλά αν επιθυμείτε να διατηρήσετε τα δόντια σας σε καλή υγεία, ίσως οι οδοντόκρεμες και να μη σταθούν οι καλυτεροι σύμμαχοι σας.
Ο λόγος;

Μια σύγχρονη οδοντόκρεμα περιέχει τα εξής:

Γλυκερίνη: Η προσθήκη της στην οδοντόπαστα μάλλον δεν είναι και η ιδανική χρήση αυτής της, κατά τα άλλα, πολύτιμης ουσίας. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως η γλυκερίνη αφήνει ένα film πάνω στα δόντια που αποτρέπει τη φυσική τους ικανότητα για αναδόμηση. Επίσης μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας, αν έχει επεξεργαστεί με χημικά. Και δε νομίζω πως οι βιομηχανίες ψάχνουν τόσο για ποιότητα, όσο για μια φθηνή λύση.

SLS (Sodium Laurel Sulfate): Είναι επιφανειοδραστικός παράγοντας (τασιενεργός ουσία), στον οποίο οφείλεται ουσιαστικά το "καθαριστικό" κομμάτι της οδοντόκρεμας. Αν κάποιες φορές, μετά το βούρτσισμα, νιώσατε να έχετε χάσει την αίσθηση του γλυκού, ευθύνεται το SLS. Είναι αποδεδειγμένα ερεθιστικό για το δέρμα και προστίθεται μόνο σε προϊόντα που ξεπλένονται μετά τη χρήση τους (πχ. σαμπουάν, οδοντόκρεμες), όχι σε αυτά που παραμένουν πάνω στο δέρμα, χωρίς να ξεπλυθούν (πχ. κρέμες). Τα γνωστά μας SLS φημολογείται πως είναι καρκινογόνα. Ωστόσο πολλές εταιρείες τα χρησιμοποιούν στις οδοντόκρεμες τους, ισχυριζόμενες πως είναι ασφαλή. Το ρισκάρετε;

Triclosan: Το συναντάμε συνήθως σε αντιβακτηριδιακά προϊόντα και σε πολλές οδοντόκρεμες του εμπορίου. Κατατάσσεται από τους περιβαλλοντολογικούς οργανισμούςστα εντομοκτόνα, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο, όσο και το περιβάλλον. Ενοχοποιείται για ορμονικές διαταραχές, μυοπάθεια, υπογονιμότητα, αποβολές εμβρύων και καρκίνο του δέρματος. Ακόμη η εκτεταμένη χρήση του συνδέεται με τη κατακόρυφη αύξηση των αλλεργιών στα παιδιά. Όταν το triclosan αντιδράσει με το χλώριο (που περιέχεται και αυτό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού), δημιουργούνται επικίνδυνες για την υγεία ενώσεις, όπως το χλωροφόρμιο.

Τεχνητά γλυκαντικά: Είναι ίσως το πρώτο συστατικό που πρέπει να σας κάνει να αμφισβητήσετε τις οδοντόκρεμες. Όλα τα τεχνητά γλυκαντικά είναι καρκινογόνα και καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, τελεία και παύλα. Ακόμα και στον κύριο στόχο τους, δηλαδή τη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, απέτυχαν παταγωδώς, μιας και αποδείχτηκε πως προκαλούν περαιτέρω αύξηση βάρους.

Φθόριο (fluoride): Στη μορφή που υπάρχει στην οδοντόκρεμα, το φθόριο είναι τοξικό. Είναι υποπροϊόν του αλουμινίου και χρησιμοποιείται σε ποντικοφάρμακα και σε βιομηχανικά εντομοκτόνα. Φθόριο σε αυτή τη μορφή δεν υπάρχει πουθενά στη φύση. Ουσιαστικά η προσθήκη του στις οδοντόκρεμες δε κάνει αυτό που υπόσχεται, δηλαδή να προστατεύσει τα δόντια από τη τερηδόνα. Σύμφωνα με τον FDA είναι φάρμακο και ιδιαίτερα τοξικό αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα. Με λίγα λόγια δηλητηριάζετε κάθε μέρα τον οργανισμό σας. Μια πολύ μικρή ποσότητα (~3gr) μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικο άντρα 70+kg.

Σχόλιο "τροφής": Καλά, για τον βίο και την πολιτεία του φθορίου έχουμε δει εδώ τι συμβαίνει, μιάς και οι καλές αρχές αυτού του κόσμου φθοριώνουν το νερό μας, έτσι ώστε να το καταναλώνουμε θέλοντας και μη:
Το Φθόριο και οι επιπτώσεις στην υγεία μας. Μέρος 1ο. (Βίντεο)

Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό. Μέρος 2ο.
και:Πώς να κάνετε αποτοξίνωση του φθορίου από το σώμα σας!

Αιθανολαμίνες (DEA): Είναι συστατικό που δίνει αφριστικές ιδιότητες στην οδοντόκρεμα. Προκαλεί ορμονικές διαταραχές και σχηματίζει καρκινογόνες νιτρικές ενώσεις.Επαναλαμβανόμενη χρήση του DEA στο δέρμα (που υπάρχει σε πολλά καλλυντικά και καθαριστικά), αυξάνει το κίνδυνο για καρκίνο ήπατος και νεφρών. Δε ζεις ούτε χωρίς το ένα, ούτε χωρίς το άλλο.

Φορμαλδεΰδη: Αυτή ακριβώς την ουσία που χρησιμοποιούν τα νεκροτομεία σε καθημερινή βάση για τη διατήρηση πτωμάτων, περιέχει και η οδοντόκρεμα σας. Σκοτώνει όλα τα βακτηρίδια στα δόντια μετά από το γεύμα σας και σιγά-σιγά και εσάς. Εάν καταποθεί σε μεγάλη ποσότητα είναι θανατηφόρος.

Υποπροϊόντα του πετρελαίου (Parabens): Προστίθενται στις οδοντόκρεμες για να προσδώσουν απαλή υφή. Παράγωγα του πετρελαίου, σίγουρα δεν είναι συστατικά για να τα βάζετε στο στόμα σας ή οπουδήποτε αλλού. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για τα parabens, καθώς αφορούν όλα τα ήδη καλλυντικών, δείτε περισσότερα: Χημικα Συντηρητικα - Parabens και καλλυντικά.
Οξείδιο του τιτανίου: Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία χρωμάτων, κυρίως στο λευκό χρώμα. Στην οδοντόκρεμα, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Δίνει στα δόντια σας, για λίγη ώρα, μια πιο λευκή όψη, ξεγελώντας σας για τις δήθεν λευκαντικές ιδιότητες της οδοντόκρεμας.

Hydrated silica: Είναι μεταλλικό στοιχείο που αποκαλείται και διοξείδιο του πυριτίου. Όταν το διοξείδιο του πυριτίου ενωθεί με άνθρακα, σε υψηλή θερμοκρασία, προκύπτει η σιλικόνη (silicone). Με περαιτέρω επεξεργασία της σιλικόνης προκύπτουν διάφορα πολυμερή, γνωστά ως σιλικόνια, σε μορφή υγρού, γέλης ή ουσίας με ελαστική σύσταση. Είναι απαραίτητη προσθήκη στις οδοντόκρεμες, ώστε να μπορέσει να δράσει το φθόριο (fluoride). Βρίσκεται κυρίως στις οδοντόκρεμες σε μορφή gel και σε αυτές με ρίγες, αλλά και στις λευκές.

Αλλαντοΐνη: Χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει τους ερεθισμούς, που προκαλούνται στους βλεννογόνους (ούλα, χείλη, γλώσσα) από τα παραπάνω χημικά. (Τέλειο;)

Γευστικά βελτιωτικά: Είτε λέγεται μενθόλη, είτε κάπως αλλιώς, χωρίς αυτά η οδοντόκρεμα θα είχε γεύση μπογιάς και λιπαντικού μαζί.

Σας έφτασαν; Μήπως είναι πια καιρός να αρχίσετε να φτιάχνετε τη δική σας οδοντόκρεμα;
Δείτε: Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Έχω ξανά πει και θα συνεχίσω να το λεω, με κίνδυνο να σας κουράσω, αλλά είναι ζωτική σημασίας και οφείλετε να το αντιληφθείτε, διότι αρκετά "έπαιξαν" στις πλάτες μας: ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΕΤΕ!!!, καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, διότι η δική μας αδιαφορία, ανοίγει τις πόρτες για να κάνει τα όποια "παιχνίδια" του ο καθένας... και επειδή τα στοματικά διαλύματα είναι ακόμη χειρότερα: Φτιάξε στοματικό διάλυμα με βότανα!

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Χιλιάδες οι αιτήσεις για το ταξίδι χωρίς επιστροφή στον... Άρη!!!
Ημερομηνία: 12Μαΐου 2013
 
Χιλιαδες οι αιτησεις για το ταξιδι χωρις επιστροφη στον... Αρη!!!
Πριν από ένα μήνα τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε η ολλανδική εταιρεία Mars One που ανακοίνωσε ότι οργανώνει μια αποστολή αποίκησης του Αρη. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας ως το 2018 θα γίνονται αποστολές στον Αρη με τις οποίες θα προετοιμάζεται το έδαφος για μια «τελική» αποστολή το 2023. Οσοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν θα αποτελέσουν τους πρώτους αποίκους του Κόκκινου Πλανήτη.

Οποιος μπει στο σκάφος το 2023 θα αποχαιρετήσει για πάντα τη Γη. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα που πειθαρχούν, προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις και περιβάλλοντα, είναι επινοητικά και διαθέτουν ομαδικό πνεύμα. Oπως έγινε γνωστό η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερες από 78 χιλιάδες αιτήσεις από επίδοξους εποίκους του Αρη. «Με 78 χιλιάδες αιτήσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με την πιο επιθυμητή δουλειά στην ιστορία. Αν συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων με αυτόν τον ρυθμό θα πιάσουμε εύκολα τον στόχο των 500 χιλιάδων αιτήσεων που είχαμε θέσει εξ αρχής» δήλωσε ο Μπας Λάνσντροπ, συνιδρυτής της Mars One.

Πηγή: http://www.tovima.gr/

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ

12Μαΐου 2013

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ!!! "Δεν θέλω βραβείο από ενάν προδότη" (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ενταση επικράτησε σε εκδήλωση του δήμου Αμύνταιου στη Φλώρινα, όταν μια δασκάλα του Εβρου, η Χαρά Νικοπούλου που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα...

αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας:

«Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».

Ο βουλευτής της ΝΔ «πάγωσε» και στη συνέχεια της απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει η ιστορία», ενώ όπως αναφέρει το eperiskopio, ο κ. Κωνσταντινίδης την αποκάλεσε «χρυσαυγίτισα».

Στη συνέχεια όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυρία Νικοπούλου μίλησε και στον πρώην υπουργό Αμυνας και αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Ρίχτηκε πάνω μου όλη η Τουρκιά, ε, όχι και οι δικοί μας».

ΞΑΚΟΥΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

Σας συστήνουμε τις 10 πιο ξακουστές παραλίες του πλανήτη!!!!
Ημερομηνία: 12Μαΐου 2013
Σας συστηνουμε τις 10 πιο ξακουστες παραλιες του πλανητη!!!!
Ίσως να μην είναι οι πιο όμορφες και οι πιο ιδιαίτερες, οι παρακάτω όμως, είναι οι πιο ξακουστές παραλίες του κόσμου. Από τη Χαβάη μέχρι την Τζαμάικα και τις Φιλιππίνες, τα περισσότερα καλοκαιρινά όνειρα έχουν ως σκηνικό κάποια εξωτική παραλία με καυτό ήλιο, χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά.
Οι πρώτες ζέστες έφτασαν και μαζί τους φέρνουν και τα πρώτα μπάνια. Οι παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν και ακόμη και αν στην Ελλάδα μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για μερικές από τις πιο όμορφες θάλασσες, σίγουρα δε θα μας αφήσουν αδιάφορους οι πιο θρυλικές παραλίες στον κόσμο.
Από τη Χαβάη μέχρι την Τζαμάικα και τις Φιλιππίνες, τα περισσότερα καλοκαιρινά όνειρα έχουν ως σκηνικό κάποια εξωτική παραλία με καυτό ήλιο, χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά. Με τις εξορμήσεις στις παραλίες να μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητά μας, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να ταξιδέψουμε (μέσω του uk.askmen.com) έστω και νοητά στις πιο θρυλικές παραλίες του κόσμου για να πάρουμε μερικές ιδέες εν όψει των διακοπών μας.
Bondi, Αυστραλία
Η παραλία Bondi ήταν ιδιωτική μέχρι το 1982 και το όνομά της στη γλώσσα των Αβοριγίνων της Αυστραλίας σημαίνει «χτύπημα του νερού πάνω στους βράχους». Δεν είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία στον κόσμο, αν όμως αναζητάτε καθαρό ουρανό και ένα ιδανικό μέρος για surf, τότε η πιο διάσημη παραλία της Αυστραλίας είναι ό,τι πιο κατάλληλο.
Negril, Τζαμάικα
Η παραλία Negril φημίζεται για τα χιλιόμετρα λευκής άμμου, τα καθαρά νερά και τις απόκρημνες πλαγιές της. Αρχικά ονομάστηκε Negrillo από τους Ισπανούς τον 15ο αιώνα και κάποτε ήταν παράδεισος για πειρατές και πολεμιστές. Σήμερα έχει αξιολογηθεί ως μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και είναι διάσημη για την χαλαρή ατμόσφαιρα που ξεκίνησε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 από χίπηδες και ταξιδιώτες που ήρθαν από τις ΗΠΑ. Η παραλία αυτή της Τζαμάικα είναι το τέλειο μέρος για βουτιές, ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί κάποια μέρη είναι ιδιαίτερα απόκρημνα και έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.
Waikiki, Χαβάη
Στο, 19ο αιώνα αυτή η σειρά από παραλίες, ήταν το τουριστικό θέρετρο των πλουσίων της Χαβάης και σήμερα αν και δεν είναι τόσο ιδιαίτερη, παραμένει αρκετά ακριβή περιοχή. Οι υγρότοποι που καταλάμβαναν ένα σημαντικό μέρος της γοητείας της περιοχής αποξηράθηκαν και ανακατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1920, επιτρέποντας έτσι στο Waikiki να γίνει το επίκεντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Χαβάης. Η περιοχή φημίζεται για τα εντυπωσιακά της ηλιοβασιλέματα, το surfing και τα άφθονα τοπία για μοναδικές φωτογραφίες.
Boracay, Φιλιππίνες

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

12Μαΐου 2013

Ο Έλληνας εφευρέτης που 20 χρονιά δεν πληρώνει ΔΕΗ και καύσιμα!!! Αξίζει να το δείτε! (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη...

μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου.

Έχει λύσει κάθε ανάγκη του σε ηλεκτρικό , θέρμανση και εναλλακτικά καύσιμα που παράγει ο ίδιος απο τα πιο απλά πράματα , ενώ δίνει λύσεις σε καθημερινά μας προβλήματα.

Και όμως τόση γνώση που θα μπορούσε να μας λύσει χιλιάδες προβλήματα μένει ανεκμετάλλευτη...

Πηγή: rodosreport.gr

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Σήμερα η Γιορτή της Μητέρας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι ευκαιρίες για δώρα και λουλούδια δεν τελείωσαν, αφού σήμερα έχουμε τη γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας, η οποία είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη, η οποία φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Θωμά.

Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας".

Ήταν γιορτή της άνοιξης όπου
λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

Μία νεότερη εκδοχή ήταν η αποκαλούμενη "Mothering Sunday", που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.
Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή μεταβλήθηκε προς τιμή της "Μητέρας Εκκλησίας" αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν. Έτσι ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία. Παραδοσιακά δώρα όπως τα λουλούδια, τα φυτά ή οι σοκολάτες προσφέρονταν στη Γιορτή της μητέρας.

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Η Γιορτή της μητέρας βέβαια έχει χάσει, όπως και όλες οι γιορτές, τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Βλέπετε πρώτοι οι Αμερικάνοι, χωρίς να υστερούμε οι υπόλοιποι, ανακάλυψαν ότι παρ' όλο που η γιορτή αυτή καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η μητέρα σαν έννοια, ήταν παρόλα αυτά μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει κανείς την αγάπη του για την δική του μητέρα.
Γρήγορα το εμπόριο και διαφήμιση ανακάλυψαν μια νέα πηγή εσόδων και έτσι τα πρώτα συμβολικά λουλούδια της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες ώστε σήμερα η γιορτή της μητέρας να είναι η πιο εμπορική γιορτή για λουλούδια, γλάστρες και εποχιακά φυτά διεθνώς εκτός από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με έρευνες η γιορτή της Μητέρας κατέχει τα τελευταία χρόνια μερίδιο 26% στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων λουλουδιών και φυτών που γίνονται κατά την διάρκεια των διάφορων γιορτών.

http://www.newsbomb.gr