Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Πώς γίνονται οι φωτογραφίες αναρρίχησης βράχου

 
Πώς γίνονται οι φωτογραφίες αναρρίχησης βράχου

Πώς γίνονται οι φωτογραφίες αναρρίχησης βράχου

Πώς γίνονται οι φωτογραφίες αναρρίχησης βράχου

Πώς γίνονται οι φωτογραφίες αναρρίχησης βράχου

Πώς γίνονται οι φωτογραφίες αναρρίχησης βράχου

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΩΡΙΩΝ

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Δύο χωριά της Βουλγαρίας ζήτησαν ...προσάρτηση στην Ελλάδα!

Στην οροσειρά της Ροδόπης που χωρίζει Ελλάδα - Βουλγαρία, δύο χωριά που αριθμούν λίγους κατοίκους, το πρώτο 600 και το δεύτερο 800, ζήτησαν σε σχετικό τους σημείωμα να «διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα» γιατί «έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία»!

 «Το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλικής, «Le Figaro» στο οποίο αναφέρεται η «μεγάλη επιθυμία» δύο...  χωριών της Βουλγαρίας, Tsrantcha και Brashten, να προσαρτηθούν στην Ελλάδα.

Κάπου στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει Ελλάδα - Βουλγαρία, τα δύο χωριά, που αριθμούν λίγους κατοίκους, το πρώτο 600 και το δεύτερο 800, ζήτησαν σε σχετικό τους σημείωμα να «διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα» γιατί «έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ξεχασμένοι από τον Θεό, οι Βούλγαροι κάτοικοι των χωριών, δουλεύουν τη γη τους, αλλά ανήμποροι να αποδείξουν ότι εδώ και γενιές το χώμα τους ανήκει, πέφτουν πολύ συχνά θύματα κερδοσκόπων.

«Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς» υποστηρίζει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/11/blog-post_3000.html#ixzz2BkQqPSjs

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Του παίρνουν το σπίτι για χρέος 934 ευρώ!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης...ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.


Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ, που αφορούσε μεταξύ άλλων δύο πρόστιμα του Λιμεναρχείου, το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία. Η συνολική οφειλή με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθε στα 934,34 ευρώ.

Για το ποσό αυτό λοιπόν, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των συντακτών», η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού του, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς τα 97.500 ευρώ και με τον πλειστηριασμό να αναμένεται το επόμενο διάστημα.

«Είναι εξευτελιστικό και ταυτόχρονα γελοίο αυτό που συμβαίνει. Δε γίνεται για ένα ποσό των 900 ευρώ να μου κατάσχουν σπίτι αξίας 200.000 ευρώ, ενώ έχω τρία παιδιά ανήλικα. Την ίδια ώρα πρέπει να καταβάλω πάνω από 500 ευρώ στη Δικαιοσύνη. Είναι Δικαιοσύνη αυτή;» αναφέρει στην εφημερίδα ο οφειλέτης.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται για οφειλές προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο.

tsekouratoi