Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Εκτός Ελέγχου! Χτύπησαν αστυνομικό και κρέμασαν τα ρούχα του στη Πλ. Συντάγματος!

07/04/2012
Εκτός Ελέγχου! Χτύπησαν αστυνομικό και κρέμασαν τα ρούχα του στη Πλ. Συντάγματος!
 
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στη διάρκεια της
πορείας που έγινε μετά την πολιτική κηδεία του Δ. Χριστούλα.
Πολίτες επιτέθηκαν σε αστυνομικό που βρισκόταν στο δρόμο, του έβγαλαν τη στολή και τον χτύπησαν.
Στη συνέχεια, και ενώ ο αστυνομικός φέρεται να φυγαδεύτηκε τραυματισμένος, οι διαδηλωτές πήραν τα ρούχα του και τα κρέμασαν σε δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη, ενώ από τη ζώνη λείπει το υπηρεσιακό του περίστροφο. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν εκλάπη ή αν δεν οπλοφορούσε καν.
Saturday, 07 April 2012
 
 
Μια αυτοκτονία ηλικιωμένου ανθρώπου που είχε μια υποδειγματική ζωή κι άφησε ιδιόχειρο σημείωμα ότι το κάνει γιατί δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την κρίση  απασχολεί από χθες που συνέβη την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Η απονενοημένη αυτή ενέργεια του 78χρονου συνταξιούχου δασκάλου δείχνει ότι η κατάθλιψη και η απόγνωση σε ηλικίες που είχαν πλασμένη μια άλλη εικόνα για την κοινωνία και την ζωή, δεν μπορούν να την διαχειριστούν με τα νέα δεδομένα και καταρρέουν. Προχθές η αυτοκτονία στην Συκορράχη, χθες στην Καβάλα έρχεται να  προβληματίσει σοβαρά για ότι επέρχεται. Ο συγκεκριμένος αυτόχειρας ένα ιδιαίτερα γνωστό και συμπαθές μέλος της κοινωνίας της Καβάλας, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών αντιμετώπιζε τα τελευταία δύο χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα η κόρη του αναρωτήθηκε πως ήταν κάτοχος κυνηγετικού όπλου το οποίο δεν γνώριζε η οικογένεια και με το όπλο αυτό έφυγε 300 μέτρα έξω από το σπίτι κοντά σ΄ ένα βενζινάδικο και αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιά. Όπως είπε στον «Χ» ο ιατροδικαστής Νίκος Κηφνίδης που εξέτασε την σωρό του ανθρώπου προχθές το βράδυ ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Με ιδιόχειρο σημείωμα ο συνταξιούχος δάσκαλος ζητά συγνώμη από τα παιδιά και τα 5 εγγονάκια του…


Seleo.gr News

ΤΣΙΓΑΡΟ

Γιατί πρέπει να κόψεις το τσιγάρο .


Εάν είσαι καπνιστής σίγουρα ξέρεις, σε γενικές γραμμές, ότι κάνει κακό στον οργανισμό σου. Παρακάτω θα σου παρουσιάσω όχι 1, ούτε 2, αλλά… 30 λόγους για να σταματήσεις το κάπνισμα! Ίσως ένας από αυτούς να σε πείσει να κάνεις το μεγάλο βήμα προς την καλύτερη υγεία! Για πάμε να τους δούμε έναν έναν…

1. Δεν θα χρειάζεσαι να πληρώνεις τόσα λεφτά κάθε χρόνο.
Ειδικά τώρα που οι φόροι έχουν κάνει τα πακέτα να στοιχίζουν όσο ένας καφές, το ήξερες ότι αν δεν κάπνιζες για 3 χρόνια θα μπορούσες να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο; Και χαλάς την υγεία σου και χαλάς τα λεφτά σου… Δεν θα ήταν καλύτερο να τα κρατήσεις για κάτι που θέλεις να αγοράσεις ή να κάνεις (π.χ. διακοπές σε ένα τροπικό νησί);
2. Θα εισπνέεις λιγότερα μικρόβια.
Μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω στα τσιγάρα γίνεται «πάρτι» από μικρόβια, τα οποία τα εισπνέεις μαζί με τον καπνό. Δεν είναι και τόσο ωραίο αυτό, ε;
3. Θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι.
Το ήξερες ότι το κάπνισμα επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κυκλοφορικό σου σύστημα; Με λιγότερο αίμα να πηγαίνει εκεί κάτω, σίγουρα θα έχεις και τις καλύτερες επιδόσεις…
4. Θα κοιμάσαι καλύτερα.
Η νικοτίνη προκαλεί διαταράξεις στον ύπνο και σύμφωνα με μία τελευταία μελέτη, οι καπνιστές είναι 4 φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από αϋπνία από τους μη καπνιστές…
5. Θα έχεις πιο δυνατά κόκκαλα.
Οι γυναίκες που καπνίζουν τείνουν να έχουν 2-3% πιο λεπτά κόκκαλα από τις γυναίκες που δεν καπνίζουν. Τα ποσοστά είναι ακόμα χειρότερα για τις γυναίκες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση.
6. Δεν θα χρειάζεται να διαβάζεις όλα αυτά τα μηνύματα στα πακέτα τσιγάρων κάθε μέρα.
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά αυτά τα μηνύματα προκαλούν κατάθλιψη υποσυνείδητα. Γιατί να διαβάζεις κάθε μέρα ότι το κάπνισμα θα σε σκοτώσει, θα σε κάνει ανίκανο κτλ και χαλάς την διάθεσή σου τσάμπα;
7. Θα έχεις καλύτερη ακοή.
Έρευνες δείχνουν ότι οι καπνιστές έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες για να χάσουν την ακοή τους από ότι οι μη καπνιστές.
8. Θα μπορείς να πας οπουδήποτε χωρίς να αγχώνεσαι αν μπορείς να καπνίσεις ή όχι.
Σε πάρα πολλές χώρες έχουν νόμους για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. Γιατί να μην μπορείς να πας σε ένα εξαιρετικό γαλλικό ρεστοράν, όταν ο μοναδικός λόγος είναι ότι δεν μπορείς να καπνίσεις;
9. Μειώνονται οι πιθανότητες για να πάθεις ψωρίαση.
Έρευνες έχουν δείξει ότι καπνίζοντας καθημερινά μπορείς να πάθεις ψωρίαση. Μάλιστα αν καπνίζεις πάνω από 20 τσιγάρα, η πιθανότητα μεγαλώνει κατά πολύ.
10. Τα άκρα σου θα ζεστάνουν και πάλι.
Η κυκλοφορία του αίματός σου θα αποκατασταθεί και έτσι θα μπορούν να αιματώνονται σωστά τα άκρα σου. Αυτό θα σε ωφελήσει πολύ τον χειμώνα όταν θα κρυώνεις λιγότερο!
11. Θα πίνεις λιγότερους καφέδες με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.
Το σώμα των καπνιστών καθαρίζει την καφεΐνη 56% πιο γρήγορα από ότι των μη καπνιστών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καπνιστές πίνουν πιο πολλούς καφέδες (εκτός του ότι θέλουν να συνοδεύσουν το τσιγάρο τους). Πίνοντας λιγότερους καφέδες θα ωφελήσει τα νεύρα σου, τον ύπνο σου αλλά και την τσέπη σου!
12. Τα χάπια που παίρνεις θα είναι πιο ασφαλή.
Οι γιατροί συστήνουν να μην παίρνετε φάρμακα όταν καπνίζετε γιατί μπορεί να έχουν διάφορες παρενέργειες. Με το να κόψετε το κάπνισμα, μπορείτε να εμποδίσετε αυτές τις παρενέργειες από το να εμφανιστούν.
13. Θα έχεις καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το κάπνισμα διαλύει στην κυριολεξία το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν δεν σου αρέσει να αρρωσταίνεις συχνά, τότε κόψε το κάπνισμα!
14. Μειώνεις τις πιθανότητες να πιάσει φωτιά του σπίτι σου.
Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά το σπίτι το καπνιστών έχει 66% περισσότερες πιθανότητες να πιάσει φωτιά από ότι ένα σπίτι μη καπνιστών. Μάλιστα στο 55% των περιπτώσεων φωτιάς όπου υπήρχαν και θάνατοι, τα τσιγάρα ήταν η αιτία της φωτιάς.
15. Θα μειώσεις τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις.
Οι καπνιστές έχουν 4 φορές πιο μεγάλο κίνδυνο στο να εκδηλώσουν χρόνιες παθήσεις.
16. Μειώνεις τον κίνδυνο για καρδιακή ανακοπή.
Το κάπνισμα προκαλεί στεφανιαία νόσο. Αν καπνίζεται ακόμα και μετά από αυτό μεγαλώνουν τις πιθανότητες για μία καρδιακή ανακοπή.
17. Έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθεις καρκίνο των πνευμόνων.
Αν και ο αέρας στις πόλεις δεν είναι και ο καλύτερος, με το κάπνισμα πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητες να πάθεις καρκίνο των πνευμόνων.
18. Θα έχεις καθαρά και λευκά δόντια.
Αυτό που δεν αρέσει καθόλου στους καπνιστές είναι τα κιτρινισμένα δόντια από το τσιγάρο. Γιατί να χαλάς την εικόνα των δοντιών σου;
19. Θα δείχνεις νεότερος.
Το κάπνισμα ευνοεί την δημιουργία ρυτίδων και γερνάει το δέρμα πριν την ώρα του. Δείτε και την παρακάτω εικόνα.
20. Θα μειώσεις τα πράγματα που θα κουβαλάς μαζί σου.
Δεν θα χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου 1-2 πακέτα τσιγάρα, αναπτήρα, τσίχλες και καραμέλες για δροσερή αναπνοή. Για σκέψου πόσο καλύτερα θα ήταν…
21. Θα ευχαριστιέσαι το φαγητό περισσότερο.
Το κάπνισμα μειώνει την αίσθηση γεύσης και έτσι σε κάνει να μην ευχαριστιέσαι το φαγητό.
22. Θα μυρίζεις καλύτερα
Αυτό έχει να κάνει με 2 πράγματα. Και θα μυρίζεις πιο «καθαρός» και θα μυρίζεις περισσότερο με την μύτη σου. Η μειωμένη όσφρηση οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο τσιγάρο.
23. Θα τρως λιγότερο και πιο υγιεινά.
Έρευνες δείχνουν ότι οι καπνιστές τρώνε περισσότερα λιπαρά κάτι που έχει σχέση με τον λόγο 21.
24. Δεν θα έχεις κίτρινα δάχτυλα.
Το κάπνισμα μπορεί να «ποτίσει» τα δάχτυλά σου με κίτρινο χρώμα (όπως και τα δόντια σου).
25. Οι τοίχοι σου θα έχουν το χρώμα που τους έβαψες.
Έτσι δεν θα χρειάζεσαι να βάφεις συχνά το σπίτι σου και θα κάνεις οικονομία.
26. Θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου πιο αργά.
Οι καπνιστές τείνουν να εμφανίζουν γκρίζα μαλλιά 6 φορές πιο γρήγορα από ότι αυτοί που δεν καπνίζουν.
27. Θα χάσεις τα μαλλιά σου πιο αργά.
Έχει σχέση και με το προηγούμενο. Έχεις μικρότερη τριχόπτωση αν δεν καπνίζεις και έτσι θα μείνεις «καραφλός» πιο αργά.
28. Δεν θα έχεις κατάθλιψη.
Έρευνες δείχνουν ότι το τσιγάρο προκαλεί σε μεγάλο βαθμό κατάθλιψη. Έτσι λοιπόν αν θες να είσαι χαρούμενος, σταμάτα το κάπνισμα.
29. Θα βήχεις λιγότερο.
Ο βήχας από το κάπνισμα είναι αρκετά εκνευριστικός και για εσένα και για τους άλλους. Κόψτε το κάπνισμα και απέφυγέ τον…
30. Θα ζήσεις περισσότερα χρόνια και καλύτερα χρόνια.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μη καπνιστές ζουν περισσότερα αλλά και πιο υγιή χρόνια σε σχέση με τους καπνιστές. Αφού ζούμε μία φορά, γιατί να μην το απολαύσουμε με υγεία και πολλά χρόνια;
Ελπίζω αυτοί οι 30 λόγοι να σε έπεισαν να κόψεις το τσιγάρο. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι θα είναι καλύτερα για σένα και για τους γύρω σου. Μην το σκέφτεσαι και μην το αναβάλλεις! Όσο πιο γρήγορα το κόψεις, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείς να ζήσεις καλύτερα!


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1rKoQj07R

ASIA

ΝΕΑ ΒΜW

Το ιβρυδικό BMW i-FD


Ο ισπανός σχεδιαστής Feliciano Ruy-Díaz αποκαλύπτει την 5θυρη έκδοση του υβριδικού BMW i8, παίρνοντας ακόμα και ελληνικά στοιχεία για τη σχεδίασή του.

Η BMW παρουσίασε πρόσφατα τα μοντέλα i8 και i3 , που σηματοδοτούν την αρχή της....

νέας εποχής i για τη γερμανική φίρμα. Μέχρι πρότινος όμως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδιά της, με αποτέλεσμα να αποκαλύψει ο ισπανός Feliciano Ruy-Díaz, τη BMW i-FD.

Ο νεαρός σχεδιαστής αναφέρει πως σχετικά με τη σχεδίαση του i-FD εμπνεύστηκε από ισπανική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από τον γνωστό Santiago Calatrava, ενώ άντλησε στοιχεία από τις αρχαίες ελληνικές πανοπλίες. 


Ο στόχος του, που φαίνεται να έχει επιτευχθεί, είναι να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερο σπορ sedan αυτοκίνητο, το οποίο να εκφράζει με την πρώτη ματιά, μια ισχυρή προσωπικότητα. 

Τέλος, ο Diaz δεν αποκαλύπτει ακόμα το μηχανικό σύνολο που θα χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό μοντέλο, αλλά εικάζεται ότι θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση της βαυαρέζικης φίρμας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΑΝΘΙΑΣ

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»



Διαγωνιζόμενη στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» της Γαλλίας το 2008, έχει φτάσει στην τελευταία ερώτηση.

Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει 200.000 ευρώ. Αν απαντήσει λάθος, κερδίζει μόνο 32.000.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ερώτηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση:

- «Ποιο από τα παρακάτω είδη πουλιών δε χτίζει μόνο του τη φωλιά του, αλλά χρησιμοποιεί τις φωλιές άλλων πουλιών;»

Οι πιθανές απαντήσεις ήταν:
Α) ο κόνδορας; 
Β) το χελιδόνι;
Γ) ο κούκος;
Δ) το σπουργίτι;

Η γυναίκα βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Δε γνώριζε την απάντηση. Και ήταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση γιατί είχε εξαντλήσει 2 από τις 3 βοήθειες.
Το μόνο που της απέμενε ήταν να τηλεφωνήσει σε μια φίλη.
Η γυναίκα, όμως, απευχόταν τη χρήση αυτής της βοήθειας, γνωρίζοντας πως η μοναδική φίλη της που θα βρισκόταν σπίτι εκείνη την ώρα ήταν ξανθιά.

Αλλά η διαγωνιζόμενη δεν είχε εναλλακτική. Τηλεφώνησε στη φίλη της και της διάβασε την ερώτηση και τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις.

Χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, η ξανθιά απαντάει:
«Είναι πανεύκολο. Η σωστή απάντηση είναι το Γ: Ο κούκος!»

Η ξανθιά είχε απαντήσει με τόση αυτοπεποίθηση, που η διαγωνιζόμενη δε μπορούσε παρά να την εμπιστευτεί.

Σταυρώνοντας τα δάχτυλά της, η διαγωνιζόμενη λέει:

«Γ, Ο κούκος».
Η απάντηση ήταν σωστή και η γυναίκα ήταν εκατομμυριούχος! Είχε κερδίσει 200.000 ευρώ.

Τρεις μέρες αργότερα, η νικήτρια του διαγωνισμού διοργανώνει ένα πάρτι για οικογένεια και φίλους, συμπεριλαμβανομένης της ξανθιάς που τη βοήθησε να κερδίσει.
«Tάνια, δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω», λέει η νικήτρια. «Χάρη σ' εσένα, είμαι εκατομμυριούχος. Και ξέρεις κάτι;
Ήταν η ταχύτητα και η σιγουριά με την οποία απάντησες την ερώτηση που με έπεισε να επιλέξω το Γ.

Παρεμπιπτόντως... πως και γνώριζες τη σωστή απάντηση;»

«Έλα τώρα» της λέει η ξανθιά. «Όλοι γνωρίζουν πως οι κούκοι δε χτίζουν φωλιές. Ζουν σε ρολόγια!»

ΠΤΩΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Πτώση διατηρητέου οικήματος στην οδό ΘΕΟΦΙΛΟΥ 18
στην ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει κανείς με θύμα μόνο ένα αυτοκίνητο