Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΜΠΑΤΜΑΝ

Ανέκδοτο

Αργοπίνοντας το ποτό της, η ελεύθερη από τις τρεις φίλες λέει:

«Την περασμένη Παρασκευή, μετά τη δουλειά, πήγα στο γραφείο του φίλου μου που δούλευε ως αργά, φορώντας μόνο ένα δερμάτινο πανωφόρι
Πριν χτυπήσω την πόρτα, έβαλα μια μάσκα, άφησα το πανωφόρι να γλιστρήσει από πάνω μου, και έμεινα με ένα δερμάτινο κορσάζ, κάλτσες μαύρες νάιλον και ψηλά τακούνια. Ο φίλος μου ερεθίστηκε τόσο που κάναμε παθιασμένο έρωτα πάνω στο γραφείο του».


Η αρραβωνιασμένη αφήνει ένα νευρικό γελάκι και λέει: « Περίπου τα ίδια είχα κι εγώ! Όταν ο αρραβωνιαστικός μου ήρθε την Παρασκευή, με βρήκε να φοράω μια μαύρη μάσκα , δερμάτινο κορσάζ, μαύρες νάιλον κάλτσες και ψηλοτάκουνες γόβες. Ερεθίστηκε τόσο, που κάναμε έρωτα όλη τη νύχτα, και τώρα θέλει να επισπεύσουμε την ημερομηνία του γάμου.



Η παντρεμένη αφήνει αργά το ποτήρι της στο μπαρ και λέει: « Εγώ το σχεδίασα πολύ καλά. Άφησα τα παιδιά στη μητέρα μου, έκανα ένα αρωματισμένο μπάνιο, έβαλα ένα σφιχτό δερμάτινο κορσάζ, ζαρτιέρες και μαύρες νάιλον κάλτσες και δωδεκάποντες γόβες. Τελείωσα την προετοιμασία μου ,με μια μαύρη μάσκα. Όταν ο άντρας μου επέστρεψε από
τη δουλειά του,




πήγε στο ψυγείο και πήρε μια μπύρα, πήρε το τηλεκοντρόλ, με κοίταξε, κάθισε στον καναπέ και είπε:

«Δεν μου λες, Μπάτμαν, τι έχει να φάμε για βράδυ;»


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΑΡΗ

Αγώνας μεταφοράς… οικογενειακών βαρών

Ο διεθνής διαγωνισμός Wife Carrying λαμβάνει χώρα εδώ και 20 χρόνια στη Φινλανδία! Ο άντρας κουβαλάει τη γυναίκα του στην πλάτη και περνάει τα πάνδεινα μέχρι να φτάσουν (και οι δύο) αρτιμελείς στο τέρμα. Άμμος, νερό και χώμα συνθέτουν τη διαδρομή των 250 μέτρων κατά την οποία η γυναίκα τυλίγει τα πόδια της στο κεφάλι του άντρα και πιάνεται από τη μέση του ή ο σύζυγος την κρατάει στα χέρια. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η γυναίκα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 17 ετών και να ζυγίζει το λιγότερο 49 κιλά.

perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!

Πρόκειται ομολογουμένως για έναν πρωτότυπο αλλά και απίστευτα σκληρό διαγωνισμό, που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και από τους δύο. Ο σύζυγος πρέπει να περάσει το νερό, να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί σε λάσπες και άγριο έδαφος, να υπερπηδήσει εμπόδια και να τερματίσει με τον καλύτερο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές κάθε χρόνο είναι τόσες πολλές που γίνεται το αδιαχώρητο στην εκκίνηση από ζευγάρια που σηκώνουν πραγματικά πολλά… οικογενειακά βάρη!

perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!
perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!
perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!
perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!
perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!
perierga.gr - Wife Carrying: Ένας παράξενος αγώνας!

ΤΡΕΛΕΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΡΕΛΕΣ

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μια πισίνα στα... σύννεφα!!
Ημερομηνία: 12 Αυγούστου 2013
Μια πισινα στα... συννεφα!!

Το Sky Habitat δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτήριο. Είναι ένας διπλός ουρανοξύστης 38 ορόφων και 509 δωματίων, σχεδιαστικό αποτέλεσμα του αρχιτέκτονα Moshe Safdie που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2016 στη Σιγκαπούρη. Κι αν το ύψος αλλά και το design δεν σας ενθουσιάζει, σίγουρα τα βλέμματα κλέβει η εντυπωσιακή πισίνα του συγκροτήματος. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο των κτηρίων εν είδει γέφυρας που συνδέει τις δύο δομές μεταξύ τους.

ζ- Μια απίθανη πισίνα στον... ουρανό!

Με εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της πόλης για όποιους τολμήσουν να βουτήξουν στα νερά της, η πισίνα υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Ο Safdie είναι γνωστός στους αρχιτεκτονικούς κύκλους για τιςιδιαίτερες πισίνες που δημιουργεί σε κτήρια και στην περίπτωση του Sky Habitat το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

ζ- Μια απίθανη πισίνα στον... ουρανό!

ζ - Μια απίθανη πισίνα στον... ουρανό!

ζ - Μια απίθανη πισίνα στον... ουρανό!
Πηγή: http://www.alexiptoto.com/

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Αυτό είναι το ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ που σαρώνει στις ΗΠΑ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις...
μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη.Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην Ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ! Δείτε τι έπαθε μοτοσικλετιστής για να πεθάνετε στο γέλιο!!! (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Έκανε αμέριμνος την βόλτα του όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα...
κριάρι!Το οποίο προφανώς ενοχλημένο από την παρουσία του ήταν αποφασισμένο να του κλείσει το δρόμο...





ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Φουντώνει το γεωπολιτικό παιχνίδι για το αέριο- Το Ισραήλ θέλει να εξάγει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στα χέρια του Ισραήλ βρίσκεται η επόμενη μεγάλη κίνηση στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής μας καθώς το Τελ Αβίβ αναμένεται να...
αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξαχθεί το φυσικό αέριο που έχει βρεθεί στα κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ακόμη δεν έχει πάρει τις αποφάσεις της και δεν έχει απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της Κύπρου να χρησιμοποιήσει τον τερματικό σταθμό υγροποίησης που θα κατασκευαστεί στο Βασιλικό και φαίνεται να απορρίπτει την προοπτική κατασκευής και των δύο υποδομών, δηλαδή και του σταθμού και του αγωγού. Την ίδια ώρα και η Αθήνα μπαίνει στο παιχνίδι ενημερώνοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ πως μπορεί η μεταφορά να συνεχισθεί από την Κύπρο μέσω Ελλάδας και από εκεί να φτάσει στις διψασμένες για ενέργεια αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία, μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», είπε ότι ο συνδυασμός των δύο επιλογών είναι η χειρότερη λύση, διότι αποτελεί μια πολύ δαπανηρή επένδυση ενώ σημείωσε πως συζητά με την Ελλάδα και με την Κύπρο τις εναλλακτικές διαδρομές, από τις οποίες μπορεί να περάσει ο αγωγός και ότι όποια απόφαση και αν ληφθεί, θα είναι η καλύτερη και για τις τρεις χώρες.

Ο Σιλβάν Σαλόμ έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία, σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της να περάσει το φυσικό αέριο από το έδαφός της, θέτοντας επί λέξει το ερώτημα: «Πιστεύετε ότι η Τουρκία θα σαμποτάρει τα σχέδια που έγιναν από ισραηλινές εταιρείες στην Κύπρο; Δεν το νομίζω».

Ανοιχτή γραμμή Σαλόμ-Μανιάτη για το αέριο

Το θέμα του τρόπου μεταφοράς του φυσικού αερίου που υπάρχει εντός της Κυπριακής και Ισραηλινής ΑΟΖ συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με τον Ισραηλινό και τον Κύπριο ομόλογό του.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρεις εναλλακτικές: Να κατασκευαστεί αγωγός που θα ξεκινά από την Κύπρο και θα διασχίζει είτε το Αιγαίο, είτε την ηπειρωτική Ελλάδα από την Πελοπόννησο προς τη βόρειο Ελλάδα όπου θα συναντήσει τον αγωγό TAP, είτε θα διασχίσει το Ιόνιο μέχρι και πάλι να συναντήσει τον TAP.

Οι σχετικές μελέτες έχουν υποβληθεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

koolnews.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φύγαμε για Θεσσαλονίκη!! Τα καλύτερα στέκια για ουζάκι στην συμπρωτεύουσα!!!
Ημερομηνία: 12 Αυγούστου 2013
Φυγαμε για Θεσσαλονικη!! Τα καλυτερα στεκια για ουζακι στην συμπρωτευουσα!!!

Γιατί υπάρχουν και αυτοί που δε θα πάνε διακοπές και θα μείνουν στην πόλη, όπου πόλη βλέπε συμπρωτεύουσα.



Πεζόδρομος



Φρέσκα θαλασσινά και όστρακα μέσα στο κέντρο της πόλης γίνεται; Γίνεται αν η πυξίδα για τους ρομαντικούς ή το GPS για τους μοντέρνους σου δείξουν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Εκεί θα συναντήσεις το ομώνυμο μικροσκοπικό ουζερί του Γιάννη ο οποίος κάθε μέρα φροντίζει να εφοδιάζει τον κατάλογο με μεζέδες από τη θάλασσα τη στιγμή που σπαρταρούν. Πάρε μια γεύση γραπτώς με σαρδέλα με πάπρικα και γαύρο με δενδρολίβανο στο τηγάνι και άσε τη φαντασία σου να οργιάσει.
Αγίας Σοφίας 54, τηλ. 2310 268926


Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου

Τα καρντιάσια ξέρουν και από fish & chips! Και το θέμα είναι ότι δεν τα έμαθαν τώρα λανσάροντας άλλο ένα νέο trend στην πόλη αλλά τα τιμούν δεόντως από το 1910 όταν ο πατέρας του Αρίστου ξεκίνησε σε ένα μαγαζάκι ένα επί ένα στην οδό Κατούνη να τηγανίζει το φρέσκο εμπόρευμά του που δεν ήταν άλλο από μπακαλιάρος. Σήμερα «Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου» εκπροσωπούν την ελληνική εκδοχή του βρετανικού junk food με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ουρές στα τρία ομώνυμα μαγαζιά της πόλης για να γευτούν μπακαλιάρο με την περίφημη σκορδαλιά, μυστική συνταγή του καταστήματος, και τηγανιτές πατάτες.
Κατούνη 3 & Φασιανού 2, Λαδάδικα, 2310-548668, 2310-542906
Δ.Καραολή 223, Εύοσμος, τηλ. 2310 641360, 2310 641361
Κουντουριώτου 6 & Φωκαίας, τηλ. 2310 567111

Αγορά



Αφού λοιπόν Αύγουστο μήνα ξέμεινες στην πόλη σου, κάνε μια στάση στην «Αγορά» για να βρεθείς έστω και γευστικά στη Μυτιλήνη. Εδώ και 20 χρόνια, το ουζερί με σήμα προέλευσης το νησί της ουζοκατάνυξης φημίζεται για την ποικιλία των μεζέδων του τόσο σε ψαρικά όσο και σε κρεατικά αλλά και μαγειρευτά πιάτα, ενώ το σέρβις του φαγητού επεκτάθηκε στο μπαρ του μαγαζιού για να θυμίζει κάτι από tapas bar.
Καποδιστρίου 5 & Ι. Δραγούμη, τηλ. 2310 532428


Χοντρό Αλάτι



Ο πρώην Αχινός πέρασε από γενικό ρεκτιφιέ πριν από λίγα χρόνια και μετονομάστηκε σε «Χοντρό Αλάτι». Στα λευκά ντυμένο και λιτά διακοσμημένο για να παραπέμπει σε επίκαιρο νησί, το ουζερί μοντέρνας κοπής ειδικεύεται στα θαλασσινά πιάτα με τη γλώσσα ρολό και τις σαρδέλες με σουσάμι να ξεχωρίζουν στον κατάλογο ενώ τα όστρακα τα πετυχαίνεις πάντα φρέσκα. Μην εκπλαγείς αν από το πιρούνι στο στόμα ξαφνικά βρεθείς να χορεύεις πάνω στο τραπέζι καθώς οι μουσικές επιλογές του μαγαζιού ενδείκνυνται για τσακίρ κέφι. Στα must του καταλόγου και οι κολασμένοι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα!
Ερμού 26, τηλ. 2310 281566


Τσινάρι



Αναλλοίωτο έως τις μέρες μας, με μια παράδοση που χρονολογείται από το 1885, το το γωνιακό καφενείο- ουζερί «Τσινάρι» στις παρυφές των Κάστρων θεωρείται σήμα κατατεθέν στην Άνω Πόλη. Από τούρκικα χέρια πέρασε σε ελληνικά και αν κάτι πλέον θυμίζει προσφυγιά αυτοί είναι οι μικρασιάτικοι μεζέδες του. Χειροποίητα ντολμαδάκια, μπουγιουρντί να γλύφεις και τα δάχτυλά σου και τζιεροσαρμάδες παρέα με ούζο ή τσίπουρο θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα χαιρέκακα πειράγματα των φίλων σου από το νησί.
Αλ. Παπαδοπούλου 72, Άνω Πόλη, τηλ. 2310 284028

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ

Μετανάστευση και ευρωπαϊκά κονδύλια: Είναι πολλά τα λεφτά, Χασάν.....

Δημοσιευμένη  εικόνα



Υπό το βάρος της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν και στον απόηχο του χθεσινού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, καθώς μία ευρείας κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα επιλέγει σήμερα να εξερεθίσει τον ρατσισμό παραπλανώντας ως προς τις ευθύνες του κράτους, δημοσιεύουμε διαδικτυακά ορισμένα αποσπάσματα από ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 13, που κυκλοφορεί: Το ελληνικό κράτος επιμένει να αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με δαιμονοποίηση, αστυνομική καταστολή και ρατσιστική βία, μολονότι η χρηματοδότησή του από την Ε.Ε. με στόχο να συγκροτήσει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική ανέρχεται σε 374 εκατομμύρια ευρώ, από το 2007. Εκ των οποίων τα 162 εκατομμύρια δεν ξέρουμε καν πού βρίσκονται...



[...] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα τμήμα που ονομάζεται Home Affairs και ασχολείται με θέματα ασφάλειας και συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή με τη μετανάστευση, την παροχή ασύλου, την εμπορία ανθρώπων, την εσωτερική ασφάλεια κ.ο.κ. Αυτό το τμήμα έχει προγράμματα χρηματοδότησης όλων των χωρών-μελών της Ε.Ε., που αποδίδονται μέσω συγκεκριμένων θεματικών ταμείων.
Τα τέσσερα αυτά θεματικά ταμεία είναι: Το Ταμείο Προσφύγων, που χρηματοδοτεί έξοδα χωρών σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, το Ταμείο Ένταξης, που παρέχει κεφάλαια για την ομαλή ένταξη προσφύγων που τους έχει χορηγηθεί άσυλο ή υπηκοότητα στις χώρες που κατέφυγαν, το Ταμείο Επιστροφής, που χορηγεί προγράμματα επαναπατρισμού μεταναστών, και το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων που χρηματοδοτεί έργα και δράσεις φύλαξης των εξωτερικών συνόρων των χωρών-μελών και κατ’ επέκταση της ίδιας της Ένωσης.

Στο πλαίσιο πολυετών προγραμμάτων για δράσεις που αφορούν τα παραπάνω θέματα, όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους. Ειδικότερα για το πρόγραμμα SOLID (Solidarity and Management of Migration Flows) 2007-2013, το συνολικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,97 δισ. ευρώ. Από αυτά τα κονδύλια περίπου το 10% ήρθε στην Ελλάδα για την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων. Συγκεκριμένα σε συνδυασμό με τα προϋπολογισμένα του 2013 το ελληνικό κράτος χρηματοδοτήθηκε (2007-2012) ή πρόκειται να χρηματοδοτηθεί (2013) με συνολικά 373.743.935,90 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ποσό που φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης χρηματοδοτήσεων, μπροστά από χώρες όπως η Γαλλία.

Τα κονδύλια των τεσσάρων ευρωπαικών ταμείων, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν3613/2007 έχουν διαμοιραστεί σε 2 υπουργεία με το Εσωτερικών και ειδικότερα τη Δ/νση Οικονομικών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (;) να έχει τη μερίδα του λέοντος. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαχειρίζεται 21.975.198 ευρώ από το Ταμείο Προσφύγων, το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα η Διεύθυνση Αλλοδαπών 20.586.002€ απο το Ταμείο Ένταξης, ενώ η χρηματοδότηση των Ταμείων Επιστροφής και Εξωτερικών Συνόρων ύψους 331.182.735 ευρώ πάει στη Διεύθυνση Οικονομικών του αρχηγείου της ΕΛΑΣ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η τοποθέτηση-αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων αποτελεί θολό τοπίο, μια που, αν ανατρέξει κανείς στη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ., θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει ετήσιο πρόγραμμα που να αναλύει τις σχετικές με το Ταμείο εξωτερικών συνόρων δαπάνες για το 2012, ενώ για το Ταμείο Επιστροφής ούτε λόγος μια που το εν λόγω τμήμα έχει να αναρτήσει ετήσιο πρόγραμμα απο το 2008! Με λίγα λόγια, δεν έχει κανείς ιδέα που έχουν πάει περίπου 162€ εκατομμύρια!

Το τμήμα Home Affairs της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με δήλωση της επιτρόπου Σ. Μάλστρομ, έχει την πρόθεση να αυξήσει τον προϋπολογισμό των ταμείων του προγράμματος SOLIDκατά 40%. Αυτό σημαίνει πως οι χώρες οι οποίες χρηματοδοτούνται για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών θα λάβουν αυξημένη κατά αντίστοιχο ποσοστό χρηματοδότηση για την ανανέωση του προγράμματος την περίοδο 2014-2020. Για να συμβεί αυτό όμως, το «πρόβλημα» πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.

Το ελληνικό κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να διαιωνίζει το «πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης»· με δυο λόγια, δεν πρέπει να αφήσει καμιά αμφιβολία για το πόσο πολύ χρειάζεται αυτά τα χρήματα. Πέρα απο τις πολυδιαφημισμένες «σκούπες» του Ξένιου Δία, κάνει μια πολύ πιο σημαντική δουλειά άξια να ανταμειφθεί με ευρωπαϊκό χρήμα: κατά την περίοδο 2008-2012, από τις 64.010 αιτήσεις ασύλου που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν μόνο οι 535, ποσοστό 0,83% τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ξεπερνά το 25%! Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή αντιμετώπιση της μετανάστευσης, παρ’ όλη την κινητικότητα των κατασταλτικών υπηρεσιών, είναι πως, ενώ την περίοδο 2008-2011 υπήρχαν πάνω απο 80 εκατομμύρια ευρώ σε κονδύλια για την επιστροφή/απέλαση/επαναπατρισμό μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, το ελληνικό κράτος δαπάνησε μόλις κάτι περισσότερο απο ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τον κωδικό εξόδων 5143 του προϋπολογισμού.

Η πρόθεση απο την πλευρά των κρατικών υπηρεσιών να διαιωνίζεται αυτή κατάσταση με τους ρατσιστές-βασανιστές αστυνομικούς, τα τείχη και τους φράχτες, τα στρατόπεδα «φιλοξενίας», τον γραφειοκρατικό κυκεώνα, καθώς και τους τραγικούς ρεπόρτερ-εμπόρους δράματος, είναι εμφανής. Όπως είπε μέσω twitter η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, «η αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος της μετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα». Αυτή είναι η αλήθεια τελικά. Η μετανάστευση έχει χρήμα, που δεν ξέρουμε απο ποια χέρια περνάει και πού πάει. [...]

Πηγή: RAMNOUSIA