Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φύγαμε για Θεσσαλονίκη!! Τα καλύτερα στέκια για ουζάκι στην συμπρωτεύουσα!!!
Ημερομηνία: 12 Αυγούστου 2013
Φυγαμε για Θεσσαλονικη!! Τα καλυτερα στεκια για ουζακι στην συμπρωτευουσα!!!

Γιατί υπάρχουν και αυτοί που δε θα πάνε διακοπές και θα μείνουν στην πόλη, όπου πόλη βλέπε συμπρωτεύουσα.



Πεζόδρομος



Φρέσκα θαλασσινά και όστρακα μέσα στο κέντρο της πόλης γίνεται; Γίνεται αν η πυξίδα για τους ρομαντικούς ή το GPS για τους μοντέρνους σου δείξουν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Εκεί θα συναντήσεις το ομώνυμο μικροσκοπικό ουζερί του Γιάννη ο οποίος κάθε μέρα φροντίζει να εφοδιάζει τον κατάλογο με μεζέδες από τη θάλασσα τη στιγμή που σπαρταρούν. Πάρε μια γεύση γραπτώς με σαρδέλα με πάπρικα και γαύρο με δενδρολίβανο στο τηγάνι και άσε τη φαντασία σου να οργιάσει.
Αγίας Σοφίας 54, τηλ. 2310 268926


Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου

Τα καρντιάσια ξέρουν και από fish & chips! Και το θέμα είναι ότι δεν τα έμαθαν τώρα λανσάροντας άλλο ένα νέο trend στην πόλη αλλά τα τιμούν δεόντως από το 1910 όταν ο πατέρας του Αρίστου ξεκίνησε σε ένα μαγαζάκι ένα επί ένα στην οδό Κατούνη να τηγανίζει το φρέσκο εμπόρευμά του που δεν ήταν άλλο από μπακαλιάρος. Σήμερα «Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου» εκπροσωπούν την ελληνική εκδοχή του βρετανικού junk food με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ουρές στα τρία ομώνυμα μαγαζιά της πόλης για να γευτούν μπακαλιάρο με την περίφημη σκορδαλιά, μυστική συνταγή του καταστήματος, και τηγανιτές πατάτες.
Κατούνη 3 & Φασιανού 2, Λαδάδικα, 2310-548668, 2310-542906
Δ.Καραολή 223, Εύοσμος, τηλ. 2310 641360, 2310 641361
Κουντουριώτου 6 & Φωκαίας, τηλ. 2310 567111

Αγορά



Αφού λοιπόν Αύγουστο μήνα ξέμεινες στην πόλη σου, κάνε μια στάση στην «Αγορά» για να βρεθείς έστω και γευστικά στη Μυτιλήνη. Εδώ και 20 χρόνια, το ουζερί με σήμα προέλευσης το νησί της ουζοκατάνυξης φημίζεται για την ποικιλία των μεζέδων του τόσο σε ψαρικά όσο και σε κρεατικά αλλά και μαγειρευτά πιάτα, ενώ το σέρβις του φαγητού επεκτάθηκε στο μπαρ του μαγαζιού για να θυμίζει κάτι από tapas bar.
Καποδιστρίου 5 & Ι. Δραγούμη, τηλ. 2310 532428


Χοντρό Αλάτι



Ο πρώην Αχινός πέρασε από γενικό ρεκτιφιέ πριν από λίγα χρόνια και μετονομάστηκε σε «Χοντρό Αλάτι». Στα λευκά ντυμένο και λιτά διακοσμημένο για να παραπέμπει σε επίκαιρο νησί, το ουζερί μοντέρνας κοπής ειδικεύεται στα θαλασσινά πιάτα με τη γλώσσα ρολό και τις σαρδέλες με σουσάμι να ξεχωρίζουν στον κατάλογο ενώ τα όστρακα τα πετυχαίνεις πάντα φρέσκα. Μην εκπλαγείς αν από το πιρούνι στο στόμα ξαφνικά βρεθείς να χορεύεις πάνω στο τραπέζι καθώς οι μουσικές επιλογές του μαγαζιού ενδείκνυνται για τσακίρ κέφι. Στα must του καταλόγου και οι κολασμένοι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα!
Ερμού 26, τηλ. 2310 281566


Τσινάρι



Αναλλοίωτο έως τις μέρες μας, με μια παράδοση που χρονολογείται από το 1885, το το γωνιακό καφενείο- ουζερί «Τσινάρι» στις παρυφές των Κάστρων θεωρείται σήμα κατατεθέν στην Άνω Πόλη. Από τούρκικα χέρια πέρασε σε ελληνικά και αν κάτι πλέον θυμίζει προσφυγιά αυτοί είναι οι μικρασιάτικοι μεζέδες του. Χειροποίητα ντολμαδάκια, μπουγιουρντί να γλύφεις και τα δάχτυλά σου και τζιεροσαρμάδες παρέα με ούζο ή τσίπουρο θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα χαιρέκακα πειράγματα των φίλων σου από το νησί.
Αλ. Παπαδοπούλου 72, Άνω Πόλη, τηλ. 2310 284028

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου