Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΒΟΥΤΙΑ



ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ


Η κλήρωση του Champions League
Η κλήρωση του Europa League

Ποια ζευγάρια έβγαλε η κληρωτίδα

 
 
Μπαρτσελόνα- Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης- Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν- Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπάγερν είναι τα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα για την επόμενη φάση του Champions League.

Η κλήρωση έγινε πριν λίγο στη Νιόν της Ελβετίας.
 

ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

Ο «πόλεμος» του γάλακτος

 
Ο «πόλεμος» του γάλακτος
 

Οι λόγοι της σύγκρουσης και τα αίτια που είναι ακριβό στην Ελλάδα

Να διαφωτίσει τους λόγους της σύγκρουσης για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και διακίνηση του γάλακτος και να δώσει χρηστικές πληροφορίες για τον καταναλωτή επιχειρεί με επτά ερωτήσεις και απαντήσεις που παρουσιάζει η εφημερίδα «Έθνος».

Γιατί πρέπει να αλλάξει η εθνική νομοθεσία για το «φρέσκο» γάλα πέντε ημερών;
Έχει διαπιστωθεί πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που ορίζει με νομοθεσία ως «φρέσκο» το γάλα χαμηλής ή απλής παστερίωσης με διάρκεια ζωής έως πέντε ημέρες.
Το παστεριωμένο γάλα είναι στην Ελλάδα από τα ακριβότερα στην ΕΕ.
Μάλιστα, παρά την ύφεση η τομή του αυξήθηκε πάνω από 13%. Με το γάλα «πέντε ημερών» έχει δημιουργηθεί η παρακάτω τεχνητή πόλωση και στρέβλωση στην αγορά:
Στο προϊόν των πέντε ημερών υπάρχουν 17 μάρκες, στις 40 ημέρες 12 μάρκες και στις 46, πέντε.
 Στις 15 μέρες υπάρχουν δύο φίρμες και στις 25 μέρες, τέσσερις.
Άρα δεν υπάρχουν ενδιάμεσες επιλογές, Δεν βρίσκει ο καταναλωτής, όπως σε άλλες χώρες, γάλα επτά, δέκα ή έντεκα ημερών.
 Οι στρεβλώσεις αυτές εμποδίζουν τον ανταγωνισμό.

Γιατί είναι ακριβό το γάλα στην Ελλάδα;
 

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ILADOR ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΤΕΡΜΑ Η ΝΥΧΤΑ

Υπάρχουν φακοί επαφής για να βλέπεις και... στο σκοτάδι;;; (PHOTO)

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! Υπάρχουν φακοί επαφής για να βλέπεις και... στο σκοτάδι;;; (PHOTO)
 
Αυτό υποστηρίζει σε μελέτη που έκανε ο Zhaohui Zhong στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Οι συγκεκριμένοι φακοί που στο μέλλον αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και σε ανθρώπους είναι κατασκευασμένοι από γραφένειο.
 

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνταγματικο το κουρεμα! Χτυπημα σε 7.000 ομολογιουχους που έχασαν για πάντα τα λεφτά τους!

Συνταγματικο το κουρεμα! Χτυπημα σε 7.000 ομολογιουχους που έχασαν για πάντα τα λεφτά τους!
 
Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ' 1116 και 1117/2014 αποφάσεις της.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (31 υπέρ και 7 ή 8 κατά, ανάλογα με το νομικό ζήτημα που τέθηκε προς ψηφοφορία) όλους τους ισχυρισμούς των περίπου 7.000 ομολογιούχων, κ.λπ., οι οποίοι υποστήριζαν ότι με το PSI είχαν απώλεια κεφαλαίου 53,5%.
 

ΑΥΤΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ - ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ

Αυτές είναι οι Θεωρίες για το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που.... απέτυχαν παταγωδώς!

Αυτές είναι οι Θεωρίες για το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που.... απέτυχαν παταγωδώς!
 
Μερικές από τις αποτυχημένες εσχατολογικές προφητείες που οδήγησαν κάποιους ανθρώπους στα όρια της τρέλας και κάποιους άλλους στον... θάνατο.

Ο αγρότης Γουίλιαμ Μίλερ είχε πάθος με την Αγία Γραφή. Την διάβαζε ξανά και ξανά για πολλά χρόνια, μέχρι που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στις Γραφές είναι κρυμμένη η ημερομηνία της καταστροφής του κόσμου.

Μετά από πολλή μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γινόταν στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις 21 Μαρτίου του 1843 και τις 21 Μαρτίου του 1844. Όταν εξήγησε τις θεωρίες του στον κόσμο, χιλιάδες ήταν αυτοί που τον πίστεψαν και έγιναν οι ακόλουθοι του, οι λεγόμενοι Μιλλερίτες.

Μαζί κατέληξαν ότι η ακριβής ημερομηνία που θα ερχόταν το Τέλος, θα ήταν η 23 Απριλίου του 1843. Ο παροξυσμός και ο πανικός που επικράτησε ήταν μεγάλος: δεκάδες οικογένειες πούλησαν ή και χάρισαν όλα τα υπάρχοντα τους, αφού δεν θα τα χρειάζονταν όταν ο Κύριος τους ερχόταν στη Γη.

Όμως, όταν ξημέρωσε η 24 Απριλίου και είδαν ότι κανένας Θεός δεν εμφανίστηκε, οι Μιλλερίτες διασπάστηκαν, και εκείνοι που συνέχισαν να κηρύττουν το τέλος του κόσμου σχημάτισαν την εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας. Το όνομά τους προέρχεται από την πίστη τους ότι η Δευτέρα Έλευση (αγγλ. Advent) του Χριστού θα γίνει γρήγορα..

Η επικίνδυνη ουρά του Κομήτη του Χάλεϊ 1910 μ.Χ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΧΥΝΕΤΕ

Τα τρόφιμα της νηστείας και οι θερμιδικές παγίδες

 
Τα τρόφιμα της νηστείας και οι θερμιδικές παγίδες
 

 


Η νηστεία αποτελεί μια περίοδο διατροφικής αποτοξίνωσης. Ωστόσο, για άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, υπάρχουν κάποιες μικρές υγιεινές παγίδες, που μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά το βάρος και τη δίαιτά τους κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Αποτελούν ίσως τα πιο σημαντικά «λάθη» αυτή την περίοδο, που μπορεί να εμποδίζουν την καθοδική πορεία του δείκτη της ζυγαριάς.

Δείτε ποια είναι αυτά

- Ελαιόλαδο
Αναμφισβήτητα πολύ υγιεινό. Ωστόσο μια κουταλιά της σούπας αποδίδει 135 θερμίδες. Αν λοιπόν το παρακάνουμε, όπως συχνά γίνεται στη νηστεία, μπορεί από μόνο του να μας δίνει τις θερμίδες που θα παίρναμε από ένα κανονικό γεύμα.