Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ

Φινλανδικό χειροποίητο μπάρμπεκιου-σόμπα

Φινλανδικό χειροποίητο μπάρμπεκιου-σόμπα

Φινλανδικό χειροποίητο μπάρμπεκιου-σόμπα

Φινλανδικό χειροποίητο μπάρμπεκιου-σόμπα

Φινλανδικό χειροποίητο μπάρμπεκιου-σόμπα

Φινλανδικό χειροποίητο μπάρμπεκιου-σόμπα
 

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ

Ζωγραφίζοντας με ένα απλό στυλό BIC

 
Ζωγραφίζοντας με ένα απλό στυλό BIC
 
 
Μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζουν με φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι πίνακες ζωγραφικής! Το πιο παράξενο ο Juan Francisco Casas τις ζωγράφισε χρησιμοποιώντας απλά και μόνο ένα ταπεινό BIC στυλό! Μπορείτε να το πιστέψετε; Ο 36χρονος Ισπανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μέχρι και 14 κλασικά BIC στυλό με μπίλια στην μύτη για να ολοκληρώσει ένα έργο του.
Ζωγραφίζοντας με ένα απλό στυλό BIC

 

ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Δήλωση-βόμβα του Γιούνκερ στο Spiegel – Δεν αποκλείει πόλεμο στην Ευρώπη

Δημοσιευμένη  εικόνα
Την απογοήτευσή του για το πώς αντιμετώπισαν ορισμένοι πολιτικοί -κατά κύριο λόγο Γερμανοί- την κρίση στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι γερμανοί πολιτικοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές».

«Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που θα νόμιζε κανείς ότι είχαν εκλείψει οριστικά», συνεχίζει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel. Βέβαια, δεν παραλείπει να τονίσει πως εξίσου τρόμαξε και με τα πανό και τις απεικονίσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με ναζιστική στολή, κατά τις διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Ο Γιούνκερ καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, καθώς διαφορετικά «θα δινόταν στις αγορές ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα», και επιμένει ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μόνη ευκαιρία για την ήπειρο», ενώ απορρίπτει τόσο τον σκεπτικισμό όσο και τη στροφή στο εθνικό συμφέρον. «Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μια πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μια κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί χάνουν τον δρόμο σε μικρές σκέψεις εθνικού συμφέροντος», είπε.

Παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σε μία προσπάθειά ιστορικού συγκρητισμού, βλέπει ομοιότητες της εποχής μας με αυτήν λίγο πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και επισημαίνει πως υπάρχει περίπτωση οι αντιπαραθέσεις εντός της Ευρώπης να οξυνθούν επικίνδυνα. «Οποιος πιστεύει ότι το αιώνιο δίλημμα περί πολέμου και ειρήνης δεν θα ξανατεθεί στην Ευρώπη, πλανάται. Οι δαίμονες δεν έχουν εξαφανιστεί, παρά μόνο είναι σε ύπνωση», τονίζει. «Με ανησυχεί η διαπίστωση πόσο πολύ μοιάζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες του 2013 με εκείνες πριν από 100 χρόνια. Οι πρώτες ενδείξεις φαίνονται στους προεκλογικούς αγώνες στην Ελλάδα και στην Ιταλία», συνέχισε.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αποσαφηνίζει, τέλος, ότι δεν ενδιαφέρεται να διαδεχθεί τον Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


ΠΗΓΗ:koolNews.gr

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πώς Να Φτιάξετε Τις Τέλειες Τηγανιτές Πατάτες

Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (1)

Ξεροψημένες ή χοντροκομμένες, τραγανές και νόστιμες, με το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα τους και την έντονη μυρωδιά τους, οι τηγανιτές πατάτες είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Πώς μπορούμε να φτιάξουμε όμως, την καλύτερη εκδοχή τους;
Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά: είναι οικονομικές, μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα φαγητά (αν χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό) και είναι πεντανόστιμες και λατρεμένες. Το βασικό μειονέκτημά τους είναι ότι… παχαίνουν.
Μπροστά σε ένα πιάτο όμως, με τραγανές χρυσοκίτρινες πατάτες, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε. Οι περισσότεροι παρακάμπτουμε τις όποιες αναστολές… και η δίαιτα πάει περίπατο.
Οι τηγανιτές πατάτες μπορεί να θεωρούνται από τα πιο γρήγορα- πρόχειρα φαγητά, όμως η σωστή προετοιμασία τους χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και μικρές τεχνικές που θα κάνουν την παραδοσιακή σπιτική συνταγή της γιαγιάς να φαντάζει παιχνιδάκι.
  • Η σωστή επιλογή
Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες (2)
Το να διαλέξουμε πατάτες καλής ποιότητας, δεν είναι τελικά και τόσο εύκολη υπόθεση. Πρέπει να γνωρίζουμε εξαρχής, ότι μια λάθος επιλογή μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα. Οι ποικιλίες της πατάτας είναι άφθονες, τόσο οι ελληνικής προέλευσης όσο και οι εισαγόμενες. Πώς όμως, μπορούμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή;
Σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από τις ποικιλίες που ευδοκιμούν ή εισάγονται στη χώρα μας. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγχουμε την ποιότητα της πατάτας με βάση ορισμένα γνωρίσματα, όπως το εξωτερικό χρώμα της φλούδας ή το χρώμα της εσωτερικής σάρκας της. Στην πατάτα μετράνε όλα, από το ποσοστό αμύλου, μέχρι το πόσο σφιχτή είναι η σάρκα της ή πόσο έντονο άρωμα έχει.

ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ

11 Μαρτίου 2013
Βάζεις γάλα στον καφέ σου ε;;; Στο εξής θα πάψεις να το κάνεις!!! Μάθε γιατί!!!
Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ και γευστικό...
Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.
www.in2life.gr

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς δεν ήταν που μας υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το χαράτσι; (video)

Προεκλογικές υποσχέσεις, που φυσικά έμειναν... υποσχέσεις!

Πολύ πιθανό είναι να παραμείνει σε ισχύ και το 2013 το έκτακτο τέλος ακινήτων.

Η τρόικα διαπιστώνει καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και ζητά από την κυβέρνηση να εισπράττει το χαράτσι ώστε να μη ρισκάρει έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Αν περάσει η γραμμή των δανειστών, οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μόλις ολοκληρώσουν την αποπληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, μέσω των λογαριασμών το Μάιο, θα αρχίσουν να πληρώνουν από το καλοκαίρι το χαράτσι για το 2013 και από τις αρχές του 2014 θα έρθει η κεραμίδα του ενιαίου φόρου ακινήτων.