Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστές σαρδέλες με ψιλοκομμένες πατάτες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υλικά
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
16 φρέσκιες μεγάλες σαρδέλες πλυμένες
Για τη γέμιση φουντουκιού...

2 πατάτες, βρασμένες κρύες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
30 γρ. ψωμί μαύρο μπαγιάτικο τριμμένο
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 φέτες ώριμης ντομάτας

Εκτέλεση

1. Φτιάξτε τη γέμιση. Πάρτε μια μια τις πατάτες και περάστε από τον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Ρίξτε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε ενα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο, τα φουντούκια, το μαϊντανό και το τριμμένο μαύρο ψωμί και ανακατέψτε για 5' ωσότου να ροδίσουν.
2. Έπειτα βάλτε τις σαρδέλες πάνω σε έναν πάγκο και ανοίξτε τις στη μέση. Βγάλτε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο . Αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο πασπαλίστε τις με το αλάτι και το πιπέρι.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στο γκρίλ. Με ένα πινέλο λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψί 30 εκ. .
4. Με ένα μικρό κουτάλι βάλτε λίγη από την γέμιση στις σαρδέλες, κλείστε τις σαν σάντουιτς και βάλτε τις στο ταψί. Σκεπάστε τις με τις φέτες ντομάτας ,αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε τις με τον μαϊντανό και ψήστε τις στο γκρίλ για 25'-30' μέχρι να πάρουν χρώμα.
5. Στη συνέχεια βγάλτε τις προσεκτικά με μια σπάτουλα και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα. Σερβίρετε τις ζεστές.

Συμβουλή. Σκεπάστε οπωσδήποτε με τις φέτες ντομάτας ή με βρεγμένη λαδόκολλα για μην σας καούν οι σαρδέλες.

Έξυπνη ιδέα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γέμιση με ένα μείγμα από πράσινες ελιές, σκόρδο και μαϊντανό.

ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ

Φάε λεμόνι, κάνει καλό! Αυτές είναι οι 16 ευεργετικές επιδράσεις του που θα σου σώσουν τη ζωή!!!

Φάε λεμόνι, κάνει καλό! Αυτές είναι οι 16 ευεργετικές επιδράσεις του που θα σου σώσουν τη ζωή!!!

Δεν υπάρχει κουζίνα στον... κόσμο, στην οποία το λεμόνι να μην αποτελεί βασικό συστατικό, το οικείο σε όλους μας κίτρινο εσπεριδοειδές, που είναι δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη. Ποια είναι όμως η επίδραση της κατανάλωσης λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό;
Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα.
Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.
16 ευεργετικές επιδράσεις του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό:
 
1. Τα λεμόνια, μπορεί να είναι όξινα αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στα υγρά του σώματος και βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH.
 
2. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα.
 
3. Το συκώτι λατρεύει το λεμόνι: είναι εκπληκτικό τονωτικό για το συγκεκριμένο όργανο, διαλύει το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιεί τη χολή. Ο φρέσκος χυμός λεμόνι που προστίθεται σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό είναι τρομερό πρωινό αντιοξειδωτικό για το στομάχι.
 
4. Καθαρίζει το έντερο: Το λεμόνι αυξάνει την περίσταλση του εντέρου, βοηθώντας την κίνησή του, άρα βοηθώντας στην κανονική του λειτουργία. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό και πιείτε το νωρίς το πρωί, αν έχετε σχετικό πρόβλημα.
 
5. Το σκορβούτο γιατρεύεται με τη χορήγηση μερικών γραμμαρίων χυμού από λεμόνι στον ασθενή, διαλυμένου σε νερό, κάθε δύο ή τέσσερις ώρες. Ακόμα και σήμερα, το Βρετανικό Ναυτικό απαιτεί να υπάρχουν στα πλοία του αρκετά λεμόνια ώστε κάθε ναύτης να μπορεί να καταναλώνει λίγο χυμό λεμονιού ημερησίως. Στο παρελθόν, τα λεμόνια αντικαθίσταντο με limes, εξ ου και το προσωνύμιο των Άγγλων ως «limeys».
 
6. Το κιτρικό οξύ του χυμού λεμόνι βοηθά στη διάλυση του χολόλιθου, των εναποθέσεων ασβεστίου και της πέτρας στα νεφρά.
 
7. Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες.
 
8. Η φλούδα του λεμονιού περιέχει το σημαντικότατο συστατικό tangeretin, που έχει αποδειχτεί τρομερά αποδοτικό για δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η νόσος Parkinson.
 
9. Στην Ινδία, η Ayurveda αξιολογεί το λεμόνι τόσο ως φρούτο, όσο και για τις ιδιότητές του. Είναι ξινό, ζεστό, βοηθά στη γαστρική φωτιά, είναι καλό για την ενίσχυση της όρασης, πικάντικο και στυπτικό.
 
10. Διαλύει τους εντερικούς σκώληκες.
 
11. Όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο και δυσκολία στην αναπνοή (όπως στην ορειβασία) τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν ιδιαιτέρως. Ο πρώτος άνδρας που έφτασε ποτέ στην κορυφή του Έβερεστ, ο Edmund Hillary, σημείωνε πάντα ότι η επιτυχία του οφειλόταν και στα λεμόνια.
 
12. Τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σύμφωνα, με έρευνες, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια της μαλάριας, της χολέρας, του τύφου, της διφθερίτιδας και άλλων ασθενειών.
 
13. Τα αγγεία του αίματος ενισχύονται από τη βιταμίνη P (βιοφλαβονοειδή), οπότε γίνεται σαφώς πιο δύσκολη μια οποιαδήποτε εσωτερική αιμορραγία. Επίσης, βοηθά πολύ ενάντια στην αρτηριακή πίεση.
 
14. Τα συμπτώματα των διαταραχών στην όραση, όπως της διαβητικής ρετινοπάθειας, φαίνεται πως βοηθούνται σημαντικά από το στοιχείο ρουτίνη, που βρίσκεται στα λεμόνια.
 
15. Τα λεμόνια περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και η λεμονίνη. Πρόκειται για έλαιο, που καταπολεμά ή και σταματά τη μεγέθυνση των καρκινικών όγκων στα ζώα και το φλαβονειδές γλυκοσίδη, που σταματά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.
 
16. Σύμφωνα με τη θεωρία του Reams Biological Ionization (RBTI), το λεμόνι είναι το μόνο τρόφιμο στον κόσμο που είναι ανιονικό (ιόν με αρνητική φόρτιση). Όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα είναι κατιονικά. Αυτό το κάνει ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανιόντα και κατιόντα, είναι που τελικά δίνει όλη την κυτταρική ενέργεια.
clickatlife.gr

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

Πήγαν για ΜΑΣΑΖ και εμφανίστηκε το...



Θα δακρύσετε από τα γέλια: Αυτό το μασάζ θα τους μείνει αξέχαστο!
Περίμεναν να κάνουν ένα μασάζ αλλά…
 
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Για ποιο πράγμα φημίζεται κάθε χώρα;;; ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ για τι η Ελλάδα!!!

Για ποιο πράγμα φημίζεται κάθε χώρα;;; ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ για τι η Ελλάδα!!! (PHOTOS)
Για ποίο λόγο είναι διάσημη η κάθε χώρα; Ποίο χαρακτηριστικό των κατοίκων της την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες στο κόσμο; Μια έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο , από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι Ελληνες γι άλλη μια φορά γίνονται γνωστοί για τη λατρεία που τρέφουν προς το κάπνισμα. Μπορεί να μην μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για τους εαυτούς μας μεσώ αυτού του ιδιαίτερου χάρτη, ωστόσο με το λιτό αλλά και μεστό «smokers» γίνεται αντιληπτό πως η αγάπη μας για το τσιγάρο έχει γίνει πλεόν παγκοσμίως γνωστή.
Βέβαια, το DogHouse Diaries αποκαλύπτει χαρακτηριστικά άλλων χωρών που σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν χειρότερα του δικού μας όπως το «Cocaine use» ή το «Fascist Movements» που στιγματίζουν Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.
Δείτε το χάρτη του DogHouse Diaries ανά ήπειρο:

iefimerida.gr

ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ

H απάντηση του Ομπάμα στη Μέρκελ: Οχι Ανγκελα δεν σε παρακολουθούμε!!!

H απάντηση του Ομπάμα στη Μέρκελ: Οχι Ανγκελα δεν σε παρακολουθούμε!!!
 
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πληροφορίες οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία.Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά, εν μέσω των πληροφοριών που ανακοίνωσε ότι περιήλθαν σε γνώση της η καγκελαρία και δημοσιευμάτων σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA).

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε την Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους ότι «οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν και δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες της καγκελαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει πως το Βερολίνο έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με το ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιθανόν παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ και ότι η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τον Ομπάμα σήμερα για να ζητήσει άμεσα διευκρινίσεις.

«Αποστείλαμε άμεσα ένα αίτημα στους Αμερικανούς εταίρους μας ζητώντας μια άμεση και ολοκληρωμένη διευκρίνιση», υπογράμμισε ο Ζάιμπερτ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την καγκελαρία.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε επίσης πως η Μέρκελ είπε στον Ομπάμα ότι εάν αληθεύει πως παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις από την NSA, θεωρεί το γεγονός αυτό «εντελώς απαράδεκτο» και αποτελεί ένα «σοβαρό πλήγμα στην εμπιστοσύνη» ανάμεσα στους δύο εταίρους.
newsit.gr

ΟΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Εκπληκτικές εικόνες: Οι Φυλές που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ο φωτογράφος Τ. Νέλσον γύρισε όλο τον κόσμο και απαθανάτισε τα μέλη φυλών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε φαντασία


Τα μέλη των φυλών, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, κατέγραψε με το φακό του ο Βρετανός φωτογράφος Τζίμι Νέλσον.

Στην προσπάθειά του να τους απαθανατίσει, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες, όχι επειδή δεν ήταν φιλικοί, αλλά επειδή δεν ήθελαν να τους φωτογραφίσει.

Μάλιστα, περιγράφει και μια εκπληκτική ιστορία για το πώς κατάφερε να φωτογραφίσει τη φυλή Tsaatan.

Αφού αρνήθηκαν να ποζάρουν, του πρόσφεραν βότκα και αποφάσισε να βάλει την κάμερα στην άκρη και να το παίξει, ευγενικός καλεσμένος. Σύντομα έγινε φέσι και το επόμενο πράγμα που θυμόταν είναι να ξυπνάει σε μια τέντα, περικυκλωμένος από 30 άτομα. Τυλιγμένος με πολλά ρούχα και με τη θερμοκρασία στους -40 βαθμούς κελσίου, το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να κατουρηθεί και να συνεχίσει να κοιμάται.

Στη συνέχεια, η σκηνή κατέρρευσε, όταν πλησίασαν τάρανδοι, λόγω της μυρωδιάς. Τα ζώα προσπάθησαν να γλείψουν τα ρούχα του, με τα μέλη της φυλής να ξεκαρδίζονται στα γέλια. Αυτό ήταν. Είχε καταφέρει να τους κάνει να ανοιχτούν.

Αυτό ήταν και το κλειδί για να τα καταφέρει. Να κερδίζει με διάφορους τρόπους, την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Για να τους καταγράψει, ταξίδεψε σε πέντε Ηπείρους, απρόσιτες περιοχές, ορεινά μέρη και άγριες ζούγκλες.

Συγκέντρωσε μάλιστα όλες τις φωτογραφίες στο νέο του βιβλίο με τίτλο "Before They Pass Away".

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τα μέλη της φυλής Tsaatan ζουν στη Βόρεια Μογγολία και βασίζουν την επιβίωσή τους στους τάρανδους


Δημοσιευμένη  εικόνα

Οι Κοζάκοι, είναι Τούρκοι, που κατάγονται από την Κεντρική Ασία. Επιζούν από το κυνήγι για το οποίο χρησιμοποιούσαν αετούς


Δημοσιευμένη  εικόνα

Οι Mursi, είναι νομαδική φυλή, που ζει στη νοτιοδυτική Αιθιοπία