Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστές σαρδέλες με ψιλοκομμένες πατάτες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υλικά
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
16 φρέσκιες μεγάλες σαρδέλες πλυμένες
Για τη γέμιση φουντουκιού...

2 πατάτες, βρασμένες κρύες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
30 γρ. ψωμί μαύρο μπαγιάτικο τριμμένο
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 φέτες ώριμης ντομάτας

Εκτέλεση

1. Φτιάξτε τη γέμιση. Πάρτε μια μια τις πατάτες και περάστε από τον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Ρίξτε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε ενα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο, τα φουντούκια, το μαϊντανό και το τριμμένο μαύρο ψωμί και ανακατέψτε για 5' ωσότου να ροδίσουν.
2. Έπειτα βάλτε τις σαρδέλες πάνω σε έναν πάγκο και ανοίξτε τις στη μέση. Βγάλτε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο . Αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο πασπαλίστε τις με το αλάτι και το πιπέρι.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στο γκρίλ. Με ένα πινέλο λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψί 30 εκ. .
4. Με ένα μικρό κουτάλι βάλτε λίγη από την γέμιση στις σαρδέλες, κλείστε τις σαν σάντουιτς και βάλτε τις στο ταψί. Σκεπάστε τις με τις φέτες ντομάτας ,αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε τις με τον μαϊντανό και ψήστε τις στο γκρίλ για 25'-30' μέχρι να πάρουν χρώμα.
5. Στη συνέχεια βγάλτε τις προσεκτικά με μια σπάτουλα και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα. Σερβίρετε τις ζεστές.

Συμβουλή. Σκεπάστε οπωσδήποτε με τις φέτες ντομάτας ή με βρεγμένη λαδόκολλα για μην σας καούν οι σαρδέλες.

Έξυπνη ιδέα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γέμιση με ένα μείγμα από πράσινες ελιές, σκόρδο και μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου