Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Αυτή είναι η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι οι άλλοι

Δημοσιευμένη  εικόνα
Ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξέφυγε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως οι τράπεζες θα πρέπει να πτωχεύουν αν δεν λειτουργούν σωστά και όχι να σώζονται από τους λαούς.


Αρχικά στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ισλανδίας, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο της πολιτικής της χώρας του η οποία έκανε... το αντίθετο από όσα προτείνει το ΔΝΤ και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας της:

«Πιστεύω ότι εκπλήσσει τον περισσότερο κόσμο το ότι πριν τέσσερα χρόνια κάναμε κάτι που φαινόταν λάθος, να αφήσουμε το οικονομικό σύστημα να καταρρεύσει. Τώρα είμαστε πάλι σε ανάκαμψη, οικονομική ανάκαμψη, πολύ μικρή ανεργία και πιστεύω ο κύριος λόγος είναι ότι σωστά αντιληφθήκαμε ότι ήταν επίσης βασικά κοινωνική και πολιτική κρίση, αλλά πάνω απ' όλα δεν ακολουθήσαμε τα... παραδοσιακά επικρατούμε να "ορθά δόγματα" του Δυτικού κόσμου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Εισαγάγαμε νομισματικούς ελέγχους, αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, παρείχαμε υποστήριξη στους φτωχούς, δεν εφαρμόσαμε μέτρα λιτότητας στον βαθμό που βλέπετε εδώ στην Ευρώπη και το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέσσερα χρόνια είναι ότι οι Ισλανδοί απολαμβάνουν πρόοδο και ανάκαμψη πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που υπέφεραν από την οικονομική κρίση».

Όσο για την θέση του κυρίου Γκρίμσον για τις τράπεζες και την σωτηρία τους; Αυτή είναι σαφέστατη:
«Πολλές φορές ρωτάω τους συνομιλητές μου γιατί θεωρούν τις τράπεζες σαν τις Άγιες Εκκλησίες της μοντέρνας οικονομίας; Γιατί οι ιδιωτικές μας τράπεζες σαν την Aliance και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μην αφήνονται να χρεοκοπήσουν αν έχουν ενεργήσει με ανεύθυνο τρόπο; Η θεωρία ότι πρέπει να διασώζουμε τις τράπεζες, είναι μια θεωρία που θέλει τους τραπεζίτες από τη μία να απολαμβάνουν την επιτυχία της διάσωσής τους και από την άλλη να αφήνουμε τον απλό κόσμο να καταστρέφεται δια μέσω φορολογίας και λιτότητας. Ο κόσμος στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν πρόκειται να το δεχθεί για πολύ».

Το βίντεο της συνέντευξης του Ισλανδού προέδρου:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Τελικά... υπάρχουν ηγέτες. Δεν είναι όλοι σαν τον Σαμαρά

Δημοσιευμένη  εικόνα

Όλο το προηγούμενο διάστημα μας έπρηξαν τα συστημικά ΜΜΕ με τη δήθεν αποτυχημένη συνταγή της Αργεντινής. Όταν όλοι οι άλλοι έπαιζαν τις «διαδηλώσεις του κόσμου» στο Μπουένος Άιρες, μόνο Το ΧΩΝΙ βγήκε και με πολυσέλιδο αφιέρωμα σας αποκάλυψε την αλήθεια. Ότι οι διαδηλώσεις ήταν υποκινούμενες από τα ΜΜΕ της χώρας και δη από το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό όμιλο στον οποίο μεγαλομέτοχος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Goldman Sachs.


Φυσικά και η πολιτική της Κίρχνερ θα προκαλέσει αντιδράσεις. Η γυναίκα δεν κλωσάει αυγά. Τα σπάει. Η Κίρχνερ -όπως πάλι Το ΧΩΝΙ είχε δημοσιοποιήσει- βγήκε στις τελευταίες εκλογές με το σύνθημα «θα κάνουμε τις νέες γενιές να ξεχάσουν τι σημαίνει το ΔΝΤ».
Τι δουλειά έχει με τον δικό μας τον Σαμαρά, που τρέχει να υπογράψει όποια επιστολή υποτέλειας του ζητήσουν... Η μία είναι ηγέτης. Ο άλλος είναι υποτελής.

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα


Πως να συγκριθεί μαζί σου Αντώνη; Στα όνειρά σου μόνο...

Όσον αφορά στα δωσιλογικά ΜΜΕ της χώρας που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαστρεβλώνουν ειδήσεις, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους (βλέπε Μουρούτη και Σαμαρα) ένα έχουμε να τους πούμε....

Όλοι κρίνονται. Ακόμη και αυτοί που νομίζουν ότι δεν θα κριθούν ποτέ.


ramnousia.com

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Είμαστε πια πρωταθλητές!!! Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη έχει πλέον η Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat αφήνοντας πίσω της ακόμα και την Ισπανία...
Η Ελλάδα καταγράφει ποσοστό 26,8% τον Οκτώβριος του 2012, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,3%), σε Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%) και Ολλανδία (5,8%).

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η ανεργία στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο του 2012 διαμορφώθηκε στο 11,7%.

Στην Ε.Ε. των 27 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,7%, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα. Τον Δεκέμβριο του 2011 η ανεργία ήταν στο 10,7% και 10,0% αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ελλάδα (από 19,7% τον Οκτώβριο του 2011 σε 26,8%), Κύπρο (από 9,7% σε 14,7%) και Ισπανία (από 23,2% σε 26,1%).

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Εσθονία (12,1% σε 9,9% από το Νοέμβριο του 2001 μέχρι το Νοέμβριο του 2012), Λετονία (15,7% σε 14,1% από το γ΄ τρίμηνο του 2011 στο γ΄ τρίμηνο του 2012) και Λιθουανία (13,7% σε 12,3%).

Πηγή: newsbomb.gr