Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΤΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ

Τα μικρόβια του ψυγείου .

Πάρτι... μικροβίων στο ψυγείο μας

Πριν από λίγο καιρό, μία νέα μελέτη έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε επίπεδα έως… 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας – με επικίνδυνα μικρόβια όπως το e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια να κάνουν αληθινό… πάρτι ανάμεσα στις ντομάτες, τα αγγούρια και τα κεράσια μας.
Το εύρημα προήλθε από την ανάλυση δειγμάτων από τα συρτάρια 30 frost-freeοικιακών ψυγείων, τα οποία κατά μέσον όρο περιείχαν 7.850 αποικίες βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό (cfu/cm2).
Μερικά περιείχαν έως 129.000 cfu/cm2, όταν διεθνείς υγειονομικοί οργανισμοί, όπως η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας, θέτουν το όριο ασφαλείας στα 0-10 cfu/cm2!
Τα ψυγεία υποτίθεται ότι τα έχουμε για να διατηρούμε ασφαλή τα τρόφιμά μας και να περιορίζουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα, που αποτελούν κύρια αιτία τροφικών δηλητηριάσεων.
Ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση, ιδίως τώρα το καλοκαίρι – και η πλειονότητα από αυτούς είτε έχουν φάει μισομαγειρεμένο φαγητό είτε επιμολυσμένο, κατά τον δρα Τομ Χάμφρι, καθηγητή Ασφαλείας & Επιστήμης Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
«Η σωστή φύλαξη των τροφίμων – και τα περισσότερα φρέσκα τρόφιμα φυλάσσονται στο ψυγείο – έχει θεμελιώδη σημασία για την πρόληψη των τροφικών δηλητηριάσεων στο σπίτι», τονίζει.
Ο δρ Χάμφρι εξηγεί ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται στο ψυγείο μας και πως μπορούμε να προστατευθούμε

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ -ΣΟΚ

ΣΟΚ- Πειράματα 150 ανθρωπίνων υβριδίων με ζώα!!!

...Δημιούργησαν Ανθρωποειδή!


Συνημμένη Εικόνα: 63888504F34C6DF3D20D6AEB124475B4.jpg




Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια.


Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν....η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων!!

Η αποκάλυψη έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε
υπερβολικό βαθμό.

Συγκεκριμένα, η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

Συνημμένη Εικόνα: exper.jpg

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.

Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.

Συνημμένη Εικόνα: ubridio_anthropou-zoou.jpg

eglimatikotita.gr

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Καμία αύξηση στο ρεύμα ως το 2013

Ανάσα στους καταναλωτές τουλάχιστον ως τον ερχόμενο Ιανουάριο έδωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αποκλείοντας αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ ως το τέλος του έτους

ΓΙΑ ΤΟ 2004 ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ

Θα κάνουμε το θαύμα όπως το 2004, λέει ο Σαμαράς στη Bild

Υπό τον τίτλο «Υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας» δημοσιεύεται, σήμερα, στην εφημερίδα «Bild» το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την Πέμπτη.

ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Ξεκαρδιστικό ανέκδοτο: Μία ξανθιά στο αεροπλάνο!

Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθιά σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση. Η αεροσυνοδός η οποία παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της.
Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην οικονομική θέση.

Η ξανθιά απάντησε "είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ"

Η αεροσυνοδός μπήκε τότε στο πιλοτήριο και εξήγησε στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη τι συνέβηκε.

Ο συγκυβερνήτης βγήκε έξω και προσπάθησε να εξηγήσει στην ξανθιά ότι είχε πληρώσει για οικονομική θέση και δεν επιτρεπόταν η παραμονή της στην πρώτη θέση.

Η ξανθιά απάντησε "είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ"

Ο συγκυβερνήτης επιστρέφει απελπισμένος στο πιλοτήριο.

Ο πιλότος τον βλέπει και τον ρωτά "Είναι ξανθιά είπες? Κανένα πρόβλημα. Είμαι παντρεμένος με ξανθιά και μπορώ να μιλήσω την γλώσσα της"

Την πλησιάζει, της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και αμέσως η ξανθή σηκώνεται λέει στον πιλότο ".συγνώμη δεν το ήξερα." και επιστρέφει πίσω στην οικονομική.

Οι άλλοι δύο έχουν μείνει να κοιτάζουν απορημένοι.

"Τι στο καλό της είπες ;"

Ο πιλότος απάντησε:"Της είπα ότι οι πρώτες θέσεις δεν πηγαίνουν Μελβούρνη!"

Πηγή: Newsbomb.gr