Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ - ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Πότε θα είναι έτοιμο το τμήμα που θα παρακάμψει  τις «φονικές» στροφές των Τεμπών


alt


















Το νέο τμήμα της εθνικής οδού, που θα παρακάμψει τις «φονικές» στροφές των Τεμπών και του Πλαταμώνα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία από τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου τον Αύγουστο του 2015. Το έργο, που βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη έπειτα από τρία χρόνια «παγώματος», επισκέφθηκαν σήμερα ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΨΑΡΕΜΑ

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας



Χωρίς άδεια αλιείας θα μπορούν πλέον οι ερασιτέχνες ψαράδες να ασκούν το χόμπι τους ενώ επίσης δεν θα χρειάζεται κάθε δύο χρόνια να ανανεώνουν την άδεια τους σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ''Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις'' που κατατέθηκε την Τετάρτη στην βουλή.


Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.


Η 10 ΤΟΠ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BOX OFFICE

Αυτές είναι οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του σινεμά!



Αρκεί να σκεφτείς ότι το "Avatar" του Κάμερον βρίσκεται μόλις στην 14η θέση και η πιο πρόσφατη ταινία της λίστας είναι από τον ίδιο σκηνοθέτη, ο "Τιτανικός" του 1997 αλλά ούτε αυτή είναι στο νούμερο 1.

Στο παγκόσμιο όσο και στο box office των Η.Π.Α. η πρώτη δεκάδα αποτελείται από εντελώς διαφορετικές ταινίες από αυτές που πραγματικά έκαναν τα περισσότερα εισιτήρια.
Κι ο λόγος είναι πολύ απλός. Ονομάζεται πληθωρισμός. Τι σημαίνει αυτό; To box office υπολογίζει το σύνολο των εισπράξεων μιας ταινίας.
 Με τη διαφορά ότι η αξία των χρημάτων αλλάζει όπως και η τιμή του εισιτηρίου.
To οποίο στις Η.Π.Α. στη δεκαετία του 1930 κόστιζε περίπου 27 σεντς όταν σήμερα κατά μέσο όρο (και χωρίς να υπολογίσουμε το 3D) βρίσκεται στα 8.35 δολάρια.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ φαινομενικά η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών είναι το "Avatar", βρίσκεται μόλις στη 14 θέση.
Η σημερινή πρώτη δεκάσα, αν δεν υπολογιστεί ο πληθωρισμός, φαινομενικά διαμορφώνεται ως εξής στο παγκόσμιο box office:

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ

Η φύση κάνει θαύματα!!! - ΔΕΙΤΕ τα πιο ΠΕΡΙΕΡΓΑ φρούτα και λαχανικά που μοιάζουν λες και κάποιος τα πείραξε!!! (PHOTOS)

Η φύση κάνει θαύματα!!! - ΔΕΙΤΕ τα πιο ΠΕΡΙΕΡΓΑ φρούτα και λαχανικά που μοιάζουν λες και κάποιος τα πείραξε!!! (PHOTOS)
 
Οι καλλιεργητές ανά τον κόσμο που παράγουν φρούτα και λαχανικά βρίσκονται πολλές φορές μπροστά σε ένα... υπερθέαμα παράξενων σχημάτων κατά την συγκομιδή.
 
 
 Γνωστοί καρποί εμφανίζονται να κρέμονται στα κλαδιά των φυτών σε παράξενα σχέδια που θυμίζουν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο.
 

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΠΝΙΓΗΚΕ στις... ακαθαρσίες η Βουλή! Έσπασε αποχέτευση και ΔΕΝ μπορούσαν να αναπνεύσουν!!! Ποιος πήγε να ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΙ από την μπόχα;;;
12 - 3 - 14

ΠΝΙΓΗΚΕ στις... ακαθαρσίες η Βουλή! Έσπασε αποχέτευση και ΔΕΝ μπορούσαν να αναπνεύσουν!!! Ποιος πήγε να ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΙ από την μπόχα;;;
 
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες το μεσημέρι στη Βουλή.
Αιτία ήταν το σύστημα αποχέτευσης στο οποίο παρουσιάστηκε πρόβλημα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, λόγω της... δύσκολης κατάστασης, ορισμένοι βουλευτές βρήκαν την ευκαιρία και απέδρασαν εκτός κοινοβουλίου, ενώ άλλοι αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνοής.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δρ. Μαρκογιαννάκης: «Παρ' ολίγον να λιποθυμήσω από τη μυρωδιά.
Ημουν μέσα στο ασανσέρ και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Πω πω βρώμα! Σου ερχόταν όντως να λιποθυμήσεις» έλεγε σε συναδέλφους του βουλευτές.
 
Η μυρωδιά, όπως γράφει ο Βηματοδότης, έδιωξε και τους «συνηθισμένους» πελάτες του καφενείου, αλλά και τον κ. Κ. Τασούλα, ο οποίος προσήλθε την Τρίτη καμαρωτός στη Βουλή για να επιδείξει σε συναδέλφους του ένα παλαιό ελβετικό... ρολόι τσέπης μάρκας Cyma, που όπως έλεγε (και κανείς δεν μπορούσε να τον διαψεύσει) του το έκανε δώρο ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ.
protothema.gr

ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΑ

Τρελαμένοι για τσίκνα και κοψίδια – Εκατό κιλά κρέας το χρόνο τρώει ο κάθε Έλληνας


Εκατό κιλά το χρόνο κατά κεφαλή καταναλώνουν οι Έλληνες


Ακόμα και τους Αμερικανούς, που θεωρούνται από τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους στον κόσμο, κατάφεραν να ξεπεράσουν οι Έλληνες. Η Ελλάδα είναι σήμερα η έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κάθε Έλληνας καταναλώνει εκατό κιλά, κατά μέσο όρο το χρόνο, όταν ο κάθε κάτοικος των ΗΠΑ φθάνει τα ογδόντα οκτώ κιλά.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: «Τα trans – λιπαρά οξέα στη διατροφή μας», που διοργάνωσε Το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Χημείας.
 

ΚΡΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΑΓΩΝΕΙ τον αγωγό της South Stream - Ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας;;;
12 - 3 - 14

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΑΓΩΝΕΙ τον αγωγό της South Stream - Ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας;;;
 
Με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί και την απειλή του πολέμου να πλανάται πάνω από την Κριμαία, η Κομισιόν σε μία προσπάθεια να «χτυπήσει» τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τη Μόσχα, παγώνει τη διαδικασία για έγκριση δύο μεγάλων ενεργειακών σχεδίων της Gazprom, τον αγωγό South Stream αλλά και τον αγωγό OPAL, που παράλληλα με τα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας, θα καταλήγει στα γερμανοτσεχικά σύνορα.
 
Η Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο δείχνει ξεκάθαρα πως η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, αφού το όπλο του ρωσικού φυσικού αερίου απειλεί να ανατρέψει τις γεωστρατηγικές ισορροπίες της μεταψυχροπολεμικής εποχής.
 

ΟΧΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σήμα κινδύνου από τους Κρητικούς για τα χημικά της Συρίας: Η θάλασσά μας δεν είναι χωματερή κανενός (VIDEO)



Μέσα σε μόλις 45 δευτερόλεπτα δυο πιτσιρίκια περνούν το μήνυμα τους κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Σύμφωνα με το σενάριο, δυο νεαρά αγόρια κοιτούν με βλέμμα αγωνίας τη θάλασσα που ξεβράζει πλαστικά σωσίβια. «Η θάλασσα μας εκπέμπει σήμα κινδύνου ... δεν είναι χωματερή κανενός να πετάει τα χημικά σκουπίδια του», είναι το μήνυμα που στέλνουν, σύμφωνα με το cretalive.gr.