Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΑ ZOMBIES


15 μουσικά ζόμπι που αγαπήσαμε

Από τους ιστορικούς The Zombies μέχρι έναν στίχο-δευτέρα παρουσία από τον Στέφανο Κορκολή, είχε πάντα πλάκα να τραγουδάς με/για νεκροζώντανους.





 



Με καρφωμένη τη μελωδία του 'My Body's A Zombie For You' στο μυαλό, παρότι μήτε το τραγούδι μήτε η μελωδία αυτή παραπέμπουν σε ψηλά, πεθαμένα κορμιά που αναστήθηκαν και περπατάνε απειλητικά στους δρόμους, επιχειρούμε μια playlist με έντονο το ζόμπι στοιχείο.
Όλοι οι καλοί (και οι πεθαμένοι) χωράνε. Για έναν περίεργο λόγο που μόνοι έγκριτοι μουσικοί κριτικοί μπορούν να εξηγήσουν, τα περισσότερα από τα 15 τραγούδια που θα ακούσεις παρακάτω είναι το λιγότερο ανεβαστικά, δηλαδή υπέρ της ζωής, του χορού, της χαράς, καταλαβαίνεις.
Ποιος είπε ότι τα ζόμπι δεν χορεύουν;

Το 'Kernkraft 400' των Zombie Nation

Θέλω εδώ, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να παραδεχτούμε όλοι μαζί ότι σε κάποια σκοτεινή περίοδο της ζωής μας, πιστέψαμε ότι η μπάντα ήταν οι Kernkraft και το τραγούδι το 'Zombie Nation' και όχι το αντίστροφο που τυγχάνει να είναι η πραγματικότητα. Συγγνώμη, φανταστικέ φουτουριστικέ dj και παραγωγέ Florian Senfter. Σε τιμάμε έτσι κι αλλιώς.
Ο έκδηλος ζομπισμός: Αυτό το progressive 'ω-ω-ω-ω-Ω-Ω' που ακούγεται με αγαλλίαση μετά την τέκνο εισαγωγή του τραγουδιού και σε ωθεί να σκαρφαλώσεις στα κάγκελα της σκεπαστής (αν υπήρχε ακόμα) είναι το ίδιο 'ω-ω-ω-ω-Ω-Ω' που κάνει τα ζόμπι να χορεύουν μες στους τάφους τους.

Το 'Zombie' των The Cranberries

Κανείς δεν περίμενε από τους Cranberries να ασχοληθούν το 1994 με το ιρλανδικό Easter Rising του 1916, δηλαδή γενικότερα με ένα πολύ σοβαρό και μη ποπ κατεύθυνσης θέμα. Στο ντεμπούτο τους, που είχε κυκλοφορήσει έναν χρόνο νωρίτερα, αγαπήθηκαν με κάτι 'Dreams' και κάτι 'Linger'.
Ο έκδηλος ζομπισμός: Η φωνή της Dolores O'Riordan στο ρεφρέν με αυτά τα 'ιέ, ιέ, ιέ, ιέ, οό' ανασταίνει και νεκρούς.

Το 'Thriller' του Michael Jackson

Δεν θέλω να μπλέξω σε κουβέντες για τον MJ, το θάνατο, τις εγχειρήσεις, τις πλαστικές, την άδολη(;) αγάπη του για τα μικρά παιδιά. Απλά δεν γίνεται να μην είχαμε το 'Thriller' σε αυτή τη λίστα.
Ο έκδηλος ζομπισμός: Το υπέροχο και πολύ προχώ για 1982 βίντεο κλιπ. Δηλαδή, τα ζόμπι σε αυτό.

ΘΑA ΕΙΝΑΙ ONLINE

H Θεσσαλονίκη είναι… online και μάλιστα ...free

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ογδόντα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων κεντρικές πλατείες και χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος, επέλεξε ο δήμος Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει στην ανάπτυξη υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi), οι οποίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν προς όλους τους πολίτες.

«Εφόσον θα πληρούνται οι προϋποθέσεις, που έχουν τεθεί από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης, η ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών, είναι εφικτό να αρχίσει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και να ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα περίπου 2 μηνών» εξηγεί ο κ. Καπόν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, δωρεάν WiFi θα παρέχεται στις πλατείες Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας, Ιπποδρομίου, Συντριβανίου, Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Εμπορίου, Καντούνη, Μοριχόβου, Γαλερίου, Μηνά Πατρικίου, Δικαστηρίων, στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας, στην ΧΑΝΘ και σε πολλές άλλες.

Ανάλογη κάλυψη θα υπάρχει και στα γήπεδα του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, στο Παλαί ντε Σπορ, στο Ποσειδώνιο, στο Ιβανώφειο, στο θέατρο Γης, στον Ζωολογικό κήπο, στους Κήπους του Πασά, στον Λευκό Πύργο και σε άλλα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ

Λύσεις για να ζεσταθείτε οικονομικά το χειμώνα που έρχεται

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tα πρώτα κρύα φέρνουν και τον «πονοκέφαλο» των εξόδων για τη θέρμανση. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει το γεγονός όμως ότι δεν μειώθηκε ο

Ειδικός Φόρος το καθιστά και φέτος για την πλειοψηφία των πολιτών απρόσιτο.
Ετσι, η αναζήτηση εναλλακτικής πηγής θέρμανσης, χαμηλότερου κόστους από αυτή του πετρελαίου, είναι δεδομένη στην Ελλάδα της κρίσης. Ποιες επιλογές υπάρχουν.
Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αποφύγει το πετρέλαιο υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Φυσικό αέριο
Τα κατά
Το κόστος εγκατάστασης λέβητα το οποίο για μία πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων ανέρχεται στα 3.500-4.000 ευρώ.
Τα υπέρ
Η ΕΠΑ Αττικής επιδοτεί την εγκατάσταση λέβητα, προσφέροντας ευκολίες αποπληρωμής με διμηνιαίες δόσεις.

Ηλεκτρικά καλοριφέρ
Τα κατά
Πολύ υψηλό το κόστος κατανάλωσης, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές «καίνε» αρκετές κιλοβατόρες, με τελικά την οικογένεια να καλείται να καταβάλει το ποσό των 2.600 ευρώ ή 2.188 σε περίπτωση που υπάρχει χρέωση νυχτερινού ρεύματος.

Θέρμανση με κλιματιστικό
Τα κατά
Η ποιότητα της θέρμανσης είναι σχετικά υποδεέστερη εν συγκρίσει με άλλες επιλογές
Τα υπέρ
Έχουν υψηλή απόδοση κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, ενώ και οι τιμές των συσκευών είναι σε ικανοποιητικές τιμές.

Σόμπες πέλετ
Τα κατά
Χρειάζεται χώρος αποθήκευσης των πέλετ, που δεν τον έχουν τα περισσότερα διαμερίσματα. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να γίνουν ορισμένα μερεμέτια για την εξαγωγή των καυσαερίων.
Τα υπέρ
Ο καταναλωτής συνολικά για το έτος θα κληθεί να πληρώσει περίπου 1.400 ευρώ, με το κόστος της συσκευής να κοστίζει από 900 έως και 2.000 ευρώ. Επίσης η απόδοση είναι 4-5 φορές υψηλότερη σε σχέση με τις σόμπες ξύλου.

Καυστήρας βιομάζας
Τα κατά
Το κόστος αγοράς που κυμαίνεται από 2.500 έως 5.500 ευρώ, ενώ χρειάζεται και μεγάλος αποθηκευτικός χώρος.
Τα υπέρ
Είναι από τις πιο οικολογικές λύσεις, ενώ ετησίως ο καταναλωτής θα πληρώσει 1.120 ευρώ.

Ενεργειακό τζάκι
Τα κατά
Το κόστος για την μετατροπή ενός συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό το οποίο κοστίζει περίπου τα 3.000 ευρώ.
Τα υπέρ
Η κατανάλωση σε ξύλα στην σαιζόν ανέρχεται σε 4-6 τόνους. Όταν σβήσει το τζάκι οι τοίχοι του σπιτιού έχουν ζεσταθεί με αποτέλεσμα να παραμένει ο χώρος ζεστός.

 

ΣΙΦΟΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ τη ΘΕΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από την ΕΛΛΑΔΑ του 1999 που κάνει το γύρο του ΚΟΣΜΟΥ!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Θραύση κάνει στο διαδίκτυο η φωτογραφία που «τραβήχτηκε» το 1999 στο νησί Οθωνοί του Ιονίου και απεικονίζει σίφουνες στον ελληνικό ουρανό!
Η φωτογραφία μετράει 14 χρόνια όμως βγήκε σήμερα στην δημοσιότητα, καθώς την ανακάλυψε η ΝASA. Την είχε βγάλει ο Ιταλός φωτογράφος Roberto Giudici στις 25 Ιουλίου 1999 ενώ βρισκόταν εν πλω για το Μπρίντιζι της Ιταλίας.
Το φαινόμενο μοιάζει πολύ με εκείνο των τυφώνων, όμως δεν είναι τόσο έντονο. Ο ίδιος έπαθε πλάκα όταν είδε 10 σίφουνες στην σειρά και κατάφερε να απαθανατίσει ορισμένους από αυτούς…
Σήμερα έγινε «θέμα» στα ξένα ειδησεογραφικά μέσα και «σαρώνει».

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πράγματα που έκανα ΠΡΙΝ αποκτήσω παιδιά

Συνημμένη Εικόνα: πριν-κάνω-παιδιά.jpg




…Και μάλλον δε θα ξανακάνω ποτέ!


• Έφευγα για εκδρομή με μια μικρούλα τσάντα
Τώρα φεύγω για εκδρομή με μια τσάντα γεμάτη στεγνά μωρομάντηλα, υγρά μωρομάντηλα, βιβλία ζωγραφικής, μαρκαδόρους, αντιβακτηριακό τζελ, video games, μπισκοτάκια.

Δημοσιευμένη  εικόνα
• Πήγαινα στο μπάνιο μόνη μου
Τώρα έχω πάντα παρέα! Είτε μπω για ένα γρήγορο ντους, είτε για άλλους εντελώς προσωπικούς λόγους, πάντα τα παιδιά θυμούνται ότι θέλουν πι-πι, ότι πρέπει να πλύνουν τα χέρια τους, ή ότι απλώς θυμήθηκαν να μου πουν κάτι που ξέχασαν πριν.

• Έκανα σεξ και… στο πάτωμα της κουζίνας
Και τώρα δεν το κάνω, όχι μόνο επειδή είναι κρύο και σκληρό, αλλά και επειδή είναι γεμάτο κολλημένα μπισκότα.

• Κοιμόμουν συνεχόμενα 8 ώρες
Χα χα!

Δημοσιευμένη  εικόνα
• Κανόνιζα να βγω στις 10 το βράδυ
Τώρα και στο μανάβη να θέλω να πάω στις 10 το πρωί πρέπει να το οργανώσω από πριν.

Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

Τα καλύτερα τοπία του ωκεανού όταν συναντάει στεριά!!!!!

Ημερομηνία:  Οκτωβρίου 2013
Τα καλυτερα τοπια του ωκεανου οταν συνανταει στερια!!!!!

Όταν οι άνθρωποι αναφέρουν την λέξη «ωκεανός», σκέφτονται το απέραντο γαλάζιο, που αγγίζει τον ουρανό στον ορίζοντα. Ωστόσο, ωκεάνιες εκτάσεις δεν είναι τόσο μονότονες. Εκτός από τα σύνηθες: νησιά, χερσόνησοι και κοραλλιογενείς ύφαλοι, υπάρχουν κάποια τοπία ωκεανού που είναι απλά μοναδικά στον κόσμο. Ας τα δούμε παρακάτω!!

Εκεί που ο Ατλαντικός συναντάει στην Καραϊβική, Μπαχάμες





Τόπος συνάντησης της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, Δανία / Σουηδία


ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!!
Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τροχόσπιτο του Will Smith!!! (VIDEO)

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!! Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τροχόσπιτο του Will Smith!!! (VIDEO)
 
Είναι ότι θα μπορούσε να ποθήσει ένας άνδρας. Ενα τεράστιο όχημα που απ' έξω μοιάζει περισσότερο με φουτουριστική... νταλίκα και μέσα είναι ο παράδεισος του γκατζετάκια. Βέβαια, πολλοί το βλέπουν, αλλά ελάχιστοι θα μπορούσαν να το αποκτήσουν. Γιατί πρόκειται για το απίθανο τροχόσπιτο του Γουίλ Σμιθ.
Ο ηθοποιός πήρε πολύ σοβαρά τον όρο «σπίτι μακριά από το σπίτι» που χρησιμοποιείται συνήθως για τα οχήματα αυτού του τύπου. Και «καταθέτοντας» 2,5 εκατομμύρια δολάρια απέκτησε το τροχόσπιτο που με τη βοήθεια ενός τηλεκοντρόλ μετατρέπεται σε υπερπολυτελή έπαυλη.

Κυριολεκτικά, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού «ανοίγει» το εσωτερικό του, αποκαλύπτοντας κουζίνα και σαλόνι που θα ζήλευαν και τα αξιοπρεπή σπίτια. Μάλιστα, με ένα άλλο «κλικ» στο συγκεκριμένο τηλεκοντρόλ, το όχημα «εμφανίζει» δεύτερο όροφο, όπου υπάρχει χώρος συσκέψεων και ένα ακόμη πολυτελές σαλόνι!
Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το μπάνιο μόνο- το οποίο διαθέτει σάουνα- κόστισε 20.000 δολάρια, ενώ η δερμάτινη οροφή έφτασε στα 30.000 δολάρια και οι επιφάνειες από γρανίτη και άλλες αντίστοιχες πινελιές λεπτομέρειας στην επίπλωση άγγιξαν τα 100.000 δολάρια.
 

iefimerdia.gr