Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Η πυρηνική κρίση τον έσπρωξε στην αυτοκτονία στα 102 χρόνια του!


Πίσω από τους αριθμούς, τα επίπεδα ραδιενέργειας και τα Ρίχτερ οι ανθρώπινες ιστορίες που κρύβει η τραγωδία της Ιαπωνίας συγκλονίζουν... Τελευταίο περιστατικό ένας Ιάπωνας 102 ετών που έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή, σύμφωνα με την οικογένειά του, έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Ήταν ο γηραιότερος κάτοικος του χωριού Ιτάτε, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Όταν τη Δευτέρα η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διεύρυνση της ζώνης εκκένωσης γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο ηλικιωμένος Ιάπωνας αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του την εστία μιας ζωής...
newsbeast

ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Απίστευτο! Χωρίζουν για να παίρνουν δύο συντάξεις!


Κατά πως ... πάει σε λίγο καιρό ολόκληρη η επαρχία δεν θα έχει μείνει ούτε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων παντρεμένο.

Ο λόγος για τους ομογενείς στους Αγίου Σαράντα της Αλβανίας οι οποίοι μετά την απόφαση της Ελλάδας να χορηγεί μόνο μια σύνταξη ανά οικογένεια και όχι ανά άτομο, αποφάσισαν να ... σπάσουν την οικογένεια στα δύο, κοινώς να παίρνουν διαζύγιο!

Εν μέσω κρίσης και ειδικά στη γειτονική Αλβανία τα 350 με 400 ευρώ της σύνταξης είναι πραγματικός θησαυρός για τα ζευγάρια των ηλικιωμένων που βρήκαν αυτόν τον απίθανο τρόπο να μην τα χάσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neewsit στο Δικαστήριο των Αγίων Σαράντα δεν προλαβαίνουν να λύουν γάμους ομογενών μας.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εκδοθεί 500 διαζύγια! Μιλάμε για διαζύγια μετά από 35 και 40 χρόνια γάμου ατόμων από 65 ετών και άνω που... όλως τυχαίως μετά από λίγο καιρό εμφανίζονται στην Ελλάδα και δηλώνουν χωρισμένοι αιτούμενοι εκ νέου τη σύνταξή τους!
newsit

ΝΒΑ --ΠΛΕΙ ΟΦ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Αρχίζουν οι μεγάλες μάχες στο NBA!


Η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ τελείωσε το βράδυ της Τετάρτης και το προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινάει η φάση των πλέι οφ, με τις αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν να στρέφουν τα βλέμματα όλων στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ, που βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού…
Δείτε τα ζευγάρια του πρώτου γύρου των πλέι οφ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στον πρώτο γύρο των πλέι οφ

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μέμφις Γκρίζλις
Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς
Ντάλας Μάβερικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ντένβερ Νάγκετς
Σικάγο Μπουλς-Ιντιάνα Πέισερς
Μαϊάμι Χιτ-Φιλαδέλφεια 76ερς
Μπόστον Σέλτικς-Νιου Γιορκ Νικς
Ορλάντο Μάτζικ-Ατλάντα Χοκς

* Προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες. Το σύστημα των αγώνων είναι 2-2-1-1-1.

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Θα στέλνουμε «sms» με το μυαλό μας!


Η τεχνολογία στο πλευρό του ανθρώπου, ή καλύτερα στο δάχτυλο και στο μυαλό του. Ερευνητές της Nokia αναπτύσσουν ένα μαγνητικό δαχτυλίδι σαν βέρα, που επιτρέπει τον χειρισμό της συσκευής, ενώ επιστήμονες στις ΗΠΑ αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία, που επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο απλώς με το νου του. Στην πρώτη περίπτωση, οι ερευνητές της μεγάλης φινλανδικής εταιρίας αναπτύσσουν ένα δαχτυλίδι με την ονομασία "Νένια" (που παραπέμπει στον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"), το οποίο, με την απλή περιστροφή του στο δάχτυλο, επιτρέπει τον έλεγχο του τηλεφώνου, όπως αναφέρει το New Scientist.

Το δαχτυλίδι μοιάζει με μια κανονική βέρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας ισχυρός μαγνήτης. Το στριφογύρισμά του στο δάχτυλο προκαλεί αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο γύρω του, οι οποίες μεταδίδονται σε ένα βραχιόλι που φορά στον καρπό του ο χρήστης και το οποίο, με τη σειρά του, συνδέεται με τη συσκευή μέσω Bluetooth. Ο χρήστης έχει διάφορους τρόπους να στριφογυρίσει το δαχτυλίδι, ανάλογα με την εντολή που θέλει να δώσει. Τις επιλογές αυτές (μέχρι οκτώ) μπορεί να τις απομνημονεύσει, να τις ακούσει ή να τις δει στην οθόνη του κινητού.

Η νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί στη "Συνδιάσκεψη για τους Ανθρώπινους Παράγοντες στα Υπολογιστικά Συστήματα", που θα γίνει στο Βανκούβερ του Καναδά τον επόμενο μήνα. Στην πορεία, πάντως, οι ερευνητές θα πρέπει να προχωρήσουν σε ορισμένες βελτιώσεις, καθώς το συνοδευτικό βραχιόλι είναι κάπως ογκώδες και άκομψο. Μια δυνατότητα είναι ο σχετικός ηλεκτρονικός μηχανισμός, αντί για βραχιόλι, να ενσωματωθεί σε ένα ρολόι χειρός ή σε ένα άλλο κόσμημα. Θα πρέπει επίσης να λυθεί το ζήτημα των αθέλητων κινήσεων της μαγνητικής βέρας στο δάχτυλο, η οποία μπορεί να δώσει εντολές στο κινητό χωρίς την έγκριση του χρήστη. Και, ακόμα, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος που κινείται με ένα ισχυρό μαγνήτη πάνω του, να προσελκύει διάφορα κοντινά μεταλλικά αντικείμενα, ενώ δεν αποκλείεται να προξενήσει ζημιά και στις πιστωτικές κάρτες του.

Στη δεύτερη περίπτωση καινοτομίας, ερευνητές του Κέντρου Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", αναπτύσσουν μια ειδική "κάσκα" κεφαλής, η οποία, μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth, στέλνει εντολές σε ένα κινητό τηλέφωνο. Ο χρήστης αρκεί να σκεφτεί κάτι για να δώσει μια εντολή στη συσκευή. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καθένας, με λίγη εξάσκηση, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την επαναστατική τεχνική, η οποία μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα πολύτιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε ηλικιωμένους, αλλά και σε επαγγελματίες που δουλεύουν σε εργασιακά περιβάλλοντα υπό μεγάλη πίεση. Η "κάσκα", η οποία, κατά τους ερευνητές, θα μπορούσε να πετύχει ακρίβεια 100%, περιλαμβάνει ηλεκτρόδια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, που "αντιλαμβάνονται" τα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία στη συνέχεια, μέσω ειδικών αλγόριθμων, μετατρέπονται σε εντολές για το κινητό. Τα μέχρι στιγμής πειράματα έχουν πετύχει ακρίβεια 70% έως 85% στην πληκτρολόγηση, με τη σκέψη, ενός δεκαψήφιου αριθμού.

Παρόμοιες τεχνολογίες διεπαφής (interface) μεταξύ ανθρώπου και μηχανής έχουν ήδη υλοποιηθεί για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται με σχετική επιτυχία κάτι ανάλογο με τα κινητά τηλέφωνα.
PROTO THEMA