Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΕΤΣΙ ΓΙΝΩΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Φαλίρισαν τα νοσοκομεία από την δωρεάν νοσηλεία των αλλοδαπών - Νέα «χαράτσια» για τους Έλληνες!


Φωτογραφία για Φαλίρισαν τα νοσοκομεία από την δωρεάν νοσηλεία των αλλοδαπών - Νέα «χαράτσια» για τους Έλληνες!

Ενδεικτικό της τραγικής όσο και άθλιας κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι τα όσα βγήκαν στην επιφάνεια σχετικά με το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, οι οποίοι φυσικά είναι σχεδόν όλοι αλλοδαποί. 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο στοιχίζει η δωρεάν νοσηλεία των αλλοδαπών, η οποία συνιστά έναν πραγματικό ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων το Γένος.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όσο και ανατριχιαστικά για τις διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων. Στα Νοσοκομεία «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια έχουν γεννήσει τουλάχιστον 2500 (!) ανασφάλιστες γυναίκες από την Αλβανία, ενώ άλλες τόσες αλλοδαπές (και εννοείται ανασφάλιστες κι αυτές) γέννησαν σε δύο μόνο μαιευτήρια της Αθήνας, τα «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα».

Στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αθήνας συνωστίζονται δεκάδες παράνομοι ή ανασφάλιστοι αλλοδαποί για μια εξέταση, βαφτίζοντας «επείγοντα» τα χρόνια προβλήματα υγείας που έχουν, δίνοντας επιπλέον ψευδή στοιχεία ή αποκρύπτοντας την ηλικία τους, προκειμένου να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του νόμου σε περίπτωση ελέγχου.

Επίσης, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μέχρι πρότινος, κατά τις εφημερίες μεγάλο όγκο των επειγόντων περιστατικών καταλάμβαναν Βαλκάνιοι γείτονες που προσέρχονταν για εξετάσεις ή ακόμη και επεμβάσεις, φεσώνοντας κανονικά τα λογιστήρια μετά την ανάρρωση τους και την επιστροφή στην Χώρα τους.

Εξάλλου, βαθιά και χρόνια πληγή στην οικονομική αιμορραγία του ΕΣΥ αποτελεί η δωρεάν περίθαλψη των παράνομων ή ανασφάλιστων αλλοδαπών. Εκτιμάται ότι κατά την τελευταία τριετία περίπου 150 αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής ή/και ασφάλεια νοσηλεύονται κάθε μήνα στα δημόσια νοσοκομεία της Χώρας, με τα έξοδα της νοσηλείας τους να τινάζουν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων στον αέρα. Μάλιστα, ο αριθμός των ανασφάλιστων αλλοδαπών τριπλασιάζεται σε ειδικά νοσοκομεία, όπως τα παιδιατρικά και τα μαιευτικά.

Μόνο το κόστος νοσηλείας των λαθρομεταναστών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να έχει ουδέποτε υπολογιστεί αυτό της περίθαλψης τους στα επείγοντα ή στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όπου προσέρχονται κατά δεκάδες.

Το φαινόμενο, όμως, δεν απασχολεί ως πρόβλημα μόνο την τελευταία τριετία, αλλά έχει τις ρίζες του από πιο παλιά. Οι βαριές οικονομικές επιπτώσεις της δωρεάν νοσηλείας των παράνομων και ανασφάλιστων αλλοδαπών αποτιμήθηκαν για πρώτη φορά το 2000 και αφορούσαν στο κόστος της περίθαλψης των Αλβανών, που συνέρρεαν κατά την δεκαετία 1990-1999 στα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Γυρίζοντας στο σήμερα, το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης αλλοδαπών σηκώνει το Λεκανοπέδιο, καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ των νοσηλίων, που αφορούν σε παράνομους ή ανασφάλιστους αλλοδαπούς, «χρεώνονται» στα νοσοκομεία της Αττικής. Το αρνητικό ρεκόρ ανήκει στο «Ιπποκράτειο» και «Ευαγγελισμό», όπου οι αλλοδαποί κάνουν «πάρτι» με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες ασθενείς αντιμετωπίζονται ως παρακατιανοί. Αν είναι ανασφάλιστοι «κακό του κεφαλιού τους». Ποιος τους είπε να γεννηθούν Έλληνες; Σαν να μην έφτανε αυτό, το απαράδεκτο «χαράτσι» των 5 ευρώ που πλήρωνε μέχρι τώρα κάθε Έλληνας για μια έκτακτη επίσκεψη στα νοσοκομεία όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά αυξάνεται στα 25 (!) ευρώ.

Πάλι, δηλαδή, ο Ελληνικός Λαός θα πληρώσει τις «μαύρες τρύπες» των νοσοκομείων, προκειμένου να παριστάνουν κάποιοι ανέξοδα τους αντιρατσιστές. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, με τα έξοδα των «κορόιδων», δηλαδή των απλών Ελλήνων.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα νοσοκομεία έχουν φαλιρίσει οικονομικά, αλλά η υποκρισία, η αναλγησία και ο εμπαιγμός εναντίον των Ελλήνων συνεχίζεται από το αντεθνικό κράτος μαριονέτα και υποχείριο της τρόικα.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr

Η ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Πού χάθηκαν τα… ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου

Πού χάθηκαν τα… ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου - Φωτογραφία 1

H ζωή του Μεγάλου Αλε­ξάνδρου υπήρξε περιπετειώδης. Το ίδιο ο θάνατός του στη Βαβυλώνα, το 323 π.Χ., και κυρίως η ταφή του.

Κατά τον Κούρτιο, ο Πτολεμαίος μετέφερε τη μούμια του Αλεξάνδρου πρώτα στη Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια. Το μαυσωλείο έγινε γνωστό ως «Σώμα» ή «Σήμα»

Η ανεύρεση του τάφου αποτελεί σήμερα όνειρο ζωής πολλών αρχαιολόγων και ακόμα περισσότερων Ελλήνων. Ισως γι’ αυτό οι δεύτεροι, με κάθε νύξη γύρω από το όνομά του, πανηγυρίζουν πιστεύοντας πως εντοπίστηκε.

Το 321 π.Χ., σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, ο Αρριδαίος ολοκλήρωσε την κατασκευή της αρμάμαξας που θα μετέφερε τη σορό από τη Βαβυλώνα στο μαντείο του Αμμωνα, όπως ήταν η επιθυμία του. Η σαρκοφάγος ήταν από σφυρήλατο χρυσό, τη γέμισαν με αρώματα, για να συντηρείται η μούμια, και τη σφράγισαν με εφαρμοστό χρυσό κάλυμμα.

Η φήμη της προπορευόταν και πολλοί κάτοικοι από τις πόλεις όπου πλησίαζε έτρεχαν να θαυμάσουν τη λαμπρή και πανάκριβη κατασκευή. Κατά τον Διόδωρο, όταν η πομπή έφτασε στα σύνορα της Συρίας με την Αίγυπτο, ο Πτολεμαίος, επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης, μετέφερε με τιμές την αρμάμαξα στην Αλεξάνδρεια.
Πού χάθηκαν τα… ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου - Φωτογραφία 2

Οι υποθέσεις ότι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου ίσως ήταν στη Σίβα ή στον Αγιο Μάρκο της Βενετίας δεν αποδείχτηκαν βάσιμες, ενώ παρακινδυνευμένη χαρακτηρίζει η αρχαιολόγος Αικ. Περιστέρη την ταύτιση με τα ευρήματα στην Αμφίπολη

Εκεί έχτισε τέμενος αντάξιο του Αλεξάνδρου, τον ενταφίασε και διοργάνωσε θυσίες και αγώνες αρμόζοντες σε ήρωα. Κατά τον Κούρτιο, ο Πτολεμαίος μετέφερε τη μούμια του Αλεξάνδρου πρώτα στη Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια. Το μεγαλοπρεπές μαυσωλείο έγινε γνωστό ως «Σώμα» ή «Σήμα».

Βενετία και Ουζμπεκιστάν

Πού χάθηκαν τα… ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου - Φωτογραφία 3

Ετσι καταρρίπτεται η ιδέα ότι ο τάφος ίσως ήταν στη Σίβα. Ο,τι κι αν ήταν, το μνημείο που ανέσκαψε εκεί η κ. Σουβαλτζή δεν έπεισε το υπουργείο Πολιτισμού και τους εδικούς που είχαν μεταβεί για αυτοψία.

Ο διευθυντής αρχαιοτήτων Γ. Τζεδάκις, ο επιγραφολόγος Χαράλαμπος Κριτζάς και η ειδική στους μακεδονικούς τάφους Μαρία Τσιμπίδου – Αυλωνίτου ομόφωνα είχαν πει στον γενικό γραμματέα, Γιώργο Θωμά, ότι επρόκειτο για μνημείο πολύ μεταγενέστερο, που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ

Κι, όμως, οι εικόνες που ακολουθούν είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ!!
Ημερομηνία: 27 Αυγούστου 2013
 
Κι, ομως, οι εικονες που ακολουθουν ειναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ!!

Μερικές φορές δε χρειάζεται να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει για να δούμε ένα συννεφένιο καταρράκτη να πέφτει από τον ουρανό ή έναν ιπτάμενο δίσκο ή κυματάκια εξπρεσσιονιστικά, ακόμα και ένα τεράστο κινέζικο καπέλο να σκεπάζει το «κεφάλι» ενός βουνού.
Τα σύννεφα -δηλαδή αυτές οι όμορφες μάζες των σταγονιδίων- μπορεί να φαίνονται τυχαία, ωστόσο, υπάρχει ένα ολόκληρο παγκόσμιο ενιαίο σύστημα ταξινόμησης από το 1802.
Ο Luke Howard ονόμασε τις τρεις κύριες κατηγορίες των νεφών -Cumulus, Stratus, και Cirrus- καθώς και μια σειρά από ενδιάμεσες και σύνθετες τροποποιήσεις, προκειμένου να ταξινομήσει τις μεταβάσεις που συμβαίνουν μεταξύ των μορφών.
Κάπως έτσι, αυτές οι φωτογραφίες αν και μοιάζουν με photoshop, στην πραγματικότητα είναι έργα της φύσης.