Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Αράξτε, πιείτε τον καφέ σας ή δείτε μια ταινία!!! Και όλα αυτά την ώρα που οδηγείτε!!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!! (PHOTOS+VIDEO)

Αράξτε, πιείτε τον καφέ σας ή δείτε μια ταινία!!! Και όλα αυτά την ώρα που οδηγείτε!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!! (PHOTOS+VIDEO)
 
Το απίστευτο αυτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι διαθέσημο απο 6 Μαρτίου και θα παρουσιαστεί στο Geneva Motor Show της Γενεύης.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα κατευθύνεται μόνο του και θα μετατρέπεται σε κινητό γραφείο ή σαλόνι.
Μια εμπειρία μοναδική για τον οδηγό και για τον συνοδηγό περιμένει το αυτοκίνητο που δημιούργησαν δυο μηχανικοί αεροσκαφών.

CHAMPIONS LEAGUE - ΑΠΟΤΕΛ.1ης ΑΓΩΝ.

 

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Παραδοχή Ντεμικέλις για το πέναλτι
 
 
ΏραΓηπεδούχοςΣκορΦιλοξενούμενος
21:45BAYER LEVERKUSENBAYER LEVERKUSEN0-4PARIS SAINT GERMAINPARIS SAINT GERMAIN
21:45MANCHESTER CITYMANCHESTER CITY0-2BARCELONABARCELONA

 

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

H βραδιά που μεγάλωσε η Ατλέτικο!
 
ΏραΓηπεδούχοςΣκορΦιλοξενούμενος
21:45ARSENALARSENAL0-2BAYERN MUNICHBAYERN MUNICH
21:45MILANMILAN0-1ATLETICO MADRIDATLETICO MADRID


Διάβασε περισσότερα στο: Champions League - Πρόγραμμα | gazzetta.gr

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη - Τα έθιμα της Πέμπτης της "Κρεατινής"
 
 
Η δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου, είναι γνωστή και ως «Κρεατινή» και η πιο ξεχωριστή μέρα της συγκεκριμένης εβδομάδας είναι η Πέμπτη, η επονομαζόμενη «Τσικνοπέμπτη» κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».
 
Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο σύμφωνα με εικασίες συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της Γης την Ανοιξη. Επίσης η Τσικνοπέμπτη είναι το «έναυσμα» για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς, αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν τα Κούλουμα, το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.
 
Πέρα από το καθιερωμένο ψήσιμο κρεάτων κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της ήθη και έθιμα για την Τσικνοπέμπτη:
Στην Κέρκυρα γίνονται τα λεγόμενα «Κορφιάτικα Πετεγολέτσια». Η λέξη Πετεγολέτσια σημαίνει κουτσομπολιό και πραγματοποιείται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία «Κουκουνάρα» τής Κέρκυρας.
 
Στην Πάτρα, την πόλη του Καρναβαλιού, έχουμε το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς, η οποία σύμφωνα με την παράδοση πιστεύει πως ο Ναύαρχος Ουίλσον έρχεται να την παντρευτεί και τον περιμένει μάταια σαν την τρελή στο λιμάνι. Έτσι την Τσικνοπέμπτη, οι Πατρινοί ντύνουν κάποιον νύφη, ή βάζουν ένα ομοίωμα νύφης στο λιμάνι και διασκεδάζουν γύρω του.
Στις Σέρρες ανάβουν μεγάλες φωτιές στις αλάνες και αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους.
Στην Κομοτηνή την Τσικνοπέμπτη τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν δώρα φαγώσιμα πραγματοποιώντας την παροιμία πως ο «έρωτας περνάει από το στομάχι».

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ ΗΠΕΙΡΟΙ

Γιατί πήραν αυτές τις ονομασίες οι ήπειροι της Γης;;;

Γιατί πήραν αυτές τις ονομασίες οι ήπειροι της Γης;;;
 
Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.
 
Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο από την...εποχή της αρχαίας Ελλάδας με την πριγκίπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, τν είχε απαγάγει ο Δίας.
Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».


ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ

Τι θα λέγατε για ένα τραπέζι που θα είναι tablet;;;;;

Τι θα λέγατε για ένα τραπέζι που θα είναι tablet;;;;; ΦΟΒΕΡΟ;;;; (PHOTOS)
 
Η εταιρία Ideum έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο 46-ιντσών Android πίνακα αφής που μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και 60 ταυτόχρονα αγγίγματα.
 
Η συσκευή, η οποία βγαίνει και σε 32-ιντσών, έχει οριστεί να αρχίσει να πωλείται μέσα στο χρόνο και οι τιμές ξεκινούν από 6.950 δολάρια.
 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Πώς θα προστατέψουν τον πλανήτη οι επιστήμονες;;;
 
Πώς  θα προστατέψουν τον πλανήτη οι επιστήμονες;;;
 
Λίγες ώρες μετά το πέρασμα σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη ενός μεγάλου αστεροειδή, ερευνητές που συνεργάζονται με τη NASA αναφέρθηκαν σε ένα νέο σύστημα προστασίας του πλανήτη (και της ανθρωπότητας) από επικίνδυνα διαστημικά σώματα.

Πρόκειται γι ένα σύστημα εντοπισμού τέτοιων σωμάτων καθώς και γι ένα μη επανδρωμένο σκάφος που θα τα αναχαιτίζει (ή θα τα καταστρέφει) χρησιμοποιώντας πυρηνικές βόμβες.

Ο εξολοθρευτής

Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορες ιδέες για την αντιμετώπιση απειλητικών αστεροειδών.



ΕΥΡΩ Η΄ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Τρεις στους τέσσερις ανέργους είναι ΧΩΡΙΣ δουλειά για 2.5 χρόνια!!! Αυτή είναι η... ανάπτυξη κύριε Σαμαρά;;; Πόσοι θέλουν να φύγουμε από το ευρώ;;;

Τρεις στους τέσσερις ανέργους είναι ΧΩΡΙΣ δουλειά για 2.5 χρόνια!!! Αυτή είναι η... ανάπτυξη κύριε Σαμαρά;;; Πόσοι θέλουν να φύγουμε από το ευρώ;;;
 
Τα στοιχεία για τις επιπτώσεις της ανεργίας, που έφερε στο φως έρευνα της εταιρείας Metron Analysis, δείχνουν πως 3 στους 4 ανέργους είναι χωρίς δουλειά για 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο και στην πλειοψηφία τους αποτελούν υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανεργία φαίνεται να πλήττει κυρίως τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πλειοψηφία των ανέργων προτιμά να αναζητά εργασία στην Ελλάδα.
 

ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ζημιά για το Κράτος από το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ! Χάνονται γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!!! (ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
 
ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ζημιά για το Κράτος από το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ! Χάνονται γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!!! (ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
 
«Σταγόνα στον ωκεανό» (και ούτε καν... «πετρελαιοκηλίδα») θεωρούν στο υπουργείο Οικονομικών την αποκάλυψη πως το παράνομο κύκλωμα που εντοπίστηκε είχε διακινήσει λαθραία 4,5 εκατ. λίτρα ναυτιλιακού πετρελαίου σε δύο χρόνια και ότι από την υπόθεση αυτή το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει 3,5 εκατ. ευρώ από φόρους καυσίμων.
 Εκτιμούν ότι δεν αντιστοιχεί ούτε στο 1% της ετήσιας κλοπής φόρων από τα ναυτιλιακά καύσιμα στη χώρα μας.
Η πραγματική έκταση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογα με το πότε και ποιος κάνει την εκτίμηση, τα ποσά ανεβοκατεβαίνουν από 300 εκατ. έως 2 δισ. ευρώ το χρόνο.
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

(Weerapong Chaipuck)

weerapong-chaipuck-photography-9

weerapong-chaipuck-photography-5