Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΕΣ <ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ>

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ

Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ζήτω, αποφύγαμε τη χρεωκοπία. Μένει μόνο να επαναγοράσουμε το χρέος με κούρεμα, δηλαδή χρεωκοπία!!!



Πάρε τη δόση σου, όμως γίνε και βαποράκι.
Μπορεί να ακούγεται κυνικό και βάναυσο, αλλά ουσιαστικά έτσι είναι.
Πάρε δηλαδή 34 δις.
Από αυτά, δώσε 9 για τα χρεωλύσια, δώσε 25 στις τράπεζες, και δώσε τα άλλα 10 για την επαναγορά των ομολόγων με κούρεμα. Δηλαδή το technical default ή ελληνιστί η επιλεκτική χρεωκοπία, έγινε  θείο δώρο γιατί……αποφύγαμε τη χρεωκοπία και παραμείναμε στο ευρώ (για να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανειστών βεβαίως-βεβαίως).
Και αν τα καταφέρεις, θα σου δώσουμε άλλα 9 δις σε τρειςδόσεις, για να την βγάλεις έως τον Φεβρουάριο, όπου και θα αρχίσει η κουβέντα για το επόμενο μνημόνιο της επόμενης δόσης, της επόμενης σωτηρίας, της επόμενης αποφυγής της χρεωκοπίας, και του συνεχούς πανηγυριού για τη παραμονή στο ευρώ.
Στο εν τω μεταξύ, θα  έχουμε μειώσει το χρέος άλλο ένα 20% (μετά το πρώτο 20%), με σκοπό να φτάσουμε το 2020 στο 124% έλλειμμα, όσο δηλαδή και το 2009. Με μια διαφορά….τότε είχαμε έλλειμμα 270 δις. Τώρα θα έχουμε δάνεια 300 δις, μια ξεπουλημένη χώρα, μια εξαρτημένη χώρα, και ένα εξαθλιωμένο και εκφυλισμένο λαό. 
Αααα, αν τον δείτε στο δρόμο, και αυτόν και τους άλλους, σφίξτε του το χέρι για την επιτυχία του.
Επί της διαδικασίας….Επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς δεν έχουν γίνει, διότι οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να αποφύγουν την εκτόξευση των τιμών των ελληνικών ομολόγων από μαζικές αγορές επενδυτών που θα επιχειρήσουν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επαναγορά θα γίνει περίπου στο 33% – 35% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών κρατικών τίτλων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά. Μέσω του προγράμματος αυτού θα αποκτηθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 100 με οροφή την «αγοραία» τιμή 33 έως 35, με σκοπό να μειωθεί το σύνολο του ελληνικού χρέους κατά 20 δισ. ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα πολλά hedge funds είχαν στραφεί στην αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στοιχηματίζοντας εμμέσως πως θα ληφθεί απόφαση για την επαναγορά ελληνικού χρέους με την προσδοκία ότι σε μικρό χρόνο θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.
Σημειώνεται ότι στις 16 Νοεμβρίου η αγοραία τιμή ενός ελληνικού ομολόγου ήταν στο 25% της ονομαστικής του αξίας και στις 23 Νοεμβρίου, μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή, η τιμή αγοράς εκτοξεύτηκε στο 33%.
Η επαναγορά δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικά αλλά μάλλον θα γίνει με δημόσια προσφορά. Για κάποιους, η εξέλιξη αυτή θα είναι καλή για τις αγορές αφού τα hedge funds θα βγάλουν σημαντικά κέρδη. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται ωστόσο να τρέξει ίσως και πριν το τέλος του 2012. Έπειτα από την αναδιάρθρωση (PSI) του Μαρτίου του 2012, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν μείνει στους ιδιώτες είναι συνολικής αξίας περίπου 62 δισ. ευρώ με διάφορες ημερομηνίες λήξεως.
epikairos

ΤΡΕΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ

28 Νοεμβρίου 2012
Όταν οι διάσημοι ασφαλίζουν τα...προσόντα τους! Mαλλιά, μουστάκια, οπίσθια και λοιπά...
Μέρη του σώματος που κοστίζουν μια περιουσία
Τα τιμημένα οπίσθια της Jennifer Lopez λέγεται ότι είναι ασφαλισμένα για 27 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση λοιπόν με την αγάπη της, που δεν κοστίζει τίποτα, τα «μετόπισθεν» της J. Lo κοστίζουν μια περιουσία!

Η λατίνα τραγουδίστρια δεν είναι βέβαια η μόνη που ασφαλίζει την πηγή του πλουτισμού της, εξασφαλίζοντας τα γεράματά της.

Η λίστα με τους διάσημους του πλανήτη που προχώρησαν σε αντίστοιχες προστασίες μελών του σώματός τους είναι μακρά και πλούσια.

Ας δούμε μια σειρά από τέτοιες περίεργες ασφαλίσεις που έγραψαν τη δική τους ιστορία...


Τα μαλλιά του Troy Polamalu



Όταν δεν έχεις κόψει τα μαλλιά σου για πάνω από μια δεκαετία, ως ένδειξη σεβασμού στους προγόνους σου από τη Σαμόα, η τιμημένη σου χαίτη οφείλει να κουβαλά κάποιο μυστήριο ξοπίσω της. Ή απλούστερα, όπως στην περίπτωση του Troy Polamalu, παίκτη των Pittsburgh Steelers, ένα παχυλό συμβόλαιο με τη Head & Shoulders! Πρόσφατα μάλιστα, η Procter & Gamble αποφάσισε να ασφαλίσει τα μαλλιά-σύμβολο του γνωστού παίκτη για 1 εκατ. δολάρια...

Τα οπίσθια της βραζιλιάνας Playmate Suzana Alves


Η Suzana Alves, το αστέρι της βραζιλιάνικου Playboy, έχει ήδη ασφαλίσει τα γόνατα, τους αστραγάλους και τα οπίσθιά της για 2 εκατ. δολάρια. Η πρακτική μάλιστα της προστασίας των περίφημων βραζιλιάνικων οπισθίων έχει πάρει τέτοια έκταση, που πλέον τέτοια συμβόλαια ξεπετάγονται σαν μανιτάρια, με τον επίσημο όρο που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές της χώρας να μετατρέπεται σε «bum bum policies»...


Ο αλληθωρισμός του Ben Turpin


Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πλήρωναν προφανώς για να ξε-αληθωρίσουν, όχι όμως ο περίφημος κωμικός των βωβών ταινιών Ben Turpin, αφού τα αλλήθωρα μάτια του τον έκαναν γνωστό στην οικουμένη! Και πρόκειται μάλιστα και για το πρώτο τέτοιο συμβόλαιο της Ιστορίας, αφού ο αλληθωρισμός ήταν το στοιχείο που διαφοροποιούσε τον κωμικό-κλόουν από τον ανταγωνισμό. Τα αλλήθωρα μάτια του Turpin ασφαλίστηκαν λοιπόν το 1928 για 100.000 δολάρια, ποσό που έπρεπε να πληρωθεί στον παραγωγό του, Μακ Σένετ, αν τα μάτια του γινόταν ξαφνικά... φυσιολογικά!

Όλος ο David Beckham


Το 2006, ο David Beckham γύρευε λίγη προστασία για την αθλητική του περσόνα: η ασφαλιστική συμφωνία των... 195 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε, το μεγαλύτερο προσωπικό συμβόλαιο στην αθλητική ιστορία, ήταν τόσο τεράστια που απαιτήθηκαν μπόλικες ασφαλιστικές για να ανταπεξέλθουν στο ποσό. Η συμφωνία-μαμούθ δεν περιλάμβανε βέβαια μόνο τα πόδια του ποδοσφαιριστή. Δεδομένου ότι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του Μπέκαμ είναι οι διαφημιστικές καμπάνιες, ασφαλίστηκε και για παραμόρφωση προσώπου και σώματος! Τα βήματα του Μπέκαμ ακολουθεί πλέον το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης Cristiano Ronaldo, ο οποίος ασφάλισε πρόσφατα τα πόδια του έναντι 144 εκατ. δολαρίων...

Τα στήθη της Dolly Parton


Η Dolly Parton δεν θα ήταν Dolly Parton χωρίς το πλούσιο ντεκολτέ της! Το αβυσσαλέο 40DD μέγεθος του σουτιέν της ξεπερνά σε φήμη και τη μουσική της και το πλατινέ μαλλί της. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που ασφάλισε τα στήθη της -και όχι τις φωνητικές της χορδές, ας πούμε- για 600.000 δολάρια -300.000 έκαστο-, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στους οπαδούς της ότι τα στήθη της ήταν και είναι αληθινά...

Οι γευστικοί κάλυκες του Egon Ronay


Ο διακεκριμένος γευσιγνώστης και κριτικός έκανε καριέρα λόγω της ιδιαίτερης αίσθησης που είχε στη γεύση. Ο Ούγγρος Ronay, που έγινε η επίσημη φωνή της γαστριμαργίας στη Βρετανία, με τα βιβλία μαγειρικής και τις κριτικές εστιατορίων, επόμενο ήταν να ασφαλίσει την αίσθηση της γεύσης για 250.000 στερλίνες...

Το μουστάκι του Merv Hughes


Όσο κι αν στη χώρα μας ο δημοφιλής παίκτης του κρίκετ παραμένει άγνωστος, δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις το παχυλό του μουστάκι! Στα χρόνια που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας κρίκετ της Αυστραλίας, είχε ασφαλίσει το μουστάκι-σήμα κατατεθέν για 370.000 δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για... τρίχες.

Τα δάχτυλα του Jeff Beck


Ο ξακουστός κιθαρίστας Jeff Beck κόβει μόνος του τα καρότα του. Και πού το ξέρουμε εμείς; Μα από το περιστατικό του φθινοπώρου του 2009, όταν ο βρετανός ροκάς έκοψε το δάχτυλό του πάνω στο έργο. Κι εκεί που θεώρησε ότι είχε έρθει το τέλος της μουσικής του καριέρας, μια σειρά από ράμματα θα τον ξαναέβαζαν στο παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας. Ο Beck ασφάλισε έκτοτε τα δάχτυλά του προς 1 εκατ. δολάρια έκαστο(!), για κάθε ενδεχόμενο...

Τα πόδια της Betty Grable


Οι 40 και πλέον ταινίες της ηθοποιού και pin-up girl αποκόμισαν στο στούντιό της πάνω από 100 εκατ. δολάρια, κάνοντάς τη την πιο ακριβοπληρωμένη σταρ του Χόλιγουντ (πάνω από 300.000 δολάρια σε ετήσιες αμοιβές) μεταξύ του 1943 και του 1951. Παρά την εξαιρετική φωνή και τις απαράμιλλες χορευτικές της ικανότητες, το σημαντικότερο «προσόν» της Grable ήταν τα πόδια της: τα ασφάλισε λοιπόν για το ποσό-μαμούθ του 1 εκατ. δολαρίων! Και μιλάμε για 60 και πλέον χρόνια πριν...

Η φωνή του Bruce Springsteen


Ο θρυλικός ροκάς ασφάλισε τη φωνή του για 6 εκατ. δολάρια και ξένοιασε από το άγχος! Τι κι αν δεν μπορέσει ποτέ να ξανατραγουδήσει; Θα έχει τα εκατομμύρια για παρηγοριά...
www.newsbeast.gr

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Τραπεζίτες: Εμείς δεν θα πάμε φυλακή με νέο «κούρεμα»

«Εμείς δεν πρόκειται να πάμε στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για απιστία μετά από αγωγές και μηνύσεις μετόχων μας και των ασφαλισμένων μας. Εάν δεν... 
...διασφαλίσουμε 100% τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία με άλλους τρόπους δεν πρόκειται να δώσουμε το πράσινο φως στο νέο κούρεμα των ομολόγων μας».

Την επισήμανση αυτή κάνουν μιλώντας  στο protothema.gr ενας κορυφαίος τραπεζίτης και ένας πρόεδρος ασφαλιστικού ταμείου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας για το νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου,  ως ένα από τα μέτρα για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.

Πρόκειται για τίτλους συνολικού ύψους 62 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ βρίσκονται σε χαρτοφυλάκια ξένων τραπεζών και funds, τα 17 δισ. ευρώ διακρατούνται από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, τα 13 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα 2 δισ. ευρώ από ιδιώτες που συμμετείχαν στο PSI του περασμένου Φεβρουαρίου.

Επί της ουσίας, όποια τράπεζα ή ασφαλιστικό ταμείο συμμετάσχει  σε αυτή την διαδικασία τότε μαζί με το psi+ θα χάσει το 75 έως 80% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατείχε μέχρι πριν από το καλοκαίρι του 2011. Και τούτο διότι το νέο hair cut πάνω στα νέα ομόλογα θα είναι στα 2/3 της  τιμής τους.

Πρακτικά οποίος παρακρατήσει τα νέα ομόλογα έως την λήξη τους (τα ομόλογα αυτά λήγουν σε 10 ,20 και 30 χρόνια) έχει βάσιμες ελπίδες να πληρωθεί το 100 % της αξίας τους καθώς εάν η ελληνική οικονομία βγει από την στενωπό, οι τιμές τους θα ανακάμψουν σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση όταν λήξει η διάρκεια αυτών των ομολόγων είναι υποχρεωμένο να τα πληρώσει στο ακέραιο.

Αντίθετα οποίος παραδώσει τώρα τα ομόλογα με την προτεινόμενη διαδικασία χάνει μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που είχε αρχικά τοποθετήσει. Δηλαδή οποίος είχε δώσει πριν από δυο χρόνια 100 ευρώ με την νέα διαδικασία θα λάβει 25 ευρώ. Εάν όμως τα διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιο του θα πάρει "πίσω " 55 ευρώ.

Επιπρόσθετα η διαδικασία είναι εθελοντική ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι τα ομόλογα αυτά διέπονται από το αγγλικό ,και όχι το ελληνικό δίκαιο. Έτσι σύμφωνα με κορυφαίους νομικούς οποίος μέτοχος τράπεζας  η ασφαλισμένος ταμείου προσφύγει στην διεθνή διαιτησία θα δικαιωθεί.

Ακόμη και τα hedge funds, που αγόρασαν χαμηλά, ακόμη και στις 14 μονάδες βάσης, ενδεχομένως να μην έχουν λόγο να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους στην παρούσα φάση, αναμένοντας  βελτίωση της προοπτικής βιωσιμότητας του χρέους μετά τη νέα αναδιάταξή του. Βέβαια ένα fund που αγόρασε στο 14 μπορεί εύκολα να πουλήσει στο 30 καθώς το κέρδος του μέσα σε λίγους μήνες φτάνει το 120%.

Το εγχείρημα για να πετύχει θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι  ελληνικές τράπεζες και όλα τα εγχώρια ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ομόλογα αξίας πάνω από 30 δισ. ευρώ.

"Εάν δεν πάρουμε αλλά ανταλλάγματα και πρόσθετες ισόποσες εξασφαλίσεις εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε "εξηγούν τραπεζίτες και πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων μιλώντας στο protothema.gr. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν το ελληνικό Δημόσιο δεν αποπληρώσει τα ομόλογα αυτά στη λήξη τους υπάρχουν ρήτρες που προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την ακρίβεια οι 4 συστημικές τράπεζες με την πώληση του συνόλου των ομολόγων τους περιορίζουν κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, ωστόσο η επιλογή αυτή έχει σοβαρά μειονεκτήματα.

Και τούτο διότι :

1)      Θα χάσουν οριστικά την προοπτική επανάκτησης του 100% της αξίας των τίτλων που κατέχουν.

2)      Εγκαταλείπεται οριστικά η ιδέα περιορισμού των κεφαλαιακών τους αναγκών σήμερα με την εγγύηση των ομολόγων που κατέχουν στο 100% της αξίας τους από το EFSF ή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

3)      Τα ομόλογα αυτά επειδή διέπονται από αλλοδαπό δίκαιο θα πληρωθούν σε κάθε περίπτωση. Έτσι τα κέρδη αυτά θα μπορούσαν (θεωρητικά)  να χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή των κεφαλαίων που θα λάβουν από το ΤΧΣ, προς την κατεύθυνση σταδιακού επανελέγχου των τραπεζών.

Μια λύση είναι οι τράπεζες να συμμετάσχουν εν μέρει στο πρόγραμμα επαναγοράς με αντάλλαγμα την εγγύηση του 100% της αξίας των τίτλων που θα παραμείνουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Πηγή: protothema.gr

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Μεσημέρι οι αγώνες του Παναθηναϊκού λόγω χρέους!

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου αναγκάζει τους “πράσινους” να αγωνίζονται μεσημέρι αναδεικνύοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ...
Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου, Πέτρος Γαλακτόπουλος σε Superleague, ΕΠΟ και Nova αναφέρει πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει για τη χρήση του ΟΑΚΑ, και για αυτό το λόγο η διοίκηση του Σταδίου προτείνει να διεξάγονται από εδώ και στο εξής μεσημεριανές ώρες οι αγώνες του "τριφυλλιού"!

Το κείμενο της επιστολής

"Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της, η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το ΟΑΚΑ. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι αγώνες ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟ να διεξάγονται κατά τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να μη χρεώνεται η ΠΑΕ με τη δαπάνη ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία καταβάλλει το ΟΑΚΑ χωρίς να έχει εισπράξει το ισόποσό της από την ΠΑΕ ΠΑΟ και ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΟΑΚΑ".

Πηγή: newsit.gr

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

28 Νοεμβρίου 2012
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο, 7270 ετών, είναι ελληνικό!
Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη,
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον "Δημόκριτο", στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!
Όπως αντιλαμβάνεστε το εν λόγω εύρημα, γνωστό και ως "Πινακίδα του Δισπηλιού", ανατρέπει όλες τις "επίσημες" θεωρίες περί καταγωγής της γραφής από την Μεσοποτομία ή την Μέση Ανατολή και επιβεβαιώνουν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ότι οι πρόγονοι μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας, που αποκαλούμε Πελασγούς, είναι οι εφευρέτες της γραφής.
Όπως μπορείτε να δείτε και τα ίδια τα γράμματα της πινακίδας δείχνουν ότι από αυτά προήλθε το ελληνικό αλφάβητο και όχι φυσικά από τους Φοίνικες, όπως έγραψε μόνο ο Ηρόδοτος από όλους τους αρχαίους συγγραφείς και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η επιστημονική κοινότητα αποδέχτηκε τον ισχυρισμό ενός ενάντια σε όλους τους άλλους που είχαν αντίθετη άποψη και υποστήριζαν ότι το αλφάβητο όχι μόνο είναι ελληνικής προέλευσης, αλλά και ως εφευρέτες του αναφέρονται οι Έλληνες ήρωες Λίνος, Παλαμήδης κ.ά.
Dispilio tablet text
www.radar.gr