Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

LAMBORGHINI SESTO ELEMENTO

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου! – Δείτε φωτογραφίες

Ότι πρέπει για τους ελληνικούς δρόμους....
Για σχεδόν μια 10ετία, η Bugatti Veyron κρατούσε τα σκήπτρα του πιο ακριβού αυτοκινήτου στον κόσμο. Όχι πια! Ήρθε η Lamborghini Sesto Elemento!


Το νεότερο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας κοστίζει 1,77 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, δηλαδή κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ! 2. 037,593.47€ για να είμαστε και απολύτως ακριβείς (με βάσει πάντα τα σημερινά δεδομένα στις ισοτιμίες ευρώ λίρας...).

Η Sesto Elemento κοστίζει 170.000 λίρες περισσότερο από την... προκάτοχο της αλλά έχει ένα... μειονέκτημα: είναι πολύ γρήγορη για να κυκλοφορεί στους δρόμους!

Φτάνει τα 100χλμ σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και το κοντέρ της ξεπερνά τα 300χλμ ανά ώρα. Έχει κινητήρα V10, 5,2 λίτρων, που «βγάζει» 600 ίππους και ζυγίζει λιγότερο από ένα τόνο!

Το αμάξωμα, το σασί, το ημιαξόνιο και μέρη των αναρτήσεων είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, ενισχυμένες με πλαστικό, ένα υλικό που η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τελειοποίησε μαζί με άλλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Boeing.

newsit

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Σεισμός με νεκρούς στην Ισπανία

Τελικά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:47 ώρα Ελλάδος σε απόσταση 6 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Lorca, κοντά στη Murcia της Ισπανίας. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε ακόμη μία σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Από το σεισμό γκρεμίστηκε το καμπαναριό μιας εκκλησίας ενώ ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επτά νεκρούς, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός ις περιοχές: Cartagena, Águilas, Murcia, Mazarrón και Albacete.