Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

BEST MOVIES 2012

ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Καταθέσεις εις βάρος ΜΚΟ για πολυτελείς αποστολές στην Αρκτική και κρουαζιέρες στο Νείλο

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μετά από πολύμηνες έρευνες της οικονομικής αστυνομίας, οι πρώτες ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Εισαγγελία Αθηνών... είναι προ των πυλών.
Η αρχή θα γίνει από την ΜΚΟ "Κύκλος της Πάτμου", στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι.



Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει επιβαρυντικά στοιχεία και αδικαιολόγητα παραστατικά, ύψους 20 εκατ. ευρώ στα χαρτοφυλάκια των οργανώσεων που απομυζούν τον κρατικό κορβανά στο όνομα της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης. Ήδη έχουν δώσει καταθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία, δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΠ, καθώς και ιδιώτες - όσοι κατά καιρούς ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις των οργανώσεων.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για τις ΜΚΟ "Αλληλεγγύη", "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη "Δήμητρα»", ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας, το Ιδρυμα Αγά Χαν, το Ευρωπαϊκό Πολτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών και άλλες.
Ο κύκλος της "αμαρτίας" της Πάτμου...
Από τις αρχές του 2010 η ΜΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον.
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, η οργάνωση έχει στο βιογραφικό της... συνολικά εννέα συμπόσια, για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική.
Ο "Κύκλος της Πάτμου", σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό, προκειμένου να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο.
Πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είχαν μάλιστα συμμετάσχει σε αυτό.
Ο "Κύκλος της Πάτμου" έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού.
Η ίδια ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου, ποσό το οποίο ουδέποτε δηλώθηκε επίσημα.
Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου, το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ, ενώ ο κύκλος ερευνών φαίνεται ότι θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ

ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΛΙ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Στο ίδιο κελί με Γαβαλά - Σαχπατζίδη ο Λαυρεντιάδης

Συγκάτοικος στο ίδιο κελί με τον σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά και τον Γιώργο Σαχπατζίδη, κατηγορούμενο στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, είναι από χθες ο επιχειρηματίας... 

...Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έπειτα από αλλεπάλληλους σταθμούς σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος, όπως ήταν αναμενόμενο, κρατείται στην 6η πτέρυγα, την επονομαζόμενη και «πτέρυγα VIP», στην οποία παραμένουν έγκλειστοι κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα «Νέα», το κελί του είναι δίπλα στο κελί όπου κρατείται ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αν κριθεί αναγκαίο και από τον γιατρό της φυλακής, να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο κρατουμένων ώστε να του παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική φροντίδα.

Και ενώ ο Λ. Λαυρεντιάδης πέρασε την πόρτα των φυλακών φορτισμένος συναισθηματικά – όπως περιγράφουν πηγές από τον Κορυδαλλό – σήμερα κρίνεται η τύχη άλλων τριών συγκατηγορουμένων του οι οποίοι απολογούνται για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank στη 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη. 

Η σκυτάλη των απολογιών περνά στους πρώην συνεργάτες του, Τρύφωνα Κολλίντζα, Αντώνη Αθανάσογλου και Δημήτρη Σαραμαντή, εις βάρος των οποίων η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης θεωρώντας ότι είναι κεντρικός ο ρόλος που έχουν διαδραματίσει στις ύποπτες εκταμιεύσεις των απο- καλούμενων θαλασσοδανείων τα οποία έφταναν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που είχε συσταθεί για την άλωση της Proton Bank. 

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι από την περασμένη Πέμπτη παραμένουν κρατούμενοι στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα επιχειρήσουν με τους νομικούς παραστάτες τους να πείσουν ότι δεν έχουν διαπράξει τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συνέργεια σε απάτη) και ότι σε καμία περίπτωση δεν συντρέχουν οι όροι που απαιτούνται από τον νόμο για να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Σημειώνεται πως ο μοναδικός κατηγορούμενος που παραμένει ακόμα άφαντος είναι ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη Πέτρος Κυριακίδης, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται.

Πηγή: newpost.gr

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Τα ευτράπελα του ΧΑ

Πολλά ευτράπελα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα το ΧΑ. Για παράδειγμα μέσα στην πρώτη πεντάδα εταιρειών με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση δεν περιέχεται καμία τράπεζα...

Επίσης η Jumbo έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από την Alpha Bank, ενώ ο Τιτάνας πλησιάζει σε κεφαλαιοποίηση την ΕΤΕ. Από την άλλη πλευρά η Τέρνα έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από την Eurobank ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται στα αζήτητα με κεφαλαιοποίηση 50 εκατ. ευρώ, μικρότερη από την Κρι-Κρι.

Η ανακεφαλαιοποίηση –και συγκεκριμένα οι όροι που θα συμβεί αυτή- έχει σπρώξει τα άλλοτε περιζήτητα χαρτιά των τραπεζών στην αφάνεια, καθώς αναμένεται πληθωρισμός μετοχών μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που έρχονται. Η αξία των σημερινών μέτοχων θ’ απομειωθεί οδηγώντας έτσι σε γενικό ξεπούλημα. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον το 1/10 της ανακεφαλαιοποίησης ήτοι περίπου 3 δις. ευρώ. Έτσι όχι τυχαία, το σύνολο της κεφαλαιοποίησης όλων των τραπεζών στο ΧΑ σήμερα δεν ξεπερνά τo 60% της αξία της Coca-Cola 3E.