Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΑΛΛΟ GREEKLISH

Αυτόχειρες στον θάνατο της ελληνικής γλώσσας με όπλα τα greeklish

Δημοσιευμένη  εικόνα


Το τελευταίο διάστημα και μετά τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις πολλοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους. Πολλοί φοβήθηκαν για ξεπούλημα των νησιών και αποκρατικοποιήσεις που θα άγγιζαν και τα εθνικά μας μνημεία.


Αποτέλεσμα; Χιλιάδες λαού έτρεξαν στις πλατείες, σε πορείες κι απεργίες και διαδήλωσαν υπέρ της φύλαξης των εθνικών συμφερόντων. “Να σώσουμε την Ελλάδα” φώναζαν! Ήταν οι ίδιοι που για να εξασφαλίσουν μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά μέσα στέλνοντας μηνύματα, όπως: “hr8e h wra ths adidrashs. oloi sthn plateia @ 5” και “lae min skivis to kefali, o mons tropos ine adistasi & pali”. Αυτά τα μηνύματα ήταν η διαφήμιση των εκδηλώσεων υπέρ της ελληνικής κυριαρχίας!

Το πρόβλημα είναι πως με ένα τρομακτικά αυξανόμενο ποσοστό, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να αντιγράψουν τις προτάσεις αυτές στα ελληνικά διότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται κάπως έτσι: “ιρθε ι ορα τησ αντιδρασης. ολη στι πλατια στης 5” ή στην καλύτερη περίπτωση: “λαε μη σκυβεις το κεφαλι, ο μονος τροπος εινα αντισταση και παλι”. Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των ανηλίκων, που όμως μην ξεχνιέστε γίνονται με το πέρασμα του χρόνου ενήλικοι, γράφουν πολύ πιο άνετα, γρήγορα και εύκολα στην λεγόμενη γλώσσα των greeklish, παρά στην ελληνική με ελληνικούς χαρακτήρες. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και στις αρχές του ενενήντα, όπου τα τότε μέσα επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου δεν είχαν τη δυνατότητα πληκτρολόγησης με ελληνικούς χαρακτήρες, έτσι οι χρήστες άρχισαν να πληκτρολογούν τα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες δημιουργώντας έτσι τα greeklish! Έκτοτε η συνήθεια καθιερώθηκε και οι νέοι άρχισαν να γράφουν έτσι κι αλλιώς στα greeklish. Η χρήση αυτής της γραφής εξαπλώθηκε τόσο που οι χρήστες της άρχισαν να την χρησιμοποιήσουν και εκτός υπολογιστή. Σε τετράδια, ραβασάκια, μηνύματα στο κινητό και πάει λέγοντας.

Σήμερα; όλα αυτά τα παιδιά, κάνουν συστηματικά πολλά ορθογραφικά λάθη, κάτι που εύκολα φαίνεται στο σχολείο. Το τρομακτικό είναι πως η συγκεκριμένη γενιά ενηλικιώνεται και ακολουθεί η επόμενη. Είναι άνθρωποι που θα βγουν στην αγορά εργασίας, θα τους ζητηθεί να αποδείξουν τις σχολικές και προπτυχιακές τους γνώσεις και εκείνοι; Δε θα ξέρουν να γράψουν!

Αν η ελληνική γλώσσα πεθάνει μαζί με την επόμενη γενιά, θα έχουμε καταφέρει όχι απλά να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ταυτότητα αλλά και να μοιάσουμε στο παράδειγμα των τούρκων όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ στην προσπάθεια του να εκσυγχρονίσει το βαθύ κράτος της τουρκίας, εφάρμοσε μια γραφή όπου ο τούρκικος λόγος θα γραφόταν με λατινικούς χαρακτήρες. Οι άλλοτε χαρακτήρες που έμοιαζαν με τους αραβικούς ξεχάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου και ακριβώς αυτό τείνει να συμβεί και με εμάς.

Τι κάνουμε; Προφανώς μεγάλη ευθύνη έχει το σχολείο που πρέπει να αυστηροποιήσει την ανοχή στα ορθογραφικά λάθη. Ασφαλώς το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να δώσει κίνητρα στα παιδιά να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες και να παρακινούν τους φίλους τους να απαντούν ανάλογα.

Τίποτα όμως δεν είναι αρκετό και όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε πριν η γλώσσα μας σβήσει μαζί με εμάς. Είναι τραγικό η αρχαία ελληνική να διδάσκεται στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εδώ να γυρνάμε την πλάτη στους χαρακτήρες που αποτελούν ορόσημο της ιστορίας του κόσμου.

thesecretrealtruth.blogspot.com

ΜΑΖΕΥΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Οδηγός… αποδείξεων 2013
Πώς να αξιοποιήσετε και τη τελευταία δαπάνη

Δημοσιευμένη  εικόνα


Τελικώς, τι θα κάνω το 2013 με τις αποδείξεις; Να ζητάω από τον γιατρό; Να μαζεύω σε φάκελο τη «χαρτούρα» όπως και πέρυσι; Τι θα κάνω με τις αποδείξεις από τα φροντιστήρια των παιδιών και τι με τις αποδείξεις για το ενοίκιο που πληρώνω;


Δείτε το πλήρες αφιέρωμα και όλα τα δεδομένα όπως... προκύπτουν από την μορφή που έχει μέχρι τώρα το φορολογικό νομοσχέδιο (ποιος ξέρει, μέχρι την ψήφιση μπορεί να υπάρξουν και άλλες αλλαγές)

1. Αποδείξεις καταναλωτικών αγαθών:

Εδώ θα συμπεριλάβετε τις αποδείξεις, από τα supermarket, αποδείξεις για ρούχα και παπούτσια, καταναλωτικά αγαθά, εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια, παροχή διαφόρων υπηρεσιών κλπ. Η συλλογή –προσοχή η συλλογή όχι η προσκόμιση στην εφορία- είναι υποχρεωτική καθώς σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο. Πόσες θα είναι αυτές οι αποδείξεις;

  • Το εισόδημα θα πολλαπλασιάζεται με 25% προκειμένου να προκύπτει η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίζει ο καθένας μας. Αν έχουμε 10.000 ευρώ εισόδημα, θα πρέπει να φέρουμε 2.500 ευρώ αποδείξεις
  • Θεσπίζεται νέο πλαφόν εισοδήματος που είναι τα 42.000 ευρώ. Δηλαδή, από τα 42.000 ευρώ και πάνω, δεν θα ζητούνται πρόσθετες αποδείξεις. Αν γίνει η πράξη, προκύπτει ότι το πλαφόν για τις αποδείξεις περιορίζεται στα 10.500 ευρώ από 15.000 ευρώ που είναι σήμερα. Δηλαδή, αν κάποιος έχει εισόδημα 60.000 ευρώ, θα μαζέψει αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ και όχι περισσότερο καθώς δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι.
  • Με το νέο καθεστώς, το πρόστιμο θα υπολογίζεται με τον χαμηλότερο συντελεστή της φορολογικής κλίμακας. Ο οποίος είναι 22%. Άρα αν σε κάποιον ζητηθεί να προσκομίσει αποδείξεις 10.000 ευρώ και δεν τις προσκομίσει, θα πληρώνει πρόστιμο 2.200 ευρώ.


2. Απόδειξη από γιατρό:

ΜΠΗΚΕ ΤΟ 2013


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Νόστιμα φαγητά με μπύρα

Νοστιμίστε το φαγητό σας με... μπύρα (1)

Πολλές φορές στο μαγείρεμα υπάρχει το συστατικό εκείνο, το οποίο μπορεί να «απογειώσει» ένα πιάτο, ένα στοιχείο–έκπληξη. Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που ακολουθούν, αυτό είναι η αγαπημένη μας μπύρα…
1. Για ένα πιο «μερακλήδικο» ψωμί που θα συνοδεύσει τέλεια το δείπνο σας, αντικαταστήστε το νερό που προσθέτετε στην βάση του ψωμιού με μπύρα, όχι όμως ελαφριά, αλλά από τις πλούσιες και «δυνατές». Ενδεικτικά, κινηθείτε με βάση τις παρακάτω αναλογίες: 4 κούπες αλεύρι, 1/4 της κούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας μπέικινγκ πάουντερ, 1 μπουκάλι μπύρας, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 2 χτυπημένα αυγά.
2. Για να φτιάξετε μία γρήγορη μαρινάτα για χοιρινό φιλέτο, αναμείξτε σκούρα μπύρα, μελάσα, βότανα και μπαχαρικά, κρεμμύδι, σκόρδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
3. Για νόστιμη μαρινάτα για μπριζόλα, συνδυάστε μισό μπουκάλι μπύρας, 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeño με τα σπόρια τους και 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος. Ρίξτε μέσα τα ψιλοκομμένα κομμάτια της μπριζόλας (περίπου 700 γραμμάρια) και μαρινάρετε για 4 έως 8 ώρες. Μπορείτε να ψήσετε ή και να τηγανίσετε το κρέας και να το σερβίρετε με ψιλοκομμένα κρεμμύδια και πιπεριές.
Νοστιμίστε το φαγητό σας με... μπύρα (2)
4. Για μύδια στον ατμό όπως τα απολαμβάνουν στο Βέλγιο, σιγοβράστε τα μύδια σε καλυμμένη κατσαρόλα με μπύρα lager ή ale (αποφύγετε τις σκούρες), ζωμό, ψιλοκομμένες ντομάτες, σκόρδο, κρεμμύδι και φρέσκο μαϊντανό.
5. Για ένα ιδιαίτερα γευστικό συνοδευτικό πιάτο με καλαμπόκι, σιγοβράστε το καλαμπόκι μέσα σε μπύρα για 2 λεπτά, στη συνέχεια αφού το στραγγίξετε, ανακατέψτε με το βούτυρο και τα καρυκεύματα.
6. Για να «βαθύνετε» τη γεύση της σάλτσας σας, προσθέστε μισό μπουκάλι μπύρα στο ζωμό των αγαπημένων σας συνταγών.
Νοστιμίστε το φαγητό σας με... μπύρα (3)
7. Για τέλειο κοτόπουλο, αναμειγνύετε μισό μπουκάλι μπύρα με χυμό ντομάτας. Προσθέτετε το κοτόπουλο -στήθος ή μπούτι- και μαρινάρετε στο ψυγείο για 4 έως 8 ώρες. Ψήστε το κοτόπουλο (κατά προτίμηση στη σχάρα) με κομμένα κρεμμυδάκια και πιπεριές με σπόρια. Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και σερβίρετε μαζί με ζεστές tortillas.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Φορολογήστε επιτέλους τους Έλληνες εφοπλιστές!



Είπαν όχι στον Σαμαρά που τους ζήτησε να «βάλουν πλάτη» για να ελαφρυνθεί λιγάκι ο ήδη εξαθλιωμένος Ελληνας μισθωτός, μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας, συνταξιούχος. Αυτό το παραμύθι με τους...


εφοπλιστές πρέπει, επιτέλους, κάποια στιγμή να τελειώνει.Είναι σίγουρα η πιο ευνοημένη ομάδα Ελλήνων και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ δε συνεισφέρουν στον τόπο ανάλογα με τις δυνατότητές τους, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ναι, έχουμε ακούσει χίλιες φορές ότι, αν τους μειώσουμε τις αδιανόητες φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνουν, θα πάρουν τις σημαίες τους και θα πάνε αλλού.


Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα επιχείρημα που μοιάζει με κοινό εκβιασμό; Ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, όταν ο μέσος Ελληνας έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην ανέχεια και που οι αυτοκτονίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κάποιοι που έχουν θησαυρίσει, κάποιοι με λογαριασμούς δισεκατομμυρίων στην Ελβετία, όχι μόνο να αρνούνται να συμβάλλουν, αλλά να απειλούν κιόλας;


Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο ίδιος ο πρωθυπουργός απηύθυνε, πρόσφατα, έκκληση στο εφοπλιστικό λόμπι να «βάλει πλάτη» και έφαγε... πόρτα! Τι τους ζήτησε δηλαδή; Τι αρνήθηκαν; Δε τους ζήτησε καν να ζημιωθούν. Να αυξάνονται με λίγο βραδύτερους ρυθμούς οι λογαριασμοί στην Ελβετία, τους ζήτησε, προκειμένου να μην είναι ΤΟΣΟ σκληρά, ΤΟΣΟ απάνθρωπα, ΤΟΣΟ εξοντωτικά τα μέτρα για τον μέσο Ελληνα! Να γλιτώσουμε μερικές αυτοκτονίες, δηλαδή, ζητήσαμε από τους εφοπλιστές, με τίμημα να πληρώσουν λίγο φόρο παραπάνω για τα δισεκατομμύρια των κερδών τους.


Και, ας μας απαντήσει κάποιος: θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να αποκαλούνται Ελληνες; Τους αξίζει αυτός ο τίτλος; Υπολογίζεται ότι, αν φορολογούσαμε τους εφοπλιστές με ένα ποσοστό 30% -λιγότερο, δηλαδή, από τον συντελεστή που θα πληρώσουν πάρα πολλοί Ελληνες οικογενειάρχες, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά να τα βγάλουν πέρα- το ελληνικό Δημόσιο θα ενισχυόταν με 9-10 δισ. ευρώ το χρόνο! Σχεδόν δε θα χρειαζόταν να ληφθούν τα νέα σκληρότατα μέτρα που επέβαλε η τρικομματική κυβέρνηση -κατ' εντολήν της τρόικας- στον ήδη εξαθλιωμένο Ελληνα μισθωτό, συνταξιούχο και μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία.


Ναι, αλλά θα πει κάποιος: εντάξει αυτοί είναι ανάλγητοι, αδιαφορούν αν έχει γάλα να δώσει στα παιδιά του ο μέσος Ελληνας, αρκεί να φουσκώνουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία. Τι να κάνει και η κυβέρνηση, όμως; Αφού κάθε φορά που τίθεται θέμα φορολόγησής τους, αυτοί απειλούν να τα μαζέψουν και να φύγουν. Κι όμως. Υπάρχουν τρόποι. Τόσες άλλες χώρες έχουν καταφέρει ΚΑΙ να φορολογούν του εφοπλιστές τους ΚΑΙ να μη τους χάνουν. Η Ελλάδα γιατί δεν μπορεί; Εκτός κι αν δε θέλει... Οχι η Ελλάδα, βέβαια, αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι κύριοι που έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.


Πηγή: newsbomb.gr