Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ

Φορολογία στην Ελλάδα

 
Ο Κώστας λοιπόν είναι άνεργος πολιτικός μηχανικός...
Στα 25 του δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα πάνω στο αντικείμενό του. Έχει κάνει όμως περιστασιακά τη δουλειά του πακετά, του σερβιτόρου, του μπουφετζή σε διάφορα μαγαζιά προκειμένω να βγάζει και κανένα γούστο γιατί το χαρτζιλίκι του μπαμπά έφτανε για τα βασικά.
Ένα από τα γούστα του ήταν και ένα Peugeot CC του 2004 μοντέλο που θέλει να το πάρει μεταχειρισμένο τον Ιούλιο του 2013. 4000,00 ευρώ και σε καλή κατάσταση, ευκαιρία.
Επειδή όμως έχει πάρει μυρωδιά ότι κάτι παίζει με τα τεκμήρια, ρωτάει το λογιστή του πατέρα του:
Κώστας : - Μπορώ να το πάρω στο όνομά μου;
Λογιστής : - Έχεις εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή; Ενοίκια; Μισθός; Επιχείρηση;
Κώστας: - Φέτος δεν έχω κάνει ούτε ένα μεροκάματο νύχτα. Ψάχνω για πρωινή δουλεία στο αντικείμενό μου και δε δουλεύω. Μακάρι να είχα ενοίκια αλλά τίποτα. Ούτε επιχείρηση έχω.
Λογιστής : - Ωραία.
(Σκέφτεται ο Λογιστής... 3000,00 ευρώ ελάχιστο τεκμήριο συν 4000,00 η αγορά του ΕΙΧ (Επιβατικό Ιδιωτικής Χρήσης) συν 2240,00 το τεκμήριο του ΕΙΧ για έξι μήνες μας κάνει 9240,00. Αν δεν δηλώνεται εισόδημα από καμία κατηγορία, το τεκμήριο λογίζεται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με 9500,00 αφορολόγητο. Άρα είμαστε αφορολόγητοι)
Λογιστής : - Αγόρασέ το είσαι ΟΚ. Από δω και πέρα όμως να βρεις δουλειά μόνο σα μισθωτός. Ούτε επιχείρηση να ανοίξεις στο όνομά σου και προς θεού μη σου γράψουν κανένα ακίνητο και παίρνεις κανένα ψιλοενοίκιο. Καταστράφηκες!
Έτσι λοιπόν, ο Κώστας πήρε το αυτοκίνητο και πήγε και για κάνα μπανάκι στη θάλασσα με την οροφή ανοικτή.
Πέρασε το καλοκαίρι και ήρθε ο χειμώνας αλλά δουλειά τίποτα.
Το Δεκέμβριο, ο φίλος του ο Βασίλης τον ψήνει να ανοίξει γραφείο. Μη περιμένεις να βρεις δουλειά σε εταιρεία υπάλληλος, του λέει. Άνοιξε γραφείο. Κανά ενεργειακό πιστοποιητικό, κανένα αυθαίρετο άμα είσαι τυχερός και καμία άδεια άμα βρεις κανένα τρελό που θέλει να χτίσει σπίτι, κάτι θα κάνεις.
Ο Κώστας θεώρησε ότι αυτή είναι καλή ιδέα και άνοιξε γραφείο... Δεκέμβριο του 2013. Ξέχασε όμως τη συμβουλή του λογιστή του. Δεν πήγε και σε αυτόν για την έναρξη επαγγέλματος, την έκανε μόνος του.
Το Δεκέμβριο όλο κι όλο έκοψε μια απόδειξη 15 ευρώ. Έξοδα δεν είχε γιατί ξεκίνησε με έδρα το σπίτι του και το ΤΣΜΕΔΕ το είχε απλήρωτο.
Ανυποψίαστος τι τον περιμένει, πάει τον Ιανουάριο στο λογιστή για το ΦΠΑ.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΥΠΟΓΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΣΟΚ: Το ξενοδοχείο που βρίσκεται κάτω από την γη!!!!
 
ΣΟΚ: Το ξενοδοχειο που βρισκεται κατω απο την γη!!!!

Επιλέγοντας ξενοδοχείο για τις διακοπές, η πρώτη επιλογή δεν είναι σε καμία περίπτωση... κάτι σε υπόγειο! Επειδή, όμως, τα φαινόμενα απατούν πολλές φορές και κυρίως επειδή... στα υπόγεια είναι η θέα, το ξενοδοχείο «Bella Vista» στην Ιταλία αποτελεί ιδανική πρόσταση χειμώνα καλοκαίρι. Ο λόγος; Η θέση του αλλά και η πράσινη (καταπράσινη) αρχιτεκτονική του!

perierga.gr - Bella Vista Hotel: Ένα απίθανο ξενοδοχείο μέσα στο έδαφος!

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου, κοντά στην πόλη Trafoi, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στο λόφο! Σχεδιάστηκε από τον Matteo Thun και επικεντρώνεται στην πράσινη ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο.

ΟΙ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟΙ

03 Δεκεμβρίου 2013
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: Σύλλογος Ποντίων Ουγκάντας! Δείτε τον Πατρίκ Ογκουνσότο να παίζει Ποντιακή Λύρα!!! (PHOTOS)
 
Θέμα και θέαμα που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε:
 
 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ

Οι πραγματικοί αριθμοί του success story
Το "sucess" story, που έμεινε "distress" story
Συνημμένη Εικόνα: 219425AUovcUWP.jpg



Παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τα υπεύθυνα χείλη του πρωθυπουργού Σαμαρά, του αντιπροέδρου Βενιζέλου και των υπουργών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαβεβαιώσεις των τηλεοπτικών ειδημόνων «ότι σωθήκαμε σε λίγο» και ότι «όλα πάνε καλά», η πραγματικότητα των αριθμών δε συμφωνεί μαζί τους. Ας πάμε, λοιπόν, στους αριθμούς που προφανώς έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία από τις διαβεβαιώσεις τους …



Σύμφωνα με τα στοιχεία δύο ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ (Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών) και (Έρευνα Οικογενειακών προυπολογισμών 2012) προκύπτει (ανάμεσα σε άλλα) ότι:

•Η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών, για το 2012, ανήλθε στα 1.637,10 ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 10,2%, σε σύγκριση µε το 2011. Σε πραγματικούς όρους, η μέση μηνιαία δαπάνη μειώθηκε, κατά 11,6%, λόγω της επίδρασης του πληθωρισμού, σύμφωνα µε τον ∆είκτη Τιµών Καταναλωτή του έτους 2012.

•Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της ΕΟΠ 2012 µε αυτά των προηγουμένων ερευνών, παρατηρούμε μείωση της μέσης μηνιαίας δαπάνης των νοικοκυριών από 2.401,44 ευρώ (2008 σε σταθερές τιμές 2012) σε 1.637,10 ευρώ (2012), η οποία αντιστοιχεί σε μείωση, σε σταθερές τιμές 2012, κατά 31,8% και σε τρέχουσες τιμές κατά 22,7%.

•Σε σχέση µε την προηγούµενη έρευνα (2011), καταγράφεται µεγαλύτερη µείωση δαπανών, σε τρέχουσες τιµές, για ένδυση – υπόδηση (-15,3%), διάφορα αγαθά και υπηρεσίες (-15,3%), ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια (-15,1%), αναψυχή και πολιτισµό (-15,0%), διαρκή αγαθά (-13,7%), µεταφορές (-12,6%), εκπαίδευση (-10,0%), υγεία (-8,6%). Μικρότερες µειώσεις παρατηρούνται στις δαπάνες για είδη διατροφής (-7,5%), επικοινωνίες (-7,5%), οινοπνευµατώδη ποτά και καπνό (-5,7%) και στέγαση (-1,3%).

•Το µερίδιο της διάµεσης ισοδύναµης δαπάνης (αγορές) του πλουσιότερου 20% του πληθυσµού είναι 5,9 φορές µεγαλύτερο από το µερίδιο της διάµεσης ισοδύναµης δαπάνης του φτωχότερου 20% του πληθυσµού (5,5 για το 2011). Ο δείκτης µειώνεται στο 4,7, όταν συµπεριληφθούν στην καταναλωτική δαπάνη και οι τεκµαρτές δαπάνες (τελική καταναλωτική δαπάνη) (1) (4,5 για το 2011).

•Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,9% και είναι υψηλότερος κατά 2,8 ποσοστιαίες µονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσµού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτοµα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 17,2%

•Ο πληθυσµός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα µέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 µήνες, συνολικά, το έτος, ανέρχεται σε 1.010.900 άτοµα ή σε 16,1% του πληθυσµού ενώ το προηγούµενο έτος (2011) ανερχόταν σε 837.300 άτοµα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συνοψιστούν σε δύο λέξεις: Μαύρη φτώχεια!

Αυτή είναι η πραγματικότητα της μεγάλης επιτυχίας της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Αυτή είναι η αλήθεια που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η καθημερινή ζωή, όπως αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία και όπως την αντιμετωπίζουν - ανάμεσα σε άλλους προφανώς δυστυχέστερους, καθ’ ότι απολυμένοι - περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι οι οποίοι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως διαβάσαμε υπόκεινται σε πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση για την καταβολή του μισθού τους, που αποτελεί για τη μεγάλη πλειονότητα το βασικό ίσως και το μοναδικό μέσο βιοπορισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες εμπειρικές μελέτες και τις καταγγελίες που φτάνουν με τη μορφή ερωτημάτων στα κέντρα ενημέρωσης των εργατοϋπαλληλικών κέντρων και ιδιαίτερα στη νομική υπηρεσία του ΕΚΑ, μόνο 1 στις 2 επιχειρήσεις συνεχίζει να πληρώνει κανονικά κάθε μήνα τον μισθό στους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία.

Υ.Γ. Αν στόχος των πολιτικών ήταν η «διάσωση», ήταν η ανόρθωση και ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής κοινωνικής/οικονομικής πραγματικότητας, τότε οι αριθμοί αποδεικνύουν την απόλυτη αποτυχία αυτών των πολιτικών. Αν όμως στόχος ήταν η υποτίμηση των αξιών (οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών, ηθικών) προκειμένου τα πάντα να δύνανται να (ξε)πουληθούν τζάμπα, τότε πράγματι το success story των Σαμαροβενιζέλων είναι αδιαμφισβήτητο.

topontiki

ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ


Συνημμένη Εικόνα: 218575L0n8ftVN.jpg



 ''Ξεπαγώνουν'' τα δημόσια έργα οδοποιίας!
Με κοντά 2 δις ευρώ χρηματοδοτούνται εκ νέου οι εργολαβικές εταιρείες για να προχωρήσουν τα σταματημένα έργα!

Κατασκευάζονται επίσης κάμποσοι νέοι σταθμοί διοδίων..
Από κοντά, αυξάνονται κατά 60% περίπου τα διόδια, για να σιγουρευτούν ότι πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει, και για να σιγουρευτούν επίσης ότι οι ''εθνικοί'' και άλλοι εργολάβοι δεν θα χάσουν στα σίγουρα, ώστε..
..να μπορούν να συντηρούν τα κανάλια τους, για να συνεχίσουν να στηρίζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις!



''Ξεπαγώνουν'' λοιπόν τα έργα, ζεσταίνοντας τις τσέπες και τις καρδιές των κορακιών, που σε συμπαιγνία με το πολιτικό σκουπιδαριό κατέκλεψαν το κράτος και δημιούργησαν το συντριπτικό ποσοστό του χρέους που μας οδηγεί τώρα στην χρεοκοπία!

''Λεφτά υπάρχουν''! Αλλά μόνο γι αυτούς!
Αυτοί μόνον πρέπει να συντηρηθούν! Αυτοί να ''ξεπαγώσουν''!
Τί κι αν η υπόλοιπη χώρα και ο λαός έχει μπεί στην κατάψυξη;Μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά λόγω του χειμώνα που έρχεται.

Τί κι αν δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο στα σπίτια;
Τί κι αν ο φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης παραμένει εμμονικά, υστερικά κολλημένος ψηλά εκεί, μαζί με το πετρέλαιο κίνησης;

Τί κι αν μόλις χθες ένα κοριτσάκι δεκατριών ετών ξεψύχησε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, σ' ένα σπίτι με μία άνεργη μητέρα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση; (και μάλιστα συνελήφθη η άνεργη μητέρα!!!)

Τ΄ΑΚΟΥΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;;

Όχι δεν το ακούτε. Ούτε σας ενδιαφέρει να το ακούσετε!
Αρκεί οι μπουλντόζες του ''εθνικού εργολάβου'' να είναι γεμάτες (αφορολόγητο) πετρέλαιο..
..και αρκεί τα κανάλια κι οι εφημερίδες του να σας λιβανίζουν και να σας στηρίζουν για να υπάρχετε!

Ακούστε όμως εγκληματίες, πολιτικοί και εργολάβοι..
Ακούστε, αφουγκραστείτε.. ..τον λαό,..το πλήθος,..την οργή..

''Ξεπαγώνουν'' κι αυτά..

Υ.Γ. Το κοριτσάκι που πέθανε και η μητέρα του ήταν λέει απ΄την Σερβία και κατοικούσαν παράνομα.. Ε, καί; Τα παλικαράκια που έσβησαν πέρσι στην Λάρισα, ήταν κι αυτά ξένοι, παράνομοι;..

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

politikologia1.blogspot- gianniotis.gr