Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Ταξιδέυοντας επάνω σ' ένα ιστιοφόρο! Εδώ οι διακοπές είναι με Δ... κεφαλαίο!
 04 Ιουλίου 2012
Ταξιδευοντας επανω σ' ενα ιστιοφορο! Εδω οι διακοπες ειναι με Δ... κεφαλαιο!
Λευκά πανιά αρμενίζουν στο πέλαγος με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Πάνω στο ιστιοφόρο διακρίνεται μια φιγούρα να απολαμβάνει τη θέα. Εικόνα σαν από καρτποστάλ. Ξέρω τι σκέφτεστε: τί ωραία να ήμασταν και εμείς εκεί πάνω...

Και γιατί να μην είστε δηλαδή; Ως Έλληνες το υδάτινο στοιχείο αποτελεί κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας. Μετρώντας αντίστροφα για το καλοκαίρι, αρπάζουμε την ευκαιρία να το βιώσουμε... από μέσα νοικιάζοντας ένα ιστιοφόρο. Ζυγίζοντας τις συγκινήσεις και τους φόβους που διέπουν την ιδέα για μια συγκατοίκηση εν πλω, αλλά και το απαραίτητο budget,  καταγράφουμε το «εγχειρίδιο του πρωτάρη» με όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν σαλπάρετε για διακοπές με ιστιοφόρο. Εμείς λύνουμε τις απορίες σας, εσείς λύστε τους κάβους και ώρα καλή στην πλώρη σας και αέρα στα πανιά σας!


Γιατί να το προτιμήσετε;
Πρώτα απ' όλα, διότι ζείτε στην Ελλάδα. Πρέπει να καταχωρίσετε μια τέτοια εμπειρία στο ιστορικό σας. Οι εγχώριες εταιρείες μάς πληροφόρησαν ότι η πελατεία τους είναι κατά το 95% ξένοι (οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο) και διέγνωσαν ότι οι Έλληνες δεν το προτιμούν επειδή δεν ξέρουν πόσο τους συμφέρει αλλά και πόσο... θα το λατρέψουν.
Για όσους έχουν πρότερη γνώση, οι διακοπές με ιστιοφόρο είναι το τέλειο συνώνυμο της πραγματικής χαλάρωσης. Κάτι σαν τις Διακοπές των διακοπών: ένα ταξίδι που έχει ως μέσο μεταφοράς ένα σκάφος που κινείται κυρίως χάρη στον άνεμο, δεν μπορεί παρά να προσφέρει αυτήν τη μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προκύπτει από τη συνεχή και άμεση επαφή με τη φύση. Μακριά από συνωστισμούς και ωράρια, η καρίνα του οδηγεί σε παραλίες απόμερες και φυσικές ομορφιές όπου μόνο λίγοι έχουν πρόσβαση. Ο χρόνος παύει να μετράει και οι διακοπές εκλαμβάνουν διαφορετικό νόημα. Δεν χρειάζεται καν να προετοιμαστείτε ή να προγραμματίσετε να πάτε στη θάλασσα. Είστε μέσα στη θάλασσα. Με το που ξυπνήσετε, μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι την πρώτη βουτιά της ημέρας.
Το βράδυ πάλι, μπορείτε να διανυκτερεύσετε ανενόχλητοι κάτω από τα αστέρια ή την πανσέληνο αρόδον (που στη ναυτική γλώσσα σημαίνει «αγκυροβολώ μέσα στη θάλασσα») σε έναν από τους χιλιάδες κολπίσκους των ελληνικών θαλασσών, Αν όμως έχετε διάθεση για πιο κοσμικές καταστάσεις, τίποτα δεν σας εμποδίζει να «πιάσετε» λιμάνι («ρεμέντζο» στο ναυτικό γλωσσάρι) στο κεντρικότερο σημείο του νησιού.

*Οι μεταφορές προς την ακτή γίνονται με το φουσκωτό ντίγκι (που χωράει συνήθως 4-5 άτομα max)
Ένα ιστιοπλοϊκό μπορεί να είναι η πλωτή βάση και για πολλές ακόμα θαλάσσιες δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το windsurf, το ψαροντούφεκο και η κατάδυση, αφού μπορεί να μεταφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ουσιαστικά το ιστιοπλοϊκό εκτός από το πλωτό σπίτι σας είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα ελληνικά νησιά, χωρίς την έγνοια του πλοίου της γραμμής ή το sold out των εισιτηρίων.

Χρήσιμες διευθύνσεις
www.directory.way.gr και www.sunyachting.gr: Θα βρείτε πληροφορίες για ενοικιάσεις ιστιοπλοϊκών σκαφών με ή χωρίς πλήρωμα από την Αθήνα και λιμάνια του Αιγαίου.
www.eio.gr: Αν θέλετε να μην είστε αδιάβαστοι, εδώ θα συναντήσετε ελληνικούς ναυτικούς ομίλους που διαθέτουν σχολές ιστιοπλοΐας.
www.yen.gr: Στο site του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, επιλέγοντας Οργανισμοί Λιμένων, μπορείτε να εντοπίσετε τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις όλων των λιμεναρχείων των τόπων όπου θα επισκεφθείτε.

ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

Όλα όσα πρέπει να ... αρνηθώ ως Έλληνας

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ίσως το γεγονός να είναι αληθινό, ο Αντώνης Σαμαράκης θα ορκιζόταν πως είναι, ίσως όμως και να μην ισχύει στο ελάχιστο.

Ας κρατήσουμε την ουσία και ας προβληματιστούμε από το βιβλίο (*), ας αφήσουμε τον Άνεμο Σωτηρίας να μας παρασύρει, έναν Άνεμο Σωτηρίας που αρνιέται όλα αυτά τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:

(*)


Hidden


Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάθε μέρα αυτοκτονεί κατά μέσο όρο ένας συμπολίτης μου και το καταγράφω σαν ένα αριθμό, ένα απλό γεγονός.

Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάθε μέρα δολοφονείται ένας συμπολίτης μου για να του κλέψουν ελάχιστα χρήματα.

Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του και διοχετεύθηκαν χιλιάδες καλάζνικοφ στο οργανωμένο έγκλημα.

Αρνιέμαι να δεχθώ πως η αξία της ζωής κοστολογείται από κάποιους στα 30€.

Αρνιέμαι,μιας και μιλάμε για αξίες, να έχει χαθεί η αξία της εργασίας και όλοι να θέλουμε να βρούμε μια δουλειά με μηδέν μόχθο, μηδέν όφελος για τη κοινωνία μας, αλλά και απολαβές Υπουργού.

«Ἡ Ἑλλὰς μπορεῖ νὰ ζήσει χωρὶς δανεικά, δὲν μπορεῖ ὅμως νὰ ζεῖ χωρὶς ἰδανικά»

Αρνιέμαι να ζω σε μια κοινωνία που οι μοναδικές μου πιθανές επιλογές στις κάλπες, είναι ένας ανίκανος προδότης κωλοτούμπας, ένας ανθέλληνας τυχοδιώκτης που τάζει ότι θέλει να ακούσει ο λαός, ένας φασίστας, ένας διεφθαρμένος, ένας ξεμωραμένος και μία γυναίκα που οραματίζεται ένα ουτοπικό αύριο και που όταν της δίνεται η ευκαιρία φωνάζει:"Δε θέλω να αναλάβω να το πραγματοποιήσω…"

Αρνιέμαι να έχω ανθρώπους στη χώρα μου που διέσχισαν τη μισή υφήλιο για ένα καλύτερο αύριο και να τους στριμώχνω σε στρατόπεδα σαν το Νταχάου των φασιστών και τα Γκουλάγκ των κομμουνιστών.

Αρνιέμαι όμως και όταν σα κράτος καταρρέω, να δέχομαι κάθε ημέρα 300 πεινασμένους που δε μπορώ να θρέψω και το μόνο που θα καταφέρω,είναι να τους μετατρέψω σε εγκληματίες.

Αρνιέμαι πλέον να διαβάζω αρχαίους φιλοσόφους. Δεν αντέχω να νιώθω τη πίεση ότι οι πρόγονοί μου ήσαν τόσο σπουδαίοι και εγώ το μόνο που λέω για αυτούς όταν τους σκέφτομαι και διαπληκτίζομαι με ξένους, να είναι το κλασικό: «Ναι αλλά εμείς όταν φτιάχναμε Παρθενώνες,εσείς ήσασταν στα δέντρα» Να που αντιστράφηκαν οι ρόλοι και εμείς ανεβήκαμε στα δέντρα.

Αρνιέμαι να δεχθώ πως σα κοινωνία τα τελευταία 40 χρόνια δεν κάναμε κάτι καλό σε οποιαδήποτε κλάδο: Υγεία, Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση, Κοινοβουλευτισμός, Οικονομία, Ασφάλιση.
Σε ολα καταφέραμε να πατώσουμε μα κυρίως αυτό. Καταφέραμε να κάνουμε τους πολίτες παθητικούς παρατηρητές της ιστορίας που είχε σαν αποτέλεσμα,τη δημιουργία μιας πλειοψηφίας, που θα γινόταν πολυ πιο απολυταρχική και από τη χούντα για να υπερασπιστεί το μικροσυμφέρον της.

Αρνιέμαι να ψηφίζω το πρώτο κόμμα με διαφορά 2% από το δεύτερο και αυτό να έχει θεσπίσει νόμο που στη πράξη να του δίνει 50 επιπλέον έδρες.Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα.

Αρνιέμαι να λέω ότι η θέση μου είναι στο ΝΑΤΟ γιατί είμαι εντελώς ανίσχυρος να υπάρξω μόνος. Δε θεωρώ συμμάχους τους δολοφόνους των εθνών, δε θεωρώ συμμάχους τους ανθρώπους που είχαν στόλο έξω από τη Σμύρνη και όταν κολύμπαγαν Έλληνες και Αρμένιοι στα πλοία τους για να σωθούν, τους έριχναν καυτό νερό, διότι τα συμβόλαια με το Κεμάλ τους έκαναν πιο συμμάχους με τον εχθρό του συμμάχου τους.

Αρνιέμαι να δεχθώ σαν άνθρωπος ότι ένας παππούς ζητιανεύει δίπλα μου και εγώ δε μπορώ να τον βοηθήσω.

Αρνιέμαι να φοβάμαι να πω ότι θα πέθαινα για την Ελλάδα γιατί θα με πουν φασίστα.

Αρνιέμαι να φοβάμαι να δώσω φαγητό σε έναν λαθρομετανάστη γιατί θα με πουν Ανθέλληνα.

Αρνιέμαι να μου λένε:¨Ώχου μωρέεε,εσύ θα τον αλλάξεις το κόσμο;¨ Αν δε θες να βοηθήσεις, πρόβλημά σου, μη μου δηλητηριάζεις όμως τα όνειρα. Αν όχι εγώ,τότε ποιός. Αν όχι τώρα, πότε;

Αρνιέμαι να έχω περάσει εμφυλίους, γενοκτονίες, φασισμό, 400 χρόνια σκλαβιά, και να τρέμω μια Μέρκελ και έναν Ερντογάν.

Αρνιέμαι να λέω πως για όλα φταίνε οι άλλοι(όπου άλλοι, βάλε γερμανοί, αλλοδαποί, κερδοσκόποι, εβραίοι, εξωγήινοι) αλλά ποτέ να μη κάνω αυτοκριτική επειδή ΕΓΩ παίρνω φακελάκι, ΕΓΩ παρακαλάω να «βολευτώ», ΕΓΩ δε πηγαίνω να ψηφίσω.

Αρνιέμαι να δεχθώ πως η χώρα μου από επανασύστασής της, ήταν, είναι και θα παραμένει αποικία με το ρόλο Δούρειου Ίππου να τον έχουν κάθε λογής διαχρονικοί Ηρόστρατοι και Εφιάλτες.

Για όλα αυτά τα αρνιέμαι και για άλλα πολλά που ανεβάζουν πυρετό στη ψυχή μου, που σκοτώνουν το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου μίλησε καλύτερα, κάποιος πριν πολλά χρόνια:

Ήθος, ανθρώπω δαίμον
- Ηράκλειτος -
(μετάφραση: Ο Χαρακτήρας δημιουργεί τη μοίρα του ανθρώπου)

Νεοελληνική κοινωνία έπλασες το πεπρωμένο που ήθελες.Δε διδάχθηκες τραγωδία για αυτό είσαι αναγκασμένη να ζήσεις το σχήμα: Ύβρις - Άτις - Νέμεσις και Τίσις.
(όποιος ξεπερνά τα όρια – όποιος γίνεται αλαζόνας (Υβριστής), περνά σε πράξεις ανόσιες, προσβλητικές αλλά και απροσεξίας (Άτις) για τις οποίες η θεία δίκη (Νέμεσις) επιλαμβάνεται της τιμωρίας η οποία οδηγεί στην καταστροφή (τίσις)


Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαράκη αν επικαλέσθηκα απόψεις που ίσως να μη τον εξέφραζαν


ΠΗΓΗ: foititesoikonomikon.blogspot.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΦΑΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΗΝ ΛΕΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/7/1993 '' ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗ ΝΔ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ''
ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/7/1993 '' ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗ ΝΔ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ''Κλικ στην εικόνα

Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο αρχηγός της .
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

συνέντευξη στον....
ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗ, Καθημερινή Κυριακής 4 Ιουλίου 1993
Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;
Α. Σαμαράς: Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την Πολιτική Άνοιξη και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο. […]
Α. Σαμαράς: Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω αρχηγός της. […]
Α. Καρκαγιάννης: Πολιτική πράξη, ωστόσο, λειψή. Ολοκληρωμένη πολιτική πράξη θα ήταν αν προκαλούσε την πτώση της κυβερνήσεως. Δεν λέω ότι έπρεπε να το κάνετε. Αλλά αφού δεν το κάνατε και δεσμευθήκατε να μην το κάνετε, ποια είναι η πολιτική πράξη;
Α. Σαμαράς: Το θέμα είναι λεπτό και δεν δέχομαι αυτή την τοποθέτηση. Είναι κατ αρχήν θέμα αρχής. Η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία. Εγώ εξελέγην βουλευτής με τη Ν.Δ. Δεν ξέρω ποιος μου δίνει το δικαίωμα να ρίξω μια κυβέρνηση που την εξέλεξε ο λαός ή να

παραμείνω βουλευτής, όταν έχω διαφωνήσει με τη Ν.Δ. Άλλωστε, και μέσα στη Ν.Δ. ήμουν μειοψηφία. Μετά τα όσα έχουν συμβεί είναι χρέος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κρίνουν και να αποφασίσουν αν έχουν τις δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους, προς όφελος του τόπου, ως το τέλος της τετραετίας. Νομίζω ότι δεν τις έχουν. Αυτή είναι η έννοια της δέσμευσης που πράγματι ανέλαβα. […]

Ο ΠΙΟΥ

Ο Πίου το μαύρο πιστόλι, το τραγούδι (audio)

Ο Πίου το μαύρο πιστόλι, το τραγούδι (audio)
 
Μετά το απόλυτα επιτυχημένο διαφημιστικό σποτ, ο Πίου έγινε
 και τραγούδι, το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει... θράυση. Ακούστε το απόλυτο... χιτ του καλοκαιριού. (audio)



ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Παρά τα λόγια μόνο 35 βουλευτές αρνούνται την χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου

04/07/2012
Παρά τα λόγια μόνο 35 βουλευτές αρνούνται την χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου
Μόλις 35 από τους 300 έλληνες βουλευτές
δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου.
Μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Βουλής, δόθηκε στους τριακόσιους ο φάκελος, στον οποίο μέσα περιέχονται αυτά που δικαιούνται από το Κοινοβούλιο, όπως μεταξύ άλλων τα γραφεία, οι υπάλληλοι, τα κινητά και τα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με το Έθνος για πρώτη φορά όμως στο περιεχόμενου του φακέλου υπήρχε σχετικό έγγραφο για εκείνους που δεν επιθυμούν να πάρουν το αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή.
Το αποτέλεσμα ήταν μόλις 35 από τους 300 να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Δηλαδή κάτι παραπάνω από το 10%, μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.

10 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τι να κάνετε για να σας φτάσουν τα λεφτά για τις καλοκαιρινές διακοπές .



Μήπως η έλλειψη σε ρευστό έχει αρχίσει να επηρεάζει τα ταξιδιωτικά σας πλάνα; Δεν είναι ανάγκη να έχετε «πακτωλό» χρημάτων για να ζήσετε νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες: το Lonely Planet προτείνει 10 τρόπους για να περιορίσουμε το budget χωρίς να κόψουμε τις συνήθειές μας…
1. Φιλοξενία πάνω απ’ όλα
Η εμπειρία της ζωής του «ντόπιου» στα μέρη που επισκέπτεστε και ταυτόχρονα το τέλος της έγνοιας της πληρωμής για τη διαμονή -δύο σε ένα- καλύπτεται με το λεγόμενο house swapping ή ελληνιστί, τη λεγόμενη «τράμπα». Το να μένουμε στο σπίτι ενός μόνιμου κατοίκου της περιοχής, μας βάζει κατ’ ευθείαν στο πνεύμα της τοπικής κοινότητας, ενώ και το budget ψαλιδίζεται σημαντικά!
Η παραπάνω πρακτική δίνει αναμφισβήτητα μια εικόνα της τοπικής φυσιογνωμίας από τα μέσα, ειδικά αν εκείνος που θα σας παραχωρήσει προσωρινά το οίκημά του ή σας φιλοξενήσει, σας βάλει στο «mood» της γειτονιάς του. Μπορείτε βεβαίως, για να «συμπιέσετε» ακόμα περισσότερο τα κόστη, να νοικιάσετε το σπίτι σας για όσον καιρό θα λείπετε, αν δεν πρόκειται για house swap, αλλά για house sit, οπότε αυτός που σας έχει παραχωρήσει το σπίτι του δε μένει ταυτόχρονα στο δικό σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει όχι μόνο ελάφρυνση για τις δόσεις του δανείου ή το νοίκι σας, αλλά και κάποια έξτρα χρήματα για ξόδεμα… Πρόκειται τελικά για πρακτικές που, αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στη χώρα μας και τις βλέπουμε με κάποια καχυποψία, στη Δύση κάνουν θραύση και μάλιστα με πολύ θετικά αποτελέσματα…
2. Μειώστε το μεταφορικό κόστος
Φωτογραφία: www.amtrak.com
Ταξίδι με το τρένο: ρομαντικό και χαλαρωτικό, μειώνει τους ρίπους που αφήνετε στην ατμόσφαιρα και σας γλιτώνει από μεγάλο μέρος του κόστους (βενζίνες κλπ.). Ένα εισιτήριο Interail δεν είναι πια η νεανική ταξιδιωτική ιεροτελεστία που ήταν πριν από μερικές δεκαετίες, ωστόσο παραμένει ένας φανταστικός τρόπος να δει κανείς πολλά ξοδεύοντας λίγα, όπως συμβαίνει με σχεδόν όλες τις σιδηροδρομικές διαδρομές.
Σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές, προσπαθήστε πάντα να γλιτώνετε τα τζάμπα «καπέλα» στις τιμές με το να κλείνετε εισιτήρια αρκετούς μήνες νωρίτερα ή την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ενώ ταυτόχρονα μαζεύετε μίλια.
3. Παζαρέψτε και «τζογάρετε»
Ακονίστε τις διαπραγματευτικές δεξιότητες που έχετε αποκτήσει στα κάθε είδους παζάρια πριν ακόμα βγείτε από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας. Μπορείτε να μειώσετε το κόστος διαμονής ακόμα και την τελευταία στιγμή είτε διαπραγματευόμενοι ως την τελευταία στιγμή με κάθε είδους καταλύματα (αν αγωνιούν να έχουν πληρότητα, συνήθως αφήνουν περιθώρια) ή τσεκάρετε τα sites τους για ειδικές προσφορές.
Για τους πιο τολμηρούς τύπους, υπάρχει και η λογική «δεν κλείνω από τα πριν αλλά επί τόπου τη διαμονή». Σε διάφορα μέρη του κόσμου, υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα να σας φιλοξενήσουν ντόπιοι έναντι συμβολικού τιμήματος.
4. Η δύναμη του πεταλιού

ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

4 - 7 - 12

Εντοπίστηκε η χαμένη Ατλαντίδα;



Παραθέτουμε ένα άκρως ενδιαφέρον νέο το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα είχαν  ανακοινωθεί στο περσινό επιστημονικό συνέδριο που έλαβε χώρα στη Σαντορίνη και το οποίο κάλυψε αποκλειστικά για την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού και το περιοδικό “Φαινόμενα” το μέλος της ομάδας Gateway, Μηνάς Παπαγεωργίου.