Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Ταξιδέυοντας επάνω σ' ένα ιστιοφόρο! Εδώ οι διακοπές είναι με Δ... κεφαλαίο!
 04 Ιουλίου 2012
Ταξιδευοντας επανω σ' ενα ιστιοφορο! Εδω οι διακοπες ειναι με Δ... κεφαλαιο!
Λευκά πανιά αρμενίζουν στο πέλαγος με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Πάνω στο ιστιοφόρο διακρίνεται μια φιγούρα να απολαμβάνει τη θέα. Εικόνα σαν από καρτποστάλ. Ξέρω τι σκέφτεστε: τί ωραία να ήμασταν και εμείς εκεί πάνω...

Και γιατί να μην είστε δηλαδή; Ως Έλληνες το υδάτινο στοιχείο αποτελεί κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας. Μετρώντας αντίστροφα για το καλοκαίρι, αρπάζουμε την ευκαιρία να το βιώσουμε... από μέσα νοικιάζοντας ένα ιστιοφόρο. Ζυγίζοντας τις συγκινήσεις και τους φόβους που διέπουν την ιδέα για μια συγκατοίκηση εν πλω, αλλά και το απαραίτητο budget,  καταγράφουμε το «εγχειρίδιο του πρωτάρη» με όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν σαλπάρετε για διακοπές με ιστιοφόρο. Εμείς λύνουμε τις απορίες σας, εσείς λύστε τους κάβους και ώρα καλή στην πλώρη σας και αέρα στα πανιά σας!


Γιατί να το προτιμήσετε;
Πρώτα απ' όλα, διότι ζείτε στην Ελλάδα. Πρέπει να καταχωρίσετε μια τέτοια εμπειρία στο ιστορικό σας. Οι εγχώριες εταιρείες μάς πληροφόρησαν ότι η πελατεία τους είναι κατά το 95% ξένοι (οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο) και διέγνωσαν ότι οι Έλληνες δεν το προτιμούν επειδή δεν ξέρουν πόσο τους συμφέρει αλλά και πόσο... θα το λατρέψουν.
Για όσους έχουν πρότερη γνώση, οι διακοπές με ιστιοφόρο είναι το τέλειο συνώνυμο της πραγματικής χαλάρωσης. Κάτι σαν τις Διακοπές των διακοπών: ένα ταξίδι που έχει ως μέσο μεταφοράς ένα σκάφος που κινείται κυρίως χάρη στον άνεμο, δεν μπορεί παρά να προσφέρει αυτήν τη μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προκύπτει από τη συνεχή και άμεση επαφή με τη φύση. Μακριά από συνωστισμούς και ωράρια, η καρίνα του οδηγεί σε παραλίες απόμερες και φυσικές ομορφιές όπου μόνο λίγοι έχουν πρόσβαση. Ο χρόνος παύει να μετράει και οι διακοπές εκλαμβάνουν διαφορετικό νόημα. Δεν χρειάζεται καν να προετοιμαστείτε ή να προγραμματίσετε να πάτε στη θάλασσα. Είστε μέσα στη θάλασσα. Με το που ξυπνήσετε, μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι την πρώτη βουτιά της ημέρας.
Το βράδυ πάλι, μπορείτε να διανυκτερεύσετε ανενόχλητοι κάτω από τα αστέρια ή την πανσέληνο αρόδον (που στη ναυτική γλώσσα σημαίνει «αγκυροβολώ μέσα στη θάλασσα») σε έναν από τους χιλιάδες κολπίσκους των ελληνικών θαλασσών, Αν όμως έχετε διάθεση για πιο κοσμικές καταστάσεις, τίποτα δεν σας εμποδίζει να «πιάσετε» λιμάνι («ρεμέντζο» στο ναυτικό γλωσσάρι) στο κεντρικότερο σημείο του νησιού.

*Οι μεταφορές προς την ακτή γίνονται με το φουσκωτό ντίγκι (που χωράει συνήθως 4-5 άτομα max)
Ένα ιστιοπλοϊκό μπορεί να είναι η πλωτή βάση και για πολλές ακόμα θαλάσσιες δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το windsurf, το ψαροντούφεκο και η κατάδυση, αφού μπορεί να μεταφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ουσιαστικά το ιστιοπλοϊκό εκτός από το πλωτό σπίτι σας είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα ελληνικά νησιά, χωρίς την έγνοια του πλοίου της γραμμής ή το sold out των εισιτηρίων.

Χρήσιμες διευθύνσεις
www.directory.way.gr και www.sunyachting.gr: Θα βρείτε πληροφορίες για ενοικιάσεις ιστιοπλοϊκών σκαφών με ή χωρίς πλήρωμα από την Αθήνα και λιμάνια του Αιγαίου.
www.eio.gr: Αν θέλετε να μην είστε αδιάβαστοι, εδώ θα συναντήσετε ελληνικούς ναυτικούς ομίλους που διαθέτουν σχολές ιστιοπλοΐας.
www.yen.gr: Στο site του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, επιλέγοντας Οργανισμοί Λιμένων, μπορείτε να εντοπίσετε τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις όλων των λιμεναρχείων των τόπων όπου θα επισκεφθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου