Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ

Ο ύπνος "καθαρίζει" τον εγκέφαλο

Δημοσιευμένη  εικόνα



Ως «πλυντήριο» του εγκεφάλου φαίνεται πως λειτουργεί ο ύπνος, καθώς σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ξεκούρασης ο εγκέφαλος «ξεπλένεται» από τις περιττές τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science», το εν λόγω σύστημα απομάκρυνσης νευροτοξινών αποτελεί έναν θεμελιώδη λόγο που καθιστά τον ύπνο απαραίτητο.

«Νοικοκύρης» ο εγκέφαλος

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου τα εγκεφαλικά κύτταρα συρρικνώνονται με σκοπό την επέκταση των περιοχών ανάμεσα στους νευρώνες, για την διοχέτευση «καθαριστικού» υγρού για την απομάκρυνση των τοξινών.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι η έλλειψη ύπνου και συνεπώς η συσσώρευση νευροτοξινών στον εγκέφαλο, θα μπορούσε να συνδέεται με την εμφάνιση εγκεφαλικών διαταραχών.

«Ο εγκέφαλος λειτουργεί με συγκεκριμένα ενεργειακά αποθέματα. Ωστόσο υπάρχουν δυο λειτουργικά μοτίβα βάσει των οποίων μπορεί να λειτουργήσει: το ξυπνητό και συνειδητό μοτίβο και το μοτίβο “καθαρισμού”» αναφέρει η ερευνήτρια δρ Μάικεν Νέντεργκαρντ. «Είναι σαν ένα πάρτι στο σπίτι: μπορεί κανείς να επιλέξει είτε να διασκεδάσει τους καλεσμένους, είτε να καθαρίσει το σπίτι. Αλλά δε μπορεί να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα».

Τα νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα προηγούμενων ερευνών, τα οποία επικεντρώνονταν στο «αποχετευτικό σύστημα» του εγκεφάλου – γνωστό και ως γλεμφικό σύστημα – το οποίο αναλαμβάνει να απομακρύνει οτιδήποτε περιττό, με σκοπό την ομαλή λειτουργία του.

«Πρόκειται για έναν ζωτικό μηχανισμό, ο οποίος όπως φαίνεται ενεργοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου» υπογραμμίζει η δρ Νέντεργκαρντ. «Φαίνεται ότι ο εγκέφαλος δαπανά πολλή ενέργεια κατά την διαδικασία του καθαρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιεί ταυτόχρονα περίπλοκες διεργασίες όπως π.χ. η επεξεργασία δεδομένων».
tovima.gr

ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Θλιβερή αύξηση εγκατάλειψης παιδιών από τους γονείς – Ιστορίες από τα χωριά SOS

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μια σοκαριστική ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει την τραγική πορεία – στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον – όσων οικογενειών χωρίζουν. «Η Άννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ήταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Άννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της»».



«Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς». Την ιστορία αυτή την διηγείται ο κ. Σιφνιός, ο υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS.

Η μαμά της Άννας δεν είναι τρελή, απλά άνεργη. Πανικοβλήθηκε και τελικά επέλεξε τον λάθος, δύσκολο, και μακρύ δρόμο όμως όχι μοναχικό δρόμο αφού υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες παρόμοιες ιστορίες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.

«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Έλληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».

Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.

Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».

Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. «Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.

«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. «Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ...». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει». Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ. «Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».




Δημοσιευμένη  εικόνα

ΠΟΛΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΜΕΡΗ

Τα πιο πολυφωτογραφισμένα μέρη του κόσμου!! με βάση το Instagram!!!!
Ημερομηνία: 18 Οκτωβρίου 2013
Τα πιο πολυφωτογραφισμενα μερη του κοσμου!! με βαση το Instagram!!!!
 
Με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες το μήνα και 40 εκατομμύρια φωτογραφίες να δημοσιεύονται καθημερινά, το Instagram δίκαια θεωρείται ένα από τα πιο «ισχυρά» εργαλεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, για όσους δουλεύουν μέσα στην τουριστική βιομηχανία, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τις τάσεις που ακολουθούν το συγκεκριμένο μέσο.
Η εμπορική διευθύντρια του Destinology σε άρθρο της στο aluxurytravelblog.com ετοίμασε μια λίστα με τα δέκα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο με τη βοήθεια του Instagram.

Δείτε ποια είναι:

1. Το αεροδρόμιο Suvarnabhumi στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης









2. Το εμπορικό κέντρο Siam Paragon στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης


3-4 ΕΛΙΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Αυτό για τις ελιές το ξέρεις;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από...
τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, είτε 3-4 ελιών την ημέρα ή ακόμη και συνδυασμό αυτών.

Παράλληλα ο ομογενής επιστήμονας τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.
Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.

Η μελέτη του κ. Καραγιάννη θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Δες την θέα που προσφέρουν οι πλατφόρμες παρατήρησης!!!!
 
Δες την θεα που προσφερουν οι πλατφορμες παρατηρησης!!!!

Οι πλατφόρμες παρατήρησης είναι εντυπωσιακές κατασκευές σε μαγευτικές τοποθεσίες που δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει την εκπληκτική θέα σε χαράδρες, σε χιονισμένες βουνοκορφές, σε φαράγγια και όπου ο επισκέπτης δεν θα μπορούσε με άλλον τρόπο να έχει πρόσβαση, έστω οπτική. Δομές που αιωρούνται σχεδόν στο κενό, με γυάλινες ή μεταλλικές επιφάνειες από όπου η θέα είναι όχι μόνο απίθανη αλλά προκαλεί αρκετά καρδιοχτύπια!

10. Grand Canyon, ΗΠΑ
perierga.gr - Πανοραμική θέα από τις ωραιότερες πλατφόρμες παρατήρησης!

9. Shard, Βρετανία
perierga.gr - Πανοραμική θέα από τις ωραιότερες πλατφόρμες παρατήρησης!

8. Stegastein, Νορβηγία
perierga.gr - Πανοραμική θέα από τις ωραιότερες πλατφόρμες παρατήρησης!

7. Matteo Thun, Ιταλία
perierga.gr - Πανοραμική θέα από τις ωραιότερες πλατφόρμες παρατήρησης!