Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΝΤΙΝ ΚΑΡΝΑΖΗΣ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ...Ο ΠΙΟ γυμνασμένος άνθρωπος του ΠΛΑΝΗΤΗ είναι 'ΕΛΛΗΝΑΣ!!! (PHOTO)

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ...Ο ΠΙΟ γυμνασμένος άνθρωπος του ΠΛΑΝΗΤΗ είναι 'ΕΛΛΗΝΑΣ!!! (PHOTO)
 
Αφιέρωμα στον πιο γυμνασμένο άνθρωπο του πλανήτη έκανε η Guardian. Ο 51χρονος Ντίν Καρνάζης έχει σαν στόχο του να ποωθήσει τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, να παρουσιάσει σε όλους τους κινδύνους της παιδικής παχυσαρκίας και να αναδείξει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή κατά γράμμα!!
Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε χθές (17 Οκτωβρίου) με τη διαδρομή των 6,8 χιλιομέτρων, από το χωριό του Ντιν τη Σιλίμνα μέχρι την Τρίπολη.Συνεχίζεται το Σάββατο με απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι την πλατεία της νέας Μεσσήνης και συνεχίζεται την Κυριακή από την Πύλο στο Costa Navarino, που απέχουν μεταξύ τους 15 χλμ.ενώ κατά τον τερματισμό του θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
Παρακάτω βρίσκονται αποσπάσματα από τον ίδιο και τους δημοσιογράφους από την Guardian.
"Ο Ντιν Καρνάζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για την νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει. Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη...
Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης" αναφέρει η Guardian, σε αφιέρωμά της στον υπερ-μαραθωνοδρόμο Ντιν Καρνέζις με αφορμή την διαδρομή που θα καλύψει ο αθλητής από την Αρκαδία στη μέχρι τη Μεσσηνία.
«Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας», γράφει ο δημοσιογράφος παραθέτοντας τις δηλώσεις του μαραθωνοδρόμου:
«Έρχομαι με ένα μήνυμα. Και αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης



Κλειστοί για τα οχήματα θα παραμείνουν οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (19/10), με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει εφικτή η διεξαγωγή του 2ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τη Διεύθυνση Τροχαίας και ζητεί προκαταβολικά την κατανόηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να κινηθούν με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης, το απόγευμα του Σαββάτου (19/10).
Συγκεκριμένα, από τις 16:00 του Σαββάτου (19/10) και μέχρι τις 22:00 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος (και από τις 12:00 θα απαγορευτεί η στάθμευση, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται) κατά μήκος της διαδρομής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας 5.000 μ.. Δηλαδή:

-Στη Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής
-Στη Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β’, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής
-Στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου έως την συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής
-Στην οδό Παρασκευοπούλου, από την συμβολή της με τη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασ. Όλγας, καθ’ όλο το πλάτος αυτής
-Στη Λεωφόρο Βασ. Όλγας, από την συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Βασ. Γεωργίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής
-Στην οδό Βασ. Γεωργίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής
-Στην οδό Μ. Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής
-Στην οδό Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής
-Στην οδό Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής
-Στην οδό Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

Δρομείς από πέντε ηπείρους και 39 χώρες στη Θεσσαλονίκη
Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως το Μπρουνέι και η Ονδούρα, θα τρέξουν στο 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 39 χώρες, αφού στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από 33 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Γερμανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Τσεχία, Ιταλία, Πολωνία, Αλβανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Ισπανία, Ρωσία, Ρουμανία, Ολλανδία, Βραζιλία, Κένυα, Αλγερία, Ινδία, Γεωργία, Γαλλία, Φινλανδία, Αίγυπτος, Δανία, Μπρουνέι, Αυστραλία, Μάλτα), ενώ στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. θα υπάρχουν δρομείς από έξι επιπλέον χώρες (Λιθουανία, Φιλιππίνες, Νορβηγία, Καναδάς, Κούβα, Ονδούρα).

Η ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΓΩΝΙΑΣ

Σας ταξιδεύουμε στην Παταγωνία στο... παγετώνα Perito Moreno!!
 
Σας ταξιδευουμε στην Παταγωνια στο... παγετωνα  Perito Moreno!!

Ο παγετώνας με το όνομα Perito Moreno, είναι ένας από τους μόλις τρεις παγετώνες της Παταγωνίας που... δεν έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας. Αποτελεί μέρος των μεγάλων παγετώνων της Νότιας Παταγωνίας, οι οποίοι είναι το τρίτο μεγαλύτερο απόθεμα φρέσκου νερού στον κόσμο.
Κατά τη μετακίνησή του, ο μήκους 30 χιλιομέτρων σχηματισμός πάγου πολλές φορές εισχωρεί στη μεγάλη λίμνη Lago Argentino, αποκόπτοντας τη από το ποτάμι που τη τροφοδοτεί. Τα νερά του ποταμού συγκεντρώνονται πίσω από το φυσικό αυτό φράγμα ξεπερνώντας συνήθως τα 30 μέτρα σε ύψος. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, η πίεση που ασκούν στον παγετώνα είναι αρκετή για να δημιουργήσει ρήγματα σε αυτόν, κατορθώνοντας τελικά να συνεχίσουν την πορεία τους.















Η ΛΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ

Ροχαλίζεις;;; Σου έχουμε 10+1 απλούς τρόπους να κόψεις το ροχαλητό!

Ροχαλίζεις;;; Σου έχουμε 10 απλούς τρόπους να κόψεις το ροχαλητό!

Δέκα απλές συμβουλές για να κοιμάστε σαν πουλάκι. Και εσείς και οι άλλοι γύρω σας...
Μα με το ροχαλητό θα ασχολούμαστε τώρα, δεν έχουμε τίποτα πιο σοβαρό στην ατζέντα; Και σιγά ποιος ενοχλείται;
Αυτά λες και γίνεσαι αστείος! Γιατί δεν είναι μόνο οι άλλοι που υποφέρουν από το ροχαλητό σου, είναι και η υγεία σου που διακυβεύεται. Όπα, ποια υγεία;
Μάθε λοιπόν ότι το ροχαλητό μπορεί να επιφέρει υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, αυξημένη πίεση, ακόμα και μεγαλύτερες πιθανότητες για εγκεφαλικό. Είδες το αθώο το ροχαλητάκι;
Είναι βέβαια και η κοινωνική σου ζωή που υπονομεύεται. Η... δυσαρμονία στον γάμο από πού αρχίζει νομίζεις; Τα πρωινά νεύρα της γυναίκας σου πού οφείλονται άραγε; Γι' αυτό σου λέω, το ροχαλητό δεν είναι «αθώο», σαμποτάρει πολλά πράγματα.
Ώρα λοιπόν να απαλλαχθείς οριστικά από την παρουσία του.
 
No 10 - Χάσε βάρος
Τα περίσσια κιλά είναι από τους πρωταρχικούς παράγοντες του ροχαλητού. Όσο βαρύτερος είσαι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να ροχαλίζεις. Ακόμα όμως κι αν είσαι στα κιλά σου, το να απαλλαγείς από κάνα-δυο κιλάκια θα σε βοηθήσει να μειώσεις και τη συχνότητα αλλά και την ένταση του ροχαλητού...
 
No 9 - Απόφυγε το αλκοόλ
Είναι πιο πιθανό να ροχαλίσεις τη νύχτα που τα «κοπάνησες», ακόμα κι ένα ποτάκι αρκεί. Γιατί βλέπεις το αλκοόλ λειτουργεί ως «ηρεμιστικό», κάνοντας τους μύες του λαιμού να χαλαρώνουν, γεγονός που οδηγεί σε στενότερη δίοδο για τον αέρα, άρα ροχαλητό.
 
No 8 - Φτιάξε το κρεβάτι σου
Δεν κάνουμε πλάκα ούτε και θέλουμε να σε υποβάλουμε σε καψόνια! Άλλαξε τα κλινοσκεπάσματα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και αέρισέ τα σε καθημερινό επίπεδο. Γιατί η σκόνη και τα άλλα σωματίδια δημιουργούν ερεθισμούς στο βλεννογόνο της μύτης και ο οργανισμός εκκρίνει περισσότερη βλέννα για να αντισταθμίσει το κακό, κάνοντάς σε να αναπνέεις από το στόμα. Και ναι, όπως θα έχεις ήδη μαντέψει, αυτό οδηγεί στο ροχαλητό...
No 7 - Απόφυγε τα πικάντικα φαγητά
Τα καυτερά φαγητά μπορούν να οδηγήσουν σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, γεγονός που -όπως υποδεικνύεται από πλήθος ερευνών- αυξάνει τις πιθανότητες ροχαλητού...

ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα παπούτσια του Δούναβη
Συνημμένη Εικόνα: 822765964.jpg



Ένα από τα πιο συγκινητικά μνημεία της Βουδαπέστης.. 'Ο ματωμένος Δούναβης'


Δίπλα στη Γέφυρα των Αλυσίδων στον Δούναβη είναι το Μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 - 45.

Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. Πριν τους εκτελέσουν, τους ανάγκαζαν να βγάλουν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους: τα παπούτσια τους.

Το μνημείο είναι μια διαδρομή με 40 μπρούντζινα αδειανά ζεύγη υποδημάτων, πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου, σαν τα τελευταία βήματα μιας χορογραφίας που οδηγούσε στην εξόντωση.

Δημοσιευμένη  εικόνα
 

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Τα πετρέλαια της Βενεζουέλας - Ένα παράδειγμα για επίδοξους πετρελαιοπαραγωγούς ..
Συνημμένη Εικόνα: petven.jpg



Παρά τον πλούτο της σε φυσικούς πόρους, η χώρα του Ούγκο Τσάβες αποτελεί αξιολύπητο παράδειγμα προς αποφυγήν


Και όμως. Η χώρα που βρίσκεται πάνω από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου του κόσμου, δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους κατοίκους της στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης.Οι κάτοικοί της πρέπει να μπουν στην ουρά για να αγοράσουν χαρτί υγείας. Όλα αυτά αντιφάσκουν με την επίσημη κυβερνητική ρητορική και την εικονική πραγματικότητα που συνήθως περιγράφει.

Ανάμεσα στις λίγες δεκάδες κράτη με τέτοια αφθονία φυσικών πόρων, η Βενεζουέλα έχει καταντήσει ένα αξιοθρήνητο παράδειγμα τού τί δεν πρέπει να κάνει κανείς όταν έχει πλούσιο υπέδαφος.

Αν και βρίσκεται πάνω στα πλουσιότερα πετρελαϊκά κοιτάσματα του κόσμου, η οικονομία της κατακρημνίζεται ταχύτατα. Τα είδη πρώτης ανάγκης σπανίζουν, ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει, οι συσκοτίσεις είναι συνηθισμένες. Οι ουρές των ανθρώπων που βγάζουν βίζα για να μεταναστεύσουν γίνονται όλο και μακρύτερες.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Αντί να αλλάξει ρου και να επενδύσει τα πετροδολλάρια του έθνους του για την μέρα που το πετρέλαιο θα στερέψει, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο προτιμά να μιμείται τα κόλπα του τεθνεώτα προκατόχου του Ούγκο Τσάβες. Επινόησε έναν εχθρό για να αποπροσανατολίσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την κυβερνητική διαφθορά και την κακοδιαχείριση. Στις 2/10 απέλασε τρεις Αμερικανούς διπλωμάτες που δήθεν συνωμοτούσαν για να σαμποτάρουν την οικονομία της χώρας.

Όμως, ένας από τους λόγους που οδηγούν ολοένα και περισσότερους Βενεζουελιανούς να βλέπουν πέραν των προπαγανδιστικών ταχυδακτυλουργιών της κυβέρνησης είναι η διαπίστωση πως πολλά κράτη του κόσμου καταφέρνουν τελικά να βρίσκουν τρόπους να γλυτώνουν από αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν «κατάρα των φυσικών πόρων».

Έτσι ονομάζεται η κακοδιαχείριση του πλούτου που φέρνει αίφνης η ανακάλυψη πετρελαίου ή άλλων ανάλογων φυσικών πόρων, που θυμίζει πολύ το σύνηθες φαινόμενο όσων κερδίζουν τον πρώτο λαχνό του λαχείου αλλά τελικά χρεοκοπούν!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μεγάλη νίκη της Ελλάδας στον «πόλεμο» της φέτας
Συνημμένη Εικόνα: 172141439BRAtY6G.jpg



Ιδιαίτερα θετική, όχι μόνο για τη φέτα αλλά και για το σύνολο των προϊόντων ΠΟΠ χαρακτηρίζεται η εμπορική συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί μέσα στη μέρα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά, καθώς θέτει τις βάσεις για δυναμικότερη ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά του Καναδά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία περιέχει ειδική ρήτρα για τη χρήση του όρου «φέτα» στην αγορά του Καναδά, βάσει της οποίας ο όρος φέτα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο εάν αυτός συνοδεύεται από διατυπώσεις όπως τύπου φέτας, στιλ φέτας, απομίμηση φέτας και σε συνδυασμό με ευανάγνωστη και ευδιάκριτη αναφορά στη γεωγραφική θέση προέλευσης του προϊόντος. Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι το κείμενο που θα υπογραφεί θα υποχρεώνει τους Καναδούς τυροκόμους να αποσύρουν από τις επίμαχες συσκευασίες σύμβολα που παραπέμπουν στην Ελλάδα, όπως η ελληνική σημαία ή η Ακρόπολη αλλά και ονομασίες τύπου «Hellas» ή «Greek». Τα ίδια θα ισχύσουν και για όσους φιλοδοξούν να εμπλακούν στην παραγωγή τυριών τύπου φέτας.

Ανάλογο καθεστώς προβλέπεται να ισχύσει και για άλλα ευρωπαϊκά τυριά, όπως το Ασιάγκο, η Φοντίνα, η Γκοργκοντζόλα και το Μίνστερ.

Πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση ήταν πολύ δύσκολη, και μάλιστα τονίζουν πως οι ΗΠΑ άσκησαν παρασκηνιακά ισχυρές πιέσεις στον Καναδά να μη δεχθεί κανενός είδους νομική προστασία σε προϊόντα που εισάγει από την Ευρώπη, αφού και οι ίδιες θέλουν να αποφύγουν ανάλογες δεσμεύσεις προς την Ε.Ε.

Μάλιστα, στο αρχικό κείμενο της συμφωνίας δίνονταν η δυνατότητα στις βιομηχανίες του Καναδά να χρησιμοποιούν το όνομα «φέτα» σε τυριά αυτού του τύπου που παρασκευάζουν.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς αλλά και του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έθεσε το θέμα στον πρόεδρο Μπαρόζο στην πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες απέδωσαν, δημιουργώντας ένα καλό προηγούμενο για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις συμφωνιών με τις ΗΠΑ καθώς και ασιατικές χώρες.

Η επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και τον Καναδά έχει προκαλέσει ήδη την έντονη αντίδραση των Καναδών κτηνοτρόφων, οι οποίες εκτιμούν πως τα ευρωπαϊκά τυριά, τα οποία κατέχουν ήδη μερίδιο 32% της αγοράς θα εκτοπίσουν τα δικά τους και θα θέσουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων τυροκομικών μονάδων.