Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΛΕΝΤ ΣΟΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Εξωπραγματικό show στο Ινδία έχεις ταλέντο
 

Perierga.gr - Εξωπραγματικό show στο Ινδία έχεις ταλέντοΈκπληκτοι κριτές και κοινό παρακαλούθησαν μια ομάδα να τα σπάει κυριολεκτικά στο show «Ινδία έχεις ταλέντο». Οι πολεμιστές το Goja, όπως ονομάζεται η ομάδα, πραγματοποίησαν μια σειρά από παράτολμες και επικίνδυνες ενέργειες με τους θεατές να κοιτούν αποσβολωμένοι και …πανικόβλητοι.
Τα μέλη της ομάδας χτυπιούνται με σφυριά, σπάνε τούβλα και τσιμεντένιες ράβδους, τρώνε γυαλιά, ξαπλώνουν σε καρφιά και προκαλούν τον …τρόμο στους κριτές. Το βίντεο κάνει θράυση στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας εκατομύρια προβολές μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Απολαύστε τους!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Σαλονικιός ξεκίνησε το γύρο της Ευρώπης!


Mε το ποδήλατο του
Το ταξίδι του ξεκίνησε επίσημα από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο 40χρονος «Ποδηλάτης του κόσμου» ραδιοφωνικός...
παραγωγός στο επάγγελμα, Γρηγόρης Βερροιώτης.

Πρόκειται να διανύσει με το ποδήλατο του 60.000 χιλιόμετρα, περνώντας από 22 ευρωπαϊκές χώρες, ,368 Δήμους,120 περιφέρειες, 2.780 Οργανισμούς και Ενώσεις Πολιτών.

Στόχος του είναι να διαδώσει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2014, αλλά και να μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι θα κάνει γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη για τουρισμό. Πρόσθεσε, χαριτολογώντας ότι «δεν έχει σημασία η ηλικία αν είμαστε εύσωμοι ή αθλητικοί τύποι. Είμαστε τρελοί».

Τον Γρηγόρη Βερροιώτη «ξεπροβόδισε», η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΙΝ

Τα άπιαστα ρεκόρ του «εκατοστάρη»
 
nba_dime2_395
 
Σαν σήμερα, στις 24 Νοεμβρίου του 1960, ο παίκτης των Φιλαδέλφια Γουόριορς και θρύλος του NBA, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, «κατέβασε» 55 ριμπάουντ στο παιχνίδι με αντίπαλο τους Μπόστον Σέλτικς, θέτοντας ένα άπιαστο ρεκόρ για το NBA.
Ο ύψους 2,16μ Τσάμπερλεϊν, που συχνά αποκαλούταν «Γουίλτ Ο Ξυλοπόδαρος», ψευδώνυμο που απεχθανόταν, ή «Η Μεγάλη Άρκτος», επειδή ήταν τόσο ψηλός που χρειαζόταν να γείρει το κεφάλι του για να περάσει την πόρτα, κατάφερε να σπάσει πάνω από 70 ρεκόρ στο NBA.Στην 14χρονη καριέρα του, σημείωσσε 31.419 πόντους(Ο μόνος που κατάφερε να σπάσει αυτό το ρεκόρ, ήταν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος αγωνίστηκε σε 514 παιχνίδια περισσότερα απο τον Τσάμπερλεϊν).Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ από το 1960 μέχρι το 1966, ενώ κυριάρχησε στα συνολικά ριμπάουντ στις 11 από τις 14 σεζόν του. Τη διάρκεια της σεζόν 1966-1967, ο προπονητής του τον ρώτησε αν θα μπορούσε να σουτάρει λιγότερο και να πασάρει περισσότερο. Εκείνη τη σεζόν ο Τσάμπερλεϊν είχε περισσότερες ασσίστ από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα.
Τα περισσότερα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι δεν είναι το πιο εντυπωσιακό ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν. Τον Μάρτιο του 1962, σκόραρε τους 100 από τους 169 πόντους της ομάδας του στην αναμέτρηση με τους Νιου Γιορκ Νικς, τους περισσότερους από οποιονδήποτε παίκτη του NBA που έχει σκοράρει ποτέ σε έναν αγώνα.
Ο Γουίλτ ήταν τόσο ασυναγώνιστος, που το πρωτάθλημα έπρεπε να αλλάξει κανόνες για να τον κρατήσει μακριά από το καλάθι. Καθιερώθηκαν τα τρία δευτερόλεπτα όπου μπορεί κάποιος να σταθεί κάτω από τη ρακέτα, απαγορεύτηκε να καρφώνει κάποιος την μπάλα στο καλάθι, και διευρύνθηκε η γραμμή των ελευθέρων βολών. Επίσης απαγορεύτηκε στους παίκτες των ελευθέρων βολών να διασχίζουν τη γραμμή, μέχρι η μπάλα να φτάσει στη στεφάνη. Ο τελευταίος κανόνας εφαρμόστηκε επειδή ο Τσάμπερλεϊν συνήθιζε να απογειώνεται από τη γραμμή και να καρφώνει την μπάλα ύστερα από χαμένη του βολή.

Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν σε δράση:


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κυργιάννης