Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΟΤΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ

Ποιά ποτά έχουν τις περισσότερες θερμίδες .


Αν το βράδυ σου δεν είναι όπως το ονειρευόσουν χωρίς 3 cocktail, τέσσερις μπύρες, ή έστω δύο τεκίλες, αλλά παράλληλα δε θες να πάρεις extra κιλά, ένα είναι το σίγουρο, κάτι κάνεις λάθος. Ρίξε μια ματιά και στις θερμίδες τους και μάθε τι σε παχαίνει και τι όχι.
  • Μπύρα
Ένα μικρό κουτάκι μπύρας των 330ml φτάνει πάνω – κάτω τις 150 θερμίδες, χωρίς να είναι απόλυτο (για παράδειγμα η Guinness έχει 122). Αν προσέχεις λοιπόν τη διατροφή σου, μείνε στις δύο. Αν όχι, εσύ αποφασίζεις.
  • Ουίσκι
Το πίνεις σκέτο; Θα σου δώσει περίπου 160 θερμίδες. Αν πάλι θες το ουίσκι σου με coca cola, τότε θα πάρεις 43 επιπλέον θερμίδες (αν είναι light, αλλάζει το πράγμα). Σύνολο 203 θερμίδες.
Τα ποτά σε κερνάνε θερμίδες (6)
  • Βότκα
Η βότκα περιέχει περίπου ανά μερίδα 100 θερμίδες. Εάν την πίνεις με συνοδεία κάποιου χυμού τότε δικές σου οι 50-100 θερμίδες παραπάνω ανά ποτήρι, αναλόγως τον χυμό.
  • Σαμπάνια
Ένα ποτήρι σαμπάνιας (150 γραμμαρίων) ισοδυναμεί με πάνω – κάτω 150 θερμίδες. Μπορείς να πεις ναι σε ακόμη ένα.
  • Κρασί
Αν θες κάτι ελαφρύ, πάρε κρασί: ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές αν θες να πιεις αλκοόλ.
Ένα ποτήρι 120ml λευκού κρασιού περιέχει μόλις 75 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι 120ml κόκκινου φτάνει περίπου τις 80 θερμίδες. Αν πάλι θες σαγκρία, θα πάρεις 130 περίπου θερμίδες.
Τα ποτά σε κερνάνε θερμίδες (7)
  • Baileys
Μην περιμένεις λίγες θερμίδες από ένα τόσο γλυκό ποτό. Κάθε ποτήρι του φτάνει τις 260 θερμίδες.
  • Gin & Tonic
Το gin περιέχει 121 θερμίδες ανά 50ml, που είναι συνήθως η ποσότητα σερβιρίσματος. Το tonic, που συχνά το συνοδεύει, περιέχει 35 θερμίδες ανά 100ml. Σύνολο: 156 θερμίδες.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Με μισθό 587 ευρώ, απλά περιμένεις να… «πεθάνεις»!!!

Οι κύριοι της Τρόικα που κυκλοφορούν με θωρακισμένα οχήματα, που μένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία, που έχουν στην διάθεσή τους στρατιές υπαλλήλων... 
...ασφαλείας και υπηρετικού προσωπικού, που λαμβάνουν παχυλά bonus για να οδηγούν τις χώρες που συμβουλεύουν στην απόλυτη «ευημερία», δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να νοιώσουν αυτό που νοιώθει ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτερο μισθό των 587 ευρώ.

Να νοιώσουν αυτό που νοιώθει όταν επισκέπτεται το super market και αντικρίζει τις εξωπραγματικές τιμές στην Ελλάδα της κρίσης, όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει το ενοίκιο του, που στην χειρότερη είναι 300 ευρώ το μήνα αν μιλάμε για κάτι «αξιοπρεπές» και όταν έρχεται η ώρα, αν είναι τυχερός, να βγει με την κοπέλα του να πιει έναν καφέ ή να πάνε για φαγητό, δηλαδή να κάνει την «σπατάλη» του μήνα και αυτή ρεφενέ. Οι κύριοι της Τρόικας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κατανοήσουν ότι με αυτά τα χρήματα, δεν μπορείς να είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου προς την εφορία, προς τις τράπεζες, προς το ΤΕΒΕ, προς τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένεις. Όμως το κυριότερο είναι ότι δεν μπορείς να είσαι συνεπής απέναντι στον εαυτό σου, γιατί απλά δεν ζεις!!!!Περιμένεις να... τελειώσεις!!!

BULGARI O ΕΛΛΗΝΑΣ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Η ιστορία της Bulgari

Η ιστορία ξεκινάει στα βουνά της Ηπείρου όταν το 1874 ο Σωτήρης Βούλγαρης αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στην Ιταλία...
Γιος και εγγονός αργυροχόων από τους Καλαρρύτες, ο 17χρονος Σωτήρης βρέθηκε αρχικά στη Νάπολη και στη συνέχεια σε ένα εργαστήριο της Ρώμης. Το 1884 άνοιξε το δικό του κατάστημα και σύντομα οι δημιουργίες του νεαρού ηπειρώτη τράβηξαν την προσοχή της ιταλικής αριστοκρατίας καθώς ο Βούλγαρης ενσωμάτωσε ελληνικές, βυζαντινές και ρωμαϊκές επιρροές στα κοσμήματά του. Το 1905 προστέθηκε ένα ακόμα κατάστημα στη via dei Condotti, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Με τη βοήθεια των γιων του Κωνσταντίου και Γιώργου η οικογενειακή επιχείρηση επεκτάθηκε και άνθησε και το όνομα της οικογένειας ιταλοποιήθηκε σε Μπούλγκαρι. Ο οίκος γνώρισε ημέρες δόξας τη δεκαετία του 70, όταν ανέλαβε τα ηνία ο Τζιάνι Μπούλγκαρι, γνωστός μπον βιβέρ και γόης της εποχής.

Η Bulgari εκτός από τα κοσμήματα, τα αρώματα και τα αξεσουάρ, διαθέτει ξενοδοχεία στο Μιλάνο, το Μπαλί και το Λονδίνο, ενώ το 2015 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ακόμα Bulgari Hotel στη Σανγκάη. Σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο του ομίλου ανήκει στην LVHM.