Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΠΟΡΩΝ

Κάποιοι προετοιμάζονται για την αποκάλυψη


svalbard-seed-vault-4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΠΟΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Η μεγαλύτερη αποθήκη σπόρων στον κόσμο είναι νορβηγική καιέχει κατασκευαστεί για την περίπτωση διάσωσης της ζωής εάν γίνει μια ολοκληρωτική παγκόσμια καταστροφή.

Στην αποθήκη της Αρκτικής μπορούν να αποθηκευθούν πάνω από 100 εκατομμύρια δείγματα σπόρων.

Το Διεθνές Svalbard Seed Vault (SISV) είναι επίσης γνωστό και ως «Θησαυροφυλάκιο για την επόμενη ημέρα της Κρίσεως (The doomsday vault) Έχει σχεδιαστεί για να διασώσει δείγματα όλων των ποικιλιών σπόρων, που γνωρίζει ο άνθρωπος.


Ο στόχος είναι να γίνει μια ΄Κιβωτός του Νώε΄, μια τεράστια αποθήκη, που θα περιέχει δείγματα των φυτών, που χρειάζονται για να επανεκκινηθεί η ανθρώπινη ζωή στη Γη, αν υπάρξει μια οικολογική καταστροφή, είτε από φυσικά αίτια ή από ανθρώπινες ενέργειες.

Η ΄Κιβωτός του Νώε΄ των σπόρων έχει κτιστεί στο Longyearbyen, μια μικρή πόλη ορυχείων στο νησί Spitsbergen, που ανήκει στο θαλάσσιο σύμπλεγμα της Νορβηγίας, περίπου 1.000 χιλ. από το Βόρειο Πόλο.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε για τη σεισμική σταθερότητα του και έσκαψαν στο μόνιμο στρώμα του πάγου του εδάφους ώστε να διευκολυνθεί η συντήρηση των σπόρων.

Η αποθήκη Αρκτικός θόλος (The doomsday vault) είναι χτισμένη μέσα σε ένα παγωμένο βουνό.

Στο σύνολο της αποθήκης που περιέχει 3 τμήματα έχουν αποθηκευθεί πάνω από 100 εκατομμύρια σπόροι από όλο τον κόσμο. Οι σπόροι είναι αποθηκευμένοι στο βάθος του βουνού της Αρκτικής, συσκευασμένοι σε αλουμίνιο, που περιβάλλονται από τείχος πλάτους ενός μέτρου. Οι αποθήκες βρίσκονται στο βάθος ενός τούνελ 125 μέτρων. Ακόμη και αν αποτύχουν όλα τα συστήματα ψύξης, λένε οι επιστήμονες, η θερμοκρασία στα βουνά ποτέ δεν υπερβαίνει τη θερμοκρασία του παγώματος λόγω του μόνιμου παγωμένου υπεδάφους της περιοχής.

Μπαίνοντας στο θόλο, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι έναν 125 μέτρων μακρύ διάδρομο (στοά), που οδηγεί στο καταφύγιο των τριών αποθηκών. Το εσωτερικό της εισόδου είναι ενισχυμένο με μια κυκλική δομή χάλυβα σχεδιασμένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της κατάρρευσης της στοάς λόγω της διάβρωσης του βουνού στο οποίο χτίστηκαν οι αποθήκες. Στο τέλος της εισόδου (στοάς), είναι η αίθουσα ελέγχου όπου τεχνικοί καταγράφουν στους υπολογιστές κάθε δείγμα σπόρων που έρχεται στο καταφύγιο από όλες τις χώρες.
 
svalbard-seed-vault-3


Οι τεχνικοί πρέπει να ταξινομούν κάθε δείγμα, προσδιορίζοντας το είδος, την προέλευση και την ηλικία. Όλες οι πληροφορίες αποτυπώνονται σε μια ιστοσελίδα της οποίας το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα στην επιστημονική κοινότητα.

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ

Τα μυστηριώδη λευκά κουτιά στις ταράτσες των αμερικανικών υπηρεσιών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Νέα τροπή στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την NSA, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, που συγκρίνει τις κατασκευές στην οροφή των αμερικανικών πρεσβειών ανά τον κόσμο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… ή τουλάχιστον είναι περίεργη. Κάπως έτσι είναι το σκεπτικό της ισραηλινής εφημερίδας Maariv, που επιχείρησε να κάνει μία σύγκριση της κατασκευής των αμερικανικών πρεσβειών σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα μυστηριώδη «λευκά κουτιά» στην οροφή των κτιρίων, τα οποία παρουσίασε σε μία σύνθεση, επισημαίνοντας την παρουσία τους σε ένα κόκκινο πλαίσιο. Οι φωτογραφίες είναι κατά σειρά (από την πάνω αριστερή γωνία) από τις αμερικανικές πρεσβείες στο Τελ Αβίβ, τη Μαδρίτη, τη Μόσχα, το Πεκίνο, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη.


Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του ερευνητή Ρόνεν Σόλομον, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα επίμαχα «λευκά κουτιά» κρύβουν τα συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι δηλώσεις Σόλομον έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

Στην εφημερίδα Maariv, πάντως, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ντάνι Γιατόμ, είχε δηλώσει πρόσφατα πως είναι «βέβαιος» ότι «οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ». Ο πρώην διευθυντής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει ότι στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν να μαθαίνουν την πορεία των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, καθώς και στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗΣ

 Η χαρά του πεζού στη λεωφόρο Νίκης - Θα παραμείνει πεζόδρομος μέχρι τις 20:00



Παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στους πεζούς η λεωφόρος Νίκης. Δεκάδες πολίτες πέρασαν από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα απολαμβάνοντας τη χαρά του αμέριμνου περιπάτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, ποδηλατές, ζευγαράκια περπατούν αυτή την ώρα στη λεωφόρο Νίκης αξιοποιώντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να πεζοδρομήσει έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για 8 ώρες.


Η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή για τα ΙΧ στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι τις 20:00 το βράδυ, ώρες κατά τις οποίες με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτή η αγορά, στο πλαίσιο της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από την 1η μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.


Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ

Οι τροφές που αγαπά η καρδιά

Οι τροφές που αγαπά η καρδιά
Η καρδιά μας είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος μας, γι΄ αυτό όλοι οφείλουμε να την προστατεύουμε, για να την κρατήσουμε γερή.

Διαβάστε ποιες τροφές είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία της καρδιάς...

- Τροφές πλούσιες σε Ω-3 και αντιοξειδωτικά, όπως σολομός, σαρδέλα, ξηροί, καρποί, πράσινο τσάι.

- Φρέσκα φρούτα και λαχανικά αφού και αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

- Λίγο κόκκινο κρασί, καθώς η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

- Λιγότερο αλάτι και λιπαρά, καθώς η κατανάλωση αλατιού βοηθά στην υπέρταση και η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών βοηθά στην αύξηση της κακής χοληστερίνης.

Από την άλλη, δεν νευριάζουμε και προσπαθούμε να επιλέξουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση ζωή. Κάθε φορά που νευριάζουμε αυξάνονται οι χτύποι της καρδίας και κουράζεται χωρίς λόγο. Τέλος, δεν σταματάμε να γυμναζόμαστε, αλλά και να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις.


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE

Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Μωρό με... «μαγικές ιδιότητες» προσελκύει εκατοντάδες ασθενείς!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Σε ένα «θαυματουργό» μωρό έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες εκατοντάδες ασθενείς στην επαρχία Κομπόνγκ Τσαμ της Καμπότζης.



Το νήπιο, ηλικίας δύο ετών, πιστεύεται ότι έχει μαγικές ιδιότητες, αφού έσωσε τον άρρωστο παππού του. Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα οικονομική, καθώς η οικογένεια του Κονγκ Κενγκ χρεώνει τους επισκέπτες ένα δολάριο τον καθένα για να δεχτούν την «ευλογία» του, την ώρα που κάθεται στην αγκαλιά της μαμάς του.


Δημοσιευμένη  εικόνα


Η είδηση μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η δημοτικότητα του μωρού αυξήθηκε τόσο πολύ ώστε το βρέφος και η μητέρα του κρύβονται πλέον στο σπίτι ενός συγγενή. Ο μικρός, εξάλλου, ενοχλείται από το πλήθος και λειτουργεί επιλεκτικά, θεραπεύοντας μόνο τις πιο βαριές περιπτώσεις.

Οι ασθενείς όμως δεν πτοούνται και συνεχίζουν να καταφθάνουν φέρνοντας δώρα όπως τσιγάρα και αναψυκτικά.

Ακόμα και όσοι δεν καταφέρνουν να δουν τον Κονγκ φεύγουν από το χωριό με ένα δεμάτι «μαγικών» κλαδιών και με φύλλα που «ευλόγησε» ο μικρός, τα οποία πρέπει να τα βάλουν στο τσάι τους και να πιουν.

Ο αρχηγός του χωριού, Σου Χεν, είπε ότι 500 - 700 άνθρωποι αγοράζουν σε καθημερινή βάση τα «μαγικά φύλλα», επιμένοντας ότι και ο ίδιος πιστεύει στις θεραπευτικές δυνάμεις του παιδιού.


Δημοσιευμένη  εικόνα