Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

«Αποστολή εξετελέσθη» για το Solar Impulse
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013
 

 
 
REUTERS/HANDOUT
18 ώρες και 18 λεπτά χρειάστηκε το Solar Impulse για μια πτήση από το Σαν Φρανσίσκο στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς ούτε μια σταγόνα καύσιμα.

 Το Solar Impulse, το πρώτο αεροπλάνο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια προσγειώθηκε στις 11:09 (τοπική ώρα) του Σαββάτου 6 Ιουλίου στο διεθνές αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του Αντρέ Μπόρσχμπεργκ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όταν στην κάτω επιφάνεια της αριστερής πτέρυγας εμφανίστηκε ένα σχίσιμο μήκους 2.5 μέτρων. Παρά το γεγονός πως ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, αποφασίστηκε η επείγουσα προσγείωση του αεροσκάφους στο JFK.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί ξημερώματα Σαββάτου από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον (DC).

Το Solar Impulse είχε ξεκινήσει το επικό του ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 3 Μαίου και με ενδιάμεσους σταθμούς στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι κατέληξε στην Ουάσιγκτον (DC), στις 16 Ιουνίου. Η πτήση από την Ουάσιγκτον (DC) στην Νέα Υόρκη είναι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού.

Για πρώτη φορά ατην αεροπορική ιστορία, ένα αεροπλάνο καλύπτει μια τέτοια απόσταση από την δυτική έως την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, πετώντας μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα.

Με την πτήση τους οι δυο ελβετοί εξερευνητές Μπερτράντ Πικάρντ και Αντρέ Μπόρσχμπεργκ θέλουν ν’ αφυπνίσουν κυβερνήσεις και πολίτες για την χρήση όλο και περισσότερο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Επόμενος στόχος τους είναι ο γύρος του κόσμου, πάλι μ’ ένα αεροσκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια το 2015.
 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (1)
Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου βρίσκεται την Κίνα, στεγάζει χώρους 17,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και είναι 20 φορές μεγαλύτερο από την Όπερα του Σίδνεϊ
Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα στην πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα.


Το έργο είναι φαραωνικό, οι αριθμοί σχεδόν απίστευτοι. 500 μέτρα μήκος, 400 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος.
 

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (3)
Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα είναι το μεγαλύτερο (για την ακρίβεια, το ογκωδέστερο) κτίριο – μη ουρανοξύστης – στον κόσμο. Θα στεγάσει γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, ένα πανεπιστημιακό συγκρότημα, δύο τεράστια εμπορικά κέντρα, δύο πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ένα δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, ένα «μεσογειακό χωριό», ένα παγοδρόμιο και ένα «πειρατικό καράβι» ως παιδότοπο.
Περίπου 400.000 τετραγωνικά μέτρα είναι αφιερωμένα στα καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούν μάρκες πολυτελείας.

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (2)

ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ

Καρα-σαξές στόρυ, λέμε!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Προσοχή! Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει καραμπινάτα το πόσο έπιασαν τόπο οι θυσίες τού ελληνικού λαού, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας: ...


Δημοσιευμένη  εικόνα


Πίνακας Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2012 - 2013 και συγκρίσεις με την περίοδο 2011 - 2012 Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 - 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.
Προσέξτε πώς καμαρώνει η Ελλάδα στην 96η θέση, κάτω από μερικές μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ. Μογγολία, Ονδούρα, Αλβανία (!), Καμπότζη, Βιετνάμ, Σρι Λάνκα, Ρουάντα (!!), Καζακστάν, Μπαρμπάντος κλπ) και δίπλα-δίπλα σε κολοσσούς όπως η Γκαμπόν και το Τατζικιστάν. Το ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταχωρισμένες με πιο ανοιχτόχρωμα γράμματα, θα σας διευκολύνει να διαπιστώσετε ότι η χώρα μας είναι τελευταία μεταξύ των 27 χωρών τής Ε.Ε.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι, στην ίδια λίστα, ήμασταν πέρυσι 90οι, πρόπερσι 83οι και το 2008 (προ κρίσεως) 65οι. Δείτε την εντυπωσιακή μας πορεία στον επόμενο πίνακα και προσέξτε την κατρακύλα τής τελευταίας τετραετίας, παρά το τσάκισμα της τιμής τής εργατικής δύναμης κατά την ίδια περίοδο και το οποίο υποτίθεται ότι επιβλήθηκε ακριβώς για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας ως χώρα:

Resized to 100% (was 505 x 213) - Click image to enlargeΔημοσιευμένη  εικόνα


Η κατάταξη της Ελλάδας σύμφωνα με το Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2001 - 2012, Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 - 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.
Κατόπιν αυτών, είναι σαφές ότι η χώρα σώθηκε από την κυβέρνηση με τα τρία κόμματα (σ.σ.: τώρα έχουν γίνει τα τρία δύο) υπό την ηγεσία τού κυρίου Σαμαρά, η οποία ολοκλήρωσε το σωτήριο έργο τής προηγούμενης τρικομματικής κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου, η οποία υλοποίησε τις εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες τής προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κυρίου Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία συνέχισε τα επιτυχημένα βήματα της νέας (τότε) διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β΄, η οποία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις εθνοσωτήριες επιλογές τής -σοσιαλιστικής επίσης- κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Σημίτη, η οποία μας ενέταξε επιτυχώς στην ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκινήσει η μεγαλειώδης μας πορεία προς την σωτηρία τής χώρας.

Με τόσους εμπνευσμένους σωτήρες που έχουν παρελάσει ως ηγέτες τούτου του δύσμοιρου τόπου, η κατηφορική πορεία τής γραμμούλας στο παραπάνω διάγραμμα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το σαξές στόρυ ήταν προδιαγεγραμμένο από παλιά...

ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ


ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Προσοχή σε διάφορους τηλεπωλητες που υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!! Δείτε τα πρόστιμα που έφαγαν για παραπλανητική διαφήμιση που αφορούσε κατσαρίδες τρωκτικά κλπ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πρόστιμα συνολικού ύψους 45.000 ευρώ κατόπιν εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών της επιβλήθηκαν σε δύο εταιρείες από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή...
για παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν.22521/94 κατά την προώθηση συσκευών απώθησης / εξάλειψης τρωκτικών και εντόμων. Στην εταιρεία DIAMANT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με δ.τ. «DIAMANT A.E.») επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση και διάθεση του προϊόντος «απωθητικό εντόμων και τρωκτικών» με την εμπορική επωνυμία «Insect Repeller». Στην εταιρεία ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Α.Ε. επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση και διάθεση της «Συσκευής απομάκρυνσης επιβλαβών ζώων» με την εμπορική επωνυμία «Pest Reject» και για μη παροχή οδηγιών χρήσης και έγγραφης εγγύησης στην ελληνική γλώσσα.