Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΈΡ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ

Η εκπομπή Ελλήνων Δρώμενα, συνεχίζοντας την αναζήτησή της στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσικής και χορευτικής έκφρασης, αυτή τη φορά εστιάζει το φακό της σε ένα μουσικό είδος με βαθιές ρίζες. 
Στο ταξίμι. Το μουσικό μέρος εκείνο που είναι συνυφασμένο με την έμφυτη 

Αποτέλεσμα εικόνας για χαρης λεμονοπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για βαμβακαρης

Δείται την εκπομπή

ΣΤΑΧΤΗ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΥΛΙΚΟ

Μην πετάτε τη στάχτη από τα τζάκια σας! Δείτε τις Ιδιότητες και τις χρήσεις της στάχτης

Χειμώνας, κρύο, οικονομικά προβλήματα, επιστροφή – έντονη – στον παραδοσιακό τρόπο θέρμανσης.
ΚΑΨΙΜΟ ΞΥΛΩΝ στις ξυλοσομπες, στα τζάκια, στα τροποποιημένα καλοριφέρ με ξύλα.
Επειδή στις μέρες μας πρέπει, επιβάλλεται να αξιοποιούμε τα πάντα από οικονομική άποψη αλλά και από στάση ζωής (οικολογική συνείδηση, ανακύκλωση, επιστροφή στις ρίζες μας και στις «εγκαταλειμμένες – ξεχασμένες – αξίες της ζωής μας, παράδοση, παραδοσιακοί τρόποι ανακύκλωσης – αξιοποίησης όσων υλικών μπορούμε και ξέρουμε να ανακυκλώνουμε κλπ) έψαξα, ρώτησα, πειραματίστηκα μόνος μου αλλά και με φίλους – φίλες που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς, βρήκα, συγκέντρωσα και θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά οφέλη από το προϊόν που παράγεται από την καύση των ξύλων την ΣΤΑΧΤΗ.
Συνεχίζουμε φυσικά να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν παλιά και αυτό θα πρέπει να μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά! Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους .
Ξύλα εννοούμε μόνο τα φυσικά.(Όχι ξύλα με βαφές, κόλες, βερνίκια ή επεξεργασμένα MDF κλπ).
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ, πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη.
Περιμένουμε να κρυώσει και μαζεύουμε την άσπρη στάχτη που είναι πάνω – πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι. (π.χ. τενεκέ από τυρί, η όπου μπορεί ο καθένας κλπ).

ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΣΙ ΒΑΛΤΟΥ ΛΑΜΠΑΚΙΑ

Χριστουγεννιάτικοι κλαρινογαμπροί: Η φετινή μόδα επιτάσσει λαμπιόνια στο μούσι! (Photos)

Ξέχνα το περσινό τρεντ που ήθελε γκλίτερ στο μούσι. 
Για τα φετινά Χριστούγεννα οι χίπστερ στολίζονται με λαμπιόνια! 
Ήδη στο East Village E20 -χιπστεροφωλιά- υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες για όσους 
θέλουν να προσαρμόσουν τον απαραίτητο φωτισμό στις τρίχες του προσώπου τους.

ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα πιο λαχταριστά street food σε όλο τον κόσμο

Όταν η έννοια του «φαγητού στο πόδι» αποκτάει άλλη διάσταση


Τα πιο λαχταριστά street food σε όλο τον κόσμο


Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι το φαγητό, ποιος μπορεί να το αρνηθεί; Από το μαγειρευτό φαγητό της μαμάς που κανείς δεν μπορεί να πει «όχι» και να φάει μία μόνο μπουκιά, μέχρι το δείπνο σε ένα ακριβό εστιατόριο με γκουρμέ γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, οι κάθε λογιών γεύσεις γαργαλάνε τον ουρανίσκο και προσφέρουν ευφορία.

Και υπάρχει και μια κατηγορία από μόνη της, το street food. Αυτό το φαγητό που τρώμε στο πόδι και που ενώ γνωρίζουμε ότι δεν είναι και η επιτομή της υγιεινής διατροφής, δεν μπορούμε να του αντισταθούμε.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα αυθεντικά τοπικά πιάτα μαγειρεύονται στο δρόμο και μας καλούν με τις μυρωδιές τους να τα δοκιμάσουμε. Και οι σεφ τους δεν παίρνουν ικανοποίηση από τα αστέρια Μισελέν αλλά από τα χαμόγελα των περαστικών, που αποτελούν γι’ αυτούς τα καλύτερα βραβεία για τις δημιουργίες τους.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικά από τα πιο νόστιμα street food ολάκερης της οικουμένης.